MotoGP-coureur Marco Simoncelli (24) overlijdt

Auteur: , 77 Reacties

Wat een week...Na Dan Wheldon vorige week is eerder vanochtend motorcoureur Marco Simoncelli tijdens de MotoGP-race van Maleisië dodelijk verongelukt. Hiermee wordt een trieste week nog een stukje triester. Bah.

In de tweede ronde van de race gleed hij onderuit, waarna de hem achteropkomende Colin Edwards hem overreed. Hierbij vloog zijn helm af, en bleef hij roerloos liggen. De race werd vanzelfsprekend afgelast, maar zojuist werd bekend gemaakt dat hij het helaas niet heeft gehaald. De boomlange Simoncelli, die als een zeer getalenteerd racer beschouwd werd, werd 24 jaar oud.

Beelden van de crash staan hier onder, maar ze zijn niet prettig om te zien…77 reacties

Heel heel triest. Was denk ik een aankomend talent (voor zover hij dat nog niet was). Maakte veel races interessant om naar te kijken door z’n heerlijk brutale rijstijl. Ik mis hem nu al.
Helemaal met je eens. Zijn acties werden hem niet altijd in dank afgenomen, maar hoewel op het randje vond ik ze toch altijd nog wel kunnen. We hadden absoluut nog van hem kunnen genieten als dit niet was gebeurd.

En het overschaduwt de geweldige prestatie van Tom Coronel in Japan volledig.
spijtig… vooral ook voor de beste man die erover heen rijdt, die is ook voor het leven getraumatiseerd…
@deVia: om niet te spreken van de fysieke klap die ie maakt met zn snuffert tegen de voorkant van de motor van het slachtoffer.
Ah shit man.
Dat ziet er zeker niet fraai uit.
Dit laat toch zien hoe kwetsbaar we zijn, zelfs met al die veiligheidsmaatregelen kan er zoiets gebeuren.
Verschrikkelijk! Sterkte aan de familie en vrienden van Simoncelli, maar ook zeker sterkte voor de man die hem overrijdt, trauma voor de rest van zijn leven.
RIP
Rust in vrede Marco…
Zonde hoor op zo’n leeftijd en het is een grote schok voor de racewereld in zo’n korte tijd.
RIP Marco Simoncelli
wtf.. rare beelden wel idd..
Zonde maar het is natuurlijk een ongeval. Hier kan je Edwards en Rossi moeilijk de schuld van geven.
Dit is in alle geval geen leuk ongeval om te zien.
@Hupke: dat doet volgens mij ook helemaal niemand
Au hij wordt aangereden door 2motoren je ziet gewoon dat lichaam raar doen
Wat een kutdag. Moet toegeven dat ik de laatste jaren een beetje in slaap gesukkeld was over de gevaren van racen. Deze week was een inktzwarte herinnering.
@billy911: inderdaad, ik dacht dat anno nu de bescherming voldoende was om zulke erge gebeurtenissen te voorkomen. Helaas worden wij nu met de neus op de feiten gedrukt…
R.I.P. Marco
RIP Marco Simoncelli
Zwarte weken voor de motorsport, R.I.P. :(
Vreselijk, R.I.P. Marco Simoncelli.
jammer dat je niet kunt zien wat de oorzaak is…als ie het beeld binnenkomt hangt ie al op de grond naast z’n fiets (ziet er raar uit, toch?)
sluiting van z’n helm missch niet goed dichtgedaan?
@p993: door zo’n sluiting glij je niet onderuit lijkt me..

