McLaren claimt met MP4-12C 7:28 op de Nürburgring

Auteur: , 44 Reacties

Tijd voor een beetje goed nieuws omtrent de MP4-12C van McLaren. Want ondanks alle sores om de auto heen is het gewoon een beresnelle wagen. McLaren heeft zelf een video gepubliceerd, waarbij de supercar op de Nordschleife door Horst von Saurma (van Sport Auto) wordt afgeklokt op 7:28 minuten.

En dat is een hele nette tijd. Vraag 1 die zich op dringt is: wat voor tijd heeft aartsrivaal Ferrari met de 458 neergezet? als je kijkt naar de website fastestlaps, dan komt hier een identieke tijd uit rollen. Het ranglijstje op Wikipedia echter laat een tijd van 7:33 zien. En, leuker nog, volgens McLaren zelf komt de 458 niet eens boven de 7:38 uit (lol, screenshot hier onder)!

McLaren laptime

Dit laat maar eens te meer zien dat er eens een maatstaf moet zijn en officiële timing moet plaatsvinden omtrent Nordschleife-rondjes. Iedereen wil er een snelle tijd neerzetten, dus dan moet dit ook maar officieel geklokt worden, onder gelijke omstandigheden. Bekijk de video:

McLaren video44 reacties

Zozo als dat zou kloppen zijn ze gewoon 10 sec sneller dan de Ferrari 458!
@agera:
Volgens McLaren…
De Italia is ook weer reeds twee jaar onder ons. Ben dus, wederom, helemaal niet onder de indruk over het gebluf van McLaren als zouden ze nieuwe standaarden zetten…
Binnenkort en nieuwe Scuderia-achtige, nieuwe 911 Turbo (GT3 enz.) en McLaren mag zijn huiswerk opnieuw gaan doen…
@StijnB: Ik geloof er zomaar helemaal niks van. Ik denk eerder dat we de McLaren en de 458 mogen omdraaien.

Maargoed, zoals smokalot zegt: ze moeten er maar eens goede afspraken over maken, nu zegt het niet zo veel.
@StijnB: Semi slicks en gewoon nog meer circuit georienteerd.
Ook al is een 458 hardcore het is geen circuit special.
“echte” raceauto`s hebben zo veel mee grip.
@KUYL: Haha stom, deze reply hoort bij de reactie van Bartz.
Zozo vrij bizar dat een GT3 RS 5 seconden sneller is dan een 458. Hij is bijna net zo snel als de scuderia.
@BartZ: Hoezo bizar?
Het lijstje van McLaren klopt met wat op Wikipedia staat.
McLaren heeft namelijk de tijden genomen die Horst von Saurma gereden heeft met de verschillende auto’s. De 7.33 is van een conculega.

Wat ik wel interessant vind is dat ze bij de meeste aangeven dat de andere auto’s op semi-slicks stonden en bij de McLaren geeft men aan dat het op Pirelli’s staat. Willen ze hier wat mee zeggen?
@Rick-dos: Re-cla-mé much?
@kaasboerin:

Dat weet ik niet. Ik weet namelijk niet of die Pirelli’s ook semi-slicks zijn. Als dat niet zo is dan willen ze er eigenlijk mee zeggen dat de tijd scherper kan.
@Rick-dos: De Corsa-banden zijn volgens mij ook semi-slicks, is dus wss reclame.
Had hem sneller verwacht, de laatste tijd zitten ze rond 7:12 Viper ACR of 7:14 LFA Nurburgring Edition…
Ook 10sec trager dan de 911 GT2RS, wat direkte competitie is.
Maar al die auto’s hebben hun rondje op semi- slicks gedaan deze auto op Corsa banden, kan eht zelfde zijn, geen idee:P
@meneersander, Rick-dos:

Vroeg ik me ook al af, zover ik weet zijn Pzero Corsa banden ook semi-slicks…
P Zero Corsa is ook gewoon een semi slick band.
@GrumpyDemon en Jorrit:

Ah oké. Dus dan zeggen ze er niks mee.
maarja, voor de mensen zelf is het natuurlijk veel interessanter om te weten:

Hoe snel heb je het boek uit ?
Er is toch geen enkele rijke stinkerd die eerst ff op Wikipedia gaat kijken welke auto het snelst is, voordat die z’n nieuwe supercar bij de dealer bestelt?

Allemaal onbetrouwbare marketing prietpraat.
@weijs: Uiteindelijk komt het neer op smaak welke jij het mooiste vind. Het is echt niet zo erg als de een iets sneller is dan de ander.
Ik begin de resultaten van McLaren een beetje te wantrouwen.
Voor de zomer heeft een Brits tijdschrift de Mac getest in vergelijking tot een hele reeks andere supercars. Op een standaard circuitje bleek de Ferrari het snelst, nog voor de Porsche die bovenaan het het tabelletje in dit artikel staat.
De Mac was seconden langzamer.
McLaren kwam daarop met een verklaring dat er iets niet deugde aan de wagen, dat ze het euvel hersteld hadden en de daarop volgende week met de gerepareerde Mac op een nieuw setje Pirelli Corsa’s en met aan het stuur een eigen testcoureur op hetzelfde circuit een tijd gezet hebben.
Die tijd was 0,1 sec sneller dan de Ferrari. Gefeliciteerd !

Mac heeft daaruit kennelijk een belangrijke les geleerd:
1. Stuur geen defecte auto naar een vergelijkingstest.
2. Als de gerepareerde auto in handen van een eigen coureur slechts 0,1 sec sneller is, dan heeft de wagen kennelijk wat extra preparatie nodig.

