Cadillac laat de ATS uit op de Nürburgring [video]

Auteur: , 5 Reacties

Al in 2012 moet de Cadillac ATS klaar zijn voor de verkoop. En dat is ook voor ons interessant, want Cadillac wil met dit model ook in Europa tegen de gevestigde orde in gaan. Om het de 3 Series, C-klasses en wat dies meer zij het leven zuur te maken zullen ze goed beslagen ten ijs moeten komen, en dus wordt er druk getest.

Onderstaande video is aardig, omdat het ons een kijkje in de verder redelijk afgeplakte ATS geeft. We zien een Cadillac-man met een stopwatch aan het eind van het rondje een auto afklokken waarbij hij tevreden ‘28.09’ zegt. Betekent dit dat er zojuist een rondje van 8:28:09 is neergezet? You be the judge. Als deze tijd zou kloppen is het nog steeds slechts een indicatie van het potentieel, want dit pre-productiemodel heeft bijvoorbeeld geen achterbank aan boord (en is voorzien van racekuipjes).

Maar hij klinkt wel lekker! Horen we daar een luide V6? Of zou het geluid eerst in de studio wat agressiever gemixt zijn? Wat zien we verder: schakelfippers aan het stuur, en (op 0:35) eveneens een handgeschakelde bak? Enfin, bekijk het zelf maar even op autojunk, en laat ons weten of wat je ziet, je bevalt.

Of Cadillac met dit staaltje Red Blooded luxury ook echt volume kan maken in Europa zal sterk afhangen van hun vermogen het gewicht te drukken en een superzuinige dieselmotor te ontwikkelen. Want daar gaat het verkoopvolume uiteindelijk in zitten.

Klik5 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ze proberen het in ieder geval wel! Ik had een tijdje geleden toevallig foto’s van de ATS gemaakt, maar ik dacht eerst dat het om de nieuwe CTS ging. http://www.autojunk.nl/fotos/cadillac-ats-spyshots/63988/2
Heb meerdere foto’s op autojunk, helaas zijn die alleen van de voorkant
…klinkt eerder als een 4-cilinder met uitlaatbrommmmm….
De markt snákt naar een D-segmenter met F+ label, opzichtige styling, kingsize bekerhouders en ‘europese afwerking’!
De automaat lijkt niet bijzonder snel te schakelen. Dat doen de Duitsers dan een stuk beter. Verder kan je nog weinig zeggen van deze auto. Daarvoor is er te weinig bewegend beeld. En wat er is, dat lijkt flink ge-edit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).