CEO’s van Aston Martin en Toyota wisselen van auto

Auteur: , 17 Reacties

Afgelopen weekend is er iets heel bijzonders gebeurd op de Nürburgring. Ulrich Bez (CEO Aston Martin) en Akio Toyoda (CEO Toyota) kropen namelijk achter het stuur van elkaars raceauto. Zo mocht Ulrich Bez racen met de Lexus LFA en kreeg Akio Toyoda de kans om achter het stuur van de Aston Martin V12 Zagato te kruipen. Uiteraard hebben we de videobeelden om het te bewijzen.

Dat de CEO’s van deze autobedrijven regelmatig zelf achter het stuur kruipen van hun eigen raceauto’s is geen verrassing. Zowel Ulrich Bez als Akio Toyota racen al vele jaren met hun eigen product. En meestal doen ze dat op de Nürburgring tijdens een van de VLN langeafstandsraces. Afgelopen weekend besloten ze om eens van auto te wisselen.

Een mooie kans om eens te kijken hoe die auto van de concurrent nou rijdt en ook gelijk een kans om eens in een echte auto te rijden ;). Uiteindelijk reden de Lexus LFA en Aston Martin V12 Zagato naast elkaar over de finishlijn met achter het stuur ‘de concurrent’. Bekijk de video hieronder:

Lexus LFA @ Nurburgring met Ulrich Bez

PS Zou dit de basis kunnen vormen voor een nog nauwere samenwerking tussen Aston Martin en Toyota? We hebben immers de Aston Martin iQ Cygnet al en Aston Martin zoekt nog steeds een partner voor hun Lagonda project. Als Mercedes afhaakt is Toyota/Lexus wellicht een goede vervanger.17 reacties

Rijd toch wel vaker in een Toyota, die Bez… Aston Martin Cygnet
@RickB: 1
Intensieve samenwerking tussen AM en Toyota/Lexus op komst?
@elektricidad: is er al met de Toyota IQ in de vorm van de AM cygnet
die v12 zagato klinkt zo helder!! i love V12’s!
@love4sportcars: en toch is die zagato qua uiterlijk niet een échte Aston Martin. Ook als je hem in het echt naast de andere modellen ziet staan. Hij is wel mooi maar het lijkt ook net plastic…
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
en hij beweerde achteraf dat die crash in de AM per ongeluk ging ? sure.. :lol:
@dennisr: tijdens die crash sat Toyoda niet achter het stuur.
Kan iemand mij vertellen wie er ‘schuldig’ was aan die botsing? Of is dat in dit geval niet echt te zeggen.
@laminaatplaat: eigenlijk moeilijk te zeggen door de beelden, maar het is de fot van de ander. Toyoda was er al langs met z’n zagato maar werd daarna van achteren geraakt. Het is dus de andere persoons fout.
De Lexus Lagonda. Klinkt goed :-)
Boeit niet wie er schuldig is. Die vriendschappelijke rivaliteit tussen beide firma’s vind ik veel leuker om te zien.
Die Jappen ook met hun kamikaze acties
ik vind die zagato echt mooi!
lijkt wel of ze van me kaar houden die twee.
Nürburgring altijd +10miljoenmiljard! :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).