Spyshots: Audi RS5 cabrio draait zijn testkilometers

Auteur: , 36 Reacties

Audi doet hard zijn best om deze cabrio er als een 'gewoon' S'je uit te laten zien, maar laat je niet in de maling nemen.

Ja, hij heeft S5-logo’s, en ja, hij heeft de karakteristieke vier S-uitlaatpijpjes. Maar nee, het is geen S5, maar een RS5. Audi heeft het model alleen nog niet officieel bevestigd, en wat niet officieel bestaat kan je natuurlijk ook niet als zodanig in de openbaarheid brengen. Hence het S5-jasje.

De details die het grotere potentieel van deze mule verraden, zijn het RS5 front, met de grote voorspoiler, dikkere wielkasten en natuurlijk de grotere remmen. Als er bewegend beeld was geweest was het waarschijnlijk makkelijker geweest, want het zit er dik in dat de RS5 de lekkere atmosferische 4.2 liter V8 krijgt, terwijl de S5 het met een geblazen zespitter moet doen. (ook geen straf, maar V8 > V6 natuurlijk. MOAR cylinders!)

Van de komst van een RS5 waren we overigens nog niet zo lang op de hoogte. Het besef kwam er toen er enkele weken geleden patentfoto’s van de smeuiige cabrio op teh internets opdoken. De foto’s werden pal naast Audi’s testfaciliteit aan de Nürburgring gemaakt. Wanneer we een lancering kunnen verwachten weten we niet, maar we gaan ons best doen om bij een volgend treffen de PR-manager van Audi flink dronken te voeren en de lineup voor de komende jaren te ontvreemden.36 reacties

hebben
ziet er goed uit, maar liever de Coupe :)
kenteken is HN UO 268?
@YSF42:

Klopt!! Autoweek app heeft deze fotos namelijk ook, maar dan uncencored :-)
It’s a very nice!!
Damn, die moek hebben, wat een dikke voorkant, al vind ik de koplampen wat ‘te rechthoekig’ lopen ivm de rest van de bolide. (al betreft dat de algehele audi look en niet specifiek de (R)S5)
1 woord: vetteshit.
sjo…echt jullie maken m’n avond goed!(Perfect als jullie ‘m ook even voor m’n deur komen neerzetten)
Op en top Audi!
Zwart is er ook de perfecte kleur voor!
Heel erg mooie bak !! :-)
Nooit een fan geweest van de A5 series, en zal het denk ik ook nooit worden, vind het allemaal net niet. Desalniettemin nette bak voor de liefhebber.
zeg kenners, een atmosferisch blok.. betekend dat ook dat je er nog ‘makkelijk’ en turbo op kan zetten om eenvoudig het vermogen op te krikken ?

als ik nu dom zit te lullen.. mag je het ook zeggen.. :lol:
@dennisr: Elke motor zonder turbo/supercharger is atmosferisch dus er is weinig algemeens over te zeggen. De ene natuurlijk ademende motor is makkelijker aan te passen aan blazerij dan de ander.

In de regel moet je meer aanpassen aan een al peppy motor (i.t.t. een logge motor) maar de techniek staat voor niets tegenwoordig.

Is je vraag of je zo’n nieuwe RS5 veel meer geblazen pk’s kan laten uitspuugen? Tuurlijk, geld/tijd/mankracht.

Is het “makkelijk”? Tis geen raketwetenschap, maar met een zondagmiddag garageklussen kom je er ook niet.
@dennisr: Het is relatief makkelijk naar mijn weten. Maar let wel dat je alles goed moet aansluiten, onderdelen moet aanpassen, en de motor opnieuw afstellen etc. Ik kan niet, maar het schijnt nog wel wat werk te vergen…
@dennisr: elk blok zonder supercharger of turbo is atmosferisch (afkorting is N/A; naturally aspirated)z. In feite kan op elk blok een turbo, maar is niet altijd even makkelijk. Een atmosferisch blok is ook veel voorspelbaarder op het gas, maar een turbo zal veel meer koppel geven, mits je voorbij het turbogat bent. Tegenwoordig hebben turbos echter een veel betere geometrie waardoor dit gat al veel kleiner is.
Bedankt voor de antwoorden!

