BMW ‘The Switch’: Candid Camera uit Azië

Auteur: , 33 Reacties

Verborgen camera's blijven een onuitputtelijke bron van inspiratie voor grappenmakers, marketeers, en Ralph Inbar (God hebbe zijn ziel)-klonen over de hele wereld. De marketingtak van BMW Azië grijpt ook terug op de succesformule in hun campagne 'the switch'. Mag jij 3x raden wat hier in gebeurt...

Het concept is makkelijk: kies uw slachtoffer, en verwissel zijn BMW als hij even weg is voor een identiek exemplaar dat is volgehangen met BMW Performance-onderdelen. Jolijt, vertier, rolfcopters, steamlollers ende dijenkletsers gegarandeerd!

Uiteraard worden uit de kaartenbak met slachtoffers geen onverzorgde dikke Billies van 60 uitgezocht, maar jonge, succesvolle, aantrekkelijke mensen, met een mooie nieuwe Bimmer (mensen met een ouwe roestbak worden naar Asian Xzibit doorverwezen). Het oog wil ook wat natuurlijk.

1 Serie van zakenchick wordt verwisseld

Dude Honey, where’s my car

Liever geen BMW, maar een rondje achter een Pagani in Singapore? Check dan deze post even.33 reacties

zouden ze dat ook doen bij een c-klasse:O
Veel mooie auto’s in die parkeergarage (Lexus IS, E-cabrio), behalve de 1-serie
@sdk16420: Inderdaad, zijn ook echt te vergelijken.. :lol:
OnTopic: BMW doe dat dan nou is met die van mij-hij!!
@sdk16420: deze 1 serie is echt wel lekker hoor!
Kei leuk! Altijd geweldig. Maar.. eerlijk is eerlijk BMW.. niet origineel. We kennen allemaal nog de reclame van Skoda waar de Octavia Combi met de fietsen op het dak wordt omgeruild voor een nieuw model incl. de fietsen e.d. en dan de reactie van de eigenaar filmen. Maar nogmaals wel heel leuk. Vooral het eerste meisje. “Zullen we hem weer omruilen voor die van jou?” ..NEE! Haha.. good girl. Ik zou ook die Performance versie houden.
Jong & Aantrekkelijk? Wat doet die dikke fad er dan bij, die met zijn tienerzusje samenwoont?
Vond ik die van Volvo leuker waarbij de twee vriendinnen van outfit wisselen en daarna wisselen van auto.
Zoals @kaasboerin al zegt, kom ff bij mij buurten dan beste BMW.
Nah…wat een zielige filmpjes van BMW…
Ik bied bij deze de oude twingo van mijn ma aan, om te laten vervangen voor een 1 of 3 serie.. maakt me niet uit welke!
En ja ik ben jong en aantrekkelijk:P hahaha!
@dabazz: Vrouwelijk? Misschien kan ik je helpen.. :D
Ze mogen mijn 3 serie ook wel inwisselen voor een performance versie hoor!:)
Als ze zo’n wissel bij mij zouden doen heb ik niet zolang nodig hoor om zo dom verdwaast rond te kijken :D Zou ik alleen doen als ze een lelijke schrale versie wegzetten
Ik heb zomaar eens het gevoel dat dit in scene gezet is en die mensen acteurs zijn. Het komt mij te gespeeld en gelikt over.
HAHAHA, “you’re turning into your mother”

=D
En dat zijn enkel de BMW Accessories… en wat mag dat kosten want damn… van dat geluid wordt je beregeil!
@xilver: Weet iig dat performance einddemper = €500,-… zo’n €600,- incl. arbeid bij de stealert. Dit dan wel voor de 3 serie, weet niet of het anders is bij andere modellen maar denk dat het niet veel scheelt. Mooi geluidje ja:)
@xilver: Ff zo uit me hoofd, want het is bijna 2 jaar geleden dat ik wat performance onderdelen had aangeschaft. Einddemper geldt voor de 130i en die was toen 850 euro met arbeid. Bij de 135i wordt deze verder doorgetrokken (verwijdering van middendemper) en dit koste 1400 euro.

Die velgen alleen kosten al 3000 euro. Stoelen is dan nog de meest dure grap. Volgens mij iets van 4500 euro met montage (voor stoelen die minder lekker zitten + niet automatisch verstelbaar). Stuur kost ook gauw 1000 euro en hetzelfde geldt voor de performance spoiler.

Verder heb je natuurlijk ook Performance remmen die ook oplopen naar de 2500 euro. De bumpers weet ik niet.