maar, als iemand over je nek rijd (wat daar best mogelijk lijkt) dan red dat bandje je echt niet..
@dennisr: zie het maar als 2 losse opmerkingen, Dennis…
@p993: Het verzitten op de motor en daarbij met de knie het asfalt raken is heel normaal en wordt door iedereen in elke bocht gedaan.
@p993: Hier kun je het zien: http://www.motormeuk.nl/bekijken/6673/filmpje/Wat-er-gebeurde-bij-marco-voor-de-crash.html
@Flapkees: Wat een crash wat een crash.. verschrikkelijk.. en dan in jouw filmpje.. op 0.54.. zijn vriendin.. m’n hart brak.. kl*te.. je zult het meemaken. En dat is 3 in een week. En Dan.. en Rick.. en nu weer Marco.. we zijn weer wakker.. het gaat jaren goed en dan blijkt maar weer.. het blijft gevaarlijk..
R.i.P.
Blijft een levensgevaarlijke sport .
We gaan hem missen
Het leek of hij al bewusteloos was voordat hij werd geraakt. erg vreemd.
@VSTMcLaren: inderdaad, hij lijkt bewegingsloos aan de motor te hangen voordat Edwards hem raakte
@VSTMcLaren: Je kan in de link hierboven zien wat ervoor gebeurde..
Mijn god wat een klapper…
hij lijkt trouwens ook Brian van de Gouden Kooi :lol: ach dat is nu even niet belangrijk..
RIP Marco,

Ff een kleine toevoeging, Rossi raakt Simoncelli ook!
Not all the blame on Edwards!

Ik vond het nooit de meest sportieve rijder, verbrak hier en daar de ongeschreven regels maar dit is hem (en ook andere) nooit gegund! Hij maakte wel wat los in het kampioenschap, hij had toch het lef om dingen te doen wat fuore gaf aan het motor racen!

We gaan hem missen!!
@Wat_een_gezeik: ”Not all the blame on Edwards”
Ik denk dat we sowieso maar niemand moeten aanwijzen.. dit is hoe triest dan ook toch het risico van het vak..
@dennisr: Klopt helemaal, maar vind het zo wel een beetje overkomen in het stukje text. Rossi heeft een zogenaamd helden status en word daarom door “fans” nog wel eens buiten beschouwing gelaten.
Maar verder ontzettend zonde van zo’n talent!
RIP Marco! Was zeker een kanshebber voor een wereldtitel… Zo zie je maar dat motorrijden gevaarlijk blijft, ondanks alle maatregelen die er getroffen worden. Zelfs de beste rijder kan dit overkomen. En ik kan het weten…
Triest op zo’n jonge leeftijd…
Nou je weet wat ze zeggen, Celebrities always die in pairs of 3… Na Dan Wheldon en Rick Huseman laten we hopen dat het voorlopig is afgelopen…
Hoe is het mogelijk dat een helm los kan raken? Vaak als dit het geval is loopt het jammer genoeg niet goed af.. Kut dat zoiets gebeurt zeg
Zon talent overleden, RIP Marco Simoncelli. Heel veel sterkte aan al zijn familie en fans, die zullen het er zwaar mee hebben…. Edwards en Rossi kunnen er niks aan doen, zij zijn ook getraumatiseerd voor het leven en blijven voor altijd rondlopen met een schuldgevoel
Als je op 13 seconden kijkt, lijkt het wel alsof hij al bewusteloos (misschien al dood?) is. Je ziet hem al aan die motor hangen terwijl hij ineens naar rechts trekt.

Ken de beste jongeman niet maar niettemin triest.
En morgen staat de telefoon bij het team roodgloeiend, want dat IS de racerij.
@desjonnies: inderdaad.. er is een stoeltje vrij..
Filmpje geeft wel aan dat de heren achter hem er weinig aan konden doen.. Klinkt vreselijk, maar hoop dat die jongen op slag dood is geweest..

Vreselijke dag, heel veel sterkte voor familie, vrienden, teamgenoten en overige coureurs! Ondanks alle (zeker terechte) veiligheidsmaatregelen geeft dit nog maar een keer aan dat een (dodelijk) ongeluk nog steeds kan plaatsvinden..
Ik schrok me rot toen ik het las!
Ik heb hem nog zien racen op de TT.
Vreselijk nieuws!!
Hij was de hamilton van de motogp, zeer aggresief en maakte daardoor ook wel cruciale fouten.
Hij was vanwege zijn rijstijl niet zo geliefd bij de meeste collega’s Een echte racer die voor niks of niemand uit de weg ging! Die gast had talent!
ik kijk normaal naar elke race, ben ik blij dat ik deze gemist heb!

