Fux-collectie van 82 supercars in Florida is onwerkelijk

Auteur: , 72 Reacties

One collection to rule them all. Stijlvol en smaakloos staan er allemaal tussen. Als je niet kan kiezen maar wel de centen hebt koop je gewoon alles.

Er zijn maar weinig mensen die zo veel geld enkel aan auto’s kunnen besteden. Alleen al het transport van de voertuigen als ze tentoon gesteld worden is een immense operatie. Michael Fux onderneemt dit regelmatig voor zijn eigen ‘droomrit‘. Verder schrijft hij graag fortuinen uit aan (op kinderen gerichte) goeie doelen. Voor zichzelf blijft Michael Fux bezig met zijn brutaal gekleurde en samengestelde, steeds weer groeiende verzameling auto’s. De een blijft prachtig origineel, de ander krijgt opeens absurde chroom met rode velgen aangemeten.

Meer dan eens komen de opvallende auto’s voorbij. Rolls Royce maakte een speciale video over zijn Phantom Drophead Coupe. Mogelijk de enige Rolls Royce met carbonfiber in plaats van hout op het dashboard. Hij liet Rolls Royce er een speciale rode carbonfiber voor ontwerpen. Dan ben je niet bang geld aan je auto uit te geven.

Recent mocht een fotograaf via Luxury4Play zich een dag lang vergapen aan de inmiddels 82 auto’s tellende verzameling. Deels vastgelegd in deze fotoserie. Klikken maar! (via GTSpirit)72 reacties

Zou hij het merken als ik er met 1 vandoor ga?
@norge: ik hoop het niet dan neem ik er ook wel 1tje mee :P
@veyronlover: Als je maar van die F40 afblijft :evil:
@norge: Ik denk dat het niet moeilijk is om te weten welke hij zal meenemen :p
@adyton: haha
@norge: is goed ik neem die veyron wel
@veyronlover: Dat dacht ik wel :D
Die velgen onder de SLS zijn wel heeel lelijk. Voor de rest zeer leuke verzamelijk, maar hier en daar ook een beetje veel van hetzelfde…
@EFB: Ja idd. De man doet leuke dingen met zijn wagens, maar qua velgen heeft hij nog wat lessen nodig. Die rode velgen onder de Lamborghini zijn ook niet passend vind ik.
@adyton: Er zijn wel heel veel lelijke velgen eigenlijk, als ik zo nog eens kijk.
Op de F40 na een beetje fantasieloze verzameling.
@Hubert: wat zou jij dan kopen? :p
@sirmustang:
In ieder geval niet de hele voorraad nieuwe auto’s bij de lokale Ferraridealer.
ferrari F1 en een FXX in huis… dacht dat je de Fxx niet thuis mocht hebben staan? verder wel een uber collectie! zoekt ie nog een adoptie kind die eventueel wel een keer 1 van zijn autos wilt gebruiken? :P
@spykerboy: een XXX hoef je niet verplicht bij Ferrari te stallen. Dat is 1 van de vele fabels rondom die auto.
toch wel schattig dat ie de enige echte auto die ertussen staat braaf in de garage heeft staan :)
@torana: Anders gaat ie roesten! De overige auto’s kunnen wél tegen een beetje weersinvloed en mogen dus buiten komen.
@Original_Arnoud: daar heb je in de meeste gevallen inderdaad gelijk in… Ferrari’s zijn van Tupperware dus die mogen buiten staan en van de Bentley’s hoop ik dat ze idd beter geworden zijn in vergelijking met die van 15/20 jaar terug want die rotten anders ook onder je gat vandaan, dat viel me zo tegen, net of ze er alleen maar voor gemaakt waren om met mooi weer buiten te mogen komen… rampbakken wat roest betreft… hopelijk heeft de overname door de duitsers dat verbeterd
@torana:
Was de knipoog vergeten toe te voegen aan mijn post. Niet heel serieus bedoeld.
Da moet toch saai worden, zit ook precies paar keer ongeveer hetzelfde tussen
En hoe lang zoekt (de butler) naar dejuiste sleutels;)
@belg: volgens mij heb je de sleutels gewoon altijd in de autos liggen als ze in de garage staan, of een kastje per 5 autos ofzo? zo zou ik het in iedergeval doen
@spykerboy: ja idd kastje lijkt me wel handig in dit geval

Maar sleutels in de auto’s lijkt me risky, bij een geslaagde inbraak geeft ge ze dan gratis weg… Maja da zullen er dan niet meer dan een paar zijn, dus who cares ;)
4 keer de ferrari 599 ( 1 GTo) daar zie ik het nut niet van in. Trouwens zulke grote verzamelingen aan auto’s heb ik noot begrepen, de meerderheid van de auto’s zal amper gereden worden.
@Panther: dat gaat om de status denk ik
2x enzo. Why?
Of moet ene een FXX (bodykit) voorstellen?
Ik droom goed vannacht: wat een geweldige verzameling zeg. Die Diablo SV is echt niet te versmaden, de F40, DBR9, FXX, CGT, ZR1 en de rest overigens ook niet…
Wat een heerlijke collectie zeker in de atmosfeer waarin dit gepresenteerd wordt, de F1 en de Aston Martin DBR9 spreken naar mijn mening tot de verbeelding binnen een privé collectie.

