Video: potje sjoelen met je Twingo

Auteur: , 81 Reacties

Wij hebben ons rijbewijs bij een pak wasmiddel gekregen?

Onderstaande video illustreert mooi waarom ondergetekende altijd extra argwanend is als hij een Twingo tegen komt. De Twingo is namelijk de Volvo 340 van de 21ste eeuw. Alleen wordt deze dan niet bevolkt door bejaarden, maar door pabo-mutsen, huismoeders die ongeveer 26 kilometer per jaar rijden, mensen met het verkeersinzicht van een Doyenné du Comice-peer en anderssoortig tuig van de richel, dat zo bij Ruben Nicolai aan de koffietafel mag aanschuiven.

Wat doe je als je op de snelweg een auto nadert die in de hens staat, en waar de bijbehorende hulpdiensten met alle toeters en bellen met gevaar voor eigen leven omheen staan?

A) Je kijkt in je spiegels, zet je alarmlichten aan, mindert niet al te bruusk vaart, en rijdt er stapvoets zo ruim mogelijk omheen.
B) Je trapt het gas wat dieper in, terwijl je gefascineerd de vlammenzee in staart.
C) Je rijdt aan de andere kant van de weg en trapt zonder in je spiegels te kijken volle bak op de rem, terwijl je alles begint te filmen met je telefoon.

Was uw antwoord B en/of C, dan komt u in aanmerking voor een Twingo. Gefeliciteerd! (via GeenStijl)

Klik!81 reacties

Zou je moeder maar zijn zeg, sorry maar wat een dom mens
@mightymike: vrouwen achter het stuur, …
;)
@ilovecar: jaa..??
@mightymike: ze roept eerst “jongens rustig rustig” en een paar seconde later… “ik moet weg ik moet weg!!!” hahaha
@mightymike:

Kan me het wel een beetje voorstellen hoor:

Je ziet een auto die in de fik staat naast je en je staat redelijk dichtbij met behalve jezelf ook je kinderen in de auto. Wellicht verwacht ze dat auto explosies gaan zoals in een Holywood film, dan zou ik ook bang zijn.

Naast haar boort zich net een auto in een brandwaar, ze kan bang zijn dat een volgende auto het ongeluk ook niet op tijd ziet of niet optijd kan remmen. Daarbij lopen haar kinderen ook gevaar natuurlijk.

Ze kan d’r niet bij wegrijden omdat het vooruit niet past en achteruit spookrijden op een snelweg is en een tweede keer langs een brandende auto.

Achteraf zal ze het zelf waarschijnlijk ook overdreven vinden… maar in het moment…
Steekt die gozer aan het eind nou z’n middelvinger op?
@bobb:
Zou het?
volgens mij is’t een wijs vinger.
@mazdarx8:

ik denk dat hij gaat aangeven dat ze rustig door moet rijden
@bobb: dat dacht ik ook te zien ja, maar niet helemaal duidelijk
@bobb: Daar lijkt het wel op, maar niet duidelijk zo
het was ook niet bepaald duidelijk afgezet.
maar een faal is het wel ja.
@mazdarx8: rechts inhalen in zo’n situatie waar iedereen links blijft plakken kan ik mij goed voorstellen. Maar je bent echt een enorme lus als je het met zo’n snelheidsverschil doet, dus niet kan reageren op een onverwachte situatie en dan ook nog een in dit geval redelijk zichtbare brandweerwagen en notabene fikkende, rokende megane over het hoofd ziet…

Afpakken dat rijbewijs en nooit meer iets anders laten besturen dan een fiets lijkt me wel gepast.

Tsja, en moeders… sommige situaties stressen volgens mij gewoon te veel, brengt wat leven in een anders stille video ;)
Lol, als de film stopt, volgens mij krijgt ze de finger :-)
@dotternetta: ik geloof dat ie probeert te zeggen, kom maar :p
@glenn141: Precies, zegt zoiets van ..kom maar mevrouwtje….
Oh kijk die man gaat spuiten, oe cool xD
@glenn141: nou die auto laten ze lekker fikken zo te zien
@glenn141: volgens mij hebben ze het entertainment system op Private Spice staan op dat moment… LOL
Whahahaha, weer een goede portie plezier gehad op de maandagochtend!
Goeie reclame voor Renault de ene staat in de Fik de ander klapt op de hulpdiensten.
@E34M5Touring: Die zullen we dan ook niet meer terug zien op Autoblog. ;)
@Benz65: Nou nog een Fiesta zonder sleutels en het wordt nog wat hehe ;)
Beiden zijn oerdomme mutsen. De bestuurster van deze auto omdat ze in paniek raakt en de Twingo bestuurster omdat ze gewoon niet zit op te letten.


