Eerste Ferrari FF crash in Nederland! [UPDATED]

Auteur: , 90 Reacties

Het is zover! De eerste kapotte Ferrari FF op Nederlandse bodem is een feit...

Zojuist kregen we deze foto binnen die martijnh gemaakt heeft in Hengelo. Op die foto zien we een kapotte Ferrari FF die net wordt weggetakelt door een auto-ambulance van Ferrari dealer Munsterhuis. Sterker nog, volgens de spotter had de aanrijding plaatsgevonden voor de deur bij Munsterhuis.

Helaas is de foto van niet al te beste kwaliteit (understatement of the year), maar een primeur is het wel. De komende dagen zal er wellicht nog wat meer materiaal opduiken. Bekijk de grote foto op Autojunk.

UPDATE: nog een foto HIER.

UPDATE: Het “nieuws is ook in Italië aangekomen. Via officiële kanalen laten zij weten dat het niet om een crash gaat, maar dat de Ferrari Four zonder benzine zou komen te staan… Of dat de hele waarheid is kunnen we niet beoordelen, maar er zijn ook meerdere berichten dat het om een elektronicastoring van de versnellingsbak of motor zou gaan.

UPDATE: of is het een kapotte katalysator?

UPDATE: een Ferrari FF brandt uit!90 reacties

haha, verwachte al een artikel :lol:

Volgens mij valt de schade wel mee, maar hij zal toch altijd schade gehad hebben.. en dat lijkt me niet gunstig voor de waarde..

is dit ook niet een wereld primeurtje ?
@dennisr: nee, geen primeur, iemand was de bovenstaande brokkenpiloot voor:

http://www.autoblog.nl/archive/2011/03/25/video-eerste-ferrari-ff-crash-is-een-feit
@bigcar: Hoe meer van de weg hoe beter en hoe eerder hoe beter, hep totaal niks met dit ding
@agera: +1 :)
@agera: Toch leuk om je kinderen mee naar school te brengen? of om even naar St-Tropez te cruisen? ik vind hem wel wat hebben. In een 458 gaan je kinderen niet niet helemaal passen en ik denk niet dat de 458 het qua comfort red tegen de FF
@bigcar: wel een primeur ‘IN Nederland’!
@KD-Producties: op die manier gezien wel ja :)
@bigcar: dat staat er tog ook lezen!
@nicktexel: Dennis zij: wereldprimeur, niet Nederlandse primeur, want dat lijkt me logisch…
@dennisr: nee.
@robbie: -edit: probeer het eens met meer als één woord-

hahaha :mrgreen:
@Freewarefreak: :lol: :P
alleen let wel, staks krijg je nog een:
– edit: nutteloze bijdrage – :P
@dennisr: Klopt dacht ik ook aan:)
Ben ik vannochtend nog langs gefietst toen zag ik hem nog gewoon binnen staan
Beter een lelijke Ferrari minder, want hij is gewoon spuuglelijk en Ferrari onwaardig. De enige reden dat die wordt geprezen is vanwege de paard in het logo.
@agera: idd, mee eens.
ferrari hoor maar 2 zitplaatsen te hebben en geen 4.
enige merk / voertuig met 4 stoelen (en 4 deuren)inclusief een ferrari motor is maserati. anders is het niet noemenswaardig..
@bigcar: Een Ferrari hoort 2 zitplaatsen te hebben? Volgens mij ken jij je Ferrari-geschiedenis niet helemaal. De voorganger van de FF, de 612 Scaglietti, had er 4 (oké, weliswaarin een 2+2 configuratie, maar het is en blijft een auto met 4 zitplaatsen). Sterker nog, Ferrari heeft al sinds 1948 (de 166 Inter, zie foto) vierzitters
@Edge: met alle respect hoor, maar ik vind dat die 2+2 auto’s mislukt zijn. als je een auto met 4 zitplaatsen hebt, dan moeten er (vind ik) ook 4 deuren aanwezig zijn. als deze wagen iets langer was, 4 deuren had en een fatsoenlijke achterkant: dan kon die er uiteraard mee door. maar deze wagen vind ik gewoon zuigen.

ik zou liever met dit geld (als het dan toch een ferrari moter en onderstel moest hebben) een maserati quattroporte halen.

wellicht dat deze wagen comfortabeler is dan een 458 italià, maar dat zal me echt een word wezen. want als het geld voor een 458 hebt, dan kun je er ook iets comfortabelere bij kopen (vb = quattroporte). of je koopt een aventador met een audi erbij. tenzij je niet zoveel geld hebt: dan kun je een gtr kopen, en een 5serie / a6 / e klasse erbij. betere oplossingen hoor ik graag :P
@bigcar: nou, een coupe heeft ook gewoon 4 zitplaatsen maar 2 deuren.. zijn die ook mislukt ? :P (oh heb het lef! :twisted: )
@dennisr: … ik heb het lef, daar ligt het niet aan :P
kijk, een wagen met 2 deuren, betekend in mijn opzicht: ook 2 zitplaatsen, meer niet.