Kan dus ook niet geheel begrijpen waarom men dit een fantasieloze verzameling noemt, omdat hij enkele duplicaten bezit?
@C220AMG: Ik, en waarschijnlijk de rest van de criticasters met mij, stellen ons voor wat een collectie we zouden kunnen aanleggen, al mochten we alleen wat schuiven en wisselen met z’n autotypes.

Hij heeft vijf 911’s. Een 996 en vier 997s.

Ik ben niet eens een 911-fan, maar zelfs ik kan daar een VEEL leuker vijftal van maken, ook al blijven het 911s.
@C220AMG:
dubbelen kan je ruilen.
Absoluut prachtige collectie, maar ik mis toch wel wat klassieke auto’s als ik de fotos bekijk. Mocht ik over zoveel geld beschikken dan zou ik een Bugatti 57SC Atlantic proberen te bemachtigen. Wat een prachtige auto is dat toch, mijn excuses ik bedoel wat een kunstwerk is dat toch.
Droomhuisje al die auto’s? Droomplek van elk zelfrespecterende petrolhead! Tot 3/4 keer aan de zelfde Ferrari snap ik ook niet helemaal, maar voor de rest een hele, hele, héééle mooie collectie!
Sjezus, 2 of 3 keer dezelfde auto kopen? :-/ sorry hoor, geef het dan aan een goed doel, dat slaat imo echt nergens op.
Inderdaad mooi en heel lelijk dwars door elkaar, wel veel ‘usual suspects’. Is meneer een autodealer oid? Vind dat hij veel dubbele (alsof je het over voetbalplaatjes hebt…) heeft.
What the fux zeg….is toch niet meer normaal….
Carrera gt en alfa 8c zijn toch wel DE stijlvolste en elegantste auto’s hoor wat heerlijk
Helemaal eens met @Hubertus. Totaal fantasieloos. Alleen die kitscherige SLR is dan 100% creatief, maar moest dat nou op die manier?

Vijf 911’s waarvan vier zelfs zelfde model (!), drie Rollsen.

Die man had zich kunnen beperken tot 41 auto’s en dan had ie niet eens iets gemist.
@bozewolf: Moet ondertussen zelfs al een pak meer rollsen hebben. De paarse en de Candy apple red staan er nog niet eens bij.
Het is wel waar wat je zegt. Maar voor die man is het een plezier om die wagens vorm te geven naar zijn idee. Daarom doet ie het vooral denk ik.
@adyton: Oh natuurlijk, zijn geld, als hij er blij van wordt (en dat zal ie vast wel zijn) dan is alles prima.

Maar dat weerhoudt ons er natuurlijk niet van om een mooi autofiel klaagzangetje op te voeren.
@bozewolf: Wat vind je eigenlijk creatiever aan de SLS dan bijvoorbeeld de gele Rolls? Dat vind ik toch wel zijn toonbeeld van creativiteit. Meer dan die gewone SLS met wat lelijke velgen onder.
@adyton: Niks eigenlijk toen ik de foto beter zag. Ik dacht eerst dat het ding zo’n walgelijke bodykit had, maar dat is niet zo. Meeste van zn “dubbel”auto’s hebben curieuze styling elementen, ieder zn smaak zullen we maar zeggen.

Ik vraag me alleen wel af waarom die kerel juist de auto’s dubbelt die hij dubbelt. Vier 997s, drie Murcies, twee Gallardos, drie/vier 599s, meerdere zelfde Rollsen, meerdere zelfde generatie Aston Martins…

Allemaal auto’s uit het zelfde tijdperk.

Alsof hij in 2003 opeens auto’s ontdekte en niet kon kiezen tussen de Lambo met witte velgen en de Lambo met zwarte velgen en ze dan maar allebei neemt.

Als iemand nou meerdere exemplaren van z’n absolute top 10 heeft, zou je toch verwachten dat de top10 zelf wat diverser is? Drie ouwe Dodge Chargers, twee Ferrari 355´s, vier Lincoln Continentals, twee Veyrons, ik noem maar iets.


Maar deze verzameling? Lijkt alsof iemand de inhoud van een Need For Speed game bij elkaar heeft gezocht. Paar leuke bonus auto’s incluis.
@bozewolf:

Buiten de spuuglelijke velgen vind ik het kleurtje op die SLS echt wel lekker.

