BMW 5 Serie E60 blijft in China in productie?

Auteur: , 30 Reacties

Spyshots van een nieuwe -in China- BMW 5 Serie (facelift). Geen goedkope kopie dit keer maar een echte. Nouja, bijna. BMW heeft zelf opdracht gegeven, ze lijken wel een en ander aan te passen om de prijs te drukken.

Naar het schijnt houdt het land van sambalbij er een vrij hoge import-tax op na. Meer reden kan je een producent meestal niet geven om een aparte productielijn in dat land op te zetten. Als het land groot genoeg is tenminste. Groot is China zeker dus is BMW een tijd terug met lokale producent Brilliance in zee gegaan om daar auto’s te produceren. Inclusief Chinees merkje (achterklep, links) en prijskaartje.

Terwijl wij al even genieten van de BMW 5 Serie F10 lijkt China dus opnieuw een (verlengde) E60 te krijgen. BMW lijkt op 2 paarden te wedden in China. Ze hebben/krijgen in China gewoon de dure nieuwe 5 Serie maar de oude keert ook terug. Daarom krijgt de oude een kleine facelift, of juist facedrop? Het geheel ziet er wat goedkoper uit en lijkt daarmee een leven toebedeeld als budget-5. De Chinezen begrijpen het zelf echter ook nog niet helemaal.

De belangrijkste kleine wijzigingen vallen op aan de koplampen en spiegels. Verder hebben we hier met de verlengde 5 te maken, vermoedelijk in 25i en 30i uitvoering. (via carnewchina)

kontje van de BMW E60 blijft hetzelfde?

Verschillen BMW 5 Serie E6030 reacties

Kromme titel?!
E60 met F10 zijspiegels rijden hier ook rond
Artikel slaat echt absoluut nergens op.

Volgende artikel over de spinazie van de AH?
@Benjamin1: Inhoudelijk is het artikel ook niet optimaal.
@pinokotsbeer:
Benjamin uit JUIST kritiek op de inhoud….
@TWJ: obvious troll is obvious
De E60 van voor de facelift vond ik mooier, maar de BMW 5-serie F10 is de mooiste.
Van mij mogen ze die oude E60 hier ook terug verkopen met een kleine facelift…

@BMW: gelieve dit ineens ook te doen met de 1-serie. Daar maakt de oude zelfs kans om beter te verkopen dan de nieuwe! :s

Verder over dit artikel: erg warrig geschreven allemaal (beginnend bij de titel)
@Carreza: wat is “terug verkopen”???
@robbie: “terug verkopen” wordt in België gebruikt als synoniem voor: weer verkopen, herintroduceren, weer op de markt brengen,… ;)

Zeggen jullie dat in Nederland niet op die manier?
@Carreza: Ik heb onlangs de nieuwe zien rijden, hij is toch mooier dan de oude 1.
@Zoepie: de nieuwe is inderdaad zeer geslaagd maar de oude vind ik gewoon nog niet rijp voor pensioen…
@Carreza: Sorry, ik zie nu pas dat je het over de nieuwe 1-serie had en niet over de 5-serie. :D

Rechtzetting: de koplampen van de nieuwe zijn echt niet mooi. Ik heb hem op de IAA zien staan en … nee, de verhoudingen kloppen gewoon niet.
Hoe premium is dat nou in China ? Krijg een beetje Exeo smaak in mijn mond (een beetje)
Ze mogen hem hebben. Wij hebben gewoon de F10 die er een stuk beter uitziet!
@Alwood: De meesten zouden de titel beter verstaan als er ‘BMW 5 serie E60 liefhebbers, gaat naar China!’ zou staan ;)

OT: De E60 vind ik nog verre van outdated, dus het lijkt me niet zo onlogisch van BMW om ze in China te gaan aanbieden. Zo krijgen ze direct stevig voet aan de grond in het belangrijkste groeiland van de komende 10 (of 20?) jaar.
ik loop wel gewoon naar de parkeerplaats buiten voor een oude 5 serie met 6 in lijn, als ik honger heb ga ik naar de chinees..!!
Is het niet gewoon een kloon?
Apart zeg! Dat zoiets nog kan.

Artikel is overigens wel enorm vervelend geschreven, de zinnen lopen voor geen meter.
@Stender: Skoda Octavia, Xsara Picasso, 206+, …

Zeer apart hoor.
taalkundig niet al te best dit artikel! Wel bijzonder dat BMW verschillende versies op verschillende continenten gaat aanbieden!
”dus heeft BMW met lokale producent Brilliance een dingetje bedacht om in China auto’s te produceren. Inclusief Chinees merkje en prijskaartje.”

er staat gewoon een bmw logo op hoor.
toch?
@mazdarx8: al 7 jaar. BMW by Brilliance.
@mazdarx8: In China is het verplicht je merknaam te vertalen in het Chinees. Zomaar een Westerse naam op plakken mag niet…
Is het volgende artikel alleen nog maar met steekwoorden?
Logisch toch. Doen zoveel merken in China en India, dus waarom BMW niet? Zelfs Westerse merken beginnen het meer en meer te doen in Europa…
@Esprit_de_Flandre:
Yep, Peugeot liet de 404en en de ander 04 series altijd jaaaaren doorlopen in Afrika.
Noemen ze naar de markt luisteren.
Een van de mooiste BMW ooit, die nieuwe generaties BMW’s zien er allemaal ook jammer genoeg 1 pot nat uit. Een beetje rechthoekig maar deze is wonderscheun.
@The360box: Wat Steve Jobs heeft achtergelaten met de ipod/ ipad revolutie. Heeft Bangle zijn laatste hand gelegd op de 2004 generatie, waaronder deze 5 valt.
Dit blijft inderdaad een van de mooiste 5 series ooit geproduceerd door BMW. Zelfs een E39 of F10 kan hier niet aan tippen.
Zelfs als ik beide naast elkaar ziet rijden in sedan of touring, vind ik de E60 nog steeds een mooie verschijning die helemaal niet onder doet voor de F10.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).