Nóg een Audi TT-facelift in de pijplijn?

Auteur: , 55 Reacties

De huidige facelift-variant van de Audi TT is nog vrij vers te noemen. In april vorig jaar werden de wijzigingen aan de populaire coupé wereldkundig gemaakt en dus kan hij het wel uitzingen totdat de volgende generatie zich aandient, toch? Niet dus. Er komt volgens de geruchten nog een klein faceliftje aan voordat het nieuwe model zich in 2014 aandient.

Met de kennis dat er in 2010 een facelift heeft plaatsgevonden en de nieuwe TT al op de 2013-editie van de IAA in Frankfurt tentoon wordt gesteld, zullen de vermoedelijke ingrepen aan het ex- en interieur dus nooit heel ingrijpend kunnen zijn. Wellicht dat het uiterlijk niet eens zo ‘radicaal’ wordt gewijzigd als op de impressie hierboven die wij toegestuurd kregen en de wijzigingen alleen bestaan uit een aantal motorupgrades. Dat blijft lastige hè, met al die geruchten. Om ze toch maar even te noemen: het zou gaan om een andere motorkap, koplampen en een nieuwe voorbumper met dito gril om de TT het nieuwste familiegezicht van Audi mee te geven.

Toch zou er een verklaring kunnen zijn voor de tussentijdse productopwaardering: de TT krijgt klappen uit Frankrijk. De Peugeot RCZ is namelijk marktaandeel aan het winnen. Kijken we alleen naar Nederland, dan zien we dat de RCZ dit jaar al bijna 400 keer over de toonbank ging. Dit in tegenstelling tot de 125 verkochte TT’s. Wel moet gezegd worden dat de basisprijs van de Peugeot met 32.700 euro bijna €7.000 lager ligt dan de Ingolstadter.

Kortom, het blijft dus even koffiedik kijken. Een ingrijpende facelift zou niet logisch zijn voor een nicheproduct als de TT. Een productopwaardering om de verkoopcijfers een boost te geven weer wel.55 reacties

Hey. Een RCZ met Audi neus! Leuk hoor ;)
@ds3thp: ja alleen jammer dat de audi TT al sinds jaar en dag ongeveer dezelfde lijnen gebruikt en de RCZ pas jaren na de eerste TT en volgens mij zelfs na de MKII TT werd ontwikkeld met een goed gejat concept met een peugot neusje.
OT: als dit de echte facelift wordt dan is de huidige mooier.. Maja blijft een kappersauto net zoals de RCZ
@censored: Audi komt toch nooit met een nieuw model? Die gebruiken toch al ongeveer mijn levensjaren alleen facelifts. Maar dit zal voor de badge fappers wel veel pijn doen om te horen.
@censored: de RCZ had en heeft geen enkele vorm van een TT behalve dat het een coupe is! Deze “nieuwe” TT echter, heeft een dallijn die wel erg op die van de RCZ lijkt.

Dat het concept goed is gebruikt door Peugeot klopt echter als een bus en daar zullen ze vast de TT als voorbeeld voor genomen hebben!
alle neuzen staan weer dezelfde kant op! NEXT
Ziet eruit als een heel slechte photoshop..
@gerard1710:
No shit Sherlock..
wanhopige actie tegen de 20x mooiere rcz
@iedereen hier; De Audi TT was er eerder dan de Peugeot RCZ.. Dus dan is het een TT met een Peugeot neus als je het over de RCZ hebt.. En niet andersom.
gedwongenleaser
@Audiboy: maakt ‘em er echt niet mooier op hoor.
@Audiboy: zet ze eens naast elkaar dan! Dan zal je zien dat ze niet op elkaar lijken behalve dat het beiden “kleine” coupes zijn!
Echter deze fotoshop lijkt een daklijn van een RCZ te hebben!

