Spyvideo: Range Rover op de Nürburgring [updated]

Auteur: , 61 Reacties

We hebben er even op moeten wachten, maar volgend jaar komt er dan eindelijk een gloednieuwe Land Rover Range Rover. Het huidige model kwam in 2002 op de markt en is hoognodig aan vervanging toe. Het is dus goed om te zien dat Land Rover al druk bezig is om de 4e generatie Range Rover te testen op de Nürburgring. Dat is immers de natuurlijk habitat van elke SUV.

De Range Rover zoals we die nu kennen (en dan bedoel ik dus niet de Range Rover Sport!) is een beetje een “vreemd” verhaal. De L322 (interne naam) kwam in 2002 op de markt en wat grotendeels ontwikkeld door BMW, want Land Rover was immers tot 2000 eigendom van BMW. In 2000 werden Land Rover & Jaguar verkocht aan Ford, maar de ontwikkeling van de 3e generatie Range Rover was toen echter al zo goed als klaar. Ford kon dus niks anders doen dan de Range Rover verder ontwikkelen en op de markt brengen met BMW motoren en elektronica van de 5 Serie (E39). Pas bij de facelift in 2006 werd die BMW stempel grotendeels verwijdert door de introductie van Jaguar en Ford motoren. Ook de elektronica kreeg een Jaguar/Ford sausje.

Dit laat nog maar eens zien hoe lang fabrikanten bezig zijn met plannen etc. Land Rover werd in 2000 verkocht door BMW en 2 jaar later kwam de nog door BMW ontwikkelde Range Rover pas op de markt. Zoals je ongetwijfeld weet heeft Ford Jaguar-Land Rover enkele jaren geleden verkocht aan het Indiase Tata en aan hen dus de taak om de 4e generatie Range Rover te ontwikkelen.

Onder de motorkap zullen we gewoon weer de 5.0 V8 (met en zonder supercharger) vinden die we al kennen. En de dikke V8 diesel zal ongetwijfeld ook weer van de partij zijn. Het belangrijkste nieuws met betrekking tot de nieuwe Range Rover wordt dat hij véél lichter zal worden. Door veel gebruik te maken van aluminium moet er enorm veel gewicht bespaard kunnen worden. Toen Ford nog eigenaar was werd er gesproken over een besparing van 500 kilo. Het is nog maar afwachten of Tata dat gaat lukken. (via: carscoop.blogspot.com)

PS Nog even voor de duidelijkheid: Een Range Rover is een type Land Rover. Het merk is dus Land Rover en het type is Range Rover. Range Rover is géén zelfstandig merk. Officieel heet deze auto dan ook: Land Rover Range Rover. Termen als “Vogue” en “Autobiography” zijn alleen maar uitrustingsniveau’s.

UPDATE! De nieuwe Range Rover is ook gespot in de zandbak van Dubai. Een omgeving die wellicht iets toepasselijker is dan de Nürburgring?

Range Rover spyshots uit Dubai61 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Ha, je hoeft er niets meer aan te veranderen….het zijn toch safari-wagens!
het was lelijk, het is lelijk, het word ook nog n’s lelijk.

conclusie: het blijft lelijk.
@bigcar: duidelijk dat JIJ slechte smaak hebt …
@fep739: hoor wie ’t zegt…

luister vriend,
de rr sport kan er nog net mee door, maar de rr zelf is gewoon lelijk. dat jouw smaak sterk met die van mij verschilt zal mij een rotzorg zijn. dus als jij iets anders wilt beweren tot daar aan toe, maar ik ga me hier niet laten kleineren door een of andere zolderkamer-internet-gangster. dat je het weet.
@bigcar: als puber van 16 zou jij beter wat meer manieren hebben. Een RR is topklasse. Punt. Als jij denigrerende woorden wilt , doe dat dan op jouw zolderkamer. Misschien dat jij met 20 of 30 jaar jouw misvatting zal inzien.Trouwens ‘de gustibus et coloribus non disputandum est’. Over smaak en kleur valt niet te twisten maar scheld niks uit waar je niks van kent ;-)
@fep739: ’t zal wel..
@bigcar: ik moet @fep739 toch wel gelijk geven. Ik vind de RR ook het toppunt van stijl in de SUV klasse. En de Vogue is mooier dan de Sport. Maar smaken verschillen nu eenmaal.
@bigcar: De Autobiography was zelfs nog mooier dan een Vogue eigenlijk. Een sport was minder luxueus.
@adyton: zoals je al aangaf: smaken verschillen. de een vind zo’n vagen totale geldverspilling en niet echt een rationele keuze, terwijl de andere (om het nog redelijk netjes te houden) erop weg kwijlt.

maargoed, ik denk ook dat we elkaars meningen moeten (leren) respecteren. dit is immer een (autogerelateerde) blog, en ik vind (achteraf gezien) wel dat we elkaar met respect moeten behandelen.

