Off-road kampioen Rick Huseman komt om in crash

Auteur: , 18 Reacties

Gisteren mag met recht een zwarte dag voor de autosport genoemd worden. Niet alleen crashte Dan Wheldon zwaar (en overleed later aan de gevolgen hiervan), ook Rick Huseman, bekend in het off-road circuit, kwam om als gevolg van een crash. Een vliegtuigcrash.

Huseman, die we op autoblog kennen van de spectaculaire dubbele forward flip die hij in 2009 onbedoeld maakte, moest gistermiddag met zijn vliegtuigje (een Beech 33 Bonanza) een noodlanding maken op Barstow/Dagget Airport (Californië). Dit verliep niet goed, en het vliegtuigje crashte. Drie inzittenden, waaronder de 38-jarige Huseman, en zijn jongere broer kwamen hierbij om het leven. De heren kwamen overigens van een race in Las Vegas, Nevada.

De racegoden waren ons kennelijk bepaald niet gunstig gezind gisteren. Laten we in ieder geval hopen dat we het nu dan weer voor een lange tijd gehad hebben wat fatale ongelukken aangaat. (Dirt Newz, via Jalopnik)18 reacties

Hij gaat lekker jongens, who’s next?!
dat vind ik dan altijd zo lullig, dagelijks hou je je bezig met een sport, waarin je mogelijk zou kunnen sterven.. en dan kom je om bij iets anders..

weet niet waarom, maar vind het altijd maar lullig..
@dennisr: Mee eens, ik dacht precies hetzelfde toen McRea omkwam bij dat helikopter ongeluk.
@Northwestern: McRae schijnt het daar wel zelf goed verneukt te hebben. Of dat bij deze gabber is gebeurd, weten we nog niet.
Jezus…Barstow is voor Amerikaanse begrippen om de hoek bij Las Vegas. Hij had beter die twee uur kunnen rijden. Maar ja, das achteraf. Inderdaad een zwarte dag voor de autosport!
@circlestorm69: Er staat dat hij een noodlanding op Barstow moest maken, niet dat hij daar moest zijn.

Wat een trieste dag zeg….
@Wessee: mee eens. Niet goed gelezen. Aan de andere kant, als het vliegtuigje problemen had en wel in Barstow moest zijn, heet het nog steeds een noodlanding! :-)
R.i.p.
Gave sport wel. Moet ook meteen weer denken aan Ironman

http://www.fraserking.co.uk/arcade/screenshots/super-off-road-1.jpg
Baas! Hoe vaak ik dat niet gespeeld heb…Steeds weer hetzelfde rondje, tot vervelens toe.
@sir_smokalot: Ouwe lul :)
Nog steeds een twintiger, daar hou ik me dan maar krampachtig aan vast :)
Kon beter rijden dan vliegen, zeker.
@bozewolf: Als je een technisch mankement hebt dat serieus is kan je nog zo goed vliegen maar dan hou je er weinig meer aan…
@pier
Dat klopt, de Bonanza is enkelmotorig toestel,zeg maar een snellere en luxere Cessna. Daarmee vlieg je een stuk lager dan met een verkeersvliegtuig Als de motor uitvalt, ben je dus heel snel aan de grond. Zo te zien heeft hij geen goede plek gevonden om zijn noodlanding uit te voeren. RIP.
@sir_smokalot
-=edit: check!=-
is jullie opgevallen dat hij met zijn vliegtuig uit Las Vegas kwam, waar hij een race heeft bezocht? Dan Wheldon is gister ook verongelukt in een race in Las VEgas.

Weet iemadn of dit dezelfde race was?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).