Video: SSC doet 0-320 km/u

Auteur: , 33 Reacties

En trekt hierbij de toplaag van het asfalt zo'n beetje los, zo hard gaat het.

De supercar van de toekomst heeft een naam vol met klinkers, die soms klinkt alsof je je welverdiende broodje kebab aan het einde van een stapavond omgekeerd zit te eten, wen daar maar vast aan. Naast de Pagani Huayra komt SSC met de Tuatara op de proppen, en als de Pagani al heel snel is, dan is de SSC daar weer de overtreffende trap van. De auto begeeft zich namelijk in Veyron-territorium. De volgende video onderstreept dat nog eens.

Deze video toont overigens niet de Tuatara, maar een Ultimate Aero. Hierin worden een aantal onderdelen getest die hierna 1-op-1 overgezet worden op de Tuatara.

Jammer genoeg zijn Amerikanen ontzettende stijfkoppen die dol zijn op vage ouderwetse meettermen en maar niet over willen gaan op het metrische stelsel, dus een 1-op-1 vergelijking zit er niet in. Maarrrrr.. de aandrijflijn van SSC doet de 0-200 mph (0-320 km/u) in minder dan 16 seconden. En dat is een prestatie waar een zekere clown alleen maar ‘allememaggies!’ op kan zeggen.

Ter vergelijking: de Agera R flikt dit kunstje (officieel getimed) in 17,68 sec. en is hiermee de officiële recordhouder. De Bugatti Veyron Super Sport doet 0-300 km/u in 16,7 s. De run die je in de volgende video ziet is niet met gps-apparatuur gemeten, maar de heren van SSC geven desgevraagd het volgende aan:

the point of this testing session was to determine? the best gear ratios for our new 7 seven speed transmission. Unofficially times were anywhere from 15.1 to 15.8 seconds. If and when we go back out to determine an official 0-200mph time, we will of course use GPS verification. Overall, our testing session was very successful, and optimal gear ratios were determined for our Tuatara.

Aha. Bekijk de video hieronder. Mogen we tot slot vaststellen dat oranje dé perfecte kleur is voor hele snelle auto’s? Ons archief is het met die stelling redelijk eens in ieder geval.

Klik33 reacties

Jammer dat ze zoiets gaafs als een 0-320 km/u zo saai weer kunnen geven. Had best nog een camera-tje op de km-teller gemogen en een camera die langs de weg staat of zo.
@Aquios: You read my thoughts!
@audir8v10: geld zal wel op zijn ;)
@Aquios: Sorry, ik gaf eerst comment voordat ik ging lezen. Ik maak er beneden een echo echo echo echo van… ;-)
Het ziet er wel snel uit maar ook niet meer dan dat.. Waarom geen speedometer verwerken in de montage? Die zit er wel in neem ik aan…
Ik had toch wel gedacht dat hij in de eerste en tweede versnelling last zou hebben van wielspin, aangezien de /- 1200 pk, maar hij speert er als een dolle vandoor :o tenzij hij natuurlijk niet eens volgas ging :O
In deze kleur heeft hij wel wat weg van de VW Nardo concept van omstreeks 2000(?). Verder weinig boeiend en filmpje is totaal niet spectaculair. Laat alleen 2 hele trage luchtremmen zien.
@Larick: Moest ook meteen aan de Nardo denken toen ik de auto zag. Verder compleet nietszeggend filmpje!
Tuatara… als je dat snel zegt klinkt het als twitteren :P
tja.. oranje staat wel prima.. maar volgens mij staat elke kleur wel goed op een super car.. de Veyron heeft ook alles wel gehad.. maar kan nou niet zeggen dat ik dit ontwerp nou zo speciaal vind.. en die 2 stopbordjes achterop ook niet geweldig..
Jammer dat snelheid zonder manipulatie zo moeilijk zichtbaar is op video, doet ongelofelijk veel afbreuk aan de spanning.
zeker knappe prestaties, maar qua look zou ik voor ander merk gaan
Hypercar voor domme Amerikanen.. Sorry maar heb er nooit iets aan gevonden.
Thunderbirds are go!!!!
Mja, en het is ook een beetje vreemd dat hij ze raampje gewoon nog half open heeft staan met deze snelheid
@BartZ: miss geen airco?:p

OT: Hij is misschien snel, maar hij is niet zo makkelijk als de Veyron te rijden…
@BartZ: Viel mij ook al op… Dan heeft toch wat aerodynamische gevolgen lijkt me. Maar goed, daar ging het hier ook niet om volgens onze Amerikaanse vrienden. Ik vind het niks!
Typisch Amerikaans: Veel blabla, show en opschepperij maar uiteindelijk zien we helemaal niks. En dan nog, al zou die tutaturatuara uiteindelijk 600 km/u gaan en in 10 sec naar de 300, hij zal nooit ook maar in de schaduw kunnen staan van een veyron.
Wat betreft dit filmpje: Ik zeg FAKE! ;)
@rooster: Hij zal zeker nooit in de schaduw staan, hij staat ervoor.
Volgens mij hoort dit filmpje niet bij hun verklaring omtrent snelheid, dit lijkt een reclame filmpje.

Amerikanen houden van show en dan hadden ze echt wel de kilometerteller groot in beeld gebracht met 100 camera standpunten en een radarpistool die duidelijk aangeeft dat hij 300+ rijdt en vuurwerk nadat hij is gestopt met lasers uit de koplampen die de logo’s van andere merken kapot schiet.

Dit is te saai voor hun doen, dus volgens mij niet het filmpje wat bij hun verhaal hoort.
@B3nk0: :lol:
Met ’t raam open? Filmpje is niet bepaald boeiend trouwens. Als de titel “Video: SSC doet 0-120 km/u” zou zijn, zou ik ’t ook geloven.
@sir smokalot iets te veel van het gras gesnoept?! Artikel is nogal vaag namelijk, laat staan dat het filmpje interessant is wannneer je nuchter bent
haha wat is dit nou weer, lijkt wel of ie 0-150 doet
Dit is niet het filmpje waarin hij 300 doet. Dat doe je namelijk niet met een raam open. Ik denk dat hij nog geen 200 aantikt.
@porsche928: dat zou verklaren waarom je geen speedo ziet:p
@porsche928: 200 kan je makkelijk rijden hoor met raam open, alleen een beetje last van windgeruis :D
Aan de strepen op de weg kun je niet aflezen dat dit 320 km/h is…
wtf…dear me ! Eén van de slechtste filmpjes ooit..
Amerikanen zijn altijd het “beste”.
Hoe kan je iets dat ongetwijfeld mega indrukwekkend is zo emotieloos brengen….
Oersaai filmpje :(

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).