Nieuwe video Nissan Juke-R duikt op

Auteur: , 15 Reacties

De knotsgekke Nissan Juke-R behoeft geen introductie meer: de aandrijflijn uit een GT-R in de hippe urban softroader lepelen is gewoon #winning. Klaar. Maar we zijn natuurlijk wel benieuwd hoe deze auto tot stand komt, en we worden op onze wenken bediend.

Even een stukje achtergrondinformatie: het project Juke-R staat onder supervisie van de Brit Ray Mallock. Dit is niet de eerste de beste: hij is een voormalig racer, die al sinds eind jaren ’70 actief is als engineer in onder andere het BTCC als het WTCC. Een man met de nodige ervaring dus.

Wat verder graven leerde ons dat hij dit varkentje bovendien al vaker heeft gewasssen: in 2005 bouwde hij in opdracht van Nissan een 350Z-motor in in een Nissan Micra.! Hierbij ging hij op de Clio V6-toer, m.a.w. het werd een RWD middenmotor. Baas.

Dat was de Micra, terug naar de Juke-R: is dit gewoon een model om aandacht te genereren voor het merk, of zit er meer achter? Om even op het eerste deel in te gaan: het is slim. De hardware was in de vorm van de GT-R al aanwezig, en op deze manier voorzien ze het imago van hun verder suffe modellengamma onder de GT-R van een klein scheutje tabasco, wat het hard nodig heeft. Of zou het een voorbode zijn van een eventuele deelname in de racerij? Ik weet het niet, misschien dat wat dat betreft toch meer op Infiniti aangestuurd wordt..

Hoe dan ook, de tweede Juke-R video is live. Bekijk hem op autojunk.15 reacties

Woooooooow die Micra!!! hoezo van Zero tot Hero, je schrikt je kapot als je dat ding ziet wegblazen naast je.
@E34M5Touring: Wel sick wat ze allemaal moeten doen om het passend te krijgen, je moet er maar zin in hebben.
Leuke motor maar in een verkeerde auto, dit ding is té lelijk. Dit design doet me denken aan franse auto’s en dat is geen goed teken.
@tuning: niet helemaal met je eens,het doet me meer denken als iets buitenaards.een ruimte schip op wielen.
@pikes83: ze hadden hem dan beter in een Mazda 131 kunnen plakken
zooo erg benieuwd haha
Wat blijft die Juke lelijk zeg! toch ben ik beniewd
@wantthegreen:
*benieuwd
Erg leuk project, echter in de video lijkt het alsof een GTR ontdaan wordt van zijn body, en er een aangepaste body van de Juke op gaat. In dat geval is het een coach build GTR gone bad. Iemand die ook deze gedachte met me deelt?
Dit ga je niet menen.. Leuk man een Juke voor €80k+.. Het zal uiteraard leuk zijn om gapende mensen voorbij te blazen maar dat is dat geld toch niet waard.. Ik denk dat ik de uitkomst wel weet, of niets of gelimiteerde oplage van plusminus 50 wagentjes?
Dat eerste.
leuk bedacht.. maar het blijft een lelijk ding..
Doet u mij maar een juke r, liefst wel met 4 zitplaatsen. Een bruikbare supercar met een vrij uniek exterieur
Het lijkt mij mooi om de GT-R aandrijflijn eens onder een oude Volvo 240 te schroeven. Blokje beetje tunen tot 800 pk. Alles aanpassen. Launch controle erop. Eens kijken wat voor een sleeper je dan hebt. Beetje lambo’s plagen enzo.
Sleutels aan je schoonmoeder geven en verder niks zeggen,jeeeeha.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).