Psst…TVR Sagaris van Prins Bernhard kopen?

Auteur: , 51 Reacties

Deeltje zoveel in de serie 'celebrity cars' (nou ja, celebrity..). Maar wel een hele exclusieve dit keer: Prins Bernhard jr. gooit een van zijn speeltjes in de verkoop, en wel zijn oranje TVR Sagaris. Dit is één van de 12 linksgestuurde uitvoeringen van de eigenzinnige Britse supercar.

De TVR Sagaris behoeft eigenlijk weinig introductie: vast staat dat het een echte liefhebbersauto is, als het grote publiek TVR al kent, dan is het omdat ze de film ‘Swordfish’ hebben gezien, en ze zich afvroegen wat dat toch voor een aparte auto was, waarin John Travolta rondtoerde. Dat was natuurlijk een Tuscan, die was voorzien van hetzelfde gorgelde 4 liter grote zes-in-lijn blok(je) dat ook in deze Sagaris ligt. Er komen lekkere klappen uit, en het geheel is goed voor 400 pk.

TVR’s zijn zeldzaam, en wellicht worden ze alleen maar zeldzamer, want het lijkt er niet echt op dat er ooit nog een geproduceerd gaat worden onder de bezielende leiding van de Rus Smolenski. Natuurlijk zijn er grootse plannen, maar woorden zijn wat anders als daden. Dus als je niet kickt op blauw bloed, dan is de zeldzaamheid wellicht een andere factor om deze Sagaris aan te schaffen.

Je moet er alleen wel diep voor in de buidel tasten, want de Prins wil er even 89.000 euro voor vangen (krikt die gemiddelde verkoopwaarde wel wat op natuurlijk). Wij vragen ons af of Bernhard de goed wies kapot heeft. Hij is dan weliswaar cool genoeg om autojunk foto van de maand te worden, maar het is ook een waardeloze modderschuit om mee te rijden. De Stig zegt het, dus het is zo.

De oranje Sagaris van alle kanten bekijken kan onder andere in deze spot in twee delen. Rijdend beeld van onze RacePrins met zijn Britse speeltje vind je daar. Dit was eerder deze week, dus er is onlangs nog in gereden. Goed om te weten. Met dank aan MINI-fanboy hoxha op den twitters voor de tip.51 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Geweldig!!!!! En dan direct naar tvr power om motorblok te vergroten naar 4.5 liter en dan rijden zonder problemen.
wat rijd die vent asociaal! oppakken en auto afpakken voor de veiling!
owja.. dat staat ie nu al min of meer..

Waar koopt zo’n vent dat van ? is dat indirect ons geld ? dan vind ik dat de opbrengst verdeelt moet worden onder de burgers :lol:
@dennisr: hij heeft een succesvol internetbedrijf; clockwork. maar als je het mij vraagt heeft ie daarvoor uiteraard wel een klein stuivertje hulp gekregen omdat dat op te zetten!
mooi hoor, vind het persoonlijk geen mooie auto maar tog ze mogen hem zo voor mijn deur zetten. de uitlaten zijn ook zo geweldig…
Barnato: ja maar het geluid nu is ook wel oke hoor…
…droeg hij niet al een luier toen hij deze auto ‘kreeg’ ? Kortom, wat zijn de kosten van stoelvervanging / waterreiniging ? ;-)
@Megakix: droeg hij AL een luier, of NOG een luier ? :P
@dennisr: NOG…(althans die senior-rondwip-opa van het koninklijk huiske) ;-)
@Megakix: Bernard JR, kleinzoon van dus…
@The360Box: & @dennisr: De beste man is al sins zijn studententijd ondernemer en heeft inmiddels een aantal bestuursbaantjes en is medeeigenaar van een detacheringsclub met oostblok persneel meen ik (uren fabriek, en uurtje=factuurtje) dus die heeft geen belastingcentjes nodig.
@w0o0dy: ooh ok :) was van mij ook een serieuze vraag hoor :)
Vind het ongelofelijk dat je zomaar omdat je prinselijk bent dit kan kopen, dat er úberhaupt belastingeld naar toe gaat is al van de zotte, en wij maar bezuinigen.
@The360box: groot gelijk , gelijk die paleizen en jachtten afpakken.
@The360box: nuance: deze gast heeft zijn centen grotendeels eigenhandig verdiend!
@The360box: & @norge: Jullie zouden je beter informeren alvorens ongefundeerde meningen te uiten… Prins Bernhard jr. is nog NOOIT afhankelijk geweest van de staatskas, als student begon ie met Ritzen koeriers en nu heeft ie internetbedrijf Clockwork, die doen o.m. werk voor Coca Cola en KLM. ’t is dus gewoon een gesjeesde/gewiekste zakenman die zichzelf verwent met leuke auto’s.
@406_v6: NOOIT ? met welk geld heeft hij dat bedrijfje opgestart ? aangezien jij er alles vanaf weet :)
@dennisr: Bedrijfje heeft ie opgestart met dezelfde OV studentenkaart als alle andere studenten hebben gehad…. Hij was slim en zette ‘m in om geld mee te verdienen.
@406_v6: Opleiding en zijn boterhammetje zijn toch door de staat betaalt hoor. Maar mijn opmerking was eigenlijk sarcastisch bedoelt.
@all: Wat begrijpen jullie niet aan waardeloze modderschuit Dr. Stig zegt het dus het is 100% waar, geloof je het niet hij heeft in bijna elke (super) car die er is gereden. Denk daar maar over na. Als ik iets engels wil doe mij dan maar de nieuwe AM- series of een bentley. Niet zon wrak.
@amg77: dus als ze hem voor jouw deur zetten zou je hem ook niet willen!!!
@sanderbmwfan: Als ik een keuze heb aan iets anders, dan ZEKER niet. Tja het komt opeens voor mn deur, dat kan ook betekenen dat er iets anders staat wat de gemiddelde man wel mooi vindt.
@amg77: 1
ik vindt het een heel mooie auto, ik heb hem helaas nog nooit in het echt gezien.
@stefandeman: Op de terugweg van de carrierebeurs vrijdag, zag ik er toevallig eentje staan geparkeerd bij het station ’s Hertogenbosch.
Deze prins staat niet bij het koningshuis op de giftenlijst. Deze en ook zijn, inmiddels verkochte,RS4. Heeft hij zelf voor moeten werken. Wel een lekker exclusief model!
@verstelbarevoorwielen: hahaha als jij onder werken verstaat kinderen verwekken bij andere vrouwen, dan heeft hij er idd flink voor moeten werken. Verder heeft ie alleen in de tweede wereld oorlog ‘gewerkt’ en dat was als SSer tegen o.a. Nederland. Die ouwe trekhaas had destijds al moeten sterven, had ons wat belastingcenten aan auto’s en alimentatie gescheeld ;)
@censored: *beter lezen voortaan*
@censored: Je weet toch hoop ik wel dat Prins Bernhard (Bernhard van Lippe-Biesterfeld) niet meer leeft, want daar heb jij het over. Dit artikel gaat over zijn kleinzoon, Prins Bernhard Jr.(van Vollenhoven).
Niet dat hij hard voor zijn geld heeft moeten werken.. Zo opa zo kleinzoon. ;)
@censored: Lees het artikel nog eens door…. en kijk even op Wikipedia => Bernard Sr. is al even dood….
@verstelbarevoorwielen: Wat doet ie dan voor nuttigs, of is het meer om de tijd door te komen? En is zijn opleiding ook niet door ons(burgers) betaald? Het geld van de verkoop dus gewoon terug in de staatskas.
@audicoupe84: Volgens mij zit hij o.a. in de snackbranche: http://www.quotenet.nl/biz/prins-bernhard-jr-bood-20000-voor-snackbar.php (weet niet of dat zo goed bevalt,haha!)
Verder is zijn scholing idd door de nederlandse staat betaald, net als bij zo velen die gestudeerd hebben. Het collegegeld is nooit kostendekkend, maar een middel van de overheid om te investeren in kennis en de daaruit voorkomende economische voordelen. Wellicht is er ook geld in jou gestoken? (figuurlijk dan he!)
@verstelbarevoorwielen: Ik werk vanaf mijn 19e, dus ik heb via allerlei belastingen alles terug betaald.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bernhard_van_Oranje-Nassau,_van_Vollenhoven

