Verkansie: kan je beter met auto of vliegtuig?

Auteur: , 63 Reacties

Het milieu is hot, en daarom komen er de laatste jaren nieuwe vraagstukken naar boven met betrekking tot de 'carbon footprint' van de mens. Want milieufreak of niet, we willen allemaal wel eens wat verder weg richting zonniger weer dan dat hier heerst. Kan je dan beter de auto met caravan nemen, of toch een vliegtuig?

U raadt het al, dit soort vraagstukken komt niet heel snel bij ons op, maar wel bij onze madeliefjes plukkende evenknie groen7. Zij weten alles van projecten over bomen planten ter compensatie van uitstoot, en gaan zelf sowieso alleen maar met de nordic walking-stokken de natuur in, om thuis te komen in een ijskoud huis, waartegen een paar warme truien prima helpen, dus klimaatneutraal zijn ze al.

Maar ze proberen hun wat hufterigere medemens ook een sprankje groen gedachtengoed bij te brengen, en dus vlooiden ze voor ons uit hoe je zo lief mogelijk voor de natuur ver op vakantie kunt gaan. Wat denk je: wordt het een auto met sleurhut of een vliegtuug? Bekijk ’t op groen7!63 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
stap van me leven niet in een vliegtuig
@jermir: echt? Dan mis je een berg van de wereld, of zit je heel lang in de boot..

@jermir: wou ik eerst ook niet, maar is me goed bevallen (was naar Londen dus niet zo ver) Mocht je ooit van mening veranderen, neem dan sowieso een reis tabletje :P had ik terug reis niet.. en je kan je niet beroerder voelen..
@dennisr: Reistabletje? Gewoon alleen wat kaugwom en you’re good to go :P
@Mich: Gewoon zelf vliegen, heb je nergens last van… Is ook 627749325142709462 keer leuker dan autorijden. Makkelijke keus!
@Svenska_Aeroplan_AB: gelukkig heeft niet iedereen de ambitie om piloot te worden ;) vliegen is vaak klote omdat je nooit fatsoenlijk kan zitten en als je beetje goed wil zitten voor een lange vlucht dan ga je al gauw naar 5000 eurie voor een ticket.
@Svenska_Aeroplan_AB: heb je een PPL? Of doe je aan zweefvliegen?
He reclame.
Met het vliegtuig en daar een auto huren. Bij voorkeur een Tatra. Die gaan als een raket, met de motor achterin.
@swaffelaer: Jongen, jij met je Tatra…

Een revival aan het bewerkstelligen?
komt bij die groene hufters niet op om niet op vakantie te gaan ..

zie je ze met hun zelfvoldane pleurissmoel op birkenstocks een paar centjes afdingen bij handwerk-lieden in Azie ..
en dan gaan vertellen hoe goed ze hebben afgedongen en wat hun tactiek precies wat ..

ik haat ze zoooooooo intens ..
@lincoln: mooi gesproken, kan niet anders zeggen. :)
Ik vlieg gemiddeld 1 keer per maand! Ik vind het heerlijk, het kost je amper tijd [binnen Europa] en het is nog goedkoop ook!
Met z’n 400en in een rioolbuis met vleugels, of met m’n sportautootje over de Stelvio en Fluëlapass… Blijft lastig :P
Valt het bezoekersaantal van groen7 een beetje tegen?

Ik dacht dat die fantastische website gemaakt is om autoblog niet te vervuilen met groene meukartikelen.

Toch grappig dat er vanuit autoblog een verwijzing komt. Wat is er nu precies bereikt met die fantastische website?
@autogedrocht: hoe dacht jij een nieuw iets aan de man te brengen.. gewoon maar afwachten tot iemand ooit eens groen7 bezoekt, en dat dan misschien als het hem uit komt in de toekomst eens aan iemand verteld.. ja dat schiet op..

ik dacht dat jij zo slim was.. betweterig in elk geval..
@dennisr: Dag pubertje, ben je nog wakker? Hier heb je een kinderbueno.
@autogedrocht: valt zwaar he, als je je eigen onnozelheid voor je voeten krijgt.. ach.. jouw afwijking, niet de mijne ;) verder geen discussie..
@dennisr: je eigen onnozelheid voor je voeten krijgt


Dat zegt genoeg denk ik.
@autogedrocht: zeg het eens, hoogleraar Nederlands.. wat is er niet correct.. ? wil ik wel een degelijk uitleg he..
@dennisr: Zoek hem maar op, ben benieuwd of je hem kan vinden ;)
@autogedrocht: ik heb wel een vermoeden waar jij op doelt, maar dat is gewoon correct.. als jij namelijk op krijg’t’ doelt.. dan weet ik niet beter dan dat dat gewoon klopt.. het is namelijk ‘je krijgt’, en wat krijg je ? ‘je onnozelheid’.. dus..

