Amerikaanse Saab-redder is een Fata Morgana?

Auteur: , 39 Reacties

Yep, dit is de man die Saab moet gaan "redden". Aangezien het geld uit China "vertraagd" is moest Victor Muller wel iets anders bedenken. Het leek ook bijna te mooi om waar te zijn, op het moment dat de bewindvoerder de stekker uit Saab wil trekken duikt er plotseling een volslagen onbekende Amerikaan op die wel eventjes $70 miljoen in Saab wil investeren. Inmiddels hebben de nodige mensen deze Alex Mascioli even door Google gehaald en ook Guy Lofalk (de bewindvoerder bij Saab) heeft openlijk zijn twijfels geuit over deze "redder". Is dit de zoveelste zeepbel van Victor?

We hoorden voor het eerst iets over Alex Mascioli (en zijn bedrijf North Street Capital) op 28 september toen Swedish Automobile bekend maakte dat ze Spyker wilden verkopen aan North Street Capital voor 32 miljoen euro (een deal die overigens nog niet 100% rond is). En we kregen toen te horen dat hij een succesvolle coureur zou zijn met zijn eigen investeringsfonds. Niet verkeerd voor iemand van 35 jaar oud.

En afgelopen donderdag kwam Swedish Automobile plotseling het met nieuws dat North Street Capital een flinke pluk aandelen zou kopen voor $10 miljoen en daarnaast $60 miljoen zou uitlenen aan Saab. Dit allemaal omdat de Chinezen nog niet betaald hebben. Als het over dit soort bedragen gaat verwacht je toch dat er een serieus professioneel bedrijf achter zit. Iemand die zomaar ff tientallen miljoenen kan investeren en (naar eigen zeggen) een zéér succesvol coureur was/is moet ongetwijfeld goed te vinden kunnen zijn op internet. Dat is hier echter niet het geval.

Zijn ‘bedrijf’ heeft een website, maar daar staat eigenlijk 0,0 informatie op. En het adres dat daar wordt genoemd is een virtueel kantoor. Het is niet meer dan een postbus bij Regus. Niet echt professioneel.

Ook lijkt het erop dat Alex Mascioli de afspraken die hij gemaakt heeft met Saab niet nakomt. Afgelopen donderdag stond er in het persbericht van Saab:

Subscription to 2,386,635 ordinary shares in the capital of Swan at a price of USD 4.19 per share for the purpose of funding the working capital of Swan, Saab Automobile and Saab Great Britain Ltd. The shares to be issued will be paid in full by Friday October 21, 2011.

Maar vanochtend laat de bewindvoerder bij Saab (Guy Lofalk) het volgende weten:

“But there is no money we have seen. This is a legal process that must be stopped if there are no prerequisites. Liquidity was over,”

En aan de “overeenkomst” die Swedish Automobile met North Street Capital heeft gesloten hecht Guy Lofalk al helemaal geen waarde:

“There are no contracts, no information on North Street Capital. There is a document with six or seven rows of them to buy shares and lend money to Saab against collateral, but which the security is not clear”

En als er momenteel iemand is bij Saab die precies weet hoeveel geld er op de rekening staat dan is het de bewindvoerder wel. Deze man is verantwoordelijk voor alles wat er binnen Saab gebeurd. Tenminste, zolang hij nog niet officieel aan de kant is geschoven. Het feit dat er waarschijnlijk geen geld is binnengekomen blijkt ook wel uit het feit dat de uitbetaling van de salarissen wederom uitgesteld zal worden. Die moesten op 21 oktober betaald worden, maar is geen geld.

Het lijkt erop dat Muller uit pure nood in de mooie praatjes van een of andere oplichter is getrapt. Iets dat Muller overigens wel vaker heeft gedaan. In 2007 werd hij ook al voor 1 miljoen opgelicht door Ad Kaptein. Een volidioot die claimt multimiljardair te zijn en die wel even 30 miljoen euro in Spyker wilde investeren. Uiteindelijk bleek alleen maar dat hij 160.000 aandelen Spyker van Muller had afgepakt die hij in onderpand had gekregen. Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

Overigens is Mascioli ook nog een boefje, want hij is onlangs door de politie gearresteerd omdat hij niet kwam opdagen bij een rechtzaak tegen hem. Hij moest namelijk voor de rechter verschijnen wegens rijden onder invloed. Na het betalen van $1.500 kwam hij op borgtocht vrij. (via: thetruthaboutcars.com)

En tot slot een leuke opdracht voor jullie:

Wat voor informatie kan jij over Alex Mascioli boven water halen? Wat heeft hij gepresteerd? Is het een faker? Overstelp ons met informatie!39 reacties

Die site ziet er een beetje fake uit…niks werkt, zelfs die login-button is gewoon een gif, dus lijkt me sterk dat dit een serieuze investeerder/fund is.
Drama! Intrige! Maar ik vind dat bittere einde toch wel erg lang duren… :P
Wat voor informatie kan jij over Alex Mascioli boven water halen?