Dat de TT de eerste was, dat klopt!
@ds3thp:
Aan de daklijn is niets gebeurd, dat is net wat Peug gestolen heeft, de algemene contouren van deze coupé…
@Audiboy: de RCZ heeft veel meer een uitstraling die neigt naar mid-engine, in tegenstelling tot de Audi die een veel meer doorlopende daklijn heeft. Er is natuurlijk gekeken naar de Audi, maar de RCZ onderscheidt zich genoeg. De bovenstaande facelift is trouwens godslelijk dus ik hoop dat het bij een photoshop blijft..
Laat die facelift maar komen, want de huidige model gaat al weer een paar jaartjes mee.
Ook die moet de per se de hoekige koplampen krijgen? :lol:
Prachtig ! Laat maar komen ( sarcasme ).
Mag dan een kappersauto zijn volgens sommigen krampachtigen op dit blog.
Ik kan je garanderen uit eigen ervaring dat deze auto erg lekker strak en direct stuurt.
Daarbij zit je laag en is het een goede sportauto.
Dus ik heb liever deze (kappers)auto voor de deur dan de zoveelste GTI achtige.
@zeevink: en ik zou men tts in geen jaren willen inwisselen voor een peugeot…
Is voor mij het ideale compromis tussen snel kunnen rijden en comfortabel zitten tijdens ritten van 1000km in 1 keer…
Maar ben wel benieuwd naar de Audi R4.. ALS die er ooit komt…
@zeevink: wat heeft dit met krampachtig te maken omdat er slechts van mening verschilt wordt. Ik vind het een kappersauto omdat het m.i. een auto is met veel vrouwelijke lijnen en uitstraling. Ieder zijn ding. Als we in jouw termen moeten blijven spreken dan zul jij als echte metroman het musclecar concept zeker ook niet zo kunnen waarderen of dat toch wel?
@censored:
Met vrouwelijke lijnen ben ik het niet eens, zo’n TT is 1,84m breed!
@StijnB: haha dan is het meer een volle negerinnen lijn idd ;-)
De rcz is mooier
gedwongenleaser
Ik hoop echt zo dat dit hem niet gaat worden. De huidige TT is de enige Audi die zich nog een beetje onderscheid van de rest. Daarnaast ben je wat mij betreft een makkelijk te beïnvloeden persoontje als je een TT-RS een kappersauto noemt, daarnaast vinden 9 van die 10 personen het stiekem gewoon een stoere auto.
Audi A4TT?
@Northwestern: Nee meer een A5Coupe TT
@The360box: Of een Audi RCZ
@Northwestern: Wat je dus kunt concluderen is dat die Impressies of Audi naar de klote is
Met de facelift als op deze impressie is de TT ineens geen kappersauto meer.
Die impressie is je ergste nachtmerrie: veel te dicht bij de A5. De huidige TT heeft een ietwat spitsere neus (mede door plattere grille). Voor mij onderscheidt ie zich daarmee van alle andere Audi’s, én ziet ie er sportiever uit.
Belangrijkste reden om de RCZ te kiezen boven de TT:
1) iets wulpsere vormen
2) Prijs
Mooi zeg, fijn dat alle Audi’s frontaal zeer makkelijk te onderscheiden zijn. Stuk voor stuk eenheidsworsten, die er allemaal al 10 jaar hetzelfde uitzien. Kom op Audi, voorsprong door techniek toch, geen stilstand door techniek.
Zal wel aan mij liggen hoor maar dit ziet er helemaal niet slecht uit, qua Photoshop dan. Vrij aannemelijk zelfs! Of het mooi is is natuurlijk een ander verhaal..
Vond het al erg jammer dat ze de prachtige A5 ook weer exact hetzelfde front gaven, als de rest van het gamma. Maar als ze het nu ook nog eens met de TT van plan zijn, is Audi echt gewoon triest. Dan zullen ze ook ongetwijfeld dezelfde neus op de R8 plakken! Audi is een erg goed merk, en ze krijgen weinig kritiek. Behalve over het feit dat alle modellen zo erg op elkaar lijken. Dat moet ze daar in ingolstadt toch niet ontgaan? Of zijn die Duitsers gewoon zo arrogant dat ze alleen doen waar ze zelf zin in hebben?
@ilovelamp: Uiteindelijk hebben alleen de consumenten (uitgedrukt in verkoopcijfers) gelijk. Die criticasters kopen toch geen Audi, dus waarom er naar luisteren?
Het gaat er niet op vooruit, als ie zo wordt als de impressie.

Daarnaast vind ik de RCZ sowieso mooier…
Die impressie zeg, laat me niet harder lachen.
als hij er zoals op het plaatje uit komt te zien kunnen ze hem beter weg laten.
we hebben immers al een a5
Alsjeblieft niet! Deze “nieuwe” Audi neus staat de TT totaal niet. Ontwerp een nieuwe of laat ‘m zoals die is en maak ‘m goedkoper zodat je er meer van verkoopt.
Ja maak hem nog lelijker
Ik denk steeds aan wasmiddelreclame als ik ‘de nieuwe audie’ hoor. De vraag is hoeveel ‘nieuw’ en ‘vorsprung durch technik’ onzin de audi fanboys kunnen verdragen.
gewoon dezelfde koplampen en grille als alle audis erop gooien en je hebt idd de nieuwe tt
wat doen we weer moeilijk, Audi kennende zal er nooit veel verschil zijn..
(bedoel hiermee niet dat ik het geen mooie auto’s vind)
Overwegend negatieve reacties over de styling van Audi kan ik op zich begrijpen. Maar de reden hiervoor lijkt me toch duidelijk. Mensen die Audi’s kopen willen dit! En daarom is Audi een van de best verkopende ‘premium’ merken.

Je kan er het mooi vinden of niet, begrijpelijk is wel.
@AudiS6: het knappe is juist dat ze het ‘ik wil een audie’ zo goed begrijpen. Het vervelende is dat ik dat niet zo goed begrijp (en wel zou willen snappen)
@censored je hebt gelijk dat het om een mening gaat die een ieder voor zichzelf mag bepalen. Krampachtig was bedoeld in de zin van bang zijn voor wat de buitenwereld van je denkt.
Wat betreft de musclecars, ik kan daar zeker van genieten zowel om het design als de heerlijke motoren. Denk aan mustang/corvette/camaro zowel de oude als de nieuwe.
Hey de a5 TT
nouuuuuu, beetje lelijke fotoshop!

je ziet nog makkelijk het verschil tussen een A5, A6 of A7 maar dit is letterlijk de A5-neus.
Tjee wat een naapers weer bij Audi,maar goed de Peugeot blijft meer klasse houden .En nog goedkoper ook.
ik heb net even gekeken sinds ze de rcz in productie hebben tot nu hebben ze aantal:623 van de RCZ verkocht
Die neus past totaal niet doordat het hele model rond is alleen de koplampen zijn vierkant, denk even na Audi… Of het moet speels zijn.
De nieuwe Audi XS
@norge

Peugeot meer klasse dan Audi.. Jaaaaaa haha
Geloof er niets van. Iemand heeft een Audi A4/5 neus in Photoshop op de huidige TT geplakt.

De Peugeot waar iedereen het over heeft is geïnspireerd op de TT, maar is wel degelijk uniek in zijn vormgeving. Naar mijn mening een stuk mooier!
Ja haters (75% van de mensen hier naar mijn idee); Audi heeft een familie-neus we weten het…
@Jokkebrok: Familie neus? Meer een Familiecarrosorie

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).