Werkt Audi aan 380pk TT-RS Plus?

Auteur: , 50 Reacties

Helaas pindakaas voor de Audi-fanboys. Hun RS3 is gewogen en te licht bevonden. Onderstuurd, niet wendbaar genoeg, typisch quattro. Echter staat in de stallen ook nog een TT-RS.

Een fantastische machine, de TT-RS, enkel het truttige imago van de basis-TT is een kleine zwakte. Natuurlijk geen reden om er géén te nemen. Verder is alles aan de Audi TT-RS namelijk gaaf. Mét luchthappers en spoilers ziet ‘ie er gewoon tof uit. Vijfcilinder turbo’s brommen bijna als geen ander. Het haldex-quattrosysteem maakt vrolijk een uitstapje met de achterwielen. Ja, de TT-RS kan glijden, driften, you name it. Gewoon gaaf.

Toch is de huidige TT-RS misschien nog niet het beste instrument om, bijvoorbeeld, een BMW 1M te vernederen. Zo hard vernederen dat BMW puur uit wraak een nieuwe Z4M bouwt.

De pk-strijd mag in het ‘hogere’ segment dan gestreden zijn. Tussen de kleine coupés, hatchbacks en ander gespuis woedt nog een meedogenloze strijd. Weinig onderhandelen en veel bloed. Het volgende instrument in deze doorlopende strijd is wellicht een Audi TT-RS Plus. Zoals Audi ook haar RS6 C5 al eens met 30pk opvoerde. De Audi TT-RS Plus zou volgens de geruchten 380pk krijgen en 60kg minder wegen dan het origineel. Het achterbankje ‘sneuvelt’ daarmee wel.

Een release binnen een jaar zou ideaal zijn. Met de huidige TT-RS is het bijna gedaan en van zo’n lekkere auto neem je natuurlijk op een gepaste manier afstand. Dus, Audi, we zien dit speciaaltje graag verschijnen. (bron: automobile-magazine.fr)50 reacties

“Werkt Audi aan 380pk TT-RS Plus?”

maak’t niet uit of ze er wel of niet aan werken, het is gewoon lelijk (helemaal die achterkant).
@bigcar: Nee, jij VIND hem lelijk, hij IS niet lelijk.
@Tommy2: dat is jouw mening, en eerlijk gezegd, deel ik die mening niet
@Tommy2: Hij is inderdaad niet lelijk maar hij is ook niet heel mooi ofzo. Het is gewoon een chick/homo auto…
@bigcar: ik vind het wel een gaaf wagentje :o misschien meer voor je vriendin dan voor jezelf, maar gaaf is ie zeker wel :)
@dennisr: ik vind het gewoon niks, gelldverspilling. voor dat geld kan ik echt wel een veel betere wagen halen. (voorbeeld = jouw mustang ;) )
@bigcar: Yo adam vind je de TT serieus lelijk, ze mogen hem wel voor me deur zetten hoor :P
@agera: bij mij mogen ze alles voor de deur zetten (behalve een opel ;) ) :) , maar of ik er plaats in wil nemen, is een andere vraag :P
@bigcar: Hu, geen Opel, waarom niet, gaat vooruit hoor qua design de laatste jaren.
@bigcar: Dat ‘ie lelijk is, dat zeg je waarschijnlijk uit jaloezie… Ik vind hem mooi, en het geluid is F-A-N-T-A-S-T-I-S-C-H!
@autobart: Jij kraamt onzin uit, dat kan toch? hij mag het toch lelijk vinden, we hoeven immers niet allemaal dezelfde smaak te hebben. We mogen dus iets pas lelijk vinden als we het kunnen betalen.
@agera: +1 :P
Ik zou ff serieus niet weten voor wat soort mensen zo’n audi is gemaakt..???? Niet zo succesvolle voetballers?? Ik zoum persoonlijk nooit kopen, doe mij dan maar een rs of sow. En anders heb je nog altijd leuk speelgoed bij //Amg :D
@amg77: amg is rechtstreeks gemaakt voor kampers, aka belastingontduikers. Met dat imago in je achterhoofd wil je toch liever met ieder ander automerk liever geassocieerd worden?
@wssl: 2x liever in de zin moet natuurlijk 1x zijn. :)
@wssl: voor kampers? ga toch fietsen. AMG maakt gehakt (als het droog is) van alle RS-modellen en kan goed de concurrentie aan met de M-modellen. dat domme kamper-imago dat jij eraan hangt verzin je terplekke erbij omdat je jaloers ben dat je geen 2 ton kan besteden aan een auto.
@lambo4all: kijk met jouw kan ik praten.
@wssl: lambo4all heeft wel gelijk, pas als je het kan betalen graag oordelen over een auto (qua mensen). Maar in die AMG’s rijden wel vaak niet zo frisse types rond, dus ik geef wssl ook wel gelijk :lol:.
Een Z4M zou inderdaad wel zeer welkom zijn, dus als het daarvoor nodig is dat Audi met een TT-RS plus moet komen, prima, meteen doen !!
VAG kennende wordt het gewoon een senioren TT met hoge instap, net als de Golf Plus.
@alcantara: Oepsie – dat schrijf ik een kwartier later ook. Sorry.
RS3 niet wendbaar genoeg ? Zou wel eens willen weten welke doorsnee chauffeur al driftend al die PK’s onder controle kan houden. Quattro is juist om als een blok op de baan te liggen, ook op gladde en besneeuwde wegen, niet om het “snelst” of specatulairst een bocht te nemen. We zitten met onze wagen nml 99,9999 % niet op een racecircuit.
@speedie: Al driftend? Zie hem eerst maar eens uit te laten breken achter want hij staat afgesteld op onderstuur (heb ik gehoord, want zelf geen ervaring met het sturen in +230pk wagens in tegenstelling tot 80% van de autoblog bezoekers).
@speedie:

