Rijtest en video: BMW M5 (F10)

Auteur: , 127 Reacties

"The first of its kind" is nu geheel vernieuwd. Dames en heren, mag ik u voorstellen aan de BMW M5.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

In 1985 had de eerste M5 een voor die tijd indrukwekkende 286 pk. Zesentwintig jaar later heeft zijn opvolger bijna het dubbele: 560 pk. Daarmee is het de sterkste M ooit, de X5M en X6M (die een vergelijkbaar blok hebben) worden er nipt mee verslagen. Toch zullen puristen even moeten slikken. Verdwenen is de fantastisch klinkende V10, voortaan moet de M5 het weer doen met een V8. Die is kleiner qua slagvolume dan de vertrekkende V10, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door twee turbo-chargers. Of eigenlijk Twinpower Turbo, want zo wil BMW graag dat je het noemt.

BMW M5 F10

Het 4,4 liter grote blok duwt er de al eerder gememoreerde 560pk uit, maar dat is nog niet alles. Dat topvermogen is beschikbaar in een riant toerengebied: tussen 6.000 en 7.000 tpm. Nog indrukwekkender is de spreiding van het maximum koppel: vanaf 1.500 t/m 5.750 tpm is er altijd 680Nm beschikbaar. Laat die cijfers nog even op je inwerken, want in feite is het dus zo dat er tussen 1.500 tpm en 7.000 tpm óf het maximum koppel óf het topvermogen beschikbaar is. In de praktijk heeft de M5 dan ook altijd kracht en zul je er zelfs onderin het toerengebied rekening mee moeten houden dat het reuzenkoppel te veel wordt voor de achterbanden.

BMW M5 F10

Ondanks met 10% gestegen vermogen en met 30% gestegen koppel is het verbruik en de CO2 uitstoot met 30% gedaald. Er zit zelfs een start-stop systeem op, maar dat werkt gelukkig alleen in de meest gezapige gaspedaal-setting. Het praktijkverbruik kan overigens heel stevig afwijken van de 9,9 liter per 100 km die de M5 in de NEDC testcyclus scoort. Met een aantal ronden circuit, een paar enthousiast genomen bergweggetjes en een hele stukken B-weg stond de verbruiksmeter op 25,4 l/100km. Dat is niet heel zuinig, maar in de M6 (Cabriolet, dus nog meer gewicht) tikte ik ooit 1 op 3,5 aan. Op de snelweg met snelheden tussen 110-140 bleef het verbruik op een keurige 11,6 liter per 100 km steken. Zuiniger dan zijn voorganger dus, maar dat is er één in de categorie “ik drink minder bier dan André Hazes”.

BMW M5 F10

BMW M5 F10

Geluid
De hang naar downsizing van BMW M heeft ook zijn keerzijde. De E60 M5 met V10 had één van de mooiste keeltjes in de industrie en we hadden al onze twijfels of de twinturbo V8 daar aan zou kunnen tippen. Sterker nog, we maakten ons ernstige zorgen. De M5 heeft een blok wat gebaseerd is op die van de X5M/ X6M en een lekker geluid komt daar helaas niet uit. Gelukkig had BMW zich dat ook gerealiseerd en heeft geprobeerd het op te lossen. Je leest het goed: “geprobeerd”. Het is namelijk niet helemaal gelukt, al is het maar omdat BMW niet de probleem bij de wortel aanpakte, maar de symptomen heeft proberen te bestrijden. Het systeem Active Sound Design doet het volgende: “The Active Sound Design technology takes it cues from the driving situation at any one time to deliver an accurate reproduction of the engine’s sound through the car’s audio system.”

BMW M5 F10

Het resultaat is een geluid in de cabine dat enigszins gekunsteld klinkt. Zonder zekeringen er uit te trekken of schroevedraaiers door conussen van speakers te prikken is het wat moeilijk te achterhalen wat nu precies nep en echt is aan het geluid van de V8. Het uiteindelijk geluid is ook niet echt heel mooi, hoewel het beter is dan bij de X5M/ X6M. Het geluid weet wel de interesse te wekken, vooral omdat er veel verschillende dingen te horen zijn. Bij lage toeren (in stand Sport of Sport+) is er een lichte brom te horen die de zo nu en dan de associatie met foute getunede Astra’s oproept. Met meer toeren en meer belasting lijkt de soundtrack nog het meest op die het gierende geluid bij het opstarten van een helikopter. Bovenin het toerengebied is er geen gehamer of gejank, maar wel een sterk aanzuiggeluid van de turbo’s. Alsof er een gigantische stofzuiger aanslaat, maar dan prettiger. Al met al is het overigens onprettige ervaring en blijft de interesse wel gewekt, maar het is niet alsof er een engeltje in je oor piest.