discussie is nu wel klaar dacht ik..
-=edit: dat weten wij wel zeker!=-
@autogedrocht:

eerst bezoekers dan pas subsidie ..
@lincoln: eerst Adblock, dan pas bezoeken
@autogedrocht: eerst leren kruipen alvorens je kan rennen.. aso
@dennisr: ..:lol: ik heb 2 dagen gelden groen 7 bezocht, ik had toevallig niks te doen :P en heel toevallig ook dit artikel gelezen… maargoed. eerlijk is eerlijk: ik ben een frequente autoblog bezoeker die eens in ’t jaar iets nieuws (eenmalig) probeert.

verder heb je wel gelijk: niemand zal groen7 spontaan willen bezoeken (bij mij was het gewoon nieuwsgierigheid) maar ik zou iig niet weer naar die site willen gaan, allemaal onzin op groen 7. dit is volgens mij de reden dat niemand er naar kijkt….
@bigcar: ach ik zal niet zeggen dat het allemaal onzin is, ooit zal 1 van die hybride technieken er voor zorgen dat ons nageslacht ook nog een aarde heeft om op te leven.. denk ik.. maar daar ben ik veel te egoïstisch voor vandaar :mrgreen:
@autogedrocht: Ooit al eens een site opgericht? Bezoekersaantal valt altijd tegen in het begin. Daarnaast is Groen7 er niet om AB van al die Groene dinges af te helpen, maar om er die irritante BlueMotion-reclames te dumpen…
Ik vind vliegen hetzelfde als met de bus gaan ,wachten ,klem zitten, slechte service ,kut stoelen en nooit op tijd .Geef mij maar de auto,wel zonder hok er achter .
@norge: kut stoelen, dat sowieso.. als je gaat vliegen hangt het ene beetje van de tijd af, naar Londen was het 45 min en dat was goed te doen.. je bent er voordat je er erg in hebt.. en je hebt genoeg te bekijken :D
In de bus ben ik altijd asociaal, neem vaak 2 plekken in beslag.. dan zit het ook prima :mrgreen:
@dennisr: 2 plekken in beslag? http://afvallenblog.nl/
@Esprit_de_Flandre: nee, 2 plekken op de manier van: ik wil niet dat iemand naast me zit, vandaar dat ik de plek naast me ook bezet houd.

@dennisr: niks mis mee, doe ik meestal ook :P
@Esprit_de_Flandre: nou nou.. blijven we even vriendelijk ? :P nee het kan op meerdere manieren.. ja gaat aan de kant van het looppad zitten.. en op die andere stoel zet je dat heel demonstratief je tas.. en dan boos naar buiten kijken.. :) of je geniet van de reis en leunt lekker met je rug tegen het raam, voetjes op de stoel naast je.. en boos met e mobiel bezig.. (ja, vooral die boze blik.. ) :mrgreen:
ho, typ foutjes.. :)
@dennisr @bigcar: Ahzo. Nou, daar had ik niet aan gedacht. Ik dacht gewoon dat je moddervet was…

Sorry hoor…
@Esprit_de_Flandre: sta je ons nou te beledigen..??
@bigcar: Voel je je aangesproken dan? :P
@Esprit_de_Flandre: aangezien er @bigcar voor staat en ik moddervet als een belediging zie, wel ja…
@bigcar: Nou, voor jou is eigenlijk alleen het eerste deel van toepassing.

“Ahzo. Nou, daar had ik niet aan gedacht.”

http://2.bp.blogspot.com/_uJNZAIRO1O4/TU6V1a9IQEI/AAAAAAAAAP4/r6aYF0RClfY/s1600/sarcasm_detector.jpg
@timobac, heb ooit een keer gevlogen en vond dat echt afschuwelijk. echt nooooit meer. wou dat ik het niet eng zou vinden. je ziet zo inderdaad wel wat meer van de wereld
Ik ga liever met de auto. Het is een belangrijk onderdeel van het avontuurlijke, ‘ver weg’ gevoel.
Vliegen is me goed bevallen, en zal het ook vast nog wel eens doen (altijd wel met een beetje buikpijn :P ) maar goed, autorijden is natuurlijk iets wat leuker is voor jezelf.. onderweg pauzeren bij de benzine pomp :lol: vond het altijd wel leuk als klein kind in elk geval.. (al een paar jaar niet meer weg geweest :) ) maar ik zou best weer eens met de auto naar Frankrijk gaan ofzo, veel verder moet ook weer niet.. en met de sleurhut hebben we ook een keer gedaan! :D is ook best tof hoor! als je een mooie ruime hebt :D

Zo te zien is het afhankelijk van hoeveel personen er mee gaan, (volgens Groen7) wij gingen altijd met zn 4en dus we zijn ook nog goed bezig geweest! :lol: in je eentje in de auto weg lijkt me ook weer saai..
Eerste keuze is auto zonder caravan, als het met moet dan verkies ik liever de vliegende buis.
binnen europa auto!
Stel je wilt naar Barcelona, 1500 km rijden en terug: 3000 km x 0,50 ct (brandstof, afschrijving etc) = 1500 euro. Vliegen is dan een stuk goedkoper, en sneller. Vliegtickets zijn misschien 100 euro voor een retourtje.
Vliegen is (veel) goedkoper en milieuvriendelijker. En toch ga ik proberen genoeg geld bij elkaar te krijgen om volgende zomer met mijn benzineslurper naar Zuid-Frankrijk te crossen. Gewoon omdat ik daar zoveel meer voldoening en plezier uit krijg dan uit vliegen, dat ik het dat waard vind.
@Citrofiel: Goedkoper, akkoord, maar milieuvriendelijker zou ik nog niet durven zeggen.