Audi’s staan nu eenmaal bekend om hun onderstuurd karakter, en zo ook de RS3. Dat is niet, omdat Audi niet in staat zou zijn om auto’s te maken met de nadruk op overstuur, maar dat is omdat Audi hiervoor gekozen heeft.

Een auto met onderstuur is door het gros van de bestuurders namelijk makkelijker te corrigeren dan een auto met overstuur. Het is dus de keuze voor absolute sportiviteit (overstuur), of enigszins een veiligheid inbouwen (onderstuur). Eerste reactie bij onderstuur is namelijk vol op de rem en meer insturen, en dan komt het in veel gevallen toch nog goed. Bij fors overstuur is het vaak te laat, en ligt menig (gemiddelde) chauffeur in de greppel.

Journalisten zoals Tiff Needell, Jeremy Clarkson, etc. staan namelijk niet synoniem voor de gemiddelde automobilist. En laten we eerlijk zijn, 90% van de kopers van dit soort auto’s beschikt niet eens over de helft van de stuurmanskunsten van de types die je bij TopGear overdwars door de bocht ziet komen … dus Audi’s zullen onderstuurd blijven, omdat men in Ingolstadt daarvoor kiest.
@rechercheur: De gemiddelde automoblist koopt ook geen RS-uitvoering van een Audi.
@alcantara:

