Rijtest en video: Ford GT en GT40

Auteur: , 120 Reacties

Behalve Fiesta's en Escorts on steroids, heeft Ford ook hele serieuze supercars gebouwd. We waren op bezoek in het Ford Heritage Center en daar werden zowel de Ford GT als de GT40 voor ons klaargezet. Woei!

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Maar alle kleppende klokken nog aan toe: na het zoet komt ook het zuur, na zonneschijn volgt hagel en trek de huid niet aan voor de beer geschoten is… De GT40 kreeg zijn naam omdat deze precies 40 inches hoog is. Voor diegenen die te lui zijn om de rekenmachine uit de doos met schoolspullen te halen: dat is 101,6 cm. Best wel heel erg laag. Bovendien is de GT40 ook niet heel erg lang, noch breed. Maar het is wel een supercar met middenmotor. Voor de V8 wordt dus de meeste ruimte gereserveerd, de chauffeur is slechts een bijzaak. Ik kon me zelf nog net heel oncharmant achter het stuur frommelen, maar de pedalen zitten dan ter hoogte van mijn knieën. Zelf rijden was dus uit den boze, maar gelukkig was één van de beheerders van het Heritage Center zo aardig om de GT40 voor de video lekker de sporen te geven. Voor jullie dus geen verschil, maar ik ben nog steeds in tranen.

Ford GT en GT40

Niet alleen de GT40 zelf, maar ook het verhaal achter het ontstaan heeft iets episch. Naar verluidt wilde Ford het machtige Ferrari kopen voor destijds 10 miljoen dollar. Dat mislukte en toen besloot Ford om dan maar met Ferrari te gaan concurreren op het circuit. De 24 uursrace van Le Mans was de doelstelling, maar met de GT40 Mark I waren ze niet succesvol. De GT40 zette wel het topsnelheid record hoger naar 211,4 km/u, maar de GT40 bleek aerodynamisch nog niet helemaal uitontwikkeld. Ondanks de destijds moderne manier van ontwikkelen en gebruik van computers moest ontwerper Roy Lunn toegeven dat er “some stability phenomenon existed that had not become apparent during the design analytical phase.” Het kwam er op neer dat de GT40 ruim 300 kg aerodynamische lift genereerde op hoge snelheid, niet goed voor de stabiliteit, maar wel een goede manier om de GT40 letterlijk de lucht in te laten vliegen.

Ford GT en GT40

Met de GT40 Mark II werden die problemen getackeld en daarmee had Ford een zeer sterke troef om Le Mans te gaan winnen. Voor de aandrijving zorgde een gigantische 7 liter grote V8 die ook in de Galaxie werd gebruikt. Vergeleken met de concurrentie was het geen hightech blok, het specifieke vermogen was 70 pk per liter terwijl de rest makkelijk 100 pk per liter haalde. Met een gewicht van 272 kg was het ook niet de lichtste, maar het laagtoerige karakter en grote koppel maakte het wel een betrouwbaar blok. Niet geheel onbelangrijk voor een 24-uurs racer. In 1966 was het dan ook zo ver: de GT40 zette nieuwe snelheidsrecords en haalde plek één, twee en drie op Le Mans.

Ford GT en GT40

Ford GT en GT40

Om nog verder te racen moest de GT40 zijn prototype-status kwijt raken, officieel moesten 50 straatversies worden gebouwd om door te mogen racen. Van de Mark I zijn ongeveer 31 straatauto’s gebouwd, maar er werd in die tijd veel gehobbyed. Straatauto’s werden raceauto’s, Mark I’s werden omgebouwd tot Mark II’s en er waren ook diverse eigenaren die nog weer andere aanpassingen deden. De planning voor de Mark III is dat er twintig zouden worden gemaakt, allemaal in een meer voor normaal gebruik geschikte trim. Dat hield in dat er een kleinere, meer beschaafde V8 werd gemonteerd met iets minder pk’s en iets effectievere demping van de uitlaat. Voorts werd er meer werk gemaakt van de interieur bekleding en kreeg de GT40 een stalen doos voorin die je met een beetje fantasie als kofferbak zou kunnen zien. Spullen die niet tegen hitte en andere auto gerelateerd gerief kunnen, kan je er maar beter niet opbergen, maar dat mag de pret verder niet drukken. Uiteindelijk werden er maar zeven exemplaren van de Mark III gebouwd, met recht een hele bijzondere auto dus.