Als er een flitspaal had gestaan dan was dit uiteraard nooit gebeurd… /sarcasme mode uit
@zdev: Heb je rontgenogen dat je kan zien dat er een vrouw achter het stuur van de Twingo zit?
Ik weet niet zozeer of de Twingo persé rechts wilde inhalen. Ik denk meer dat het een gevalletje geen abs icm regenachtig weer is. Er zijn genoeg mensen (helaas meestal dames) die niet eens durven te remmen, laat staan dat ze het kunnen. Er doet zich een situatie voor, maar uit pure angst wordt er niet geremd. Vervolgens ziet men in dat het echt nijpend wordt en trapt men alsnog de rem in. De combinatie Twingo, geen rem-ervaring, slechts banden, geen abs en regenachtig wegdek doet de rest. Grootste geluk voor de Twingorijd(st)er is dat de vrachtwagen scheef stond, zo kon de energie nog enigzins worden opgevangen door de zijwaartse beweging.
@Maarten123: Zo ging het niet, als ik het officiële verslag lees. De rechterbaan was afgesloten zodat de brandweerwagen kon keren, of zoiets. Die Twingo mocht daar niet rijden. Die vrouwen gaan gillen omdat ze zien dat de brandweerwagen de vluchtstrook af komt en de Twingo erop knalt.

Die vrouwen deden precies zoals het hoorde, op de linkerbaan rijden.
@dafmaf: Ik doelde niet op de gillende vrouwen in de video, maar op de paarse Twingo, meestal een vrouwenauto. Zo lang was de rechterbaan nog niet afgesloten, want de Hyundai reed er enkele seconden daarvoor ook nog.
..kon zó maar een standaard-B-film uit Frankrijk zijn ;-)
@Megakix: *kuch* Taxi rulez
Slecht afgezet ook door de hulpdiensten.. maar nog slechter die bestuurder in die kleine Renault zeg.. Ik zie bijna dagelijks van die ‘halve’ in het verkeer. Wat mij betreft mogen ze 2 jaarlijks rijvaardigheid testen invoeren. Gewoon om te bezien of je nog wel in staat bent om te rijden! want dat is echt niet alleen leeftijd/sekse gebonden…
@thanatos: eeehm….’R32’…hoe rijd jij dan eigenlijk ? ;-)
Da’s best dom!
Renault geeft je leven kleur
Wat een debiel zeg. Waar zit je met je hoofd? Zeker een vrouw ja..
Is Renault het nieuwe Ferrari? Vorige week stond er al eenzelfde megane in Haarlem lekker te fikken.
Dit kan jullie noooooit overkomen.
Jullie rijden zeker Sebastiaan Vettel nog zoek.
En dit is zeer zeker de schuld van die Twingo.
Gelukkig dat die mevrouw waar dat filmpje werd geschoten koelbloedig bleef.
Niet dus.
Anticiperen heet dat.
Oftewel reageren op Mongolen
Er vanuit gaan dat de ander stekelblind is
Wat een debiel die filmer.
Doordat hij stapvoets gaat rijden om te filmen moet een achterop komende auto uitwijken en klapt tegen een brandweerauto aan.
@Hubert: De filmer zit naast de bestuurster, dus die filmt niet zelf. Wellicht dat ze wel iets te langzaam reed, maar dat weet je bij ongevallen als deze dat ramptoeristen blijven kijken, en daarnaast was een gepaste snelheid niet echt raar aangezien mensen op de rechter baan lopen. Het snelheidsverschil waarmee die twingo aan komt rijden is belachelijk, waarbij die doos waarschijnlijk heeft liggen slapen. Ik erger me natuurlijk ook wel dood aan die mensen die te langzaam langs een ongeval rijden, maar daar hoor je als oplettend bestuurder gewoon rekening mee te houden.
@censored: Inderdaad. En daarnaast, die brandweerwagen stond ook al voor een groot deel op de rechterbaan. Ook niet verstandig om daar met 80 langs te blaffen.