[ik zal niet uithalen naar de mustangs, want die achterbanken zijn handig om bijvoorbeeld je jas ofzo op te dumpen :P ]

ik zeg niet dat coupe’s mislukt zijn, maar ik vind wel dat het bij ferrari VOLSTREKT ONNODIG IS! (want ze profileren deze wagen toch echt als een wagen voor 4 personen.)


dus, conclusie: 2 deuren en 2+ zitplaatsen, mag wel, maar liever niet. zeker niet bij ferrari, aangezien het dwergen zitplaatsen zijn, en ze het willen profileren als een 4 persoons wagen, pas gwn niet bij de ferrari.
(dubbel op, maar toch :) )
@bigcar: ok, ik kan er mee leven.. :P komt toch niemand op de achterbank van mijn Mustang :twisted:
@bigcar: tja als je alleen op zondagmiddag in je Ferrari wilt rijden haal je een 458 en een Maserati 4deurs. Maar als je altijd in je Ferrari wilt rijden is een FF een betere keus. De mooiste recente Ferrari is toch echt de 456 en de 365gtb/4 is ook een legende. Die 2 persoons Ferrari’s zijn leuk maar in de GT’s is waar het merk echt uitblinkt!
@agera: had toch liever gezien dat hij van achter kapot was, de voorkant is mooi..
@agera: Ferrari onwaardig? Wat is dan wel Ferrari waardig? De enige Ferrari waardige auto is een auto die winst maakt, dat zal bij de FF wel goed zitten hoor.
@raphael: liever een 458 italià, alle andere ferrari’s zuigen ( mijn mening). hoef je niet mee eens te zijn, want meningen kunnen verschillen.
@agera: Wat vind er lelijk aan? Mooi vind ik hem niet, maar lelijk…
@masterstig: De hele auto spreekt mij niet aan, ben zowieso geen fan van shooting-breaks veels te lange voorkant, lelijke achterkant.
@agera: voor voorkant is niet erg, maar die 2 stoelen zijn overbodig aangezien er toch alleen maar dwergen in passen.

als ze dan toch een 4 zitter willen hebben konden ze net zogoed de wagen verlengen, 2 deuren extra erbij plakken, een andere achterkant geven en dan pas verkopen. dan kon het ermee door, maar deze wagen vind ik gewoon zuigen.
@bigcar: psst, tot pakweg hun 12e levensjaar zijn alle mensen een soort van dwergen…
@mashell: … maar die dwergen moeten tegenwoordig op autostoeltjes… ik weet niet of je die dingen wel ‘ns bekeken hebt, maar die stoelen zijn vaak best groot, dat wordt nog knap lastig op de achterbank van een FF
Bekijken grote foto?

Tijd niet voor. Gehaktballen draaien en duits voetbal kijken moet.
@bozewolf: eet smakelijk he! :lol: en kijk ze!
@bozewolf: Duitse competitie hoort veel meer respect te krijgen. Bomvolle en sfeervolle stadions, sterke clubs, Bayern Munchen buiten gelaten is iedereen aan elkaar gewaagd, je komt wekelijks de gekste uitslagen tegen, er vallen ook nog eens vaak mooie doelpunten, iedereen kan van elkaar winnen, wereldwijd gemiddeld de meeste toeschouwers, wedstrijden wordt in hoogtempo gespeeld 90 min lang.

In mogen een erg interessante competitie en zaterdagmiddag mijn vaste programma die ik bekijk samen met de Engelse competitie. Morgen naast Ajax-Feyenoord is er in de Engelse Competitie United-City een wedstijd om te smullen.
@agera: 2e alinea>moet zijn: In mijn ogen
@agera: Yes, Bundesliga is één van de leukste competities van Europa. Hartstikke aan elkaar gewaagd, leuk voetbal, altijd goeie sfeer.

Nu eredivisie, morgen klassieker en gro-twe ook niet verkeerd, we krijgen de manchester derby.

