Dit is het interieur van de nieuwe 3 Serie!

Auteur: , 113 Reacties

BMW onthult de nieuwe 3 Serie later deze week maar het interieur kunnen we nu alvast begluren!

Een snuggere spyshot fotograaf is namelijk zo handig geweest om plaatjes te schieten van het gloednieuwe interieur van de nieuwe Dreier. Wat opvalt zijn de enorme houtstrips (die ongetwijfeld ook door andere materialen vervangen kunnen worden) en het enorme navi-scherm bovenop de middenconsole dat grote gelijkenissen lijkt te vertonen met dat uit de 5 Serie. Dit specifieke exemplaar is in ieder geval uitgerust met een automaat. De te verwachten zaken als iDrive en een bredere middenconsole met goed bereikbare dubbele bekerhoudert zijn ook te zien op de foto’s.

BMW 3 Serie dash spyshot

De aluminiumkleurige accenten zorgen er in ieder geval voor dat het geheel een stuk strakker oogt dan de huidige Dreier. Komende vrijdag weten we meer, dan onthult BMW de nieuwe 3 Serie definitief aan het grote publiek. We houden jullie uiteraard op de hoogte!

UPDATE – alvast door de geschiedenis van de 3 Serie grasduinen kan in 5 delen op autojunk.113 reacties

the-budel-guy
onafgedekte bekerhouders -.-

verder weinig verandering.
@the-budel-guy: maar wel mooi
@bruinbeer: inderdaad het ziet er vanaf deze foto’s echt strak uit, erg mooi gedaan!
@the-budel-guy: Bekerhouders in het algemeen… Als ik wat wil drinken stap ik wel ff uit. Je moet er toch niet aan denken dat bij een flinke remactie, de koffie, thee of limonade door je hele interieur vliegt… Eten en drinken lekker buiten de auto.
@griffendahl: Je moet er ook niet aan denken dat áls je wat wilt drinken dat er geeneens simpele bekerhouders in je (redelijk) prijzige 3er zitten.. Bovendien @the-budel-guy: er zit zeker wel veel verandering in het interieur hoor..
@kaasboerin: Ik heb geen bekerhouders geen van mijn twee (redelijk) prijzige dreiers en ik heb ze nog geen enkel moment gemist.
@griffendahl: Ik ook niet, maar er zijn zat mensen die dat wel regelmatig gebruiken (burgerking/mcdonalds of lang onderweg naar een vakantie), dan baal je wel als je het mist.
@kaasboerin: onderweg naar vakantie laat je je beker natuurlijk vasthouden door een passagier ;)
@vwally: haha das bullshit man, je moet gewoon goede bekerhouders hebben. maar ze zijn wel teringlelijk in dit verder prachtige interieur.
@Poll: oh je komt nu over als een gefrustreerde passagier die te vaak een beker heeft moeten vasthouden haha;)
@kaasboerin: Hee N, ik heb die optie wel: helemaal SUPER, ik gebruik ze ook vaak… Zag dat vele die niet hadden laatst tijdens de Tourtochtmeeting (waar we nog effe hebben gepraat over de angel eyes ;-). Remember?
@griffendahl: wij hebben ook geen bekerhouders in de e65, maar wij missen het ook niet. In de andere bmw’s van ons zitten ze wel op de e23’s na.
– Het is wel handig moet ik toegeven, heel af en toe heb je dus zo’n momentje. Maar het scheelt wel, zo valt er geen koffie/milkshake over je prachtige interieur :D