@fep739:
hierboven zat ik fout, door er meteen op los te basten, maar achteraf treuren daarover heeft geen enkele zin.
ik zou hiervoor wel graag mij welgemeende excuses willen maken hiervoor, alhoewel dat niet het feit wil wegnemen dat jij ook fout zit.
@bigcar: Yo adam leuk om te lezen, wat doen we dus we gaan voor die BMW X5 :P
@agera: :lol: er is meer op de mark dan de x5 :)

ff een lijstje:
– Mercedes Benz m(l)
– q7
– cayenne
– touareg
– toyota land cruiser ( v8 )
– lexus rx450h (of is het 400h???)
– X6

als ik wat dingen weg zou strepen dan blijven over: de ML, de cayenne en de land cruiser.

tussen deze 3 valt vervolgens de land cruiser af, en blijft de keuze tussen de cayenne en de ML over. tussen deze 2 is de keus dan moeilijk.

welke zou jij kiezen als het geen x5 mocht zijn..??? :P
@bigcar: Poeh wat zou ik kiezen als het geen X5 mocht zijn
die is moeilijk aangezien ik niet echt een alternatief heb voor de X5. Het is meestal X5 als suv of niks:)

Maar vooruit ik maak een uitzondering :), ik denk dat ik zou gaan voor de Mercedes GL.
@agera: specifieke uitvoering..??
@bigcar: De Mercedes GL 320 CDI is genoeg voor mij ik hoef in deze klasse niet de dikste uitvoering welke zou jij kiezen.
@agera: ik denk niet dat ik in werkelijkheid voor deze wagens de dikste uitvoering zal halen:
de ml = een gemiddelde v6 is voldoende (GEEN 4 pitter in zo’n wagen) maar als de prijs meevalt, dan een v8
de cayenne: cayenne s is voldoende.

maar ik vind de prestaties van de gl 350 echt tegenvallen: max 210 km/h en 9.6 sec van 0-100. voor een ton, zou ik wel een wagen willen die sneller uit z’n startblokken komt…
@bigcar: Ja maar je koopt toch geen GL vanwege zijn prestatis of de sprint van 0 naar 100 :P Je hebt SUVS en SUVS, als je een snelle SUV wil moet je een ML 63 AMG kopen en geen GL 320 CDI. Daarnaast is de GL een echte offroader en de ML meer een echte onroader.
@agera: … daar heb je wel een punt :P
@agera: kep net ff opgezocht: de gl is duurder dan de ml…. echt raar:
de gl heb je vanaf een ton, waar je bij de m 74.000 euro moet dokken… rare prijsverschil…
maar ik vind de ml toch echt vele malen mooier ogen dat de gl. of het praktischer is weet ik helaas niet, maar volgens mij doet dat er niet toe…

:lol: ik denk dat deze wagens (gl, ml, cayenne) prima vakantie wagens zijn, wat denk jij..??? :)
@bigcar: De goedkoopste X5 is ook €77.000,- en de goedkoopste M is trouwens €76.104,-.. lijkt me stug dat hij ooit voor de M gaat kiezen :P Duurste M (63AMG) is €171.049,- en Duurste BMW X5 (M) is ”maar” €156.080,-.. dan is de keus al helemaal makkelijk :P
bij de eerste 3 x M bedoel ik ML :)
@dennisr: :P ik zal dan toch de ml prefereren: puur en alleen omdat de x5 in mijn ogen een pc hoofdstraat wagen is: de x5 is echt geen wagen die off road goed KAN presteren. vandaar.