Maar wil je dan beweren dat als je een RS koopt, dat je dan ook meteen en vanzelfsprekend een boven gemiddeld goede chauffeur bent …. !?
@rechercheur: Inderdaad, de gemiddelde journo heeft geen stand-ins voor het snellere werk, zoals Clarkson.
@rechercheur: kijk, voor het eerst ben ik het met je eens :P
@rechercheur: Ben ik het niet mee eens, als mijn achterkant uit breekt is het niet moeilijk hem te corrigeren, even met het stuur corrigeren. Als ik rechtdoor glijdt dan moet je vol in de rem, want sturen doet hij gewoon nauwelijks op dat moment, gewoon zwaar klote…
integralechubasco
De enige reden waarom audi onderstuurt is omdat het blok op en voor de vooras ligt. Een neutraal gewichtsverdeling is niet wenselijk met de zwaarste gewichten op de uiterlijke punten.
Een TT Plus. Een TT voor 50-plussers, net als de Golf Plus. :)
@mout: LOL
gedwongenleaser
@mout: idd, het is gewoon een TT met een hogere instap ;).
Ga er maar van uit dat de TT RS plus een meer hardcore auto wordt.
Dat gaat serieus sneller worden en zal ook wel veel minder onderstuur hebben.
Als Audi de TT RS Plus afstelt zo als het hoort bij een sport coupe, dan wordt dit de één na snelste Audi in het gamma achter de R8 GT.
Die mense bij audi daar weten wel hoe ze een auto lelijk kunnen krijgen zeg!
Jammer dat die motor een Audi verpakking nodig heeft om zich voort te bewegen… Übergeil blokje nl…
dave via iPhone app
Super dikke bak! En je krijgt echt wel overstuur in een Quattro, gewoon genoeg gas en een beetje regen…
Trouwens zo lelijk is ie helemaal niet, hij lijkt trouwens in het echt wel heel erg anders (verhoudingen, minder dik).
De huidige TT (-RS)is geen lelijkerd, maar ergens mist hij de X-factor. Naar mijn mening was de oorspronkelijke TT (zonder spoiler) orgineler.
ik vind hem persoonlijk in real life veel ruiger overkomen dan op digitale beelden en wat mij betreft mag die tt-rs plus er heel snel komen, want om in de originele te rijden is al een genot. vooral de acceleratie van 0 naar 100 gaat bloedstollend snel en de roffelende sound die daarmee gepaard gaat verhoogt de adrenaline nog wat meer. Onderstuur is natuurlijk aanwezig, maar een rwd 911 996 heeft nog eerder de neiging tot ondersturen dan dit kanon, dus audi: laat maar komen!
Rappe kar, mooi is anders…en voor dezelfde pecunia’s heb je een GT-R…sneller, beter en mooier.
@Megakix: Inderdaad.. dan kies ik vanuit sportief oogpunt zonder twijfelen voor de GT-R. Weet wel zeker dat die auto veel meer hardcore is dan een TT-RS.

Alhoewel ik moet toegeven dat ik de Audi TT wel een mooie auto vind. Zeker weten. Kappers en/of mietjes imago ten spijt.
@Megakix: Een GT-R is veel duurder hoor. In Nederland heb je een GT-R pas vanaf € 127.000, de gewone TT-RS vanaf € 76.000 (de Plus is natuurlijk duurder, maar dat scheelt echt geen € 50.000)
@crackdavid: beetje appels met peren vergelijken toch? Beetje autoweek review. Een opel 2.0 tegen een vw met een 1.2 en dan zeggen dat blok van opel beter is;) ja tt rs zal nooit boven een een ton euries uit komen lijkt mij. Maar goed wat is een concurrent van deze auto dan! slk?

Wel is tt rr mtm gezien waar wouter in gereden heeft? Vind dat geen kapper/gay/homo/chick/vrouwen bak. Peugeot rcz daar in tegen
@crackdavid: nah, je weet toch hoeveel het kost om een Audi ‘fatsoenlijk’ op de weg te krijgen ? Betaal je zomaar € 30.000,- extra voor spullekes.
@Megakix: gelul van mezelf, ff een config gedraaid en je komt dan op € 92K uit.
@Megakix: Aangekleden GTR tov aangeklede TTRS is zo’n 50-60% duurder dus niet een eerlijke vergelijking.
Wel zie ik dat de getunede TTRS (Stronic) praktisch net zo snelle acceleratietijden neerzet als een GTR uit 2010. 0-60mph in 3.29 sec, 100 – 200kmh in 7.3 sec en 1/4 mijl in 11.5 sec. De TTRS Plus zou vergelijkbaar kunnen zijn met de reeds getunede TTRS stronic versies.
Waar komt dit ‘verhaaltje’ nu weer vandaan? Iemand die de discussie levend wil houden?
vind em eigenlijk maar lelijk, zeker in het echt
TT RS , een vd heerlijkste wagens op de baan, pakt met gemak een standaard porsche :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).