Verder is het idd een vrij voorspelbare “arabische” collectie.
Dit soort dingen kan ik niet waarderen. Het is niet mijn geld dus hij mag doen wat hij ermee wil. En ja ik ben jaloers maar kom op… Zo typisch

Dit is geen verzameling van een autoliefhebber, dit is een bij elkaar geraapt zooitje auto’s van iemand met geld. Heel wat anders.
@sirmustang: Dingen die niet op dit moment voor heel veel geld in de show room staan? En auto’s waar je toch meer voor moet doen dan naar een show room gaan?
Ik ben voor namelijk jaloers op zijn eigen kleur rood die bij alle fabrikanten inmiddels exclusief voor hem is. En een carrera GT voor die fantastische v10. F40 is zou ik niet weigeren, maar ik ben zelf toch te jong om die boven aan de lijst te zetten.
dit is geen collectie ..
tis gewoon een showroom ..

allemaal van die nieuwe troep ..
lijkt wel een mortuarium ..
zo dood als een pier ..

wel een mooi pand .. daar ben ik wel jaloers op ..
@lincoln: ik zie een enzo, een 430 cabrio, een 996 911, een ferrari F40, een 550, een (oude)gallardo superlegerra, een diablo, een murcielago (uit 2001) toch best wel wat bejaarde wagens ofniet:)
@lambo4all: Haha je maakt het alleen maar erger. En ja dat zijn bejaarde auto’s als je 16 jaar oud bent.
Gestoorde maar zalige verzameling ;D
Sm0keGun via Android app
die sls amg verneukt …
Smakeloos geheel. Zeker gekocht in een manische periode. Kitscherige kleuren, foute velgen. Driekwart kan zo verkocht worden wegens niet bijzonder, fout of dubbel. De F40 en carrera GT moet hij houden. De rest moet zwaar in gesnoeid worden. En hou die wagens eens origineel,is veel fraaier. Mijn mening.
heel erg leuk speelgoed, maar nog lang niet klaar; ik zie geen Koenigsegg, geen pagani, geen ford GT, geen SLR, geen 599XX, maar voor de rest is het een indrukwekkende verzameling super/hypercars.
Pfff… niet eens een Audi R8.
@cupsport: Die heeft hij vast wel. Alleen staat misschien niet op de foto’s.
Lelijke foto’s wel.
Waar je vaak een auto collectie ziet als investering heeft Fux wel ballen getoond om een collectie op te bouwen (die op een paar uitzonderingen na) die bijna geheel tot $ 0,- afschrijft. Dit zijn echte uitgaves, geen beleggingen.

Persoonlijke idee: verschrikkelijke collectie, money can’t buy taste ook hier.
leuke verzameling..
@Hubert: “Op de F40 na een beetje fantasieloze verzameling” dat was nou precies wat ik ook dacht. Sorry jongens, dit is niks. Saaie supercars en heel veel hetzelfde…… Bah
Heeft iemand tijd om voor de gein eens uit te rekenen wat dit bij elkaar heeft gekost?
ik vind het feit dat ie auto’s dus meer dan 1 keer koopt geweldig. Ook al vind ik 81 auto’s waarvan het grootste gedeelte niet ouder dan 20 jaar is een beetje jammer. Een mooie 300 sl, een klassieke ferrari en een oude Bugatti hadden daar best bij gemogen.
deze man heeft echt t e veel geld, gele,witte rode ferrari’s. beetje inspriratieloos. hij heeft alles op een na, de meest stijlvolle auto: alfa 8c
@hoaxerable:

Die alfa staat er wel bij, laatste foto.
ik ga maar niet alle foto’s bekijken.. ben nu al jaloers :lol:
Ik mis toch echt de smaakvolle klassiekers. Een DB4 of DB5 had erg mooi gestaan in zijn Aston hall. Zoveel supercars bij elkaar en toch doet het een beetje emotieloos overkomen.
echt veel auto’s
Geil
je kan er toch maar in 1 tegelijk rijden dus dit per jaar berekend kom ik er nog een paar te kort voor elke dag een ander, en om nou 4 keer per jaar in dezelfde auto rijden dat is zo 2010.

Marchel.
Ik denk dat ik die Diablo VT nog wel de mooiste vind van het stel. Oh wacht, een 8c!
Voor mij de f40, enzo,sls, murcie,de 599gto?, de gt2rs en voor mij de kers op de taart de carrera gt:)
sadly one can only dream….
Niet eens een McLaren F1? Pfffffff…. Lutser.
De collectie van Jay Leno is sukken interessanter.
@mezelf: stukken interessanter.
Ik begrijp deze man volkomen! Dezelfde Ferrari’s in verschillende kleuren! als je niet hoeft te kiezen waarom zou je dan kiezen?
Alle ferrari’s graag (sommige met andere velgen dan)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).