… wel leuk natuurlijk :lol:

dennis, welke zou jij nemen uit het suv segment??
@bigcar: Voor mij staat in SUV klasse de Jeep Grand Cherokee SRT op dit moment op nummer 1, ik ben geen groot liefhebber van SUV’s, ze zijn wel stoer.. met name de jeep dan, en het zijn verder ook wel gave wagens.. maar zal nooit mijn eerste keuze zijn als ik geld genoeg heb voor een dure bolide..
kost dan wel wat meer, zo’n €89.600,- maarja dat is hij min of meer ook wel weer waard :)
@dennisr: op die na, wat zal het dan worden? :P
suv zijn ook beter: je zit hoger, dus je kunt verder voor je kijken. allen moeten we natuurlijk niet allemaal in een suv rijden, want anders hebben we er niks aan, tevens een probleem waar de amerikanen nu last van hebben… :P
@bigcar: Om het dan maar bij het rijtje te houden waar het om ging, dan ga ik voor de X5, gewoon omdat ik dat de mooiste vind :)
@bigcar: @agera: kep net ff opgezocht: de gl is duurder dan de ml…. echt raar:
de gl heb je vanaf een ton, waar je bij de m 74.000 euro moet dokken… rare prijsverschil…
maar ik vind de ml toch echt vele malen mooier ogen dat de gl. of het praktischer is weet ik helaas niet, maar volgens mij doet dat er niet toe…

ik denk dat deze wagens (gl, ml, cayenne) prima vakantie wagens zijn, wat denk jij..???

Het is natuurlijk neit gek dat de GL duurder is dan een ML hij is simpelweg veel groter en ruimer. Hij was oorspronkelijk(voornamelijk) ook bedoeld voor de Amerikaanse markt. Deze auto moet je niet onderschatten een hele grote auto qua afmetingen. En in mijn ogen meer een concurrent van de Navigator, Escalade en de Chevrolet Tahoe grote SUV´s.
Maar ook in Europa is deze auto populair geworden.
De GL is de perfecte vakantiewagen van de Mercedes gamma. Zelfs beter, groter, ruimer en mooier dan een ML.

De BMW X5 blijft mijn nummer 1 :) en op nummer 2 de Mercedes GL.
@agera: ondank’s het feit dat ik de x5 een ondegelijke wagen vind, respecteer ik je besluit (iyi bir arkadas olarak) ;)
@agera: Poeh wat zou ik kiezen als het geen X5 mocht zijn
die is moeilijk aangezien ik niet echt een alternatief heb voor de X5. Het is meestal X5 als suv of niks:)

Maar vooruit ik maak een uitzondering :), ik denk dat ik zou gaan voor de Mercedes GL.
Nordschleife immer +10miljoenmiljard
Indrukwekkend hoe weinig ‘ie rolt in de bochten. Misschien een sport-knop op de nieuwe? Moet haast wel in een spijkerharde stand staan wil hij zo de bocht om kunnen.
Dat laatste vind ik wel leuk, veel mensen weten dat niet en halen het nog weleens door elkaar!
@jzaero: soms probeer ik mensen nog wel eens iets te leren ;) Ben alleen bang dat het weinig effect zal hebben.

Overigens is Land Rover er wel over na aan het denken om Land Rover en Range Rover echt op te splitsen. Je krijgt dan:

Land Rover Defender
Land Rover Freelander
Land Rover Discovery

Range Rover Evoque
Range Rover Sport
Range Rover
@robbie: Het zal op die manier wel een stuk overzichtelijker worden, in ieder geval voor al die voetballers ;) Land Rover voor het echte werk, Range Rover voor de PC cruiser.
@jzaero: Een RR Vogue is ook voor het echte werk hoor. Het zijn juist die posers in hun Sports die beter een matje gebruiken in hun garage om de bandjes te sparen.
@xilver: eem vogue voor in het terrein? De vogue is toch juist ontwikkeld voor voetballers en vogue lezeressen of. Heb ik het helemaal mis?
@dustie94:

De Vogue is maar een uitrustingsniveau, geen model, dat staat ook nog eens in de tekst.
xilver bedoelt het standaard Range Rover model.
Eigenlijk hadden ze de hele ronde naast de baan moeten rijden, gewoon omdat het kan!
Een Land Rover op de nurburgring.. Ik kap ermee..
@kaasboerin: Die Ring ligt er niet alleen om snelle ronden te klokken..
zoiets moet je offroad testen, niet op een circuit.
Ps: Uhh…. De mensen bij Land Rover hebben Range Rover wel als merk ingeschreven. Kijk maar op http://register.boip.int/bmbonline/details/trademark/show.do?markNumberType=REG&markNumber=48915&markID=72444 bijvoorbeeld!

