Video: 2 getunede GT-R’s doen een natte mijl

Auteur: , 27 Reacties

In Rusland zijn ze dol op heel hard rijden met getunede auto's. Normaalgesproken gebeurt dat gewoon tussen het overige verkeer op de openbare weg, want zo rollen roekeloze rijke Russische racerakkers. Bij de volgende video hebben ze het rijk alleen, maar is het wel lekker nat. Je moet er wel een element van spanning in houden natuurlijk.

In de linkerhoek: Een GT-R Mk. II AMS Alpha 12 met 1200 pk. In de rechterhoek: een GT-R Mk. I Switzer P800 met 850 pk, en een oude autoblog-bekende. Het scheelt 350 pk, dus het is niet zo moeilijk te voorspellen welke auto er als eerste over de streep zal komen. Als ze ze allebei in het gareel kunnen houden natuurlijk. Maar hoeveel scheelt dat nou, 350 pk op zulke vermogens?

Je moet er maar zin in hebben: met vreselijke hoge snelheden over een natte hobbelige weg knallen…Ga dan toch gewoon lekker naar een stripclub ofzo. Meh, dat zullen ze hierna ook wel gedaan hebben waarschijnlijk.27 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
dat gaat op nat toch wel lijp hard zeg! het verschil is toch wel evident hoor. 350pk maken hier toch wel heel duidelijk een verschil. in de formule 1 zouden ze er een moord voor doen om zo’n enorm verschil te maken. zou deze nissan (1200pk) toch wel eens naast een Bugatti Super Sport op deze baan willen zien strijden.
ik vind het eigenlijk maar weinig verschil maken.. volgens mij zie je tussen 300pk en 650pk een groter verschil..

en ik doe het liever niet, op nat wegdek.. (in geval van stripclub wel natuurlijk..)
Eerst glijenop de mijl, daarna in de club
het ideale dagje uit 8)
@smoke: nee, eerst club, dan glijenop de mijl, dan weer naar de club! dat is de ideale dag :)
Ik vind het verschil eigenlijk ook niet zo groot qua acceleratie, ik had anders verwacht.
In de regen zo hard? Daar moet je ballen voor hebben… Volgens mij glij je bij die snelheid eerder dan rijden…
Er is direct na de start al een behoorlijk groot verschil; dat wordt nog wel groter als ze bij de finish zijn maar het is dan minder groot als je na de start zou verwachten.
Het grootste verschil wordt dus bij de start gemaakt: door betere techniek of omdat die 1200pk GT-R iets eerder weg was.
die laatste pk’s heb je toch vooral nodig om de topsnelheid te bereiken? Dat werd volgens mij gezegd in een test van de Veyron.
1200pk en niet eens onder de 10 seconden komen?
@Junior540: Dat zal wel anders zijn als het droog is lijkt me.
@Careltje: kan niet anders. Dan is er grip.
@Junior540: kijk maar eens wat er gebeurt op een dragstrip…
8,975 sec over de 1/4

http://www.youtube.com/watch?v=8sou1EuaZw8
En dat op een wegdek waarbij de belgische snelwegen nog een biljartlaken lijken :o Was me nog niet opgevallen dat de dragtimes dragstrip er zo slecht bij lag.

Mooi stukje overstuur ook van de P800 in het begin… :)
@Alwood: Zij hebben echt heel veel gave filmpjes, ook op de openbare weg, ik vergeef het ze.. Omdat het russen zijn?.. Vind het wegdek ook slechter dan ik voorheen gedacht had, verbaasd me trouwens dat zij geeneens hun eigen ‘dragtimes’ logo’tje op die video’tjes plakken..
Blijft in de 11 hangen…zal wel door ’t weer komen, al kwamen ze beide ook niet echt lekker van de lijn af. Geen launch control want kloteweer? Of geen LC want zorgen om versnellingsbak (niet een heel gekke gedachte met 1200pk)?
Leuk om te zien dat in de 2e run, de snelste GTR er al mee ophoudt aan het einde. De topsnelheid van de langzamere van de twee is aan de streep hoger dan die van de ander.
@Novio: Dat kan prima hoor. De langzamere heeft ook meer tijd om een hoge snelheid te halen. ;)
Wat mij opvalt is het groot aantal mensen die de GTR een warm hart toedraagt, de GTR heeft veel mensen om de tijd komt er wel weer een GTR filmpje.
@agera: Ja die auto is de ultieme underdog. Hij maakt iets los in mensen. Daar betrapte ik mezelf laatst ook op toen ik mn vriendin aantikte om haar op de toen passerende GT-R te wijzen. Iets wat ik bij bijv een DBS nooit zou doen
Deze auto moet verboden worden in Nederland, is veel te gevaarlijk voor onze piloten…. Over 10 jaar gaat elke Blow johnny dat ding kopen 2de hands natuurlijk….
Wat een gave kar blijft het toch. Eigenlijk moet je er nog in ‘ghost’ een Astra 1.6 bij laten rijden, dan kan je pas echt zien hoe hard dit gaat!
agera [ reply ]
21-10-2011 om 17:41
Wat mij opvalt is het groot aantal mensen die de GTR een warm hart toedraagt, de GTR heeft veel mensen om de tijd komt er wel weer een GTR filmpje.

Ik heb je zin toch echt een paar keer overnieuw gelezen, maar ik snap hem echt niet.
Zet m maar naast een m5 G-Power hurricane ;)
@bayerischemotorenwerke:

Naah die m5 mag dan snel zijn maar die redt t zowiezo niet tegen deze GTR’s ;)
@speedlimit: met ‘rollende start’ zou het nog een leuke vergelijking worden (tegen de P850)…zet het geld óók op de GT-R (overigens) ;-)
@bayerischemotorenwerke: ze noemen het niet voor niks godzilla.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).