@griffendahl: Ik gebruik de bekerhouders in mijn auto om m’n iPhone en men iPod in te leggen… enorm handig…. voor de rest zie ik er ook het nut niet van in om te drinken of te eten wanneer je aan het rijden bent… Trouwens in mijn auto moet er niemand eten of drinken…
the-budel-guy
@Dimglor: daar zijn ze wel handig voor maar op korte ritten of als we de auto uit zijn gaat het klepje weer mooi dicht dat je die gapende gaten niet ziet
@Dimglor: het is een gebruiksvoorwerp dus die hoort compleet vol gestopt te worden. Afval naar achteren gooien want daar dient de achterbank voor eens in de twee weken laten poetsen van binnen en buiten geen probleem. Mis in de C5 de bekerhouder echt. Heb nu met sigaretten en telefoon bij de versnellingspook liggen. En als ik wat wil drinken staat dat tussen men benen. Wat dan weer onhandig is met schakelen.
@fransefinesse: hehehe… Gelukkig heb ik bekerhouders, moet er niet aan denken een blikje redbull in mijn kruis te krijgen bij het gas geven.
@Dimglor: eigenlijk is dat hetzelfde als bellen, toch? Of zie ik het verkeerd? Vraag me namelijk al tijden af waarom je wel mag drinken en eten en niet mag telefoneren. Je zou hier namelijk best wat argumenten voor kunnen bedenken.. (maar beter verbieden ze het niet :p)
@bmwmaaktrijdengeweldig: Daar heb je idd een punt… maar iedereen is zo gefocussed op gsm’s dat ze daar niet op letten….
Trouwens vind ik dat bluetooth in elke auto standaard moet zitten…. Is enorm handig…
@griffendahl: En wat dan als je op vakantie gaat, en je rijdt meer dan 1000 km op een constante snelheid, dan heb je daar toch geen last van? Ik denk inderdaad niet dat iemand voor een kilometer of 20 drinken mee gaat nemen in de auto, dat is wel erg kansloos… Maar er zijn ook lange afstanden, en dan is het WEL handig.
@autobart: Als ik op vakantie ga heb ik een koelboxje achterin, als dan het moment komt dat ik ff wat wil drinken vind ik dat doorgaans een perfect momentje om ook even de benen te strekken en een frisse neus te halen en evt ook een sanitaire stop te plegen. Als je vaak lange afstanden rijd zul je juist merken dat je niet zo veel wilt drinken onderweg, dan hoef je ook niet zo vaak die sanitaire stop te doen.
@griffendahl: Gaat er niet om wat jij wilt maar wat de gemiddelde potentiele koper wilt, schijnbaar prefereren die toch wel bekerhouders :)
@kaasboerin: Dat zie je wel aan de E46 waar ze optioneel verkrijgbaar waren en waar je ze nagenoeg in geen enkele ziet.
@griffendahl: Toch is het handig… Zeker als je op vakantie gaat, je moet je lichaam ook wat drinken gunnen he, veel drinken is goed! (sorry ik dwaal af tijd om te stoppen :p)
@griffendahl: Juist op de langere ritten is het lekker om telkens onderweg even een slot te nemen, in plaats van bij elke stop in een keer een halve liter te drinken. Bekerhouders zijn dan ideaal, mits ze goed zijn geplaatst. In de Einser (vorige generatie) zit er wel een, maar is deze onbruikbaar als de armsteun omlaag is geklapt. Flesjes liggen nu alsnog in het portiervak. Gelukkig is dat probleem met de nieuwe Einser opgelost.
@griffendahl: Da’s leuk maar de rest van de wereld gebruikt de bekerhouders wel.
@the-budel-guy:

Die kan je ook geïntegreerd krijgen in het dashboard.
the-budel-guy
@bempi: gelukig dan ziet het er toch straker uit
@the-budel-guy: weinig verandering? Ik rij een E90 en ik vind het echt een ontzettend groot verschil.. De bekerhouders zijn in de E90 echter wel op een veel mooiere en logischere plek weggewerkt…
@the-budel-guy: ms even de E90 en F30 naast elkaar zetten. Ander navi scherm en glooiingen op het dashboard zijn 2 die mij erg opvallen. Middentunnel breder (lijkt het) als de F10?
Mooi interieur zo te zien. Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe 3. Ik vind de achterkant van de huidige 3 sedan niet echt heel mooi. Niet stoer genoeg voor een BMW.
Nice! Gaat er zeker op vooruit. Wordt een kleine F10.
dat is erg veel belovend! !
Geen elektrische handrem: zeer vreemd voor een auto van dit soort, MY 2012. Of heeft het iets te maken met Freude am Fahren
Ziet er inderdaad erg netjes uit! Ben zeer benieuwd!
@lowlow: Geen idee, ze hebben de techniek wel op de Z4… Maar kan je me vertellen wat er het voordeel van is want ik kan er echt verdacht weinig bedenken…
@griffendahl: Ok, daar gaatie: als het glad is, en je bent lekker achtjes aan het glijden bij de plaatselijke praxis, dan is dat omdat je een handmatige handrem hebt en geen knopje. Alleen heb je met een dreier achterwielaandrijving… hmm.
@griffendahl: Ow, je bedoelde het voordeel van ’n knópje. Naja, neemt niet zoveel ruimte in en kost minder kracht (handig voor vrouwen die ‘m in frankrijk niet van de handrem krijgen) en kost minder materiaal en werkt soms automatisch als je achteruit dreigt te rollen en is hipper omdat de buurman het niet heeft. En het neemt ook niet zoveel ruimte in.
@lowlow: Inderdaad, de ‘oude vertrouwde niet elektrische’ handrem voldoet prima. En ik gok dat een hoop mensen het met me eens zijn als ik zeg dat die oude handrem fijner is dan zo’n knopje wat je moet indrukken/omhoog wippen/etc.
@lowlow: Gelukkig maar. Een handrem is sowieso alleen voor noodgevallen die je in Nederland bijna niet tegenkomt (zeer steile hellingen) verder kan het alleen maar vastvriezen of vastroesten en in het geval van een elektrische ook nog een storing opleveren. Wat mij betreft daarom niet meer dan een (nutteloze) gadget.
@erwh: Eenmaal gewend aan een elektrische parkeerrem ga je hem waarderen. Automatisch vastzetten bij afzetten motor, dus nooit dat de auto weg rolt. Maar vooral het automatisch lossen is ideaal bij hellingen, rem er op zetten en wegrijden zoals op een vlakke ondergrond.
@RoT___: je kunt ook je auto in de versnelling zetten of gewoon op de P stand bij een automaat.. dan blijft hij ook wel staan.
@lowlow: Elektrisch kan veel makkelijker kapot, en als je een fysieke hebt, kun je er nog eens een ruk aan geven, zodat hij lekker gaat glijden…
Weer helemaal strak getrokken en in lijn met de 1 serie (navigatie-scherm afmetingen), 5 serie (sierstrip etc)
Lijkt wel alsof het navi-scherm een klapscherm is aangezien ik geen overkapping zie zoals bij de huidige 3 serie.
Die bekerhouders zitten trouwens wel onhandig zo achter de versnellingspook, maar ja heb ze nu ook niet (opbergpakket niet genomen) en mis ze geen seconde. Maar vrijdag weten we meer ben benieuwd! :)
@VeniVidiVici: Is geen klapscherm, kijk naar de 1 serie, ook geen overkapping oid. Gewoon een mooi rechtopstaand scherm!
@Nino: Net even interieur van bmw f20 bekeken, maar het is dat er bij deze foto een doorlopende houten sierlijst zit anders zou je zeggen dat het een foto van de f20 is :) Ben alleen benieuwd hoe inbraakgevoelig dat rechtopstaande scherm is of zou het net zo waardeloos/moeilijk uit te bouwen zijn voor dieven als het huidige.
@VeniVidiVici: Het lijkt inderdaad op de F20 ja maar dat is zeker geen minpunt toch ;) Ja en met inbraakgevoeligheid zal het denk ik wel meevallen, als je het voor elkaar krijgt dat scherm uit het dashboard te trekken zonder dat het kapot gaat, heb je alleen een scherm. Meer niet. Wat wel slim is in tegenstelling tot bijv. VW waar de RNS systemen 1 unit zijn als je hem uit het dashboard trekt en je ze gewoon uit de eerste de beste Passat kan trekken en vervolgens in je eigen polo/golf/tiguan/touran/sharan/eos kan proppen. Denk dat dat wat lastiger is met alleen een schermpje, de rest zit ergens anders in de auto weggepropt.
@Nino: Interieur ziet er zeker weer netjes en rijkelijk uit ben vrijdag erg benieuwd naar de buitenkant!
Ja die navi doet BMW slim als je alles wil hebben moet het gehele dashboard eruit gesloopt worden. Dat verklaard meteen waarom dieven BMWs voorbij lopen :) (okee, tenzij je je laptop in de auto laat)
Dit zal niet het standaard interieur van de standaard 316I…
I-Drive is verkeerd gepositioneerd. Voor de rest komt het zeer druk over.
@bempi: Want? Zoals het er zo uit ziet leg je je hand weer zo op de controller als je arm op de armsteun rust.
De eerste indruk is veelbelovend, warm en zo te zien mooie
materialen.
gewooon een 1 serie interieur zo op het eerste gezicht.
@GOD: yup en de buitenkant is gewoon een kleine 5 die eigenlijk gewoon een kleine 7 is, die eigenlijk gewoon de sedan versie van een 6 cabrio is, die eigenlijk gewoon een grote 3 cabrio is, die weer gewoon een grote 1 cabrio is, die gewoon de open versie van de coupe is, die eigenlijk gewoon een 1 hatchback is met een platgeslagen kont en de 1 hatchback zou dan een kleine 3 zonder kont zijn?