RIP Marco..
Het schijnt dat Simoncelli grip aan het voorwiel verloor en de grip er daarna weer was, waardoor hij helemaal rechts is gaan hangen en dus door de zwaartekracht z’n motor niet meer overeind kreeg!! Het lijkt daarentegen wel heel raar HOE hij op z’n motorfiets zit. Het lijkt indd of hij bewusteloos was of iets dergelijks…”Simoncelli was fighting for fourth with Alvaro Bautista when he lost the front of his bike and slid across the circuit, into the path of Colin Edwards and Valentino Rossi, both of whom appeared to hit the Honda.” bron: tv.eurosport.nl
Een toppiloot die echt meerwaarde had, veel te vroeg om te gaan. We zullen je missen. RIP Marco Simoncelli
Z’n rijstijl werd niet door iedereen geapprecieerd maar was wel een lust voor het oog.Ook z’n persconferenties waren soms hilarisch en een verademing in vergelijking met die voorgekauwde praat van sommige van z’n concurrenten.RIP Marco
De man was een talent! Ik vergeleek hem altijd een beetje met een jonge Rossi, lekker wild en altijd vol gas voor de winst gaan! Mooie rijstijl.

rust in vrede Marco.
Volgens mij is er niets raar aan hoe hij aan de motor hangt.. Voorafgaand aan het incident begon de motor te glijden, waardoor hij er niet meer goed op zat. Toch probeer je je vast te houden aan de motor, maar het daadwerkelijk weer oprichten is erg moeilijk.
Verschrikkelijk dit! Rust in vrede Marco Simoncelli…
Verschrikkelijk dit! Vond het echt een toffe kerel… Rust in vrede Marco Simoncelli…
Rust in vrede kameraad. Ik kon hem goed omdat ik zelf ook in de racerij zit. Ik zit zelf in de karting, maar één van Simoncelli’s andere passies naast motorsport was karting. Hij kwam vaker kijken als er races waren in Italië en Oostenrijk. Ik heb tientallen keren met hem gepraat. Het was een hele vriendelijke jongen. Mijn vader vertelde me vanmorgen het trieste nieuws. Man, ik viel bijna van mijn stoel af zo geschrokken was ik. Vorige week Dan Wheldon uit de IndyCars verongelukt en nu Marco. Wat een trieste week voor mij en de racerij. Dit is voor mij al de tweede coureur in twee jaar tijd die verongelukt is die in kende. Twee jaar geleden liet Thomas Knopper het leven in de karting. Ik ben nu serieus aan het denken of ik niet moet stoppen met karten, want wat de laatste twee jaar al niet allemaal gebeurd is in de racerij is echt dramatisch.
Marco simoncelli, Thomas Knopper, Henry Surtees, Dan Wheldon, Shoya Tomizawa en nog een aantal rallyrijders verongelukt en Felipe Massa, Robert Kubica en Sergio Perez hebben héél veel geluk gehad. Misschien ben ik er nog wel een paar vergeten maar dit is wat me nu invalt.
@wesleybaaten: Dat moet je voor jezelf uitmaken, ofwel kap je ermee, ofwel aanvaard je het risico en ga je er voor.
Ik heb voor beide meningen zeer veel respect!
Ik hoop dat dit mensen bijblijft. Met name de mensen die regelmatig roepen dat de motorsport saai is nu er geen risico meer is. Je hebt er aardig wat op deze site. Triest om te zien.
@raphael: +1!
Racen zal steeds gevaarlijk blijven!
Geen woorden voor…
Ik ben echt diep geschokt door het nieuws van Simoncelli’s overlijden. Hij was een groot talent, toekomstig kampioen en zeer charismatisch persoon. We zullen hem missen. R.I.P.