Hij kan 200 situps achter elkaar doen en heeft een voorkeur voor Guidettes. Eyyyyyyyyyyyyyy
hij heeft onder andere tiwtter! (natuurlijk)
http://twitter.com/#!/AlexMascioli
word vriendjes en volg (lees stalk) hem :)
ta dam tsssssss
Dus Spyker is nooit verkocht?
@raphael: inderdaad. Er ligt alleen een “intentie” om Spyker te verkopen. Stond destijds ook overduidelijk in het persbericht hoor:

There can be no assurance that the negotiations can be completed successfully and that final agreement can be reached on the above or different terms.


@robbie: Spyker is dus nog altijd van VM ? op dit moment ligt Spyker wel helemaal stil toch ? hoor er in elk geval niks van..
@dennisr: Spyker ligt sinds 2009/2010 inderdaad zo goed als stil. Vorig jaar zijn er geen auto’s gebouwd en dit jaar zal er ook niks gebouwd worden. De boel ligt dus op zijn gat.

En je begrijpt inderdaad goed dat Swedish Automobile nog steeds de eigenaar is van Spyker.

Spyker is niet ‘direct’ van Victor Muller dus. Wel is Victor Muller (op papier) de grootste aandeelhouder van Swedish Automobile.
@robbie: En de reden dat Spyker stil ligt ? dat komt grotendeels door de problemen die zijn gekomen door SAAB ? Door de schulden van SAAB (dus van Swedish Automobile) kan ook bij Spyker niks meer geproduceerd worden ? flinke bende..
is dat die gast van die ab-training instructie video ??

hoi Alex .. ik wil mijn geld terug ..
@lincoln: haha :lol:
Kom bij Reuters terecht = eigendom van De Rothschild = verborgen persoon. Bij sites over acronymen staat dat Mascioli is verwijderd….hmmm…
@Megakix: zijn “bedrijf” bestaat pas 1 jaar en heeft verder geen personeel. Alleen Alex zelf werkt er.

Het zou natuurlijk kunnen dat hij slechts een stroman is. Daar heeft het in ieder geval alle schijn van.
@robbie: investeringsvehikel namens ‘belangrijke achtergrondmensen’ zullen we maar zeggen…
@robbie: oh, en ik bedoel Reuters als ‘lead’…bedoel niet dat hij er werkt / mee werkt oid
@Megakix: Reuters is eigendom van Thomson Reuters, dat weer voor 53% in handen is van de Thomson familie, de rest van de aandelen is beursgenoteerd. Hoe kom je erbij dat Reuters van de De Rothschilds is?
@raphael: verdiep je er eens in, staat genoeg hierover op internet. Elk ‘bushokje’ kan vinden wie de eigenaar van een bedrijf is ‘op papier’. Try to look beyond.
@raphael: even wat studiemateriaal voor je:

http://www.youtube.com/watch?v=47WM2BhklmM&feature=BFa&list=PL7F33AD63B9FF09BC&lf=rellist

..en om je alvast warm te laten lopen, klik direkt naar 3:10 en luister. Daarna weer verder met je Nintendo ;-)
@Megakix: Hahaha achossie je bent er zo een. ‘Ze’ zijn de echte eigenaren van de wereld, ‘ze’ beheren al het geld in de wereld. ‘Ze’ zijn al het kwaad van de wereld. Hoe weet ik dit? Het staat op joetjoep. Hup nu weer snel je Dan Brown boek lezen hahaha.
@raphael: verwarrend kereltje blijk je te zijn….je ‘kent’ ‘schrijversnamen’ ? ;-)…ga bijna nog geloven dat je iets zinnigs in je leven doet / gedaan hebt…

Nah, bepaalde theoriën hang ik zeker niet aan. Waar ik me op richt (in dit kleine blogdiscussietje) is de barslechte ontwikkeling van < 30-jarige rondom economische, politieke of sociale thema's. En…trrromgeroffel…daar hoor jij ook bij.

Om nu jouw vermeende achterban niet al teveel te prikkelen wijs ik je notabene op de feiten (Reuters is gekocht door de betreffende familie..ohja? ja!) en dan kom je met zoiets stompzinnigs als mij uitroepen tot een theorieaanhanger van theorietjes over werelddominantie ?

Komop zeg, hoewel ik me besef dat jouw wereldje zich aan het ontwikkelen is, je tegen diverse persoonlijke onbekwaamheden en tekortkomingen aanloopt en bij vele (zoniet alle) inhoudelijke discussies op de pijnbank gelegd wordt…zo kraam je in je onwetendheid nog meer prut uit, dan Spuit 11 tijdens een oudejaarsbrand. Maar datzelfde tentoongespreide tekort in je communicatieve vaardigheden ten opzichte van je nasloffende aangroei van hersencellen, noopt jou tot ongenuanceerde, ongefundeerde en volslagen belachelijke interpretaties aan mijn adres !