Zo komen we het weekend wel door :)
Weten jullie zeker dat het een FF is? Is het niet gewoon een Z3 Coupe? :roll:
@barryb: het is een vage foto, maar zo vaag is hij ook weer niet!
Er is er toch nog maar eentje op kenteken in Nederland? Die van Ton aan den Stegge:
http://www.quotenet.nl/mobile/artikel/eerste-ferrari-ff-voor-ton-aan-de-stegge.php

Of zou het een proefrit betreffen?
@nsmvo: er zaten groene platen op.
@nsmvo: Deze is al een tijdje in nederland, maar nog altijd op groen kenteken, is al wel eens over geschreven op AB
@robbie: oké dan zal het wel een andere FF zijn, blijft zonde.

@dennisr: meningen veranderen, zo vond ik de Porsche Panamera eerst afschuwelijk en nu vind ik het een beauty.
@nsmvo: http://www.autoblog.nl/archive/2011/08/08/ferrari-ff-voor-het-eerst-in-nederland-gespot

tenminste ik dacht gelijk aan deze..

grappig wel, bij dat artikel vond ik het nog een ‘prachtige’ auto :lol:
Handig!
Sorry voor de brakke foto! iPhone vol ingezoomd.
@Robbie: en dat, nu je aan mij duidelijk maakte dat je deze auto pas vanaf 27 oktober 2011 kan bestellen….grinnik…
Auw proefritje maken in deze(overigens gewoon prachtige) Ferrari en dan schade rijden ,hoop voor de bestuurd(st)er dat de verzekering goed geregeld was.
@norge: als een dealer je een proefrit laat maken, dan behoort hij te zorgen dat de auto verzekerd is. Niemand anders. Dus die bestuurder hoeft zich nergens zorgen over te maken.
@mattraket: als bestuurder heb je een bepaalde hoeveelheid eigen risico, bij mijn voormalige stage adress was dat 1500 euro bij schade, alles boven de 1500 euro was voor ons/verzekering. is overigens een verzekeringsplicht om de mensen een eigen risico te geven.
moet dit ding trouwens een opvolger van de 612 voorstellen?
@maxx1: ja helemaal, ik vind het wel wat hoor, de mooiste ferrari op de markt vind ik
@stefandeman: Als ik zou mogen kiezen zou ik liever een 599 hebben. wat een bak is dat zeg. Vrij ingetogen en toch enorm opvallend. of een 458 al vind ik die een minder uiterlijk hebben als de f430. Even wennen denk ik. Maar de FF vind ik ook absoluut geen schande
Onzin! ik heb hem vandaag zien staan, ben er twee keer langs gereden op de motor. hij zag er nog perfect uit voor zover ik kon zien. Zaten dat ik weet ook een paar stickers op, dacht dat munsterhuis bezig was met een proefvaart of demonstratie. Kan me niet voorstellen dat hij kapot was, zeker niet dat hij een aanrijding heeft gehad.
@BMW330Ci: Hoe laat was je er dan? Dit was na half 6.
@BMW330Ci: niks onzin, word vast niet voor de lol met de ambulance opgehaald, denk je wel ? weet je hoe laat dit gebeurd is dan ? misschien wel nadat jij er voor de tweede keer langs reed..
@dennisr: Als hij er 2x langsrijdt dan is er toch niks tussendoor gebeurt
@The360box: HUH !?
@dennisr: Nee, als ik aan het motorrijden ben zit ik niet constant op de klok te kijken. Leek mij eind van de middag dus klopt zo ongeveer.
@BMW330Ci: Ojaa, jij weet het beter dan degene die erbij stond en een foto heeft gemaakt, omdat jij er 2x langs bent gereden. Damn, is het zo lastig om mensen op hun woord te geloven?
@joosthoeve: uuhm je kan ook mij op mijn woord geloven? btw, kijk naar de kwaliteit en afstand van de foto. dit is vanaf de andere weghelft of verder met waarschijnlijk een slechte/mobiele camera genomen. Al dan niet op snelheid.
Uit de foto blijkt nergens dat de FF gecrasht is overigens. Dat ie weggetakeld wordt kan ook een mechanisch defect zijn, niet veroorzaakt door een ongelukt.

330Ci kan best wel eens gelijk hebben en AB “jumped the gun”. Op dat vage fotootje zie ik namelijk geen schade. En crashen zonder schade is niet crashen, hé.
@bozewolf: Maar als je de upload ziet, zegt Martijn dat er een aanrijding was geweest. En ik mag die beste man geloven, hij weet er immers meer van dan de meeste hier;)
@bozewolf: de persoon die de foto gemaakt heeft geeft toch duidelijk tekst en uitleg. Misschien moet je beter lezen.
@robbie: En heeft die persoon ook daadwerkelijk de aanrijding zelf gezien?