Ik ben overigens zeer verontwaardigd over de reactie van Rossi. Hij rijdt tegen Marco aan, ziet dat het niet goed is, rijdt door, kijkt vervolgens nog eens om, en rijdt dan verder. Hoe onmenselijk ben je dan bezig? Als je toch ziet dat je zojuist een helm van iemands hoofd hebt gereden ga je toch op zijn minst even kijken hoe het met die persoon is? Oké, Rossi had weinig kunnen doen, maar het gaat hier om het principe. Mijn menselijkheid zou het in dat geval toch winnen van mijn racersmentaliteit.
@Edge: eerlijk gezegd, denk/hoop ik dat Rossi niet door had hoe ernstig de situatie was. Hij dacht wss dat het gewoon een crash was, anders had hij vast teruggereden want Simoncelli was zijn vriend
@Edge: http://www.gazzetta.it/Motomondiale/MotoGP/23-10-2011/agostini–803405405052.shtml ik weet niet hoe goed u Italiaans is maar scroll anders even naar de foto van Rossi.
Echt blij ziet hij er niet uit.
@Edge: De houding van Rossi op zijn motor meteen na de crash toen hij terug op het asfalt reed liet al duidelijk zien dat hij het ergste vreesde. Het schudden met het hoofd en meteen de snelheid er volledig uit voor dat de vlaggen bovengehaald werden zegt genoeg.
@Edge: Je bent verontwaardigd om niets, als coureur is het gewoon het best om de regels te respecteren en door te rijden, ook voor je eigen veiligheid. Je bent gewoon een koekenbakker als je gaat omkeren op een circuit, hoe menselijk dat misschien ook is. Laat zulke dingen aan de marshalls over.
@Edge: Zoals slicknick al zegt mag je volgens de regels niet stoppen en al helemaal niet tegen de rijrichting inrijden.
Rossi was een van de beste vrienden van Simoncelli. Ik wil niet weten hoe hij zich voelt en het zou mij niets verbazen als dit zijn laatste MotoGP jaar zal zijn.
@Edge:
Ter lering ende vermaak, Pedro Rodriguez Brands Hatch 1970 in een Gulf Porsche 917.
Hij reed zich een jaar later dood in een Ferrari 512M, ironisch genoeg de enige concurrent van de 917.
http://www.youtube.com/watch?v=I3vWhhxTxiY
Hahaha, de video is gesponsord…..z’n dood is zelfs gesponsord….rottochlekkahop !

OT: bijzonder droef, heb jaren van hem genoten in de 125CC, de 250CC en uiteindelijk de MotoGP….rest my case…rest in peace.
rip aan iedereen die tijdens zijn werk overlijdt ..

ongeacht de hoeveelheid ramptoeristen er getuige van kunnen zijn ..
Ik wil zijn vriendin wel overnemen.
Echt triest wat Marco is overkomen. Ik was express vroeg op gestaan om de race te zien, echt jammer wat er met m is gebeurd. Ik ben nog steeds in shock. R.I.P Marco. Whe see you in haven.
@alcantara: Voor dit soort reacties is het nu geen tijd. Het gaat nu om de trieste gebeurtenis dat Marco, een jonge die ikzelf goed kende (zie vorige reactie van mij), op tragische wijze verongelukt is. Bij jou gaat het om zijn vriendin en niet om het feit dat een heel groot talent het leven heeft gelaten en dat soort mensen moeten hier weg blijven.Deze reacties kan ik en ik denk de meeste mensen hier niet gebruiken.
@wesleybaaten: Nee, bij jou gaat erom dat een groot talent het leven heeft gelaten maar dat boeit mij niet eens. Jonge mensen horen nooit te sterven, ongeacht of ze talent hebben of talentloze zakken zijn. Daarom ga ik niet de zoveelste vanzelfsprekende reactie neerzetten als ‘triest’ ‘geen woorden voor’ ‘rip’ etc maar heb ik ervoor gekozen om het wat luchtiger te houden dmv een complimentje.
@alcantara: fout besloten
Wow, wat heftig! Die man die over hem heen reed heeft ook meteen een trauma!

RIP
Ben ik nou echt de enige die denkt dat ie zijn helm misschien niet goed had vastgemaakt zoals ik veel oenen doen zie in real life?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).