BMW M5 F10

Verpletterende acceleratie
Dat engeltje kan maar beter over je schouder meekijken, want de M5 is onaards snel. De wegen in Spanje waren door wekenlang ontbreken van regen bedekt met een fijn laagje stof en daardoor lekker glad geworden. Maar dan nog verwacht je geen uitbrekende achterkant bij een inhaalactie met 120 km/u op de teller. Of een oplichtend ESP-lampje bij schakelen van derde naar vierde versnelling. De TwinPower TwinTurbo V8 levert zo’n reuzenkoppel en vermogen dat de vraag zich weer voordient of het nu niet een keer genoeg is. Het antwoord is natuurlijk nee, maar soms moet je je als auteur ook van je verstandige kant laten zien.

BMW M5 F10

De opgegeven sprinttijd naar de 100 lijkt met 4,4 seconden nog relatief conservatief, maar vermoedelijk staat met name de tractie een nog snellere sprint in de weg. De vroeger magische tweehonderd staat in 13 seconden op de klok en enkele momenten later maakt de begrenzer er een eind aan bij 250 km/u. Die grens wordt steeds flauwer, maar gelukkig schroeft BMW de begrenzer naar 305 km/u bij bestelling van het optionele Driver’s Package en de achterlating van wat extra euro’s. Al deze cijfers maken dat de M5 de snelste in serie gebouwde BMW ooit is. Waarmee ook meteen wordt aangetoond dat het doodzonde is dat er nooit opvolger voor de M1 is gekomen. Concurrenten Mercedes-Benz en Audi leveren immers wel supercars die dankzij een lager gewicht en betere layout nog beter presteren. Alleen kunnen in R8 of SLS geen vijf man en hun vakantiebagage.

BMW M5 F10

Altijd standaard is een M Drivelogic transmissie met dubbele koppeling, hoewel er geruchten gaan dat de Amerikaanse markt straks wel een handbak zal krijgen. Voor de goede lezers en technisch onderlegden moet je nu iets verbazen: het oplichtende ESP lampje bij schakelen zou toch niet hoeven voorkomen met een bak met dubbele koppeling die de overgangen tussen de verzetten immers naadloos kan regelen. Echter BMW biedt drie standen voor de bak en in standje drie ramt de koppeling de volgende versnelling er lekker in. Geeft toch weer een stukje beleving, maar het gaat ook met zoveel geweld gepaard dat ik me ook een beetje zorgen maken over de levensduur van de aandrijflijn. Tijd zal het leren of dat terecht is, en tot het kapot gaat is het in ieder geval spectaculair.

BMW M5 F10

Ook spectaculair is de lijst met gadgets, opties en technische verbeteringen die BMW samen met de M5 introduceert. Ik doe slechts een greep uit de highlights, anders is er geen doorkomen aan. Natuurlijk heeft de M5 net als de andere M broeders ook Active M differentieel. Dat wordt elektronisch aangestuurd en kan tussen 0 en 100% sperren, zodat je in ieder geval twee vette zwarte strepen van gelijke lengte op het asfalt kan zetten bij een staande start. De bandenmaat is overigens 265/40 R19 voor en 295/35 R19 achter, dus het zijn wel dure strepen die je dan neerzet. Optioneel kan er ook nog worden gekozen voor gesmeed 20” lichtmetaal.

BMW M5 F10

Vrij onzinnig is de optie om video’s van je iPhone op het iDrive navigatiescherm af te spelen, maar leuk is het wel. En aangezien er toch ook niemand is die een M5 nodig heeft, klagen we niet over het bestaan van dit soort features. Wel nuttig is dat het aantal M knoppen op het stuur is verdubbeld. Met de knoppen M1 en M2 zet je gasrespons, versnellingsbak, onderstel en stuurgedrag in de favoriete stand. M1 kan dus de “I’m going berserk” modus worden met alles op Sport+ en ESP uit. Onze suggesties voor M2 zou dan worden om daar gasrespons, versnellingsbak en stuurgedrag op Sport+ te zetten, het ESP nog steeds uit, maar het onderstel op comfort. Retehandig voor hobbelige landwegjes of drempelrijke woonwijken.