Lastige zinnen niet ? Even samenvatten dan:

Reuters is destijds gekocht door De Rothschilds. En jij denkt dat gescharrel in een Wikipedia je de gelegenheid geeft om 'te denken te weten dat…'. Altijd feest met jou ;-)
@Megakix: ze hebben het ooit gekocht, maar bezitten ze het nog steeds? Het boeit me verder niet zo wie de eigenaar is, maar ze kunnen het in de loop der jaren toch best weer verkocht hebben.
@Megakix: The Money Masters staat vol met overduidelijke fouten, daarnaast baseren ze zich op quotes die volledig uit hun context zijn gehaald. De meeste info die over de Rothschilds wordt geschreven komt van antisemieten die zich baseren op propaganda uit de Tweede Wereldoorlog.

Het is goed mogelijk dat dit fonds een entiteit is van een trust, die weer geld in beheer heeft van een ander fonds. Bij het financieren van aandelen wordt deze optie meestal vermeden, vanwege belastingtechnische moeilijkheden bij het uitkeren van dividend; ook het knoeien met het stemrecht kan leiden tot vervolging.
@Megakix: Haha heerlijk om te lezen hoe je je onzin probeert te compenseren met woorden, je hebt er maarliefst vier alinea’s voor nodig. Nou hup nu weer lekker aan je duim zuigen jochie!
Berichtje uit 2006:

Mickey Sherman, the famous Connecticut defense attorney has taken on the case of defending retired racecar driver and entertainment businessman from posh Greenwich Connecticut Alex Mascioli. Mickey Sherman who was Michael Skakels, Alex Kelly and many other notables attorney has taken on a case that only befits the wealthy in Fairfield County Connecticut. Former racecar driver turned entertainment businessman Alex Mascioli is in court defending himself against assault charges along with a list of felony protective order violations from a woman bartender from tony L’escale and Solaia eateries who he had an affair with while still being married to one of Greenwich’s most high end interior designers.

http://www.seenation.com/print_news_details.php?newsid=11860&PHPSESSID=c2ca3882741c0d8a73bfde62ed77cd5d
Bericht uit 2008:

Alexander H. Mascioli, 32, of 24 Hemlock Drive, was arrested by warrant Wednesday afternoon and charged with second-degree failure to appear in connection with a driving under the influence arrest, according to a police report.

Police arrested Mascioli at his residence without incident, according to the report.

He was released on $1,500 bond and is scheduled to appear in state Superior Court in Stamford on Wednesday, July 23, according to the report.

http://greenwichroundup.blogspot.com/2008_07_19_archive.html
Soort van interview van een paar dagen geleden van hem op Saabsunited; http://www.saabsunited.com/2011/10/di-exclusive-interview-with-alex-mascioli-buyer-of-spyker.html

Hier zegt die niets met saab temaken te hebben tot nu toe
Dus de toekomst van Saab hangt van een Amerikaanse rijke stinkerd af?
je kunt moeilijk zeggen dat Ome Vic stil zit,… respect voor de vastberadenheid!
@tvrspeedsix: Ome Vic is alleen maar bezig om zijn eigen hachie te redden. Als hij werkelijk het beste voor had met Saab, zoals hij constant roept, dan had hij Saab direct voor 100% verkocht aan die Chinezen.

Muller wil dat echter niet, want dan krijgt hij zelf geen geld en gaat hij failliet.

De Chinezen wilden Saab voor $1 overnemen van Swedish Automobile en er vervolgens 500 miljoen in investeren. Op die manier zou Saab een enigszins zekere toekomst tegemoet gaan.

Dat zou voor Saab de perfecte oplossing zijn, maar Victor Muller wil dat niet. En weet je waarom hij dat niet wil? Omdat ‘zijn’ bedrijf (Swedish Automobile) dan alleen nog maar schulden heeft (en Spyker). Puur uit eigenbelang heeft hij het reddingsplan van Guy Lofalk dus afgeschoten.
Er zijn een drietal foto’s te vinden van een race auto met zijn naam eronder, die komen echter allemaal van een site die hij zelf gemaakt kan hebben. Op één daarvan staat hij onder het kopje ‘famous race car driver’ tussen Schumacher, Button en Jeff Gordon.

Victor Muller zoekt het wel heeel laag.
saab doet me ondertussen een beetje denken aan een poesje, wat eigenlijk al dood is.
Maar door zijn baasjes in leven wordt gehouden omdat ze het niet over hun hart kunnen verkrijgen om het beestje in te laten slapen.
Dus loopt het beestje met slecht werkende nieren, incontinentie, blind oog, mank pootje rond.
Saab idem: gewoon laten inslapen.
Heel jammer, maar de laatste jaren was er weinig saab meer aan.
Opel vectra in disguise
Als ik één van zijn ventures Sapphire Funds bekijk:
“Sapphire Fund was established in 2002 to support the efforts of organizations contributing to the health and well-being of Philadelphia’s gay, lesbian, bisexual and transgendered community and those who support them.”
Whahahahaha!! Wat een mop… die beste Victor begint nu wel heel wanhopig te worden :lol:
GENIAAAAAAL!!!

Ben deze Saab/Spyker soap zo zat dat ik deze kerel gewoon als held beschouw nu!

Victor op deze manier voor aap zetten is echt briljant.

Laat de hele boel maar gouw failliet gaan. Dan zijn we er van af.

Daag Victor, slaap lekker vanavond!
Stop dreaming :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).