Ford GT en GT40

Het topvermogen van de GT40 Mark III is een bescheiden 306 pk, maar gelukkig heeft de supercar iets gemeen met die andere soort supermodellen: een heel laag gewicht. Slechts 998 kg weegt de GT40, waarmee er nog steeds maar 3,3 kg per pk hoeft te worden meegesleept. Met de prestaties is dan ook niets mis: de topsnelheid was 260 km/u en de sprint naar de 100 duurt maar 5,3 seconden. En van wat ik als opgevouwen passagier van meekrijg is de GT40 ook echt rap, vooral omdat het 45 jaar oude beestje je veel meer laat meebeleven van iedere kilometer per uur extra die je rijdt. De V8 stampt er op los onder acceleratie.

Ford GT en GT40

Dat heeft de moderne GT dan ook gemeen met zijn oervader. Ook die biedt een enorme snelheidssensatie, maar dan met wat geneugten die bij moderne auto horen. Zoals (net genoeg) ruimte om achter het stuur plaats te nemen. Wel even opletten met de deur dicht doen, want net als in de originele GT40 scharniert een stuk van het dak mee. Als je dan in je enthousiasme de deur dichtgooit zonder even je hoofd weg te buigen, laat het effect zich wel raden. Auw en direct pijn aan je hoofd doordat de inmiddels weer weelderige haarbos zich tussen de deurrubbers heeft geklemd. Een plukje haar op je hoofd heeft niet alleen tijdens een gevecht met gemene meisjes nadelen, maar ook als je Fords supercar wil rijden.

Ford GT en GT40

Niet iedere reïncarnatie van een oude icoon doet recht aan het origineel, maar bij de Ford GT is het toch wonderbaarlijk goed gelukt. OK, de GT dijde uit in alle dimensies. De hoogte is 44 inch, dus de typenaam had GT44 moeten zijn. Zowel lengte als breedte namen zo’n 30 cm toe en door die groei steeg ook het gewicht. Waar de GT40 nog geen 1000 kg weegt, slaat de schaal van de GT door naar bijna 1500 kg.

Ford GT en GT40

Gelukkig vond Ford een zeer potente krachtbron om de GT nog een beetje vlot (understatement) te krijgen. De supercharged V8 vinden we ook in sommige Mustangs, maar als middenmotor krijgt het blok nog meer praatjes. Soms zit de fun ook in kleine dingen: zoals bij de GT waar je door het raampje tussen motorruimte en de kabine het V8 blok ziet liggen en de getande riem van de supercharger heel hard zijn rondjes ziet draaien. Gewoon smullen, evenals het geluid wat de V8 voortbrengt.

Ford GT en GT40

Onder volle acceleratie betrap ik mezelf op een vreemd fenomeen: De intensiteit van de soundtrack en de felheid van acceleratie zorgen ervoor dat met ik elke keer weer de neiging moest onderdrukken om al ver voor de rode lijn op te schakelen. De Ford GT is simpelweg een intimiderende auto en pas later realiseer ik me nog iets. Anders dan het gros van de potente (en minder potente auto’s) heden ten dage is het hoofdstuk “hulpmiddelen voor de bestuurder” lekker kort. Er staat: “ Regel het zelf maar, succes he!” Een ESP-systeem: nee dat zit er niet op. Tractiecontrole: zie ESP-systeem.