Enige nadelen heeft de BMW M5 natuurlijk ook. De vanafprijs van 132.250 euro is ruim onder die van de al een tijdje niet meer verkrijgbare voorganger gedoken, maar bereikbaar is de M5 daarmee nog steeds niet. Ander nadeeltje is de grootte van de M5. De huidige 5-serie is een loei van een auto en op smallere wegen gaat met name de breedte in de weg zitten. Op de testauto hadden de remmen het bovendien soms nog wel moeilijk. Vreemd genoeg voelden ze vanaf de eerste kilometers niet heel fris, alsof de voorgaande berijder er zich al flink mee had uitgeleefd. In de bergen maakte wat trillingen duidelijk dat de remmen het in ieder geval zwaar hadden.

Belangrijkste vraagteken zet ik bij het geluid, maar het kan natuurlijk ook zijn dat het simpelweg niet mijn persoonlijke smaak is. Kijk de video dus en laat het even weten in de comments.127 reacties

Nu al?

Geweldig
@laurensl:
ik vond het blok van de e39 toch wel een beetje mooier!
http://www.youtube.com/watch?v=ZCQxnLaiibk&feature=related
@forza3racer: liever de rr-sport ;)
@forza3racer: en ik helemaal met jou eens. `dat is ook mijn nr.1 m5 :P
Mmm M5. De filmpjes zijn echt van hoge kwaliteit! Het grapje over de operatie op tv was alleen iets te vergezocht, daar komt alleen Top Gear mee weg vrees ik.
@eenpaard: Ik dacht meteen aan een 2e poging om bij de wereld draait door te komen.
@DePannekoek: Dat komt nog wel want Wouter maakt 1 klein foutje namelijk hij zegt:’dan gaan alle registers los’ in plaats van ‘open’.
het is toch extreem jammer dat die v10 er niet meer in ligt, ondanks dat ie weinig koppel had onder de 3.5-4k toeren. Want dit ding klinkt toch als een senseo apparaat.
@censored:
Bij start-up klonk de V10 ook als een diesel:
http://www.youtube.com/watch?v=gRwR1WH0rR8
@StijnB: Moet je ook even het tweede deel bekijken.
@laurensl:
I know, maar dat maakt de start-up nog niet ongedaan. Voor een V10 is het geluid steeds matig. De LFA of CGT zijn toch nog wat anders…
@StijnB: ja en een ferrari F50 ook. Het enige wat je nu kan vergelijken zijn de beide blokken op toeren, want de nieuwe M5 heb ik in het filmpje nog niet stationair horen draaien. En verder raad ik je aan om het filmpje van wouter nog even te bekijken vanaf 3:45m, dan is het net of je een oude ford transit hoort wegrijden.
@StijnB: ja totdat je ook maar richting het gaspedaal dreigt te kijken dan begint dat ding te brullen waar je haren recht van overeind gaan staan. Zoals laurensl zegt, bekijk het tweede deel ook, want die kan bij start-up klinken als een diesel, de nieuwe doet dat bij vol gas.
@censored:
Die start-up hoor je elke keer, je duwt het gas niet steeds tot beneden…
@StijnB: jaja bij start up klinkt ie inderdaad niet denderend. Gelukkig verandert de nieuwe M5 daar drastisch iets aan en klinkt ie verders ook fantastisch :roll:
@censored:
Beweer ik niet, ben ook geen voorstander van een V8 twin turbo. Had het eerder voor de oude zes-in-lijn-motoren. Great from the word go…
@StijnB: Alles was verschrikkelijk aan die oude M5 behalve de motor. Lelijk van binnen en van buiten, verlepte versnellingsbak, omslachtige iDrive, etc. Maar die V10 maakte zo’n beetje alles goed. :lol:
@censored:

Het aanzuiggeluid vanuit die 10 throttle bodies was echt fenomenaal. RIP N/A BMW M-blokken…

http://www.youtube.com/watch?v=p2eGCAFAqrg

http://www.youtube.com/watch?v=dguqTC3c1AM
@Svensson:

