Toyota Prius C: verdere gezinsuitbreiding Prius-familie

Auteur: , 25 Reacties

Herinneren jullie je het Prius C concept nog, dat in Detroit (tegelijk met de Prius V) aan het publiek werd voorgesteld? Toyota Japan heeft hier een productiemodel van gemaakt, waarvan een folder is gelekt. Of zou dit de eerder besproken Aqua zijn?

De belangrijkste details:

– 3.995mm x 1.695mm x 1.445mm , met een wielbasis van 2.550mm. Dat maakt hem nauwelijks groter dan de nieuwe Yaris.
– 1.4-liter benzinemotor met 74 pk en 111 Nm. Elektrische motor levert 61 pk en 169 Nm (piek). Gecombineerd 100 pk.
– 2,8 liter / 100 km in de Japanse cyclus.

Toyota Prius C

In Nederland krijgen we natuurlijk eerst de Wagon en de Plug-in Prius, maar het zou niet verbazen als de Prius C op termijn ook deze kant op komt. In Nederland zou hij het in ieder geval niet verkeerd doen, we zijn hier dol op kleine auto’tjes.

Ik vraag me alleen af of hier nou ook nog een Aqua onder komt, of dat dat een soort van codenaam voor de Prius C was. Het kan altijd kleiner natuurlijk, met een hybride van het formaatje Aygo bijvoorbeeld? Maar die haalt zonder hybride met zijn driepitter ook al wel 1:20, en bovendien zouden de zware batterijen misschien wel in de weg zitten daar.

Toyota Prius C

Op de Tokyo Motorshow in december wordt de Prius C, net geen jaar na de onthulling van het concept, aan het Japanse publiek voorgesteld. (via groen7)25 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Alles wat ik kan zeggen is dat jij heel andere levensvragen hebt dan ik.
In de lengte lijkt me dit erg overeenkomen met de Yaris hybrid. Is dat dan geen concurrentie binnen het concern?
gadverdamme die achterkant!
Waarom niet gewoon de Normale Prius aandrijving? Gaatie misschien nog een beetje rap:p
Want dat is natuurlijk wat voorop staat als je een Prius koopt.
@sir_smokalot: nee, maar niet iedereen rijdt Prius en de andere bestuurders moeten er (tot de prius rijder zijn gewenste (140km) snelheid gehaalt heeft) onder leiden, want die Chineze Snorscooters trekken nog sneller op.
@meneersander: http://www.youtube.com/watch?v=LAiAdonQlL4&feature=related

Dat zie ik anders Chinese snorscooters niet zomaar doen ;-) Afzien hoor, als je daar achter zit…
@kevlard: nou, beetje goed opvoeren kom je er zo:p bovendien zitten die dingen vooral op het fietspad dus heb je daar in de auto geen last van.:p
Lijkt mij ook dat de Yaris Hybrid er straks voor zorgt dat deze auto weinig bestaansrecht heeft in Nederland. Prius mag dan als een ‘merk’ neergezet worden, maar als deze duurder wordt dan de Yaris en de afmetingen komen haast overeen dan kiest iedereen gewoon voor de goedkoopste.
De achterlichten zijn niet echt mijn smaak, maar het interieur ziet er netjes uit. Zie ook dat er geen cvt op zit of.
Nog geen maand geleden spraken ze bij Toyota over meer spannende designs dat ze gingen ontwerpen. Deze stamt duidelijk nog van de tijd voor die uitspraak…hoop ik toch! :s
Lijkt wel een Honda waar ik tegenaan kijk, zeker het dashboard!
weetje als ik zou zeggen bedenk is wat nieuws die toyota’s zijn altijd het zelfde dees lijkt op de nieuwe yaris maar hij ziet er wel leuk uit
Koeliejoelie een uitgerekte Aygo
@kaasboerin:

+1 . Daar dacht ik ook meteen aan.
@kaasboerin: Zouden ze Audi na gaan doen? Neeeeh :(
dat is een goeie kaasboerin maar hij lijkt op echt alle soorten toyota’s aygo zoals jij zei yaris en prius enz
wel leuk interieurtje.. NEXT!
Ik geloof er niks van: Toyota heeft geen 1.4 en helemaal niet met maar 74 pk!
Als ik me niet vergis loopt de 1.8 in de Prius op een Atkinson-slag. Dit onderscheidt zich van de motoren in non-hybrides. Waarom zouden ze die 1.8 dan niet met 100cc per cilinder kunnen verkleinen?
@sir_smokalot: Waarom? wat een werk!
alsjeblieft toyota komt nooit met iets nieuws die ontwerpers weten ook niet van ophouden!:O ik geloof het zoiezo al niet prius is echt niet oh wat zeg ik toyota is echt niet de enige hybride auto’s hoor renault komt er aan honda en er komen nog meer merken aan
@stefan11: Als je de volgende keer nu een beetje begrijpend schrijft dan kunnen andere mensen je reactie ook daadwerkelijk lezen :-)
Het is een soort hybride Yaris?
Mwah, ik weet niet of het zo’n gigantisch succes zou worden. In die klasse (iets groter dan de Yaris staat er, laten we het voor het gemak op het B-segment houden) zijn inmiddels genoeg 14%-alternatieven. Hoewel… De 2,8 l/100 km is wel duidelijk minder dan de anderen, deze zal dus langer 14% bijtelling houden. Of het genoeg is om ook de belastingvrijstelling voorlopig te houden (<50g) lijkt me niet.
Let wel dat dit cijfers uit een Japanse cylcus zijn. Weet niet hoe dat zich verhoudt tot NEDC.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).