Ford GT en GT40

Het ontbreken van de elektronische engeltjes betekent niet dat de Ford GT een listige auto is, verre van dat zelfs. De relatief zachte achtervering zorgt onder acceleratie dat de vette 315 brede achterbanden tegen het asfalt gedrukt worden. Met als symfonie-orkest van acht cilinders en een supercharger accelereert de GT dan ook bijna letterlijk als een kogel uit bochten. De besturing geeft prettige feedback over wat er onder de voorbanden doorrolt en ook de remmen geven het vertrouwen dat een snelle stop tot de mogelijkheden behoort.

Dat de GT zo goed rijdt is nog indrukwekkender zodra je meer leert over de ontstaansgeschiedenis. Op de Detroit autoshow van januari 2002 werd de conceptversie getoond. Na enthousiaste reacties van pers en publiek was de beslissing snel genomen om de GT verder te ontwikkelen. Aangezien Ford in juni 2003 de gezegende leeftijd van 100 jaar zou bereiken, was dat natuurlijk het moment om de productie GT te lanceren. In nog geen jaar moest de GT tot wasdom komen. Absurd kort, vooral als je bedenkt dat Ford vooral heel goed is in het ontwikkelen van huis-tuin-en-keuken auto’s, de laatste supercar was de GT40… Met hulp van diverse partners werd het huzarenstukje toch geflikt. Diverse partners werden ingeschakeld om het aluminium spaceframe chassis en aluminium carrosserie delen te ontwikkelen. Maar ook Roush speelde een rol bij het ontwikkelen van de V8 en de assemblage werd verzorgd door Saleen (ook wel bekend als Mustang tuner).

Ford GT en GT40

Met dank aan de supercharger levert de 5,4 liter grote V8 een gezonde 550 pk en een nog indrukwekkendere 678 Nm (bij 3250 tpm). Ook onderin weet de V8 te overtuigen met een overvloed aan koppel om lekker laag in de toeren al behoorlijk snelheid te maken. Daarmee kan de GT prima zijn weg vinden in drukker verkeer, ook omdat de bediening van koppeling en besturing prettig licht is. Alleen met het inleggen van de achteruit, kweek je lekker wat spierballen. En laat dat nou net vaak nodig zijn tijdens filmwerk, ik zou bijna naar een automaat gaan verlangen.

Zowel de originele GT40 als de GT zijn indrukwekkende supercars. Wat dat betreft rest er eigenlijk nog maar één ding: Ford oproepen om weer eens zo’n feestmachine te maken en dan niet pas bij de 150e verjaardag van Ford Motor Company aub. Filmpje!120 reacties

De GT40 zette wel het topsnelheid record hoger naar 211,4 km/u…
MPH?
de oude is sneller!
Die GT40…. Wat een sound, wat een auto! De moderne is overigens ook 1 van mijn supercar favorieten, maar niets kan tegen die GT40 op. Wat een onwijs mooie auto!

Overigens, wat doet een Ford GT met 2 turbo’s? : http://www.youtube.com/watch?v=EZmZZSer1-E
@fiatsco:

Bekijk deze maar’s een keertje op je gemak.
Zeer vermakelijk…

http://www.youtube.com/watch?v=7kgK2DlEhZw
@jack_abarth: Great stuff! IMV altijd garant voor mooie auto films :)
@fiatsco: tering, wat hebben die allemaal in de schuur staan!
Die oude is echt prachtig… Die nieuwe vind ik dan niet meer zo bijzonder. Misschien een soort E-type -> XK effect?
Bij het acceleren kun je dus maar beter minder gewicht dan meer pk’s hebben, zo blijkt maar weer uit het laatste shot.
@ralf: hello captain obvious?

ot: Heerlijke soundtrack! Kheb er een 15 tal tijdens spa classic mogen zien/horen (onder andere tijdens de engine warm up) en het was werkelijk prachtig, ik heb echt genoten van die auto’s!!!
@technopatat: obvious ? learn :

http://www.youtube.com/watch?v=GmPlmET1u38&feature=related
@Megakix: Ik heb het over de launch ;)! Om het op een lang stuk te halen heb je inderdaad kracht nodig, maar om van je plek te graken (zoals hier in het filmpje te zien is) ben je beter zo licht mogelijk! We zien niet/moeilijk wat de auto’s doen op het verste stuk… Dus bij de launch is gewicht dodelijk!