Ooooh je bedoelt automerk?
@r0eleh: pietlut, uiteraard gaat het om automerk. Elke typeaanduiding wordt vastgelegd als “merk” daar is niks nieuws aan.
Nieuwe recordtijd in de categorie zeecontainer?
zoals jolig al zegt ziet dit er extreem strak uit voor een suv. Ik hoop voor het merk dat ze de legendarische offroad kwaliteiten niet uit het oog verliezen..
Volgens mij is dat ding weinig veranderd..

Ik wacht wel op de sport uitvoering, die is nu wel gaaf, hopelijk word hij dat weer
Grappig dat onder Tata (groot geworden in staal) er minder staal gebruikt gaat worden! ;)
@Svenska_Aeroplan_AB: Misschien een nieuwe markt aangeboord in Alu.
Dat is immers de natuurlijk habitat van elke SUV. Haha, de ironie. Ik vond het ontwerp van de huidige generatie bij de introductie erg mooi. Hopen dat het nu weer iets bijzonders wordt. Optioneel meer (opklap)bank/stoelen achterin zouden niet verkeerd zijn in dit prijssegment.
Aan het uiterlijk moeten ze niet veel doen, dat is tijdloos en nog steeds perfect.
“In 2000 werden Land Rover verkocht aan Ford,…”
Alhoewel Land Rover twee woorden zijn is het volgens mij toch echt enkelvoud…
@Rick-dos: het stukje “en Jaguar” was weggevallen ;)
En voor de liefhebbers nog een video van de nieuwe Range Rover in de zandbak van Dubai!
http://www.autojunk.nl/2011/10/nieuwe-range-rovers
Ik hoop dat ze deze ook in dure winkelstraten, parkeergarages, bij kleuterscholen en op zandpaden in de buurt van de manege testen.
Hij is ook al in Limburg gespot!
Land en Range Rover zijn 2 aparte “merken” onder Tata

de SUV’s worden gescheiden vd werkpaarden
@jfkrhino: op papier niet. Ze proberen het te scheiden, maar officieel is dat nog steeds niet zo. Er zijn plannen, maar er is nog niks definitief!
http://www.autoblog.com/2011/02/12/land-rover-says-range-rover-branding-in-flux-right-now/
Als je geld hebt om een deftige luxe suv te kopen, dan is er maar 1 mogelijkheid….
En dat is de huidige Range Rover… Die is gewoon top…
De wagen is zowel mooi vanbinnen als vanbuiten. Ook top is de afwerking en de luxe die je in het interieur kan vinden…. Een Range heeft ook meer présence dan bijvoorbeeld een ML of een Q7 ofzo…
Ik hoop gewoon dat ze het met deze zo zullen houden….
Ik heb liever een Discovery. Die is bijna net zo luxe, komt verder in het terrein en presteert ook op de weg bijna gelijkwaardig. Plus dat de Discovery een heel stuk goedkoper is.
@Original_Arnoud:

De normale Range komt net zo ver.
De Sport en Evoaue zijn de mindere gode op offroad gebied.
Ondanks het eeuwige getouwtrek om wiens mening nou de waarheid is (zie hierboven), kun je over het algemeen zeggen dat de Range Rover al sinds haar schepping in 1970 (?) als majestueuze modderploeger neergezet is.
Dit betekent dus niet dat de Range Rover voor het betere bochtenwerk op het asfalt ooit beter zal zijn dan al die anderen (X5, Q7, Cayenne, Range Rover Sport, ML, etc). In het terrein overigens wel…en daarbij is het de enige die écht chique is. “Mooi” is een ander verhaal dus dat laten we lekker ver weg onder het kopje “smaak” staan. Daar mogen jullie gerust doorkibbelen tot je erachter komt dat er over smaak niet te twisten valt en er een woordje als “respect” schijnt te bestaan dat hiermee te maken heeft.

Je zou de Range Rover kunnen zien als de Rolls Royce onder de SUV’s. Om deze dan vervolgens te gaan vergelijken met al die andere SUV’s die, tesaam met de Range Rover Sport, liever de musclecar onder de SUV’s willen zijn is natuurlijk zo krom als een hoepel.
Daarbij heeft Land Rover niet voor niets de Range Rover Sport in het leven geroepen, eigenlijk een compliment naar al die concurrenten.

Gelukkig ziet niet iedereen dat.
Ouderwetse, saaie, achterhaalde meuk voor de één…tijdloze, chique, ongeëvenaarde elegantie voor de ander/kenner.
geef mij maar een G klasse!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).