Die Twingo idioot heeft het toch echt aan zichzelf te wijten. Komt veel te hard aanrijden bij een situatie waar je makkelijk kan weten dat je moet remmen/stoppen.
@Hubert: De bestuurder van de auto waaruit gefilmd wordt houd een ruime marge tot zijn voorliggers aan, maar ik zie de afstand niet groter worden. Hij volgt dus gewoon het tempo en remt pas echt als die Twingo voorbij stormt. Nee, de schuld kan je hier moeilijk bij iemand anders leggen dan die Twingo-bestuurder.
haha @0:23 op de radio: OVERSPANNEN. haha komt bij deze vrouw wel goed van pas
Waalwijk!
rustig rustig rustig, LOL de enige die rustig moet doen is die vrouw zelf.
-edit: nutteloze bijdrage-
‘hoe maak ik een file’ les 1..
Aan de ene kant kan de filmauto niet met 80 langs die brandweer scheuren, aan de andere kant treuzelde ze wel behoorlijk. Misschien dat de Twingo rechts inhaalde, misschien was diegene gewoon een vrouw, we shall never know….
Wat een overdreven reactie zeg : ik moet weg ik moet weg, dat wijf doet alsof ze een moord heeft gepleegd of 50kg coke in dr auto heeft :s het is maar een ongeluk.
Wat betreft de twingo bestuurder, tja oerdom :) kan je niks anders van maken
@house: LOL +1, in america zouden ze de hele auto gaan doorzoeken alleen door haar reactie…..hahahahahhahaha
@house: Wie zegt dat ze geen coke in haar auto had?
Slecht voorbeeld voor Renault rijders, de een zet z’n Meganetje in de fik, de ander sloopt d’r Twingo.
Toch wel een icoon zo’n Twingo
peugeot rijder rijdt gewoon netjes hoor, bij zon dergelijk situatie waarbij er 1 strook maar vrij is zie je niemand met 140 voorbij blerren, alles aan de domme twingo te wijten.

Zon domme actie dat je zelfs de autobrand aan de twingo-rijder mag verwijten :P
Even wat opmerkingen over de ‘camera-auto’:
“Waarom moet ik nou blijven staan?”

Nou, omdat er een ongeval voor je is gebeurd, je getuige bent en misschien ook even kon kijken of alles ok was misschien?

Maar “ga er maar langs” is dan blijkbaar de eerste reactie… en niet begrijpen waarom een hulpverlener niet wil dat je langsrijdt terwijl ze nog net zijn aan het checken of de bestuurder van die Twingo geen letsel heeft.

Ik zie de berijders van de ‘camera-auto’ ook niet echt stoppen als er géén hulpverleners in de buurt zijn en iemand in z’n eentje een Twingo zou crashen tegen een vangrail of brugpeiler oid. Zouden ze dan wel nog 112 bellen?

Even los van het feit dat de betreffende Twingo-chauffeur een mongool is die niet verder komt dan de nominaties van de Darwin-award en daarbij ook anderen in gevaar brengt… Hoewel, zou best een bejaarde kunnen zijn die gaste ipv remde… en dan ligt het weer anders.
@Sorcerer: “Hoewel, zou best een bejaarde kunnen zijn die gaste ipv remde… en dan ligt het weer anders.” ik zie niet in waarom het dan weer anders zou liggen. Omdat die mensen oud zijn moet je maar mild zijn? Als ik af en toe bekijk wat die om hun heen aanrichten aan ongelukken, gevaarlijke situaties door of leidend tot irritaties dan mogen ook zij een pak op de broek krijgen en het rijbewijs afgenomen worden. Zelf heb je ook je verantwoordelijkheid als je te bang bent om te rijden, net zoals die hyper de pieper paniekvogel met camera in de auto, ondanks dat ze hier weinig schuld aan heeft.
@censored: als het een bejaarde is dan is het geen mongool, dat was het punt ;) In mijn familie heeft iemand z’n rijbewijs vrijwillig opgegeven nadat hij het (met erg slechte ogen) nog een keer probeerde te verlengen (wat tot zijn verbazing lukte). Schijnt dat het echt héél erg moet zijn wil je afgekeurd worden.