We hebben het ook over acceleratie en niet -zoals TG- over ‘flat out’…
@technopatat: TG = tevens ‘flatout’, alleen moet je dan het hele filmpie kijken.
@Megakix: alsmede acceleratie (sry, te snel geklikt)
@Megakix: Ik bedoelde eigenlijk Autoblog hun filmpje ;)! Voor de duidelijkheid:

– In Autoblog hun filmpje zie je vooral de launch! En daarin
is gewicht van belang!

– In Top Gear zie je vooral de eindmeet en de hogere
snelheden! En daar zijn PK’s dan weer het belangrijkst :)!
Jongen jongens toch wat een brute film. Vooral die laatste sprint geniaal. klinkt die oude toch wel erg lekker. super kicke.
Die oude komt door z’n lagere gewicht sneller van z’n plek, maar ik vermoed dat de nieuwe GT een dragrace wel zou winnen.
GE-WEL-DIG dit!
die laatste sprint race was nog het mooiste van de hele video.
Aaah ik pas dus niet in de oude ,dan maar de nieuwe op het lijstje droomauto’s zetten .Niet erg hoor ,want net zo mooi.
1963 schrijven we als Henri Ford II ondehandelingen begint met Enzo Ferrari om Ferrari over te nemen.
Deze onderhandelingen lopen stuk, deels omdat Enzo de prijsvan Ferrari wil opdrijven tegen het tevens geinteresseerde FIAT en deels omdat Ferrari onder Ford geen deel mag nemen aan de Indy 500.
Henri Ford II is woest en geeft opdracht een le Mans winnaar te bouwen.
Na Lotus en Cooper onder de loupe genomen te hebben, komt men uit bij Lola dat met een Ford V8 motor in 1963 in hun eigen Lola Mk6 (met middenmotor) Le Mans heeft gedaan.
Men kocht 2 Lola Mk6 Chassis, nam terloops de legendarische John Wyer in dienst (DE MAN van de oranje/blauwe GULF kleuren), lieten een motoren engineer uit de States komen en richtten het FORD AVO op, wat staat voor Advanced Vehicle Operations, die later de verantwoording zouden krijgen over snelle Escorts enzovoort.
Henri Ford II heeft zijn zoete wraak gekregen, de GT40’s wonnen Le Mans van 1966 tot en met 1969, maar toen kwam er iets nieuws aan de horizon uit Zuffenhausen, de auto die Porsche op de kaart zette, de 917.
@desjonnies: Dit stukje mag van mij in het artikel!
@desjonnies: wikipedia??
@Burdy: Sjonniepedia. Een onuitputbare bron van interessante zaken omtrent de 917, GT40, en ik geloof zelfs van weetjes over de Tissier Citroëns, maar daar ben ik niet helemaal zeker van ;) :P (grapje John)
@Klassiekerrally:

En niet de Scooby’s vergeten…
@desjonnies: Typisch Amerikaans, iemand inhuren om je rivalen te verslaan. Verslagen heeft Ford ze nooit. De britten van Lola hebben dat gedaan. Ferrari is zo een legende omdat ze alles zelf doen. Van motor tot chassis. Daar kon Ford niet tegenop. Nooit niet.
@raphael:
Een Ferrari word gemaakt in een hoog technologisch lab in Maranello door ingenieurs.