In feite is de (snel!)trein het beste middel om Europa door te reizen. Moesten ze nu sneltreinen zo uitrusten dat je auto mee kan. Gewoon auto erop, met zo weinig mogelijk stops tot in Spanje, en dan daar gewoon met je auto rondcruisen. Dat ware ideaal. Geen files, geen vermoeidheid, lekker ontspannen, maar toch je eigen auto op de feitelijke vakantieplek…
@Esprit_de_Flandre: Milieuvriendelijker, zeker. Als je de uitstoot p.p. voor een vliegtuig van Groen7 neemt, en dat vergelijkt met in je eentje in een benzineauto die 1 op 11 rijdt heen en weer naar Zuid-Frankrijk… ;)

Trein zou inderdaad beter zijn, maar zoals ik zei, ik beleef zoveel plezier aan het rijden dat dat het verschil voor mij waard is.
@Citrofiel: In je eentje op reis. Das behoorlijk saai…
@Esprit_de_Flandre: Daar kan ik juist gigantisch van genieten. Wie het ook is, om daar een paar dagen reizen mee opgescheept te zitten vind ik vreselijk. Dat word ik snel zat. En daarbij kan niet iedereen genieten van heel veel zinloos rondtoeren, dus hoef ik met niemand rekening te houden. Na een tijdje kom ik vanzelf bij familie in Z-Frankrijk aan.
@Citrofiel: En om het helemaal af te maken (voor de NL’ers toch), moet de caravan OOK op de trein kunnen…
Ik moet voor m’n werk best vaak vliegen. In de zomervakantie is daarom de stap voor mij wat kleiner om met het vliegtuig ergens ver weg naar toe te gaan. Dat doe ik daarom veel liever dan met een sleurhut binnen het saaie Europa. Al ben ik dan wel heel kort door de bocht.
“maar wel bij onze madeliefjes plukkende evenknie groen7.”

Madeliefjes plukken is niet milieuvriendelijk…
@Esprit_de_Flandre: +1, lol
groen 7 is gewoon een onzin site/ hippisite :)
@bigcar: En ik ben ondertussen waarschijnlijk nummer 1 reaguurder daar…
Vliegen is geweldig, heb er dit jaar alweer zes vluchten op zitten en over twee maanden weer even op en neer naar Nederland. Natuurlijk wel met Economy Comfort of vergelijkbaar, anders is het nogal veevervoer. Binnen Europa is het wel leuk om met de auto op vakantie te gaan.
Vliegen is helemaal niet goedkoper.. Hangt ervanaf hoeveel mensen meegaan. Met de auto naar oostenrijk en terug met 5 personen 250 euro benzine ongeveer. probeer maar voor 250 euro 5 retourtickets te kopen en extra kosten voor Ski’s en snowboard + moet je je auto nog op de luchthaven laten staan en betalen!! En met de auto kun je uiteindelijk veel meer bagage meenemen dan in een vliegtuig! ;)
@reinier73: + de kosten van de taxi van de luchthaven naar je hotel
@reinier73: ik wil geen reclame maken, maar een goed alternatief is iets als vliegveldparkeren. Scheelt nogal wat geld en je wordt voor je gate(?) afgezet. Geen gezeur met grote bussen, je bagage zoeken, etc..
Vliegen is zoveel fijner.. als ik mijn rijbewijs zou hebben dacht ik daar misschien anders over. Even naar Duitsland ofzo moet je natuurlijk met de auto doen. Tenzij schiphol in de achtertuin ligt (al snel 100km/uurtje rijden daar naartoe
). Naar Curaçao vliegen is natuurlijk ook wel logisch, met de auto wordt dat erg lastig. In mijn geval hoef ik daar ook geen auto en/of hotel te boeken. Business class is overigens wel écht heel duur, vooral als je met 5 personen vliegt *hoogseizoen: min. 30.000 euro*. Economy comfort is dan een erg goede optie, maar stoelen bij de vluchtdeur is misschien nog wel veel fijner..
Ben blij dat veel mensen ondanks hun autopassie nog steeds voor vliegen kunnen kiezen. Betekent meer banen in de luchtvaart..
Vliegen! Maar auto kan ook best zolang ik op plaats van bestemming maar niet tussen luidruchtige hollanders moet gaan zitten die zo zot geweest om een paar duizend kilometer te rijden met zo’n wit plastieken hok achter hun slowmotion….
op vakantie met vliegtuig of trein en dan de auto daar huren, wat een onzin dat je met de trein je eigen auto mee moet nemen. huur dan een toffe vakantiecabrio zodat je hier in ons takkeweer gewoon met een bruikbare auto kunt rijden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).