Overigens kan ik de keuze voor een turboblok in auto’s als de M5 nog wel begrijpen, het is immers een relatief grote en zware auto waarin je lekker veel koppel al vanaf laag in de toeren wil.. maar de 1M en M3 hadden gewoon dicht bij de M-roots moeten blijven: hoogtoerige N/A blokken met ITB’s.
@Svensson: blijft toch heerlijk! En dan zijn er mensen die verkondigen dat het blok voor geen meter klinkt en blijven miepen tot ze een ons wegen over het geluid van de start up
-edit: nutteloze bijdrage-
Super film! mooie beelden hulde !! vind het geluid prima klink heerlijk. Ok geen V10 maar zeker lekker brullen.
Echt een toppertje deze wagen (hoe representatief is dit uit de mond van een BMW liefhebber? :D). Alleen aan het uitlaatgeluid zou ik wat doen, namelijk een Eisenmann setje.
@Peer88: Precies, of nog liever; akra, en het probleem is opgelost.
@kaasboerin: ja idd, die klinken ook lekker ;)
@Peer88: Ik sluit me helemaal bij je aan de M5 uiterlijk gezien een topper net zoals de X5 in je avatar mijn favoriete SUV :)
Wat mij opvalt in de video is dat de nieuwe M5 ingetogener is tov zijn voorgangers en ook als je hem vergelijkt met zijn Duitse concurrenten Mercedes AMG en RS modellen van Audi. De M5 is fraaier dan de E63 en de RS6 Sedan.
Lekker bruut geluid overigens een echte M.

De F10 5-serie is voor mij de mooiste 5 ooit, alleen zou ik andere velgen nemen op de M5 zou hem beter staan denk ik.
@agera: agree, maar ik zou ook liever een andere kleur willen.. (mat) zwart bijvoorbeeld :P ..
@bigcar: Zag laatst een donkerblauwe 5 serie met bruin lederen bekleding en die zag er heerlijk uit, daarnaast vind ik ook wit mooi staan op de 5-serie.
@agera:

En dat is nu net wat ik niet leuk vind aan deze wagen. Hij is naar mijn mening te ingetogen geworden, te anoniem zeg maar.
@agera: “De M5 vind jij fraaier dan de E63 en de RS6 Sedan”
@reinier73: …welk woord begreep jij niet ? ;-)…. tuurlijk heeft hij gelijk !
@reinier73: klopt, sterker nog Adrian van Hooydonk heeft een meesterwerk neergezet met de nieuwe 5-serie.
@agera: Agree! Mooie strakke neus en die in z’n geheel er beter uitziet dan de RS6 en E63 + betere handling heeft
Je weet dat André Hazes al een tijdje gestopt is met bierdrinken?
Droomwagen
Ik scheld alles bij elkaar hier omdat ik @ werk nu zit en deze PC geen geluid heeft. Ik kijk m wel op mn iPod :P
– 2 cilinders minder
-slechte audio van wouter
-storende aanwezigheid vd muziek.

-Geluid van de M5 mag geen naam meer hebben. Of heb ik niet de juiste boxen in mijn laptop?

+Uiterlijk
+M5
+Kleur
+Alles behalve de motor!
nope, met mijn boxen is niks mis:

http://www.youtube.com/watch?v=PFS6L2CovEU
Stop met die dubstep PLEASEEEEEE
@Mitchztm: wat is dat.
@Poll: die vet irritante muziek die onder het filmpje staat.
Tja, remmen die het moeilijk krijgen in een BMW. What else is new…
@StijnB: ja dit hebben ze op een of andere manier niet onder controle! Las wel een tijdje terug dat er Keramische remmen komen op de optielijst! Misschien moeten ze eens met Audi gaan praten?
Wouter

Je zegt dat het geluid van de motor nu ook via het inboard audio systeem te horen is.

Gaat het volume dan ook mee omhoog naar gelang je de radio luider/zachter zet?

