Amerikaanse CEO Mercedes ontslagen wegens fraude?

Auteur: , 25 Reacties

Eergisteren kwam het verrassende bericht binnen dat de CEO van Mercedes-Benz USA, Ernst Lieb, vertrok. Op zich niet veel bijzonders, ze komen en gaan, maar in dit geval was het een ontslag, op staande voet leek het. Verder was niet duidelijk of hij überhaupt binnen het concern zou blijven, en deden beide partijen geen uitlatingen. U begrijpt: dit stinkt. Vandaag komen berichten binnen dat Lieb waarschijnlijk met zijn vette vingertjes in de Mercedes-kas heeft gezeten.

De 56-jarige Duitser was sinds 2006 CEO van Mercedes-Benz USA, en de verkoopcijfers in de VS zijn de laatste vijf jaar bijzonder goed geweest. Hierdoor keek iedereen in de autowereld aardig raar op van zijn plotselinge vertrek.

Volgens de Financial Times, dat zich baseert op bronnen binnen het bedrijf, heeft Lieb iemand die in zijn eigen huishouding werkte, vanuit de Daimler-portemonnee betaald. Eerder schijnt hij ook al een lidmaatschap van zijn vrouw voor de golfclub vanuit de Mercedes-pot betaald te hebben. Dit laatste geval heeft hij recht gezet door uiteindelijk zelf voor de kosten op te draaien.

Het is natuurlijk nog speculatie, en de man is nergens voor veroordeeld of ergens schuldig aan bevonden, maar als het wel zo is vraag ik me af of hij misschien een gaatje in zijn hoofd heeft. Hoeveel zou de CEO van Daimler USA verdienen? Ik weet het niet precies, maar sowieso 6 cijfers, en dik ook. Om dan je carrière van 30 jaar bij Daimler zo weg te gooien, dan moet je wel erg geldbelust of dom zijn.

Zou dit nou zijn waarom al die mensen al weken op Wall Street staan te protesteren? In dat geval geef ik ze groot gelijk. En opper-CEO Zetsche kon dit ook zeker niet waarderen. Is ‘ie toch een beetje een killer.25 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Lieb ist nicht Lieb er ist im Ernst einen dieb?
@w0o0dy: “Die Lieb(e) ist gut, die Lieb(e) ist fein, aber das gefriemel an die kassa, muss abgelauben sein” :-)
Gadverdamme.. meneertje had nog steeds niet genoeg geld ? (uitgaand dat het waar is) verdien je zoveel en dan nog op die manier bezig.. walgelijk.. maar vooral heel dom..
@dennisr: More is better :twisted:
Ach, die man heeft gewoon de nieuwe S-klasse gezien en begon te flippen. Ondertussen zit ie in een dwangbuis…
Wat een achterlijk domme vent is dat! Heel zijn carrière weggooien voor een golf- abonnement
@love4sportcars: Dat was al recht gezet, als ik Autoblog mag geloven;) Daar wordt je doorgaans ook niet om ontslagen..

Blijft echter natuurlijk heel erg dom om te jatten van je werkgever, of je nu CEO of concierge bent. Blijft iemand anders zijn eigendom!
6 cijfers? denk eerder 7
@DePannekoek: En waarom denk je dat?
nee lieve autobloggertjes ..
daar wordt een ceo niet voor ontslagen ..

dat kan onmogelijk de reden zijn ..
En hoeveel miljoenen in oprotpremie krijgt meneer mee?
Ik denk trouwens dat @lincoln gelijk heeft .
Now way, zulk soort kosten doet niemand moeilijk over…. Zal wel meer onwenselijks aan de hand zijn…. Hij zal de vrouw van de baas wel te pakken hebben gehad ofzo!
@mbfanatic: dat weet ik wel zeker, aangezien hij zélf de.baas is… nou ja, was
Wouter-Klinge via iPhone app
@Svenska_Aeroplan_AB:

Hoe weer je dat zo zeker? Misschien heeft ie wel een vent.
@Svenska Aeroplan AB: LOL!
Hij heeft ook met die funds een eigen huis laten bouwen en andere luxe uitgaven/deals bedongen door ondere andere autos te verhuren. Hij was hier al enkele keren voor gewaarschuwd blijkbaar.

Wat een kneus…..

http://wheels.blogs.nytimes.com/2011/10/19/ernst-lieb-former-mercedes-benz-usa-c-e-o-was-reportedly-fired-for-misuse-of-funds/
Tja, Benz blijft een merk voor criminelen… ok, die is te flauw
@Svenska_Aeroplan_AB: hahaha…nope, je komt niet ècht los hae ? :lol:
@Svenska_Aeroplan_AB:

Het schijnt dat Mercedes al uit respect een gedenk steen heeft gestuurd naar saab met de volgende tekst: RIP&NCB = rest in peace and never come back.
OT: De duitsers hebben de Amerikanen toch wel ff mooi tuk genomen. Respect !
@bempi: Zwak hoor. En waarom hebben de Duitsers de Amerikanen tuk??? De ene Duitser ontslaat de andere.
@Svenska_Aeroplan_AB:

1) Een duitser zal een duitser weer opvolgen.
2) Daimler ( Een amerikaanse merk gefinancieërd door de amerikaanse staat ) mag voor de kosten opdraaien. Win win situatie voor de duitsers.
@bempi: Daimler een AMERIKAANS merk???? sinds wanneer dan?

Daimler (AG) is al sinds 1886 een duitse firma.
Als je het financial report van Daimler leest, is de NAFTA (North American Free Trade Agreement) verantwoordelijk voor zo’n € 25 miljard van Daimler in totaal…..
Mercedes Benz USA deed in 2010 al zo’n slordige € 11 miljard euro… vraag wat een CEO van Mercedes USA verdient zal dan ook wel beantwoord worden met 7 cijfers vóór de komma. Lutser dat je dan bent.
Die man ziet er uit als een dameskapper uit de jaren tachtig….
@p993:

Of als die dikke kapper van Samson en Gert: “ten eerste: het is Albertooo…..”

HAHAHHahhahahahah

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).