Volgens mij dezelfde streken als Sr.
Echt een sicke vormgeving, jammer dat hij (blijkbaar) niet te rijden is, zou zo een graag is proberen.
Zou nog best een goede investering kunnen zijn. Weinig auto’s zijn zo zeldzaam als deze en gezien het rijgedrag is het heel goed mogelijk dat het nog zeldzamer gaat worden met bijbehorende waardestijging.
@de heren slaap in de ogen hierboven: Bernard Jr… dat laatste stukje staat voor Junior, als in kleinzoon van Bernard(, de papa van Beatrix).

Mijn vorige reactie blijft hangen… demn is al een jaar of 15 redelijk succesvol ondernemer, die hoeft geen belastingcentjes van ons.
@w0o0dy: Als je met feitjes wilt komen dan zit je hier op het verkeerde adres. Ze WILLEN hier geen droge feiten horen…
@w0o0dy: Moet jij niet eigenlijk op AB zeiken ipv de heren reageerders? ;) De titel is duidelijk misleidend, want daar staat geen ‘jr.’ in…
@Citrofiel: En dat zegt toch weer wat over de reageerders… ;)
@Rick-dos: Erg eigenlijk zeg… Zitten wij alleen nog op autoblog om de ‘nieuwe generatie’ reageerders af te zeiken? :lol:
@Citrofiel: :lol: Neeeeeuuuuuuh….. :)
TVRs blijven mysterieuze bakken eigenlijk…angstaanjagend snel, hele aparte motoren (want waar vind je nog 6 cylinder lijn motoren van dikke 4 liter?), in elkaar gezet met spuug en prittstift…

en volgens meerdere autojourno’s zijn TVRs altijd bezig met proberen je zo snel mogelijk te vermoorden.

Maar toch, ze hebben wel iets.

Een mooie donkergele Griffith 500 bijvoorbeeld..met de (Rover?) V8.


http://www.flickr.com/photos/[email protected]/4119856953/


Kontje zo mooi. Styling sowieso. Geen frutsels, wel mooie lijnen.
@bozewolf: lol, zie ik nu pas…in die foto, die blauwe verderop, is dat een E-type coupe?
@bozewolf: :lol: “spuug en prittstift…” hahaha
Wat een steenkolenengels spreekt onze prins…
Volgens mij moet je een aparte cursus volgen om dez machine in bedwang te kunnen houden, voordat het weet lig je in de bermen.
@agera:
Dezelfde cursus als de Japanse piloten destijds volgden :
Kamikaze !
@desjonnies: Avondcursus Levensmoe in 6 lessen door doktor Dirk Egbert Pressief?
Die achterkant is gewoon misselijkmakend lelijk als je het mij vraagt… Niks voor mij deze wagen.
Mooi ook dat het telefoonnummer van Bernard Jr. gewoon op die verkoopsite staat, voor de fans!
Lelijk hok en het klinkt als een afgeragde Kreidler hahaha!
Echt een geweldige auto! Zo hem zo willen hebben!
Beetje jammer van de geenstijl titel…
Dus ik heb de auto van PBJ kapot gereden..
Was wel een heerlijk monster om in te rijden.. :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).