Totaal wat deze man dus “krijgt” is iets van 20.000 euro?
Ik zou zeggen.. laat ze maar langs komen. Wat betreft het geluid.. super vet real life. Google maar ff
@Rhyo: Je gooit overal wel zo’n paar meijer op.. De spoilert is sowiezo absoluut geen 1.000,-, de stuur ook niet. Kijk hier: http://www.bmw.nl/nl/nl/owners/accessories/performance_pack.html
Daar kan je van elke performance onderdeel apart de prijzen zien per type BMW.
@kaasboerin: lol.. komt er een mij vertellen wat de prijzen zijn via een BMW link, terwijl ik bijna een performancegoodie addict ben. Maar gezien het feit dat ik over 2 jaar geleden praat kunnen de prijzen misschien minder zijn? Aangezien deze onderdelen toch amper verkopen, want ik was de eerste @ mijn lokale BMW dealer.

– Je bent zeker vergeten hoeveel montage kost? Ik heb het namelijk over inclusief montage of monteer jij deze onderdelen zelf?

– Autoblog liegt natuurlijk…: http://www.autoblog.nl/archive/2008/10/27/rijtest-video-bmw-125i-performance

btw.. 125i performance onderdelen is de uitlaat nog iets goedkoper dan op een 135i/335i.

Jij mag conclusie maken, of doe eens gek en stap een BMW dealer binnen en vraag om een set Performance velgen 19 inch met runflats INCL. Montage ;) (doe maar Ekris)
@Rhyo: Uhm, wat wil je hiermee zeggen eigenlijk.. Dat je het beter weet dan BMW (website) zelf? Volgens mij staat dat er toch echt.. Ha ha. En ze verkopen zeker wel hoor! ;) (bron: BMW fora) Arbeid is uiteraard duur bij BMW zelf, dus dat zuigt als je geen ‘beun’ kent, maar alsnog niet de extreme bedragen wat jij opnoemt hier, ik ga toch zeker niet voor de lol tegenspreken? :)
@kaasboerin: Dus ik ben opgelicht door de dealer (autoblog ook als je hun artikel heb gelezen) en heb ook een kennisgroepje die deze dingen hebben. De 125i getest door autoblog had al 17duizend Euro met Performance goodies.

Maar waar het om gaat. Ik heb 1400 euro voor mijn uitlaat betaald met montage. Op de site staat alles exclusief. De stoelen zijn op de site 3400 euro zonder montage. De stuur MET automaat, dus lichtgevende schakelmomenten en laptimes kost met inbouw meer dan 1000 euro. Stuur zonder knoppen etc is iets minder. Een set velgen kost gewoon 3250 euro (vorige week nog besteld).

Nu worden ze inderdaad beter verkocht, maar 2 jaar geleden was er niemand bij de dealer die er iets van had gekocht (slechte reclame van BMW uit). Nu hebben ze onderhand wel wat bekendheid met hun ‘BMW Performance’. De onderdelen zijn nu wel iets goedkoper dan in het begin, omdat ze nu ook meer verkocht worden. De prijzen zijn nu minder geworden, maar nog steeds haal je met alle performance onderdelen de 20000 euro. Je moet niet naief geloven wat er op de website staat, montage is waarvoor je betaalt.
Ha nep, Aziaten die vloeiend Engels praten?! Dat kan natuurlijk helemaal niet!
Maar even serieus, waarom zouden ze namelijk in het Engels reageren? Het is toch niemands moedertaal.

Promotievideotje!
Natuurlijk liegen wij, we doen niet anders!
Mensen vallen zo door de mand als zij acteren bij verrast doen…. what a jip….
Dat Singlish blijft geweldig! Ik ga maandag weer naar Singapore.. Heerlijk laksa, meepok, chillicrab!!! Jeeeeeh
Ik wist niet dat iedereen in Azie engels praatte. Wel makkelijk dat het de standaard taal is daar, bespaart me weer een taal leren op een vakantie.
De allermooiste verwisseling ooit vind ik de Mercedes van Hans Kazan. Die werd door Ralf Inbar vervangen door een met rechts stuur. En de auto was helemaal identiek, zelfs de sloten en alarmsysteem was omgezet. Gelukkig op Youtube:
http://youtu.be/ZTzf3ofuKPg
Man wat kan die laatste vent slecht acteren, zo reageert niemand hoor! Wel cool als het echt zou zijn, maar er gaat idd niks boven de Mercedes-switch van Hans Kazan!
Misschien handig om te vermelden dat ze helemaal geen nieuwe auto krijgen. Het is alleen een veredelde testrit:

Uit de algemene voorwaarden:
The successful BMW Switch Registrants do not own the BMW Switch car. The BMW Switch car is only to be used for test drive within Singapore and for the period as stipulated by the Organizer and is to be surrendered to the Organizer at the end of such period.
Natuurlijk krijgen ze dit niet. BMW is Sinterklaas niet! Maar BMW heeft zo weer wat airplay, en ze zullen ongetwijfeld meteen een offerte opstellen voor die BMW Performance-meuk :)
@sir_smokalot: Nou ja, meuk is het zeker niet – maar wel overpriced (goh).
Hadden ze niet beter de hele auto kunnen verruilen voor iets mooiers?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).