Een Ford word gemaakt in een hangar in een achterbuurt van Detroit door een paar fatso’s aan een lopende band

toch verkies ik die laatste, een goedkope auto met een dikke 427 V8 gemaakt om te winnen. Ik zie het als de arbeidersklasse die de adel verslaat in hun eigen spel
Stream not found? :(

Ik ben heeeeeeeel benieuwd!
Heeeeeel fijn! Alleen kunnen jullie microfoons het geluid niet zo goed aan. Of ligt dat aan mijn luidsprekers?
Op Spa reed een GT40 Spider. Check http://youtu.be/Pdp2VHQe4F8
Die oude heeft een veel beter geluid (laat ik zeggen: bijzonderder).
Le ManSSS, serieus?! come on….
@dustie94: waar heb jij het over?
@dustie94: ja viel me ook direct op.
Wauw, lekker middagje hoor! Typisch dat je niet in de GT40 paste. Geweldige auto, zelfs de relatief tamme straatauto (289ci is “slechts” 4.7 liter) is nog een monster, zeker voor die tijd. Laatste shot liet ook goed zien hoe snel ie nog van zn plek komt.

Alleen jammer dat het filmpje maar 6 minuten duurde. We hadden graag meer beeldmateriaal gezien natuurlijk! :)
Cool, + Fucking Hell, wat een geluid!! GT40 klinkt toch een stuk mooier!
heerlijke rijtest! beide wagens prachtig! persoonlijke voorkeur: de nieuwe, ben bang dat ik ook niet in die oude pas (hoe groot is wouter?) maar vind hem sowieso ook mooier :D
@dennisr: Denk een meter of 1.93. Sjoerd van Stokkum is ongeveer 2 meter lang en in de review van de 458 was Sjoerd iets langer.
@Benz65: dan pas ik er ook niet fatsoenlijk in idd :lol: die 3 cm zal het hem niet doen..
echt mijn favoriete supercar die Ford GT, samen met de SLR en de Enzo
het geluid alleen al van die wagens is geweldig:D
Dit is gewoon porno! Wat een heerlijke auto’s en dat geluid van de GT40. Ongelooflijk. En lekker sneller! Ha ha, zoals Chapman al zei, wil je een auto sneller maken, “add lightness”.
Als jullie het toch over de supercars hebben.. Voor mij is er maarr 1: Countach, en geen andere !
de ouwe doet me helemaal niks. die nieuwe, tja dat is gewoon porno!
@spykerboy:
bij mij net het omgekeerde, geen enkele nieuwe auto doet mij iets. ben er zelf overtuigd dat stel je rijd een middag met de oude en een middag met de nieuwe dat mensen je veel meer thumbs up’s en dergelijke zullen geven dan met een nieuwe.
@spykerboy: ik raad je aan eens een GT40 te bekijken op het circuit. Ik vermoed dat je je mening dan bijstelt. Zo niet, dan vraag ik me af waar jij bij auto’s warm voor loopt.
@pieterveer: heb hem in het echt gezien, naast een nieuwe GT en dus daar me mening op gebaseerd. en waar word ik wel warm van? een E46 M3 of een Ferrari F355, of een Pagani Zonda (chinque/R etc) Maserati MC12, ik kan nog wel ff doorgaan ;)
Dit blijft toch een van mijn favoriete GT tests.

http://www.youtube.com/watch?v=hQaITKwX8VI
Voor mij de beste test ooit gezien :-)
Geweldige auto’s. Normaliter ben ik niet van de Amerikaanse auto’s, ook niet van Retro, ook niet van geblazen benzinemotoren, maar de Ford GT blijft een geweldige auto! En het origineel natuurlijk ook.
Wel heel jammer dat de geluidsopnamen van dit filmpje mislukt zijn.
@ degenen die de oude maar niks vinden

=> dankzij de oude bestaat de nieuwe, remember that!
=> nieuwe auto’s kunnen wel leuk zijn maar hebben geen ‘ziel’Begrijp me niet verkeerd, ik vind de nieuwe méér dan geslaagd, oud design
gecombineerd met moderne techniek, moet wel kunnen…
die oude was duidelijk sneller. na de 140 liep de GT volgens mij misschien net in.
Wat een brute bak is het origineel toch! Wie weet ooit.. (mazzel dat ik er in pas ;-))
Klaargekomen @ 0:15 !!
& eigenlijk een orgasme beleefd tot het einde van het filmpje ;)
Voor dit jaar moet je niet meer op zoek naar het lekkerste geluid, want dat is de GT40!
Hij trekt de nieuwe GT er uit bij een dragrace! Respect voor die ouwe!

