Zo ziet een ritje in een Formule 1 auto eruit

Auteur: , 39 Reacties

Lucas di Grassi plakte speciaal voor jullie een camera bovenop zijn oogbal. Dichterbij de daadwerkelijke beleving van een rondje in een Formule 1 auto ga je waarschijnlijk niet komen.

En met “bovenop zijn oogbal” bedoel ik natuurlijk vóór zijn oog. Bovenop zijn oogbal zou gek zijn, sterker nog, dat kan helemaal niet! Maar goed, Lucas laat weten met één oog open te hebben moeten rijden omdat de camera voor zijn andere oog zat. Hij omschrijft het als “quite tricky” en dat geloven we graag. Di Grassi doet een rondje voor ons op het Circuit de Catalunya bij Barcelona, waar de voormalige deelnemer aan de F1 nu testwerk doet voor bandenleverancier Pirelli.

Check het resultaat van Piet Piraat hier!39 reacties

knap hoor met 1 oog rijden!
@MAB: Achja, waarschijnlijk droomt hij dit circuit. Heb een keer een f1 coureur racen horen vergelijken met dansen, soort van choreografie maar dan anders.
@Sciurida: ja daar zou je gelijk in kunnen hebben.
Wel heel cool! Ik geniet bij F1 en zeker bij rallyrijden ook altijd als ze de in-car view wat langer in beeld houden.

Niks geeft zo’n mooie indruk als beelden van binnenin.

Ook verbazen me die stuurtjes bijna elke keer weer…dit examplaar zag eruit als een kinder-klieder-tafel, zoveel kleuren en frutsels.
Als ik dat op me fiets of scooter probeer, reken maar dat ik dan onderuit ga. Knap hoor dat hij niks raakt:)
vreemd dat hij het stuur zo ver moet omslaan voor zo weinig reactie.
@neal: Niet zo heel vreemd. Des te meer hij moet draaien voor een bepaalde draai-radius, des te nauwkeuriger kunnen je kleine stuurcorrecties zijn.

Draaicirkel maakt toch geen fuk uit voor zo’n racewagen. Veel 360 graden bochten, inparkeer gefriemel en kleine steegjes zal zo’n F1-wagen niet veel tegenkomen :)
@neal: het is ook verschilllend op elk circuit. op monaco is de draaicircel veel kleiner dan op bijvoorbeeld suzuka.
Hartstikke gaaf om een keer te zien wat een F1 coureur echt ziet, wat dat is nooit helemaal duidelijk geweest.
idd leuk om een keer te zien zo, lijkt mij aardig kut om met 1 oog te rijden :lol:
Lol dat mag je toch bijna onverantwoord noemen met een oog F1 rijden :P
Hij zal het wel goed geoefend hebben
Komt aardig overeen met mijn dagelijkse woon/werkverkeer!
@bowie: ook zo weinig verkeer? :)
@StijnB: Nee, helaas niet………..maar als je hard genoeg rijdt valt dit minder op!
Gaat best hard. Lekker weer ook daar.
Nu nog een goede breedbeeld HD playert op AutoJunk.
kerels, de camera kleeft op de helm, of denk je dat hij zijn oogbal even inplopt voor hij vertrekt? dat stukje voor hij vertrekt maakt me gelijk wel misselijk (en zie je hem zijn klokkenspel ook ff goedtrekken lol) ;)
Wat voor auto rijd er voor hem als hij de pits in komt?
Ik bedoelde eigenlijk dat het sturen een soort van degressief is… aanvankelijk is de reactie snel en direkt op het uitslaan van het stuur.. hoe verder hij draait, hoe minder het effect is op de banden… moet je toch maar gewoon zijn om te merken dat hoe meer je draait aan je stuur, hoe minder de auto draait (in verhouding)
wauw
Ik ben er verleden week aan herinnerd dat karten al niks voor mij is, hierbij zou ik helemaal in mijn broek poepen. :P
@Citrofiel: what happened? Crashed?

OT: Wat een onzin zeg. Als je die camera op zijn vizier plakt NAAST of BOVEN zijn oog, dat maakt voor de beleving totaal niets uit. Waarom zo onzinnig gevaarlijk doen. Wel leuk om het een keer zo te zien. Wat ik mooi vind is dat de camera met de hoofdbeweging mee de bochten in kijkt. Zo doe je het zelf ook. Die beweging wordt in gameplay nooit meegenomen. Erg realistisch.
@Freewarefreak: Nee, ik vind het gewoon niks. Veuls te snel. Voor het geld dat ik daarvoor kwijt was kon ik beter benzine kopen en lekker in een echte auto toeren op de openbare weg, geniet ik meer van.
@Citrofiel: ach kom :o karten is geweldig :lol:
Anders moet je een keer naar walibi world gaan, daar kun je voor 7 euro 10 minuten karten :lol: afzetters daar, maar het is wel geinig.. geen helm op dus dat scheelt ook, en ze gaan wel met een leuke snelheid :) en bovenal, niet de rem aanraken :P

Je bent wel geld voor de entree kwijt, en daarna 700 voordat je genoeg hebt gehad maar het is wel leuk! :P
@dennisr: Alle anderen gingen door de bochten van ‘Woohoo’, ik ging door de bochten van ‘Whaaaaah ik ga dooooooood’, en dan was ik nog verreweg de traagste. ;) Vonden ze nog gek ook, want ‘jij bent toch de automan hier?’ Man, ik rijd in een Citroën, denk je nu echt dat ik dan kan karten? :lol:
@Citrofiel: Dat laatste is geen excuus.. kijk naar Sebastian Loeb.. :)
@Freewarefreak: is toch wel een iets andere citroën :lol: de BX staat niet bekend om zn race kwaliteiten :P
@Freewarefreak: Ik rijd in een 1984 Citroën met hydropneumatische vering en als een oude lul. Zo beter? ;)
@Citrofiel: Ik vind het goed jong, no worries. Ieder zijn ding. Las vandaag dat Jos Verstappen ook weer wil gaan racen.. wat heeft dat nou hier mee te maken? Weet ik ook niet.. die is ook begonnen op de karts..
@Freewarefreak: hahaha ja inderdaad!
@Citrofiel: hahaha :lol: ik wil binnenkort nog een keer karten in Heerenveen, daar ga je ook nog naar boven en naar beneden, nog een stukje sneller :D
liggen zo heerlijk strak op die weg die dingen :P 1 stuur foutje en je draait rond, fantastisch :lol:
@dennisr: Ja gvd, één keer hard remmen, de achterwielen blokkeren en je staat achterstevoren. Mag je weer wachten tot zo’n rotjong je met de goede kant vooruit zet… :x
@Citrofiel: ben je gek, uitstappen, ding keren, instappen, en snel verder :lol: beetje afhankelijk van hoe je staat, als je alles en iedereen blokkeert doe je natuurlijk rustig aan :lol:
@dennisr: Mocht niet uitstappen… En daarbij, gordel los, uit dat brakke, te krappe zitje komen, onder het stuur uit kruipen, ding recht zetten… Nee, dat is waarschijnlijk niet sneller op zo’n kleine indoor-track.
Prachtig mooie beelden!
lauw gedaan van di grassi, zo krijgen we een idee van hoe het is, maar the real deal zal het waarschijnlijk nooit worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).