Kan je die optie ook afzetten door de radio af te zetten?
@laurensl: Supergave bak, maar het geluid over de speakers is wat jammer….. Echter staat er in Wouter’s verhaal “Zonder zekeringen er uit te trekken of schroevedraaiers door conussen van speakers te prikken is het wat moeilijk te achterhalen wat nu precies nep en echt is aan het geluid van de V8” ….. Ik hoop dat dat niet waar is en dat BMW slim genoeg is geweest om er een aan/uit knop in te plakken anders vind ik het teleurstellend van BMW..
Die wesp is wel toepasselijk :)
Dat is nieuw, kraak helder geluid! Top!
@RickB: Soms doen we echt wel wat met commentaar ;)
@Patrick_Createmedia: Het klinkt inderdaad beter, maar het klinkt nog te radio-achtig. Het klinkt net alsof het geluid is opgenomen tijdens een radio uitzending.
@Benz65: Er moet altijd ruimte voor verbetering blijven, we willen ook niet te professioneel worden ;)
@Benz65: Ben het met je eens, de beelden zijn erg mooi, maar die PSSSSHHHHH op de achtergrond is toch wel opvallend/storend.
@Benz65: Dat is juist goed! Helder en zuiver geluid! Voorheen hoorde je wouter op de achtergrond met het motorgeluid op de voorgrond… ;)
@RickB: het geluid klinkt fucking kut man! mono ofzo
Wouter begint steeds meer Jochem Meijer trekjes te krijgen…
Vorige vond ik toch beter geslaagd qua uiterlijk en motor!
Wauw, die voorlichten kniperen heel mooi.
Heel goed van BMW. Moet ik ook eens bestellen op me 190E.
@marokkaanseheld: ligt aan de camera
@marokkaanseheld: typisch. Die 190E… Maar goed, die lichten knipperen dus doordat de frequentie van die lampen niet lekker samenwerkt met de refresh rate van de cam, heeft LED verlichting vaker last van (of de cam, ligt eraan hoe je het bekijkt) en het ligt dus niet aan BMW
Me pa heeft goede connecties met zijn bedrijf met BMW en is uitgenodigd om volgende week te rijden op het circuit van Valencia met de nieuwe M5. Prachtige auto
@Diesel52: en jij mag zeker niet mee …. ?
“… en ‘P’ voor als daddy lekker gaat rammen”? Echt? Serieus? Klinkt dat niet een tikkeltje cabrio-sjaaltje-modeontwerper?
De puristen mogen hun waffel dichthouden ,volgens mij hoort een Beemer een 6 cilinder te hebben.
Mooie wagen hoor ,echt weer een M5 nuf said.Mompelt,(ouderwets)
@norge: Oh?
@kaasboerin: Techniek is zeker state off the art ,maar vind je de auto vernieuwend om te zien?
@norge: ja, nog steeds maakt hij indruk op mij, zelfs anderhalf jaar na de introductie
@norge: *Bimmer
@SimonMc: Ik vind Beemer leuker :P
heel dik!
zo… mijn dag is weer helemaal goed!

@wouter: leuk filmpje, alleen vind ik het wel een beetje aan de korte kant… (de camera-crue heeft ook fantastisch werk geleverd trouwens :) )
Mooiste 5 serie ooit gemaakt! vind het alleen een beetje jammer dat geluid, liever de v10 gehad, of iets meer m3 v8 geluid had ik wel verwacht
Is op zich wel een dijk van een auto. maar voor een ‘sportwagen’ veel te lomp. Geen wonder dat de remmen het moeilijk hebben met zo’n gewicht.
Als je deze auto kan kopen, kun je er ook wel een andere uitlaat onder zetten. Dus als ik de loterij win, doe ik dat dan ook maar. Hier word ik maar een heel klein beetje was van. Verder bloed mooie auto.

Maar wouter, x-drive????? Koop dan gewoon er een met minder pks of een audi.
Een van de mooiste auto’s van dit moment.
Alleen zou ik er wel een akrapovic uitlaat onder knallen.
Dat neppe gedoe met spiekers in de auto hoef ik nie.
:lol: een minuut te vroeg geupload.. :D
@dennisr: want?
@bmwmaaktrijdengeweldig: nou Wouter upload hem altijd om precies 4 uur.. dus nu een minuutje te vroeg.. :P
Verder alles oké, maar die muziek moet wel even anders. Geluid v.d. v8 hoor je ook te weinig, ik weet niet of dat aan mij ligt, maar niet aan mijn boxen! Ook in het artikel wordt er lekker over geklaagd. Zowiezo wouter en de andere geluiden in het filmpje klinken niet zo lekker. Wat is er hier veranderd?!

Daarbuiten is het wel een goed geschreven artikel en wouter vertelt genoeg over de auto in het filmpje. Iets dieper ingaand op het active sound system ofzo had wel gemogen.