Mooiste rijtest van het jaar, en ze waren al véél mooie kanshebbers!

Keep going AB!
@vale46: Beter als de Murcielago SV?
@xilver: Wel, dat zat ik ook te denken…
Het is te zien in welke situatie, bij lekker gewoon rijden klinkt de Ford al heerlijk, de Murci wat minder. & omgekeerd.
Toch een beetje als Murcie fan kies ik toch voor de GT.
Ik heb er wel de 2 filmpjes nog eens voor moeten herbekijken, de Lambo nipt verloren :(
@vale46: Qua looks, flair en sportiviteit wint mijn favorietje wel ;)
@vale46: De Lambo is heer en meester als het gaat om looks en flair ;-). Persoonlijk zou ik ook nipt de GT pakken. Dat ding is gewoon nog groter, onverantwoorder en idioter dan een SV. 3 redenen genoeg om een GT aan te schaffen ;-)
@xilver: onverantwoordelijker*
OH MY FUCKING GOD! (die wagen verantwoordt Caps!) Wat een ziek geluid dat uit dat monster komt! Wat is eigenlijk de nieuwprijs van zo’n ding?
@xilver: van een Ford GT ? Ford GT is 350.000 :) is ook ergens aan artikel van op Ab waar je hem kan bestellen.. ff voor je zoeke!
@dennisr:

tonnetje in dollars moet volstaan hoor ..
gewoon nog effies wachten met NL registratie ..

willekeurige Zweedse platen erop en scheuren maar ..
@lincoln: :lol: dat kan ook, ik ging uit van de handelaar uit Delft :)
@dennisr: 350.000 lijkt me wat veel. Ik was eerder aan het denken rond de 100.000 euro’s. Maar misschien reken jij met BPM?
@xilver: ”De Nederlandse prijs van de Ford GT is 245.300 euro.”
Dat staat dan weer op een andere site, vaag allemaal.. dat bij Zoet zal (destijds) wel geweest zijn omdat hij nog gebouwd moest worden, en je kon je eigen kleuren kiezen.. 9kwam er ook wat laat achter dat het een artikel van 2005 is :P )
@xilver: bij Zoet in Delft :) http://www.autoblog.nl/archive/2005/01/28/ford_gt_in_de_aanbieding
@dennisr: Lijkt me toch een enorm zotte prijs!
@xilver: schrok er ook van, en lincoln zegt dat het anders kan :P maar bij Zoet in elk geval voor die prijs te krijgen.. al hoewel.. dat artikel is ook van 2005 he ;)
@dennisr: Dat is ook weer waar, toen was die wagen gloednieuw en spraken we nog niet van een crisis. Ik zit ergens wel met een dilemma, als je dan toch een Amerikaanse wagen koopt welke neem je dan… een ZR1 of deze? Voor jou is dat niet erg moeilijk gezien je afbeelding ;-)
@xilver: keuze tussen een Ford GT en Corvette is ook snel gemaakt, GT :D maar als ik Amerikaans kies, direct voor de Shebly GT500 :P
@dennisr: Stiekem misschien toch wel de GT. Een ZR1 lijkt me veel beter en Europeser, maar een GT heeft een bepaald charisma die de ZR1 nooit zal hebben en een monsterlijk motorgeluid!
@dennisr: Blijkt toch nog een duurder wagentje dan verwacht. Voor dat geld betreed je wel al supercar territory… de keuze wordt moeilijker want ik ben namelijk een grote fan van de California, die je voor dat geld ook kan meenemen!
@xilver: Tja, de Ford GT is denk ik wel exclusiever :) California opzich zie je niet veel, maar een Supercar met een Ford badge al helemaal nooit :lol:
@dennisr: Decisions, decisions… wat doe je daar ook mee… ik vrees dat er maar 1 oplossing is… ze gewoonweg allemaal kopen :mrgreen:
@xilver: zware taak, maar het is niet anders.. :lol:
@dennisr: Dan sta je weer voor het eeuwig dilemma met welke je naar het werk moet … IT NEVER ENDS!
@dennisr:

werden nieuw voor 150.000 dollar aangeboden in 2005 ..
van de 4500 stuks zouden er hooguit 100 naar europa komen ..

een beetje “wat een gek er voor geeft” gevalletje in 2005 ..
@lincoln: 100 naar Europa, en daarvan maar een schijntje naar Nederland, dan kunnen ze er idd belachelijke prijzen voor vragen..
@dennisr:

valt wel mee ..
Ford heeft de limiet van 4500 stuks nooit kunnen halen ..

gewoonweg te weinig animo ..
@lincoln: hoeveel gok je dat er in Nederland rond tuffen ? lijkt me een zeer exclusief geval :)
@dennisr:

geen idee .. 10 stuks ofzo ..

worden pas interessant als ze bpm vrij zijn ..
@lincoln: worden dus nooit meer interessant ? :P
@dennisr:

import belasting verdwijnt na een x aantal maanden vanaf productie datum ..
@lincoln: :o wist ik niet, dat zou het idd een stuk interessanter maken :)
@lincoln: Zou het feit dat je met dat ding haast niet op onze wegen kan rijden en dat je om de 5 meter moet gaan tanken ook geen invloed hebben gehad…?
@xilver:

elke supercar is kut om te rijden ..

zo,n ding MOET je gewoon hebben .. om te hebben ..
@lincoln: Dat is een feit.. die dingen koop je omdat je dat wil… niet omdat ze goed zijn… en al zeker geen GT40!
@xilver: dat dilemma ook voorbij, je gaat er niet mee naar je werk.. :P zondag middag ritjes.. :| welke eerst.. xD
@xilver: Of wat dacht je van een fraaie GT40 replica?
http://www.pistonheads.co.uk/sales/list.asp?s=982
@midasracer: ook heel gaaf, en niet overdreven duur zie ik, maarja als hij goed nagemaakt is, en de maten zijn hetzelfde.. pas ik er niet in :lol:
@midasracer: Ja dat is zeker mooi maar ik zou er van ze leven niet inpassen en er komt gewoon een dag dat je met je replica naast een echte staat in het verkeer en dan wordt je depressief ;-)
@xilver: Nou ik niet. Het is geen schande om met een GT40 of P4 replica rond te rijden. Er zijn bijzonder goede replica’s bij, bijv. die op Pistonheads in Gulf kleuren. Ook het interieur is perfect gemaakt. Niet iedereen heeft een paar miljoen op de plank en tegenwoordig zie je de echte bijna niet meer. Allemaal opgeborgen door investeerders. Als ik op de jaarlijkse kitcar show in Stoneleigh ben, moet ik altijd even bij de GT40 staan kwijlen. Zo moooi.
al worden ze alle 1500 door tuners verklooit ..
racen .. crashen .. no problem ..
no one cares om het simpele feit dat er een Ford badge op zit ..
het is daarom nooit “zonde” ..

hou in ieder geval 1 GT in originele staat aub ..
want zo,n ding MOET ik ooit bezitten ..
@lincoln:
Op ebay.com staan ze redelijk geprijsd in de USA, alhoewel $ 170000 redelijk, ’t is en blijft toch een smak geld.
Dan maar een replica bouwen na de Caddy?
De beste replica is die Australische en ik zal wel voor de orginele verlichting zorgen, rechthoekige Marchal’s voor en dood ordinaire FIAT 850 achterlichten achter natuurlijk.
Of deze met ietsje schade http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2006-Ford-GT-40-Supercar-salvage-Easy-Rebuilder-/190591209128?pt=US_Cars_Trucks&hash=item2c601f0ea8
@desjonnies:

kijk eens @dennisr ..
met salvage title !!
dus invoeren als zijnde schroot ..