Waar heeft de Ferrari schade dan? Hoe gebeurde het?

Lijkt me relevante informatie. Die ontbreekt.


Wat je ziet is een op het oog onbeschadigde Ferrari bij een takelwagen.

Jullie maken daar “een crash” van.

Misschien moet je minder Telegrafig sensatie stukjes schrijven, maar het is dan ook duidelijk een artikel van jouw hand.
@bozewolf: Voor mij is de foto te onduidelijk om goed te zien of die kapot is of niet. Wellicht een aanrijding aan de achterkant/rechter zijkant.
@bozewolf: de quote van Martijn:

Was meer een aanrijding met de bumper volgens mij. Heb in alle haast even snel een foto gemaakt…


@robbie: Ah, volgens hem, ergens iets met de bumper.


Een echte “crash”, ja.


Glas water, storm.
@bozewolf: tja wat had je verwacht?
@w0o0dy: Een herfstbriesje in een kop koffie.
@bozewolf: Crash is en blijft niets meer en niets minder dan de engelse vertaling voor een botsing. Dat jij en andere er een ander beeld bij hebben, is jammer. Zie er ook niet echt een storm in een glas water in, zie namelijk geen storm. Meer een feit.

Maargoed, genoeg internetheldjes gespeeld voor mijn doen. ik wens u een fijne zaterdag avond!
@joosthoeve: Voor een echte fatsoenlijke botsing wel, zo gebruiken we het in de automotieve context. Bij een fatsoenlijke crash horen brokken, anders hebben we het over een lichte aanrijding of, als je wil, een “fenderbender”.

Met een Ferrari crash verwacht je minstens gescheurd plaatwerk, weglekkende olie en een verdwaald wiel.

Dit is wel heel lafjes crashen ;)
niks crash jongens, hij wilde niet meer uit zn 7e versnelling, das alles
@Yabbanoname: tweede foto (update van autoblogger) lijkt het anders wel of hij beschadigd is aan de voorkant..
UPDATE: nog een extra foto…
http://www.autojunk.nl/2011/10/ferrari-ff-crash
@autoblogger: oohhhhhh, z’n computer was gechashed!
Ik zal er maandag eens langs gaan om te kijken.
vriend van me werkt bij munsterhuis. was geen crash, een motorstoring was het probleem. grtz
@ariez: eigenlijk is dat bij zo’n nieuwe dure auto nog erger. Maar het is een Italiaanse auto dus zeker plausibel.
Zonde. Maar gelukkig was er niemand gewond. Dat is een beetje het gevoel dat ik bij al dit soort dingen heb nadat ik vanmorgen langs de nasleep van die crash op de A2 reed. Een onschuldige dode door een stel sneue benzinedieven. Een man van 35 die gewoon naar Amsterdam wilde.

Dan kunnen er honderd Ferrari’s in de poeier liggen, het is gewoon echt maar blik, denk ik dan. Mooi blik, dat zeker, maar vervangbaar blik.
hoeveel FF’s zijn er in totaal in Nederland? bij Hessing Utrecht staat er geen een ben er kort geleden geweest wel stond er the Lamborghini Aventador!! en de Maserati Granturismo MC Stradale!!
@arias: Hessing is geen Ferrari dealer. je zult daar dus alleen gebruikte/ingeruilde ferrari’s aan treffen. ze hebben die Aventador trouwens wel lekker neergezet, bijna niet te zien van af de straat. jammer is dat.
erg jammer ook dat iemand die demo FF kapot rijd. valt ook niet mee om 660pk onder controle te houden.
Haha, die bestuurder kon vast niet de power aan van die auto!
Dies FF naar de klote..
Hier nog filmpje van een niet gecrashte haha :P + prachtige sound! http://www.youtube.com/watch?v=aHAqP5ogYiU
wat een wereldnieuws dit, bel de krant!
Ik zag ‘m ook inderdaad staan, reed net met een klantenauto de A35 op (hij stond aan de andere kant van afslag twentekanaal) Leek mij een éénzijdig ongeluk, een vogel ofzo. Was volgens mij één van de verkopers van Munsterhuis en had idd groene platen op.
iemand heeft al een foto op autojunk geplaatst waarop te zien is dat hij gewoon heel is, dus geen schade aan de buitenkant.. misschien mechanisch..

http://www.autojunk.nl/2011/10/ferrari-ff-crash-2
grappig!
Deze auto is niet gecrasht of in aanraking geweest met wat dan ook, gewoon een defect aan de katalysator. Allemaal heel spannend wat jullie bedenken maar helaas…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).