Verder top! :)

(dat grapje over die operatie was niet erg toepasselijk overigens)
hij is gewoon leverbaar met carbon keramische remmen dus dat “remprobleem” is zo verholpen voor een paar centen.
zulke remmen horen er gewoon af fabriek onder te zitten maarja als ze je een poot uit kunnen draaien zullen ze dat bij bmw altijd proberen
Heerlijk filmpje Wouter en Co. Heb naar deze auto al een tijdje uitgekeken. Ik mis alleen nog wel wat technische details, het begint steeds meer een showtje te worden zonder inhoud. Een echt showtje is het ook nog niet. Dus het is of meer banden roken of meer info.
schitterende auto! prachtig interieur ook (tja, duits he)
Wel lelijk die 2 dozen onder je motorkap.. maar goed.

Alleen wel een foutje in de rijtest, jullie filmden de uitlaten, om het geluid te laten horen naam ik aan ? maar daar moet je toch de subwoofer/muziekdoos filmen ?
Wanneer komt de testdrive van de sls roadster?? :P
@Wouter; top gedaan weer (incl. crue) !

OT: heerlijk vette auto, moddervet goed….geluid blijft tamelijk tam, dus een nieuwe eindpijp zou niet misstaan. Tevens carbonschijfjes eronder. Kortom, voor < € 150K ben je helemaal 'de Bram'.
Wat een gezeur over dat geluid zeg!! hij heeft meer pk’s en meer koppel! het is gewoon een beest.. en als ze een stukje mochten rijden, staan ze allemaal vooraan te kwijlen..
Heel dik dit ding! Maar toch liever E63AMG
Nu nog een M5 touring. De touring is sowieso mooier dan de sedan van de nieuwe 5-serie, vooral in donkerblauw en zwart.
Mooie auto, maar ik vind het geluid toch wel een beetje bescheiden… Als ik het geluid hoor van de oude M5 en de RS6 (beide V10) word ik echt vrolijk, dat geluid is gewoon fantastisch, maar dat van deze auto, ik vind het een beetje jammer dat het zo ingetogen is.
Mooiste auto die er momenteel rondrijd! :D
@Tommy2: zou toch eerder gaan voor een C63 amg, als je het toch over een mooie bak heb kies ik voor de S65 amg;) die uit top gear in Albanië
@Tommy2: Helemaal mee eens!
Wat een bak!
Netjes! Toch nog een heel andere orde als de M coupe hier thuis!
Wat een geweldige wagen!!! Echt een prachtbak! Ook een erg goede review zoals altijd ;)
Als je op de vorige m5 v10 de Driver’s Package kocht, peerde je em door tot 330 km/h, dat is toch 25 km/h harder..
Nou nou, lekker veel pk’s meer. Alleen krijg je ze dus niet op het asfalt… Wat ben je er dan mee???

Klinkt trouwens als een opgefokte hommel. Ben je dus ook niets mee. Welke kleur is dit trouwens? Heeft ie start stop of niet?

Laat maar, boeit namelijk niet. Wacht wel op de RS6/7, daarmee geraak je tenminste nog van je plek.
Ik mis het V10 geluid…. :s
Dit is wel een mooie wagen enzo en is ongetwijfeld snel…. maar waar is het mooie geluidje?
the-budel-guy
hij kliknt als een natte scheet en dan niet zon klijntje maar zo een waar je van hoopt nooit te krijgen.

en dan dat geluid via de speaker’s. ongeveer net zo fake als een oma in een driftende oma in een golf.

kortom doe mij de ‘oude’ M5
@the-budel-guy: Overdrijven is een kunst. Belachelijk zo’n reactie.
the-budel-guy via Android app
@autobart: je móet je humor nog even aan zetten.
@autobart:

