Saab heeft de eerste flappen van Youngman binnen

Auteur: , 33 Reacties

Zie je nou wel, allemaal bangmakerij, die berichten van gisteren. Youngman heeft gewoon netjes, zoals beloofd, met geld geschoven. Dit meldt eigenaar Swedish Automobile zojuist in een persbericht.

Gisteravond laat verschenen hier de eerste berichten over: Saab zou 100 miljoen SEK (11 miljoen euro) hebben ontvangen van de Chinezen, als onderdeel van de bridge loan ter waarde van 70 miljoen euro. We verwachtten al dat Saab voorbeurs met een PB zou komen, en ze stelden ons niet teleur.

Overigens wordt in het persbericht nergens een bedrag van 11 mln euro vermeld, alleen dat “a first payment by Youngman [..] was received“. Het zou dus maar zo kunnen dat de Chinezen 5 euro hebben overgemaakt, of iets tussen deze bedragen in. Maar dat weten alleen Saab en Youngman.

In het persbericht zegt de maker van de Car of the Year verder:

Further payments under the amended and final bridge loan agreements signed between Youngman and Saab Automobile are expected to be made during this week and by October 22 of this year. It is the intention to repay the bridge loan with the proceeds of the EUR 245 million equity investments by Youngman and Pang Da, which are still subject to approval by relevant authorities and parties which Swan expects to receive during the next weeks.

Prima de luxe, we zullen zien hoe de zaak zich de komende weken zal ontwikkelen.33 reacties

dit is een goed teken.
11 miljoen, dat is ongeveer het verlies van SAAB de afgelopen 1 a 2 weken….
@anakiet: +1 :lol:
Ik hoop echt dat ze het redden !
victor muller is eindbaas
@ferrari94tr: de kans is inderdaad redelijk groot dat hij de laatste baas van Saab is. Een echte eindbaas dus.
Sm0keGun via Android app
er zit daar iets achter … saab is niet slecht maar hoe kan het daar nu car of the year zijn ? …
@Sm0keGun:
wel eens een (beetje leuke versie van de) nieuwe 9-5 in het echt gezien?

Ik vind het een indrukwekkende en onderscheidende auto. Als er niet zo veel te doen zou zijn om Saab zou deze auto best goed moeten kunnen verkopen.
@Sm0keGun:

Car of the year is meer uitgereikt aan saab, om het merk wat op te vijzelen en om het vertrouwen terug te krijgen van de consumenten. In werkelijkheid is dit niet de car of the year. Simpelweg omdat elektrische auto’s er zijn die veel beter presteren kan een benzine of diesel nooit meer in aanmerking komen voor zo’n titel.
OT: Van 11 nu naar 5 miljoen pegeltjes. De rente blijft anders oplopen van de restschulden die saab heeft. Het enige wat mogelijk is, is dat de crediteuren de rente laten vervallen zodat saab in de komende 5 jaren snel het geleende bedrag kunnen aflossen. Of tegen een lagere rente dan nu.
@Sm0keGun: alleen in Singapore he ;)
Ik weet dat Victor Muller door sommigen op handen wordt gedragen, maar ik heb geen flauw idee waarom dat terecht zou zijn. Saab heeft nauwelijks wat gebouwd sinds zijn aantreden, maakt (dus) enorm verlies (224 miljoen in eerste halfjaar 2011) en elke lening om dat te financieren wordt als overwinning gevierd.

Waar wil Victor Muller naar toe met Saab? Alle doelstelling zijn niet uitgekomen, elke richting ben ik kwijt.

Het is allemaal bijzonder mager in ongeveer twee jaar tijd.
En draait de produktielijn alweer of ligt die nog steeds stil?
@VeniVidiVici: die ligt nog stil. Dit jaar worden er sowieso géén Saabs meer gebouwd.
@robbie: de dealer beweerde vorige week nog dat er intern net wél werd van uit gegaan dat ze voor ’t einde van het jaar terug in productie zitten.
@BaRa: die dealer mag lekker dromen. De leveranciers (en daar hangt het vanaf) hebben aangegeven dat ze vanaf het moment dat ze geld hebben ontvangen (150 miljoen) ze 6 tot 8 weken nodig hebben om weer te kunnen leveren aan Saab.

Saab verwacht pas half november het benodigde geld uit China te ontvangen. Er word dit jaar géén Saab meer gebouwd. Ook de productie van de 9-4X ligt stil.
Mooi en nu reorganiseren, en fuseren met Volvo, dan heb je meteen best of both.
@deepep: Hoe zie je dat gebeuren? Volvo is van Indiers en Saab (binnenkort) van Chinezen. Een fusie tussen die twee lijkt me verder weg dan ooit.
Bovendien zal de Zweedse monopoliewaakhond zo’n fusie niet goedkeuren, want dan heeft dat bedrijf 99,5% van de Zweedse automarkt in handen.
@potver7: Volvo is van Geely, Geely is Chinees
@potver7: Volvo is ook van Chinezen (Geely). Wel je huiswerk doen he!
1 zwaluw maakt nog geen zomer.
Oud Hollands gezegde, is geen woord Chinees bij!
Beleggers houden er in ieder geval van: +25% op dit moment
’t Is net watertrappelen. Als die Chinezen elke keer precies zoveel overmaken dat Saab net met z’n mond boven water blijft, dan zullen ze nooit de armslag hebben om naar de kant te zwemmen.
Die 11 miljoen is natuurlijk zo op, het is te hopen dat ze inderdaad voor 22 oktober echt over de brug komen.
@potver7: hele goede comment. helaas hartstikke waar… Er worden op dit moment gewoon veel rare spelletjes gespeeld met mn mooie merk. Bah
@Svenska_Aeroplan_AB: Misschien maar vriendelijk aan Victor Muller vragen of hij z’n eigen ‘spulletjes’ wilt liquideren voor Saab?
@kaasboerin: welke eigen spulletjes? Muller heeft al zijn geld van Antonov geleend.
Volgens mij is de eigenaar van het concern die de boel op de been houdt EINDBAAS en is VM bedrijfsleider.
@glashelder: en wie is die eigenaar dan volgens jou?
@robbie: dat is toch (glas) helder?
@robbie: Dat wordt dus spannend. Voor Saab. Nu bepalen de schuldeisers de toekomst.
mocht tijd worden ;o
nou super voor saab.. maar ze moeten het nog maar bewijzen..
Kan VM nog lekker een bonusje aan zich zelf uitkeren voor kerst .Verdiend ook hoor ,voor al dat harde werk.
Sapperdeflap zeg wat zullen die Zweden blij zijn Ole Ole.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).