dan heeft het zin .. economisch gezien dan ..
@lincoln: hmm, zou die weer te fixen zijn ? als schroot is het misschien een optie.. dan alleen maar hopen dat hij echt te repareren is, en tien duizenden meer gaat kosten..
Heerlijk! Hoera, ik ben 1.71 mtr. Ik pas erin, yes! Ga gelijk sparen voor zo’n GT40… ;-)
@harriehandrem: Ik laat mijn onderbenen amputeren denk ik! Wat een geluid voor een auto van die leeftijd!
@raphael:

idd .. kei-hard als je als Ferrari zijnde door een samengesteld amateur hobby clubje 3 jaar lang stof mag bijten ..
@lincoln: Ja man, het feit dat het toenmalig grooste autobedrijf ter wereld een kapitaal spendeerde om de beste engineers en leveranciers bij elkaar te zoeken en daarbij een Italiaans team versloeg, dat opereerde vanuit een uit de hand gelopen schuur met een fractie van het budget is echt een wonder. Knap was dat zeg.
@raphael:
Zeker weten! Vooral omdat het pas de eerste serieuze poging was om Le Mans te winnen. Ferrari had er al bijna 2 decennia op zitten.
En op Le Mans is er maar één merk onverslaanbaar (wanneer ze met een fabrieksteam voor de eindoverwinning mee doen) en dat is
@Original_Arnoud: Allemaal leuk en aardig maar als je bedenkt dat Ford dat jaar 450 miljoen dollar winst maakte, wat tegenwoordig gelijk staat aan 3,5 miljard. En Ferrari gewoon failliet was. Daarnaast heeft het vrij weinig met Ford te maken. Als ik een schilder inhuur om mijn muur te verven en ik geef hem mijn kwast, heb ik dan de muur geverft?
@raphael:

en als je een schilder in vaste dienst aanneemt ..
heb je dan je muur geverft ??
@raphael:
Enzo riep eens dat aerodynamica voor mensen was die geen motoren konden bouwen. Hij zei ook tegen Ferruccio Lamborghini dat die dan zelf maar een betere auto moest bouwen als hij zo liep te klagen over de koppeling van zijn nieuwe bolide. Oftewel, de man vond dat ze de beste auto’s van de wereld bouwden. Maar ze werden keihard afgetroefd door mensen die nog nooit samen een auto ontwikkeld hadden en eens een gooi deden. Dan doe je het als bij elkaar gekocht zooitje best goed.
Ok, hoed af voor dit filmpje. Echt heel mooi. Ik heb een Fordje gekocht, loooooooooooool
@Wouter + crew: erg fijne MOVIE
@Megakix: …zat CasperH nou in de ‘oude versie’ ? Nu dus wèl het geluid versterkt de huiskamers binnengebracht, zoals het hoort…betaamd….gepast is ;-).
op de Murcielago SV na is dit de beste rijtest ooit
Het geluid van de GT40 (de oude dus) is echt magistraal.
Zonde, ik pas zelfs niet in een Ford GT40, dan maar de nieuwe! Zeker zo mooi, en meer luxe! :) Mooie rijtest!
in de gt40 zou ik dus niet passen helaas, in de gt wordt het krapjes. maar wat is het v8 geluid in meer dan 40 jaar tijd veranderd.
Moet ff kwijt dat het artwork van dit filmpje top is. Die schapen, dat shutter-effect aan het eind: geweldig.
Ben er alleen niet zeker van of het geluid nou zo rauw is van zichzelf, of dat er (expres of niet) distortion overheen zit.
wat een ZIEK LEKKER ding is dit toch!!!
Leuk

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).