Hij overdrijft niet hij heeft gewoon gelijk, en iedereen hier die denkt dat het met een andere uitlaat beter wordt dream on!!! BMW is niet meer wat het geweest is. Klinkt voor geen meter dus heb ik liever een normale 6 cilinder of het vorige model M5. En echt mooi vind ik hem ook al niet dus had ik het geld dan was ik naar de concurrentie gegaan.
@zakar36: Ok, je hebt gelijk over het geluid… RS6 2008 vergelijken met M5 2008 (om maar een jaar te pakken) en je hoort dat de RS6 veel beter klinkt… Althans, dat vind ik.
@the-budel-guy: Wow…….. Just wow….
Vette review Wout, maar het valt me op dat je het niet over het gewicht hebt gehad, à la 2 ton? Valt het niet op tijdens het rijden? Sowieso hoor ik dat in geen enkele M5 review terug hoor. Naar mijn mening kan een M5 toch geen 2000 kg wegen, niet dat ik deze ooit gereden heb ofzo, maar 2 ton…
@wouter
Man man wat een berg tiep- en stijlfouten zitten er in je stuk.
Kan dat niet wat professioneler?
Blog of niet, correct Nederlands lijkt me niet meer dan logisch.
@PeugeotGTI: Hij vertelde me dat hij erop ging letten als jij het woord typ voortaan goed schrijft. ;)
Het is toch wel heel jammer dat dit geen echte M motor is. Waarom hebben ze niet gewoon die motor van de M3 gepakt en daar een beetje met turbo’s zitten klooien. Mooier geluid en toch een echte M motor.
Video nog een keer bekeken. Abosluut dikke wagen, maar uitlaatgeluit valt mega tegen. Daarnaast zouden ze de volgende M5 echt 300kg lichter moeten maken!
droom auto, ik heb toch liever de V10.
hopelijk kunne tuning dudes wel wat met de geluid doen ipv boxen

oude m5’s blijven legendes :
http://www.streetfire.net/video/BMW-M5-E34-Drag-race_209311.htm
Misschien ligt het aan mij maar ik vind de M’s steeds minder worden. Het is nog steeds een vette bak, maar voor mij mist die dat rauwe randje die vorige M’s (voor 2010) nog wel hadden. Ze pakken tegenwoordig een standaard motor en sleutelen daar wat aan. Geef mij maar een echte volledig door M power ontwikkelde motor. Het zal wel met de uitstoot en ontwikkelingskosten te maken hebben…Mijn mening ipv 130k houdt 60k in je zak en koop een M5 E60.
tja, de RS6 klonk toch een stuk beter met z’n turbo’s….
http://www.youtube.com/watch?v=sKq6HmEM79Q

En volgens mij klinkt ook de nieuwe S8 beter….
http://www.youtube.com/watch?v=P3K44wuzVH0&hd=1

Tja…. ik vind het helemaal niks dit. Zal ongetwijfeld snel zijn, misschien zelfs wel fijn sturen (al hebben de M-auto’s niet echt superveel feedback en gevoel door het stuur voor zover ik weet)… Ik denk dat als je deze versnellingsbak in de E60 M5 zou stoppen dat vrijwel iedere eigenaar die overstapt van die e60 M5 naar deze M5 zijn haren uit het hoofd zou trekken… triest verhaal eigenlijk. M-lost it.
@w0o0dy: http://www.youtube.com/watch?v=p8pzu__j5cs&feature=related

Daar klinkt de RS6 nog beter, hopen dat de nieuwe ook zo lekker klinkt!
Mooie bak! Super filmpje.. vooral het begin met al die beeld flashes. De ultieme droomauto.
Bayerische Motoren Werke Motorsport Fünfer….
Ah! Vier uitlaten!!


De M5 F10 is een zware faal. Sound – 3 serie Look a Like – V8 – Alpina blauw.
Heerlijke wagen gewoon, en dat kleurtje staat hem erg goed!
Jammer dat ie een beetje klinkt als een Impreza..
Te zwaar, te fout en niet sportief. Motorgeluid opkalefateren via de boxen, please.

Deze vadsige Duitser slaat de plank volledig mis.
@the-budel-guy:
Mee eens.
@wouter: wat betreft dat M/P-knopje: dat is WEL logisch:
M = Mannelijk
P = Pussy
Net pas gekeken, maar complimenten voor het film- en montagewerk! Werkelijk prachtig. Mooie intro, en mooie frisse beelden met fijne pastel-achtige kleuren.
Kleine opmerking: kun je de beelden uit de GoPro niet hetzelfde bewerken, die zijn beetje ‘gewoon’.

Nogmaals, mooie video!
Wat is dit toch weer een FAKKING LEKKERE BMW!!!
En wat een heerlijk geluid!!!
Check deze review.. Wat een Baas die Wolverine!

http://www.youtube.com/watch?v=aEDbJ5CAGtM&feature=player_embedded

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).