BMW ActiveHybrid 3 – Een hybride 3 Serie met 340 pk

Auteur: , 44 Reacties

BMW heeft vandaag in München niet alleen de 'normale' 3 Serie onthuld, ze hebben ook gelijk het doek van zijn hybride broertje afgetrokken. De BMW ActiveHybrid 3 wordt geen stumper met een driecilinder en 82 pk. Het wordt gewoon het (voorlopige) topmodel van de range! Take that mueslivreters!

Deze hybride 3 Serie kan je nog het beste omschrijven als een 335i + hybridemeuk. Onder de motorkap van de ActiveHybrid 3 ligt namelijk dezelfde geblazen 3.0 zes-in-lijn met 306 pk als in de 335i, alleen is er nog een extra elektromotor gemonteerd zodat het vermogen uitkomt op 340 pk. Je kan volgens BMW met deze hybride maar liefst 3 a 4 kilometer 100% elektrisch rijden (maximaal 60 km/u) en het verbruik ligt op 6,4 liter per 100 km. Komt je dit allemaal nogal bekend voor? Dat kan kloppen want de ActiveHybrid 5 gebruikt exact hetzelfde systeem.

Ook is dit de nieuwe 3 Serie de eerste BMW waarbij direct bij het ontwerpen rekening is gehouden met een hybride model. En dat heeft er voor gezorgd dat de extra hybride rommel niet teveel in de weg zit (zoals bij de 5 Serie, 7 Serie en X6). Tot slot weet BMW nog te melden dat de ActiveHybrid 3 maar lieft 12,5% zuiniger is dan een vergelijkbare non-hybride BMW sedan met hetzelfde vermogen.44 reacties

ZOW! 3 a 4 kilometer elektrisch, ja dit word em! heeft de prius dat niet al een paar jaar ? ik dacht dat ze vooruit gang wouden boeken..
@dennisr: dat doen ze dus door 340+ pk te combineren met een verbruik van 6,4L/100km
@dennisr: Hij rijdt wel 4.1km (1:11.5 tegen 1:15.6km) verder met hetzelfde blok PLUS nog meer vermogen. Toch wel leuk he? 200pk bovenop je Prius.
@jzaero:

Dan nog doet de 2 ton zware hybride lexus rx het beter met 1:16,4 ;)
@speedlimit: Ik vind 1:15.9 voor de Lexus, maar goed. Dat is dan vast niet een auto die onder de 5.5 sec naar de 100 gaat? Niet echt vergelijkbaar denk ik zo. Dit is meer een auto met een bijzaak dat hij hybride is, fun staat voorop lijkt mij, de Lexus is ontworpen als hybride, meer een stabiele lekkere luxe auto.
@jzaero:

speedlimit is niet zo sterk in cijfertjes, dus die discussie kun je beter niet met ‘m aangaan …

;-)
@rechercheur:

http://data.lexus.nl/home/data/LexusV8/specificaties/LexusRXspecificaties.pdf

Heb speciaal voor jou ook ’t linkje erbij gezet GTR ;)
Jij doet wel vaker “onderzoek” voordat je iets zegt…ga nu maar weer terug je circustent in haha!!!
@speedlimit: Ok, verbruikscijfers verschillen dus per site, Lexus publiceert dit, andere databases zeggen iets anders en in realiteit zal je daar ook niks van merken. Liever rijdt ik dan een (goedkopere) BMW 3 serie Hybride die sneller is. Waarschijnlijk niet comfortabeler, maar als ik een auto koop rijd ik ;) .. Die 25.000 euro (geschat) verschil zal ik wel in de km stoppen die ik minder haal in de BMW.
@speedlimit: Oops, las even over je ‘goedkoopste’ heen, maar goed laat ik er maar verder niet op in gaan, zal wel een persoonlijke voorkeur zijn uiteindelijk.
@jzaero:

Maakt niet uit kerel…feit blijft dat zowel de lexus als de bmw puike prestaties leveren icm hybride ;)
En oh ja…’t rechercheurtje gaat weer eens vol op z’n plaat haha!
@speedlimit: die gaat inderdaad lekker op zijn plaat ja.
@speedlimit: Ja, maar dit zijn premium seconden. :lol:
@mout:

Haha idd…dan ga ik toch liever voor de LS600hL ;)
@dennisr: wilden….. Maar dat was hetzelfde verhaal bij de A8 hybrid. Gaat meer om het algemeen verbruik te temperen
@dennisr: wouden zijn bossen.
@dennisr: wouden zijn uitgestrekte bossen en vergelijk deze auto gewoon eens niet met een prius (is namelijk appels met peren vergelijken).
@erce: en wat is het verschil tussen een peer en een appel dan ? op de vorm en smaak na..
Op http://www.bmwblog.com staan 3 filmpjes van de nieuwe 3-serie, in Sport, Modern en Luxury uitdossing
“direct bij het ontwerpen rekening is gehouden met een hybride model.” , bij een face lift?
@norge: gewoon een nieuw model hoor dit! of dacht je dat ze de bumpers 9 cm langer hadden gemaakt?
@lambo4all: Doen wel meer fabrikanten hoor ,de bumpertjes oprekken :)
@norge: Elke opvolger is een evolutie van zijn voorganger, hij lijkt misschien op de vorige, maar dat betekent niet dat packaging, chassis, de componenten ook maar enigzins hetzelfde zijn. Ontwerpen is meer dan alleen de buitenkant…
@lambo4all:

Laat die knakker toch, geilt alleen op Koreaanse koekblikjes, en tracht te provoceren. Beetje zielig ….
@lambo4all:

Het is meer ’n evolutie dan echt een nieuw model ;)
goedzo bmw! dit is wat de mbw liefhebbers willen! een zuinige wagen waar je ook nog een beetje gas mee kan geven. weet niet wat de meersprijs is ten opzichte van een 335 maar het zou best wel een succes kunnen worden dit.
Ik vind deze wagen mooier dan z’n directe voorganger. Net als de nieuwe 5 lijkt terug te grijpen op de e39, grijpt deze (logischerwijs aangezien die vaak voor mini 5 werd aangezien) weer terug op de e46. Erg mooi.
@bmw523: Ik vind het frontje zelfs een beetje E30 en E34 ogen. met die lijn van links tot rechts doorgetrokken, en dan een stuk voor de gril.

http://4cars4wheels.files.wordpress.com/2009/12/bmw3series-e30-sedan-medium-764_2.jpg

http://www.autoblog.nl/gallery/0_Divers/BMW_3_Serie_F30_lek/BMW_3_Serie_F30_lek_02.jpg
@jzaero: Nogmaals… Ga heel gauw je mond spoelen!!! Hoe durf je?
Die hybriderommel is veel te gecompliceerd, zwaar en duur. Ben benieuwd hoe lang het heel blijft, hoe lang de accu’s hun laadcapaciteit behouden en wat het geheel doet bij lage temperaturen.

Altijd voor de non-hybride versie gaan, is veel verstandiger.
@kempenaer: deze hybride is natuurlijk voor politiek correcte Amerikaanse advocaten en accountants bedoeld. Hier in Europa worden die über dure 6 cilinder modellen amper verkocht.
@kempenaer: Wees gerust, BMW heeft dit hybridemodel goed getest hoor! Meestal door er een weekje mee naar de sneeuw te trekken.
Dus maak je over de koude nu maar geen zorgen, je benzinemotor zal het moeilijker hebben dan je elekctroonica/elektromotor/batterij. Die worden dacht ik warm gehouden door een piepklein verwarmingselement.

Over de verkopen zal je wel gelijk hebben, want echt milieuvriendelijk is 5L/100km niet echt.
netjes hoor..
de nieuwe m3 wordt een hybride??!!!
340pk is echt poep veel man…
Of je het nou wilt of niet er is nu eenmaal vraag naar hybride auto`s ook mooi dat BMW daarin meegaat. Alleen is het nu afwachten om te kijken of het een succes wordt.
niet slecht, toch blijft de E46, de mooiste bmw ooit gemaakt (vind ik)
@spykerboy:

De laatste mooie 3 in ieder geval ;)
Deze mueslievreter eet dit graag.

Prima die hybrides. Ik zeg het al jaren. Lekker snel en schoon in stedelijk gebied. En ook nog eens een flinke klap zuiniger.

Ik zou zeggen: in your face petrolhead.
@glashelder: Ben jij dan geen petrolheal?
Zo nee, wat zit je dan op Autoblog te doen?
Compleet zinloos die hybriden als je zelf moet schakelen naar elektrisch rijden.
Als een hybrid onder de 60Km/u nu zelf elektrisch gaat rijden heeft het zin.
Is het erg als ik zeg dat ik de achterkant nu al gedateerd vindt?
3a4 km elektrisch rijden heeft geen enkel nut! Juist voor hem eens een beetje te verplaatsen en je wilt je motor niet starten, daarvoor kan het nuttig zijn. Voor de rest put je dan volledig je batterijen uit in 1 keer, kan nooit goed zijn en is totaal de bedoeling niet van hybride. hybride is: 2 aandrijflijnen. Samenwerken dus.

Het is wel heerlijk dat ze er 300pk in leggen!”kijk daar, een bmw hybride, nu win ik zeker bij het stoplichtsprintje” 4get it! :D
Ik hoop dat er ook een model komt met een kleine motor, zodat ie onder de 4L kan geraken.
Hybrides zijn allemaal onzin. De bestuurder heeft nog een te grote invloed op het verbruik.
Volgens mij wordt het sportpakket hier over het hoofd gezien. Misschien ook niet, maar ik vind vooral het interieur met nieuwe sportstuur erg mooi. M-sportpakket voor nieuwe 3 Serie.
-edit: nee hoor die gallery staat bij ons ook gewoon op de site & de foto’s staan op Autojunk-
http://www.autoblog.nl/image-gallery?file=BMW/3_Serie_F30_M_Sport/
http://www.autojunk.nl/2011/10/bmw-3-serie-f30-met-m-sports-package

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).