Tijdens de TopGear test was de Mac op een baan die qua lengte niet veel afwijkt van de baan waar voorgenoemde test had plaatsgevonden, was de MP4-12 opeens seconden sneller dan de Ferrari. Rara appelstroop!
Deze Nürburgring test is wat mij betreft net zo verdacht…
@ramshoek: de topgear testtrack is het circuit waar mclaren de mp4-12c getest heeft en ze kwamen al met de rondetijd voor de dag nog voor de top gear reeks was uitgezonden ( misschien was die dag een mclaren rijder de stig). Ik heb verschillende tests gezien van de 458 vs mp4-12c (evo, autocar en fifth gear (met ben collins)) en bij alle circuittesten was de 458 sneller en voelde hij ook beter aan.
Die lijst kan dan wel van Wikipedia zijn, maar dat wil niet zeggen dat die dan ook correct is
De lexus LFA zou een ronde gedaan hebben in 7:14 , de ferrari 458 deed ook zijn ronde sneller. Kortom, het ziet er leuk uit voor de marketing voor McLaren maar geloofwaardig is het in mijn ogen niet.
@ramshoek: Waarom wantrouw je McLaren. De meeste pers is negatief over de Mclaren ivm het ontbreken van “emotie” Mclaren wilde een auto maken die hard gaat. De Porsche CarreraGT is ook listig op de limiet en niet iedereen kan er mee rijden.

@pinokotsbeer: De tijden op bovenstaande foto zijn de tijden gereden door Sport Auto, bestuurder altijd Horst van Saurma. Dit lijkt me redelijk onafhankelijk en dus niet een geclaimde tijd maar een door een onafhankelijk magazine gereden tijd voor de Supertest. Hij is misschien niet de snelste coureur maar lijkt me elk geval representatief voor een vergelijk dat er telkens dezelfde coureur is. Schijnt alleen dat hij in verhouding in een 911 sneller is dan met andere auto’s
@vinceb: Ah op die manier, dan telt mijn comment niet meer :)
Nordschleife altijd +10miljoenmiljard :D
No proof?

No proof. Hele rij Porsches bovenaan met…no proof.


Ik fiets de Ring rond in 6 minuut 15, trouwens. Bewijs? Nah, niet nodig toch.
@bozewolf: Was jij dat op die racefiets, ik denk die is op pad naar Roodkapje.
@E34M5Touring: Yeah, maar halverwege fietste ik pardoes het hutje van Repelsteeltje binnen :( Toen ik me uit de goudberg had geworsteld was m’n kans op een hot lap al verkeken.

Toen ben ik het peperkoeken huisje maar gaan opknagen.
@bozewolf: Altijd hetzelfde met die Repelsteeltje, zit je lekker in de groove staat hij er weer met zijn boshut.
Wat maakt het uit?
1 – Een doorsnee chauffeur –dat zijn wij dus- haalt een dergelijke tijd nog op geen minuut na. Ook niet met een mac, afgeschoten door een stoomcatapult.
2 – pirelli zero corsa en consoorten zijn vanaf volgend jaar ver-bo-ten. Alle tijden mogen dus opnieuw gereden worden.
@heidekonijn:
Waar zijn deze verboden? op de weg of als circuitschoeisel?
@vinceb: op de weg. Semislicks, dotzero’s, zero corsa of hoe je ze ook wil noemen zullen vanaf 2012 niet meer op de Europese openbare weg worden toegestaan. Heb je toevallig een gt3 rs die ermee geleverd is en heb je een ongeval met die banden, dan ben je automatiisch in fout, trekt de verzekering zich terug en kan je de wagen verkopen om de hoofdpijn of erger van de tegenpartij beginnen te vergoeden..
@vinceb: meer hier, maar nog veel meer onder google natuurlijk.
http://www.evo.co.uk/news/evonews/236977/trackday_tyres_to_be_outlawed.html

Reden? ‘ All road-legal tyres will have to display rating figures for rolling resistance (fuel efficiency), external noise and wet grip ‘.
@heidekonijn: bedankt voor de link, maar nog geen absolute duidelijkheid dus. Blijft afwachten
@vinceb: Toch wel, absolute duidelijkheid, wou je de wat drogere uitleg besparen http://www.etrma.org/public/activitiestyreg.asp

En dat is nog nieteens alles, er komt nog wat aan..
Ging de deur nog open na dat rondje?
Gaat overgens wel ten ronde dat het om een Ring preped versie zou gaan en niet om een standaard auto…
@TheVeenmeister:
Dat is volgens mij niet helemaal een uitzondering, sinds een paar uitgaven worden ook de wielstanden/geometrie t.o.v. standaard aanbevolen waarden/marges in de Sport Auto weergegeven. Ik heb ze nog niet één keer binnen die marge gezien. Elke fabrikant weet dat ze een auto leveren voor de Supertest en zal daar ongetwijfeld rekening mee houden.
corvette zr1 7.19,6
corvette z02 7.22 dus whats up met dit lijstje , of ik zie iets over het hoofd?
@corvettez06: zoals eerder hierboven gereageerd het bovenstaande lijstje geeft alleen de tijden van het blad sport auto weer. Tijden gezet in 1 snelle ronde. Zegt dus wel iets over hoe makkelijk een auto op de limiet te rijden is zonder er al lang mee gereden te hebben. Je zegt Z02 moet dit niet Z06 zijn?
de orginele lijst van nurburgerring geeft toch duidelijk heel wat anders aan .zelfs de berichtgeving hier het blog geeft anders aan dit klopt voor geen meter.
de mp44-12c kan dit VEEL sneller!
wat een heerlijke auto!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).