Tanner Foust doet de ‘Ring in een Focus RS500

Auteur: , 45 Reacties

Een beetje Ferrari's aan de kant duwen in je voorwiel aangedreven Fordje, like a boss!

Een Ford Focus RS500 is met z’n 350 pk’s natuurlijk best een lekker apparaat en in de juiste handen gaat zo’n ding hard. Heel hard. De Focus werd door Ford geleend aan de heer Tanner Foust, die wij vooral kennen van, ehh, dit. En dit. Oh, en hij eet Kenny from the Block voor ontbijt. Tanner kan dus wel een beetje met auto’s overweg en dat blijkt. Hij drukt met liefde een F430 aan de kant om zijn snelle rondje op de ‘Ring af te kunnen maken.

Check de Tanner Foust video op autojunk.nl
Check de video hierrr.45 reacties

denk dat ik hem zondag voorbij heb zien komen, vlak voor Wehrseifen….
@TDI-goeroe: dan heb je mij ook zien voorbij komen! geen donkerblauwe volvo s60 gezien? ik ben namelijk vlak achter een rs500 de ring op gereden (tegen dat hij bij jou was lag hij wel al flink voor maar kom :p!)
@TDI-goeroe: dan heb je mij ook zien voorbij komen! geen donkerblauwe volvo s60 gezien? ik ben namelijk vlak achter een rs500 de ring op gereden (tegen dat hij bij jou was lag hij wel al flink voor maar kom :p!)
Ja, dat Ferrari’s wegduwen is altijd moeilijk te beoordelen. Hier haalt ‘ie hem in bij het uit-accelereren, dat lijkt me niet echt reeel.
Maar rijden kan hij zeker. Jammer dat het maar 40 seconden lang is, beetje moeilijk om een beeld te vormen in zo’n korte tijd.
iedereen kan daar gewoon naartoe rijden en even met de chipknip betalen ? :lol: leuke inkomsten daar zeker
@dennisr: Zeer leuk dagje uit hoor, eigenlijk een ‘must’ voor autofanaten.
@kaasboerin: Wat kost een rondje ? :P
@dennisr: ik dacht iets tussen de 20-30 euro, niet veel dus
@dennisr: ik dacht iets tussen de 20-30 euro, niet veel dus.
@dennisr:

Ohw en de vangrail kost € 270,- per meter ;-)
@Vreddy_B: is het niet zo dat je zelfs gedenkt bent door je verzekering mits deze niet expliciet in de polis heeft vermeld dat dit niet zo is? Omdat het officieel een tolweg is. Of is deze informatie onjuist?
@fransefinesse:

Ik ben er sowieso niet voor verzekerd. Staat in mijn polis. Weet niet of de verzekering voor alles opdraait heb daar geen ervaring mee.
Heb wel de ervaring dat mensen met een heel zuur gezicht vertrokken omdat ze heel erg veel geld moesten neerleggen voor het afslepen en 8 meter vangrail..
@fransefinesse: Volgens mij hebben de grote boeven van de verzekeringsmaatschappijen daar wel aan gedacht. Bijna allemaal hebben ze een soort NurBurg clausule erin (bij gebrek aan een betere term, ze zullen het niet echt zo noemen).

Komt erop neer dat als je op de Ring brokken maakt ben je 9/10 keer zelf de pineut. Dat is voor zover ik weet i.i.g. en wat ik op deze site heb gelezen. M’n eigen kennis van verzekeringsstuff is uhm, ernstig minimaal :)
Ik ga er regelmatig kijken. Is echt onwijs leuk!
Niet echt een veelzeggend filmpje. Kan jullie ook wel een filmpje van mezelf sturen waarin ik met mijn Peugeot 106 Rallye (155pk) naar een Nissan GT-R toerij! Dat was echter iemand die er nog nooit was geweest en rustig aan deed terwijl ik alles uit de kast haalde ;)
@ds3thp:

Idd , heb ook genoeg lambo’s en Ferrari’s etc ingehaald op de ring.
Dit had puur te maken met het feit dat hun niet voluit gingen en ik wel.
@ds3thp: geen filmje?