De klassieke gaspedaal-rempedaalverwisseling (en het seconden later pas doorhebben door traag reactievermogen) is verder ook wel ernstig ja. Overigens wordt het rijbewijs direct ingenomen in zulke gevallen bij oude mensen, en terecht ook (voor ieders veiligheid).
Zo, daar kunnen we toch maar mooi van die Saoedi’s leren…
Wat een gezeur hier op de mensen die aan het filmen waren? Die zaten hou dan ook niet fout hoor, blijkt maar weer eens hoe goed men hier verkeersregels begrijpt. Die Twingo zat fout, want je dient sowieso niet rechts in te halen, zeker niet in deze situatie omdat er 3 auto’s voor de ‘camera auto’ zaten, dat is gewoon verdomd asociaal, en dan komt boontje om zijn loontje…
@Sciurida: reden dat ik op ze afgaf was de manier waarop ze reageerden. Ze doen inderdaad niks fout, maar “ik wil erlangs” enzo als er net een ongeluk voor je ogen is gebeurd vind ik wel degelijk asociaal.

Los van het feit dus dat die Twingo-rijder de ergste is (maar wat daar precies is gebeurd weten we niet).
@Sorcerer: Was niet persoonlijk op jou bedoeld hoor, maar ik denk dat het wel een ‘natuurlijke’ reactie is van de dames in de camerawagen.
Wat een domme mensen in die twingo.
De grootste fout is gemaakt door de politie of brandweer die de weg niet totaal liet afzetten,hier laat je toch geen mensen voorbij rijden ? Fail x 1000 voor mij.
@norge: Nederland he, pas actie ondernemen als het te laat is, net zoals het meisje van 10 die vermoord is.. zoiets neem je pas serieus als ze al dood is.. jup.. betere keus dan verhuizen naar Noorwegen kon je niet maken..
ze kon het rempedaal niet vinden.
Mensen… We maken allemaal fouten. En de ene fout is groter dan de andere. En aangezien we de hele situatie áchter deze beelden niet zien, kunnen we geen conclusies gaan trekken..
Zo zie je maar. Renault-rijders kunnen niet rijden!
wat een geweldig filmpje, met goeie tekst :lol:

mam rustig, rustig..
IK MOET HIER WEG :cry:

hey hij gaat spuiten.. cool..
de ene emotie na de andere.. :lol: wat een genot om te kijken zoiets..

Slimme bestuurder van die twingo trouwens.. die had natuurlijk een deukje in zijn motorkap.. waar hij/zij vanuit de bestuurder stoel constant zicht op had.. ja word je gek van.. en dan grijp je natuurlijk je kans om een ongelukje te krijgen.. kan je weer vangen van de verzekering.. die twingo kon toch al op de bult..
Natuurlijk verstandig om een moment te kiezen waar de hulpdienst al bij aanwezig is..

beetje dom dat jullie daar niet aan gedacht hebben, jongens van de redactie..
Achterlijke druiven in de ‘camera-auto’ …
‘Kijk die man daar foto’s maken!’ terwijl ze zelf met de camera in de hand aan ’t filmen is :s
@RobertGTT: haha :lol: dacht je nou echt dat twingo kopers slim zijn ? :lol: ooh die is goed..
De Filmo is even achterlijk als de Twingo…

“Kijk, die gaat spuiten. COOL.”
In welke auto zit de Filmo trouwens? Kunnen we daar ook wat over k*kken. Iemand het blazertje herkent?
Stelletje geiten..
@cindy: BEH!
[ ] geschikt
[x] ongeschikt
Een twingo is gewoon bloedlink op snelheid met een natte weg, vergelijkbaar met een fatsoenlijke auto en ijzel.
Megane met Ferrari motor?
Is het vreemd dat ik denk: “hoe zou het zijn met de bestuurder m/v in de Twingo”

Blijkbaar wel, want vrijwel iedereen heeft het drukker om de bestuurder een loser, sukkel oid te noemen. Blijkbaar weinig mensen met rijbewijs of aantal km’s hier.
@tomleeuw: zo is dat.
Los van die twingo , ramp toeristen, zeker met een camera mogen van mij gevangenisstraf krijgen. Je kan het natuurlijk niet echt weten, maar is goed mogelijk dat dit ongeluk veroorzaakt is door de filmende wagen door eventjes bijna volledig te stoppen om de ramptoerist uit te hangen. Krapuul
haha dit is wel heel raar 2 renault botsingen op 1 dag haha
maar als je renault fan bent ben je niet blij snik snik dus ik zou zeggen sluit dat meisje op en blus die megané

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).