@bozewolf: ik bedoelde ‘makkelijk’ niet in de zin van, dat doe ik even vanmiddag.. maar in de zin van, het is nog goed mogelijk om er een turbo op te zetten, ik dacht misschien zijn er blokken waar je verder niet aan kan prutsen :)

@joosthoeve: hoe bedoel je motor opnieuw afstellen ? in de computer de gegevens aan passen ? de lucht/brandstof verhouding ofzo ?
shiiiit, vet bakkie!!
De koplampen lijken anders tov de vorige?

Ik probeer werkelijk niet te trollen, ik zie het verschil gewoon nooit zo duidelijk.
@bozewolf: Dit is het facelift model jah…
@smoked: Facelift? Ik dacht een nieuw model, lol.

Ik ben een totale Audi-n00b, en verdomd trots daarop.
@dennisr: Jha natuurlijk, als er een tuner nog wat plaats kan vinden, dan propt ie er wel eentje bij.
Dan kun je gemakkelijk aan 550-600pk geraken
iets voor mtm misschien?
Daar zie ik mezelf wel in rijden!……..en droomt vrolijk verder……
Hoor je de V8 nóg beter met open dakje.
Weet je wat mooi zou zijn op deze auto? Een vast dak.
@norge: die is er ook :)
@norge: dichte auto’s zijn voor homo’s.
@Svenska_Aeroplan_AB: Hahaha die houden we erin :)
@norge: lekker he? Al die Duitse knallers vandaag! Eerst
Een dikke 7serie, dan de MB C63 BS, dan de E-tron en dan nog eens een heerlijke RS5… Zwaar leven heb je en veel plezier morgen in je Hyundai…
Morgen is het Caddy dag, de Hyundai wordt alleen gebruikt in het weekend ;)
@norge:

En maar lekker zeiken over Audi …

have fun in je Hyundai i30 1.6 CRDi CW bladiebla eyecatcher! hahahaha.

:-)
Ben benieuwd hoe de uiteindelijke versie er uit ziet en rijdt. De S5 is echt een zware teleurstelling. Het heeft de looks maar mist het drivers gevoel. Je hebt meer driving fun in een BMW 335 ci .

Even wachten en geduld hebben dus…
#DoeMijDieRS5 omdat hij zo mooi is geworden na de facelift, veel volwassener.
A5 ziet er stukken strakker uit na de facelift, deze helemaal! Qua coupe zou ik zeker voor de C63AMG BS gaan, maar cabrio toch de audi!
wat een verdomde mooie auto,hier wordt je toch geil van.
lekker in rijden en een bloedmooie brunnette naast je en wat een weelde echt supper.

mercedes en bmw hier kunnen jullie nog wat van leren.
En nu komt ie echt: https://www.audi-mediaservices.com/publish/microsites/rs_5_cabriolet/index.html

Nog 1,5 dag geduld :-)

Meer info: http://www.auto-motor-und-sport.de/news/audi-rs5-cabrio-auf-dem-autosalon-paris-audi-top-cabrio-mit-450-ps-4021077.html

(en zo jammer dat je zelf geen nieuws kan posten hier………nu weer dagen wachten tot de AB redactie dit oppikt……..)
Leuk, maar AB mist gewoon de online wereldpremiere van de RS5 cabrio #fail https://www.audi-mediaservices.com/publish/microsites/rs_5_cabriolet/index.html
We misten hem niet, vonden het alleen niet zo interessant om precies dezelfde auto als de coupé, maar dan zonder dak, uitgebreid te gaan livestreamen. Keuzes, keuzes,… Er staat inmiddels wel een artikel online: http://www.autoblog.nl/audi-rs5-cabrio-hele-rappe-dakloze
Hoop dat de #fail daarmee een beetje teniet is gedaan.
@sir_smokalot: dank voor de uitleg, dat is al wat :) ben blij dat ik het live heb kunnen meemaken :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).