TuningWerk voorziet BMW 7 Serie Lang van tuningwerk

Auteur: , 29 Reacties

Zwart, lang, en krachtig. Deze BMW 7 Serie heeft de beschikking over 720 pk en een monsterlijk koppel van 1090 Nm!

TuningWerk noemt hun verlengde Siebener NR 7 en met het hierboven genoemde vermogen zijn de prestatiecijfers indrukwekkend te noemen. De topsnelheid komt uit op 350 kilometer per uur terwijl de sprint naar honderd kilometer per uur in 3,5 seconden wordt afgelegd. Alle BMW’s op een stokje Batman!

Om de 2030 kilo (uitgaande van een halfvolle tank) weer tot stilstand te brengen zijn er CarbonCeramic remmen gemonteerd met schijven van 396 mm aan de voorkant. Achter zijn ze iets kleiner, maar er wordt daardoor maarliefst 70 kilo bespaard. Ondanks de montage van een Fonds Entertainment System is er ook in de rest van de verlengde directiesloep nog 50 kilo bespaard, netjes hoor! Kostenplaatje voor al dit moois? 198.000 euro. En dat is uiteraard wel exclusief de bonusbijdrage aan de Nederlandse schatkist.

Liever een iets subtieler vermogen onder de kap? Men kan je bij TuningWerk ook nog voorzien van kitje dat 530 pk en 740 Nm levert. Dan moet je het wel stellen met een top van slechts 310 kilometer per uur en een sprint naar de honderd van 4.2 seconden. Scheelt je wel een hoop eurootjes, want in die uitmonstering kost het geheel slechts 169.800 euro.

We hadden nog nooit eerder van TuningWerk werk gehoord maar eerlijk is eerlijk: way to leave an impression!29 reacties

720 pk en 1030Nm Lekkkerrrrr
Wat een kannon, hebben hebben! Maar ik ben over het algemeen wat minder van de uiterlijke aanpassingen. Die zou ik dan ook achterwege laten, mocht ik ooit over zo’n kapitaal beschikken.
@Nino: bedoel natuurlijk kanon!
HOLY SH*T!!!
Ze hebben ‘m niet op de grond gelegd, dat maakt net het verschil tussen goed en fout.
Subtiel uiterlijk in vergelijking met wansmaak tuners als Mansory en Lumma, maar wat een power zeg! Zet maar op de oprit!
WTF! Grrrruwelijk, die specs!! En dat niet alleen want dit is 1 v/d weinige tuners die het exterieur zodanig met rust laat dat het er nog zeer mooi uit ziet!
BMW 7 Lang vs 599 GTO vs SLS vs Aventador. Wanneer autoblog ?
@bempi: En Wouter die zich laat rijden tijdens de drag race.
@E34M5Touring:

Met een dikke sigaar erbij :D
@bempi: hahahaha zeker Aimee als Personal Assistant.
goed gedaan maar ik vraag me af welke directeur deze specs wil.
@ferrari94tr: Ik denk niet dat een directeur zo’n auto snel zou bestellen. Is deze uitvoering is hij niet zakelijk genoeg (lees saai)
Op basis van welke motor?
@jeanclaude: ik denk op basis van de 760
@jeanclaude: 750 neem ik aan
@gordongekko: Ik denk dat de 720pk versie op basis is van de 760li. De 750li weegt namelijk volgens autowiki ‘maar’ 1955kg rijklaar. Met al die gewichtbesparingen kan die alleen maar lichter worden. Dus ik denk dat de vierde alinea betrekking heeft tot de 750li. De eerste, tweede en derde alinea gaat dan denk ik over de 760li.
Nope, 750. Je ziet de motorkap in de gallery met 8 ‘uitsparingen’.
Benieuwd wat er uit de V12 te peuteren valt als ze uit de V8 al zo’n cijfers krijgen!
@GeoBem007: het aantal cilinders maakt niets uit voor je vermogen , het feit da de v12 meer cyl inhoud heeft dn weer wel , maar het aantal clinders verbeterd alleen de soepelheid vn je blok, als een een v8 en een v12 neemt die dezelfde inhoud hebben heeft de v12 alleen voordeel uit zijn soepelheid, en je krukas ziet iets minder af
WAUW, echt heel dik! dit is wat men noemt een monster..
@luuktb Ik dacht ook zelf de 760i, maar in de laatste alinea staat dat ze ook een pakketje hebben met 530pk, en volgens mij levert de 760i standaard al 544pk, dus als het op basis van de 750i is dan halen ze er wel veel uit zeg.
standaard 760li, is meer dan genoeg. tuningwerk hoeft niet, want anders had bmw zelf affabriek ook wel zoveel vermogen geleverd: er zit een reden achter (besparing van het blok, betrouwbaarheid etc.)…
Hebben ze dit ook voor de korte versie? Die vind ik mooier.
Nee, doe toch maar een Panda.
ziet er niet verkeerd uit, maar vind hem te lang :)
Wat een gavebak dit zeg. Als ik eerlijk ben heb ik liever dit dan de nieuwe M5( ik weet dat ikop een hoop tenen ga staan nu;) vind de M5 toch nog beetje te “lief” overkomen. Maar goed dat is dan mijn mening. 1090nm hoelang gaan banden dan mee? 500km
Leuk ja, maar welk model? Er zijn namelijk meerdere L modellen.. ik gok dan maar op de 750Li of de 760Li.
Die prijs is hopelijk inclusief auto?!
Trouwens wel supervet. 3,5 van 0-100 in je 7 serie: awesome!
één van mijn zovele droomauto’s
Fok Alpina dit is de echte shit!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).