Anders is deze ook en klassieker onder de kenners:

http://www.youtube.com/watch?v=TXtmILKF1mg
@Onehp: geen filmje? = tonen dat filmje!
@Onehp: filmPje ;)
@Onehp: Tsja, je ziet dat de Ferrari zich inhoudt in de bocht en daar veilig doorheen wilt komen. De Suzuki knalt elke bocht met gierende banden en kent de baan ook beter want hij rijdt betere lijnen. Op die manier kan je ook een Zonda bijhouden met een Golf.
mwa.. beetje teleurstellend kort filmpje :(
Jammer dat het niet langer is. Vind ‘m op Top Gear USA altijd wel leuk als host.
Filmpje wordt zomaar afgekapt! :o Laatste mooie auto door Ford geproduceerd. We zullen het nu moeten doen met schrale vierclinders.
@Tommy2: laatste mooie ford ? ….. kijk even beter in het rond dan schrik je nog eens hoeveel mooie fordjes er worden gemaakt :)

OT: idd jammer dat het maar zo kort is. pracht bak zo’n RS500 :D
@drentje: Ford is nu klinisch dood. De Sierra moest zijn achterwielaandrijving inleveren. De Mondeo moest zijn V6 inleveren. De Focus moest zijn vijfclinder inleveren. Wat heeft Ford nu nog voor leuks in huis? Alleen wat opgepepte hatchbackjes, voor de rest is het net als bij Opel niets meer. Wat ooit grote merken waren is nu voor de massa. Een praktische, ruime met zuinige vierclinder voor de brave huisvader.
@Tommy2: Ben het met je eens.. in NL weliswaar. In Australie rijden er echt nog hele gruwelijke grote-mannen-met-harige-zweetballen-V8-Fords rond.
@Tommy2: dat maakt mij niet veel uit de Mondeo st220 is een geweldige auto en als ik me niet vergis de laatste v6. maar die nieuwe mondeos zijn ook heerlijk. en daar liggen altijd nog goede motoren in.
Dat noemen we een veel te kort filmpje :(
Dus…een amerikaan gaat ‘ons’ vertellen wat de ‘Ring’ is :lol:

Kort filmpie. Maar aan het begin zie je toch een donderrrrrrs mooie Ford GT in donkerblauw !!! Auch, how nice !
@Megakix: Aye die viel mij ook al op (mini-boner time).

Toch zo jammer. Bouwen de Amerikanen een keer een snelle auto die geweldig rijdt en er een goed uitziet, gaat het ding steeds kapot! Geen legendarische Amerikaanse duurzaamheid…

hadden ze ook maar geen Europese onderdelen moeten gebruiken ^^
waarom maken ze nou maar 500 van die rs500 :S
Werkelijk nietszeggend filmpje!
Op youtube staan er bij dit soort filmpjes altijd het volgende commentaar:

‘GIVE ME MY 1.36 min TIME BACK!!!
@ds3thp

Ook een Rallye ( PH2 ) gehad, helaas niet met 155PK, en ook toen vergeten om de Nordschleife mee te pakken.

Vriend van me heeft ook een Rallye met ITB’s, Groep N Pugsport systeem enz. enz.

Anyway, leuke auto’tjes en zeeer potent.
@MLTB: heb zelf een S1. Lekker hardcore, alles eruit, rolkooi en kuipjes erin, 1.6 16V blok erin en meer heb je niet nodig om plezier te hebben ;-)
Ik wil hem een rondje zien rijden in zijn opgefokte Ford Fiesta.
Het enige leuke aan dit filmpje vind ik dat op 1:33 als die door die bocht komt zeilen prachtig dat Rechts Achter pootje optilt.. vet!
Vind het filpmje van Sabine Schmidt met die Transit op Top Gear leuker die knalt gewoon twee superbikes voorbij.
Dit is trouwens geen auto van Ford maar een RS500 van een van de verhuurbedrijven in de buurt. Verschil: een rolkooi semi slicks en vaak andere remblokken verlaagd / aangepast onderstel
@ds3thp:

Ben dan benieuwd wat je nog meer kunt huren en voor hoeveel :P.

OT: Erg kort filmpje en een erg lekkere auto! :D
@zakar36: je kan in de buurt van de ring van alles huren. Van een Suzuki Swift tot bijv. een Nissan GTR. Een E92 M3 is ook zo’n beetje standaard ;-)
tis een scuderia 430….. maar ja zegt niks over de ferrari of die ook “vol” gaat, tziet er voor de image wel leuk uit dat ie een 430 overtake’t

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).