lekkere simpele reactie weer ;)
@Nino: +1 :lol:
@Nino:
“een kleine 7 is, die eigenlijk gewoon de sedan versie van een 6 cabrio is”

De 6 serie is de coupe versie van de 5.
Verder zit je op nog een aantal punten flink mis.
Zo “gewoon” is het blijkbaar dus niet.
Volgende keer iets langer nadenken anders krijg je van die “lekker simpele reacties”
Prettige dag nog ;)
@GOD: Sarcasme… Ik denk ik zal even een reactie neerzetten die net zo simpel is als de jouwe, heb er ook wel degelijk over nagedacht, anders klopte het verhaaltje niet..:) Nog iets, binnen een straal van 20m van mijn bureau staan alle (op de m modellen na) modellen van BMW, dacht je dat ik ondertussen nog niet had gezien dat een 3 en een 6 eigenlijk niet heel erg op elkaar lijken? ;)
@Nino:

Ik moest eerst de foto’s bekijken en analyseren. Toen moesten ik in samenwerking met mijn brein een reactie bedenken. Toen moest ik een sterk staaltje motorische controle uitoefenen om mijn reactie via mijn armen, handen, vingers en toetsenbord op een blog te krijgen.
Daarna volgde nog een algehele grammatica en spellingscontrole alvorens ik de “plaats reactie” knop moest zoeken en indrukken door middel van een elektronische muis en tevens weer een stukje motorische controle. Ook kwam er door middel van een aantal slokken koffie een stukje multitasking bij kijken.
Zoals je ziet was mijn reactie alles behalve simpel. ;)
@GOD: Nou dan hebben we beide een allesbehalve simpele reactie geplaatst ;) jeuj
@Nino: Altijd het laatste woord hebben…
@Nino: Volgens mij begrijp jij het niet helemaal, als jij de verschillen tussen een 7 serie en een 5 serie niet ziet, ben je echt hartstikke blind! De 3 en de 5 gaan naar mijn idee wel meer op elkaar lijken dan in het verleden. maar het is nog lang niet zo erg als dat saaie audi
@drivingpleasure: Ik snap het heel goed, werk ook bij BMW dus loop best vaak te kwijlen in de showroom, denk dat ik ook wel kan zeggen dat ik er redelijk veel verstand van heb, zeker qua uitelijk van de auto’s.

Ik was een groot Audi fan maar sinds ik bij BMW zit (de auto’s van dichtbij gezien en erin heb gereden) ben ik helemaal om. BMW is zonder twijfel mijn nieuwe favoriet! Prachtige auto’s, met name de nieuwe 5 vind ik echt een plaatje. Tuurlijk kan ik ze uit elkaar houden, dat bericht was ook niet bedoeld om heel erg serieus over te komen ;)
Mooie materialen. Natuurlijk zal dit niet in het instap model zitten maar dat is logisch. Vind de hele vorm van het Dashboard ook een enorme verbetering in vergelijking met de huidige 3.
echt een mafkees ( die ‘snuggere spyshot fotograaf’), neemt ‘ie wel foto’s van het interieur, maar niet v.d. exterieur.. ( of was dit weer een actie van bmw..???)
Ik ben één van de weinige die hout wel kan waarderen.
@GOD: die mening deel ik met je;)
@Nino: Ah, dus jij denkt ook dat hij een van de weinige is? ;)
Ik hou ook wel van mooi hout.
@GOD:

Hier nog 1. Tegenwoordig is hout in eens not done. Ik laat het in mijn eigen ook ook gewoon zitten.
@Vreddy_B:
Klopt is al een hele tijd zo. Tegenwoordig is het alleen nog maar carbon en zo.
Ik heb het liefste een mooie gebalanceerde mix tussen klassiek en modern. Geeft zon mooi contrast weer.
Te veel klassiek is oubollig en te modern is te klinisch. En niet alleen met auto’s maar ook de inrichting thuis. Een klassieke Engels/boeren keuken met modern apparatuur er in vind ik bijvoorbeeld heel mooi.
Of mooi hout in de auto alu/geborsteld metalen accenten vind ik ook heel mooi.
@GOD: Tegenwoordig carbon enzo? Koeliejoelie!
Hout is voor mij bijna een must, met een prachtige kleurencombinatie met de rest van het interieur = pr0n.
@GOD: Hout kan ik ook zeker waarderen. Mooie matgrijze houtlijst met donkere nerven. Ik houd alleen niet van dat oudbollige gelakte hout.
@reinier73:
Gelakt hout kan heel erg mooi zijn maar ik weet wat je bedoelt.
@GOD:

bedoel je dat halve millimetertje in de kunsthars gedrenkte op plastic geplakte schilletje ??
@lincoln:

Ik ben meer van oliën. Wat betreft gefineerd plastic, dat maakt mij in een auto geen zak uit hoor, gaat toch om de looks.
@GOD:

on-carbonized carbon ..
@lincoln:
Voor een mier is het nog steeds massief ..
@GOD: toch nog wel een aantal mede-fans! Hout is mooooi :-)
Hout in combinatie met geborsteld metaal vind ik wel mooi. Maar tegenwoordig zie je ook vaak alleen geborsteld metaal. Voor mij is dat toch een soort afbreuk aan een echte grote luxe auto. Hout geeft toch iets warms. Maar zal wel persoonlijk zijn.
Als audi-rijder en liefhebber kan ik het interieur wel waarderen. Dat het meer op elkaar gaat lijken voelt voor een audi-rijder wel herkenbaar ;-)
Gezien ontwikkelingskosten, huisstijl en branding ook niet zo gek. Bekende, grote en (veelal) geroemde merken hebben diverse producten met herkenbare en vergelijkbare uitstraling (apple, ikea, mcdonalds, iwc, artifort etc.) Voor hen die iets unieks en anders willen is er keuze genoeg (x6; G-klasse; fisker, multipla etc)
@eselkaa: Multipla FTW!
oh ja, een afdekklepje voor de bekerhouders zou het wel mooier en meer premium maken. Ben erg benieuwd waarom BMW deze keuze niet maakt. Kosten lijkt mij sterk
Ziet er echt hartstikke goed uit!
Ziet er goed uit! Laat maar komen die nieuwe 3!
is het navigatie-scherm trouwens inklapbaar?
@vwally: nee.
@Nino: Toch vind ik het jammer dat ze de ‘overkapping’ weg hebben gehaald, daar ben ik toch wel erg gecharmeerd van en vind ik er sjieker uitzien..
@kaasboerin: Klopt, ik vind het ook erg mooi om te zien. Misschien zelfs wel mooier dan dit rechtopstaande scherm! Maarja bij de 7 is het weg, bij de 6 en de 5 ook dusja we konden erop wachten dat de 3 het ook niet meer kreeg..
@Nino: oh okee, dit ziet er trouwens ook niet verkeerd uit! doet zelfs een beetje denken aan de schermen van audi.
@vwally: Alleen zijn het bij Audi uitklapschermen met een plastic rand er omheen. Bij een gefixeerd scherm kan er een mooie premium rand omheen.
Duits he.. hebben altijd prachtig interieur.. (nee, ik bedoel niet dat andere merken dat niet hebben.. maar weet ik niks van :) )
zo .. da,s een hoop plastic ..
@lincoln: premium plastic he, dat is anders..
@dennisr: kunststof!
@sacha: excuus, excuus :lol:
@lincoln: een hoop hout zul je bedoelen
@vwally:

nee .. ik bedoel plastic ..
anders had ik wel hout geschreven ..
@lincoln: miss is het wel echt hout
@Flamingo:

hout ??
anno 2011 !!
Voor wie hem nog een keer van boven wil zien: check onze facebook-pagina. En ‘like’ ons meteen even, als je dat nog niet gedaan had (foei!).
@sir_smokalot: tja.. ik drukte op dat duimpje.. maar dan moet je weer inloggen en dat word hem dus niet, maar bij deze.. i like! xD
joa, ziet er wel goed uit.. alleen, weer zo’n zielig fragiel automatenpookje.
@love4sportcars

In m’n ogen ziet het er beter uit, dan die joystick van Audi
Yessssss……. Eindelijk een fatsoenlijke bekerhouder in de 3-serie. Kleine jongetjes worden ook volwassen.
Ziet er verder mooi uit
@cindy: Ja en brand ook goed. Dus wat dacht je ervan om een keer samen een paar blokjes in de open haard te gaan gooien met een glaasje wijn erbij, muziekje erbij, sfeer verlichting aan…. ik dwaal af sorry.
@GOD: hey god kom op man, niet zo flirten hier sjongejonge..
@Poll: wow, god is aan het fliten… klinkt ook raar :)
(god flirten met cindy.. vandaar dat ik (momenteel) haar enige vriend ben op autoblog :P)
@bigcar: Zeker je zusje, viespeuk.. :lol:
@kaasboerin: moet ik dat serieus nemen..??
@GOD: Hahahahah +10 :lol:
Ziet er weer mooi uit. Of je BMW nu kan hebben of niet… ze weten wel hoe ze een interieur mooi kunnen maken.
Heel erg mooi! Ik heb liever al dat hout in mijn auto dan aluminium: anders vind ik het net een audi.
Sorry voor dubbelpost maar ik denk dat er net als op de 1 serie ook veel commentaar op de 3 serie komt. ’t heeft er namelijk wat van…
I Like!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).