Benzinedief geeft politie schuld van dode op A2 [updated]

Auteur: , 232 Reacties

De 24-jarige Rotterdammer die op de bijrijdersstoel zat van de Ford Focus die achterop een file klapte en daarbij een onschuldige 35-jarige doodde zaterdag vond het gisteren nodig vingertje te wijzen naar de politie op tv.

Gisteravond was de Rotterdammer op tv te zien in het programma Nieuwsuur en deze grote jongen wilde wel even wat opmerkelijke quotes de wereld in slingeren. “Stoppen was voor ons niet meer aan de orde” aldus de jongeman. Fijne quote, nu weten we in ieder geval dat je er net zo in zat als je 47-jarige vader die reed en dat je het dus niet verdient om op vrije voeten te zijn. “Op het moment dat de politie een menselijk schild inzet, nemen ze een enorm risico” wilde hij ook nog aan de camera’s kwijt. Joh, en welke twee idioten waren er überhaupt verantwoordelijk voor het feit dat er politie nodig was? Of slaan we dat stukje voor het gemak even over?

De afgelopen dagen heb ik me behoorlijk geërgerd (en ik was niet de enige) aan de Nederlandse media die op allerlei manieren de handelswijze van de politie in twijfel trekken. Hadden de agenten de heren laten gaan dan waren het klootzakken geweest omdat je in dit land overal mee weg komt. Waren deze jongens verder gevlucht dan was het misschien nog veel ernstiger afgelopen, als ze echt zo in paniek waren als de 24-jarige beweert dan hadden ze echt geen rekening gehouden met hun snelheid, mochten ze in de bebouwde kom terecht gekomen zijn. Iemand die in wil zetten op de gevolgen die dat had kunnen hebben?

In plaats van criminelen te veroordelen gaan de media echter los op de politie. We vergeten even dat de politie in Nederland van de volksvertegenwoordiging in Den Haag geen spikestrips (om maar iets te noemen) mag gebruiken om dit soort verdachten tot stilstand te brengen. Een crimineel van de weg drukken? Mag ook niet, want te gevaarlijk. Schieten op de banden zeg je? Weet je hoeveel papierwerk een agent moet invullen voor een afgevuurde kogel? De politie gebruikte één van de weinige middelen die het heeft in dit soort gevallen. De afloop was dit keer helaas dramatisch.

De politie besloot een file te veroorzaken om twee voortvluchtigen te stoppen en dat had dit keer helaas ernstige gevolgen. Dat is enorm treurig, maar het is een risico dat ontstaat op het moment dat er een achtervolging ontstaat. De achtervolging en alle gevolgen van dien zijn de verantwoordelijkheid van degene die de achtervolging veroorzaakt en van niemand anders.

Dat de bijrijder het nu nodig vindt om met zijn vingertje naar de politie te wijzen terwijl hij weigert om zelfs maar uitleg te geven over zijn beweegredenen om benzine te stelen is misselijkmakend. Dat de advocaat van het stel het nodig vindt om ook nog even te wijzen op het feit dat benzinedieven ook wel aan de hand van camerabeelden bij het tankstation gepakt hadden kunnen worden is helemaal triest. Nooit gehoord van valse nummerplaten zeker.

We mogen hopen dat politieagenten zich niet laten ontmoedigen door de hype die tegen hen in het leven geroepen is, want anders blijft er van pakkansen en daadkracht bij de blauwen niets meer over. En geloof me, daar is niemand bij gebaat. Uitzending hierrr, het fragment begint rond 22:30.

[UPDATE 10:42] Lezer midasracer merkt terecht op dat het hier lijkt te gaan om een vooraf geplande benzinediefstal. De kentekenplaten op de Ford Focus zijn namelijk vals.232 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Feit blijft dat dit tuig van de richel keihard aangepakt dient te worden.
Maar om burgers dan in te zetten als blokkade is ontoelaatbaar.
Dit gajes moet gewoon van de weg geramd worden door de politie (dan maar wat extra formuliertjes invullen).
Want dat is altijd beter dan het invullen van een overlijdensverklaring van een onschuldig slachtoffer.
@Hubert: Mee eens, zorg dat de politie hier juiste training in krijgt om dit op een zo veilig mogelijke manier te doen!

Trouwens, dit was natuurlijk te verwachten, dat de daders de politie gaan aanwijzen als schuldige.
@knalfa: Precies! Eens. Kijk eens in de USA. Al die Victoria Crowns hebben een bullbar aan de voorkant. Moeten ze hier ook gewoon doen. Alle snelle politie auto’s een bullbar. En dan oefenen op de testbaan in Lelystad. Bam.. tikkie tegen zijn linkerachterlicht en rond gaat ie. En dan niet vriendelijk vragen of ze uit willen stappen.. nee net als in Amerika.. keihard op zijn smoel slaan zodat je hem murw uit de auto kunt trekken en op zijn pens kunt gooien voor je er met 10 man op duikt.

Ik sta volledig aan de kant van de politie. Ze mogen.. nee.. moeten veel meer bevoegdheden krijgen. Keihard op mogen treden. Anders wordt de politie het lachertje van de maatschappij. Respect moeten ze hebben. Dat maakt indruk. Moet je eens kijken hoe het in de USA gaat. Daar roept de politieagent “keep your hands on the dash” terwijl zijn linkerhand op zijn gun ligt. Dan doe je echt niks.. en doe je toch iets.. dan knalt ie je neer. Nee.. hier vraagt de agent of je alstublieft het raampje wilt openen als het niet teveel moeite is..

Bovendien als een agent geen bevoegdheden heeft.. niks mag.. het lachtertje van de samenleving is.. met een schijtsalaris.. met kilo’s administratie voor ieder incidentje.. wie wil dan agent worden? DAAR moet de regering eens wat aan doen. Er is echt wel meer blauw nodig.

En inderdaad waar ik mij het meest aan erger in Nederland is dat altijd de crimineel beschermd wordt.. Net als die Volkert van der G. Laatst op TV. Wat ze allemaal niet regelen voor als die vrij komt.. ander paspoort.. geheim adres.. lalalala. Laat hem verrekken.. flikker hem de gevangenispoort uit en ge ziet mar.. houdoe. En wordt ie dan aangepakt.. hij vroeg aan Pim toch ook niet of ie nog wou leven?

En dat geldt voor deze gasten ook.. benzine jatten en vervolgens alles en iedereen kapot rijden. Regering laat zien dat je geen slappe zakkenclub bent. Stel een daad! Aanpakken! En doen ze huilie op tv? Boehoe.. 6 maanden extra voor smaad.
@Freewarefreak: Ben het in dit geval volledig met je eens!
Maar zo veel meer ‘power’ komt ook met grote wilskracht het niet verkeerd te gebruiken. & ik ben niet van mening dat ieder 20jarig hersenloos broekie deze mogelijkheden meteen tot zijn beschikking moet hebben.
@Freewarefreak: Amen! :D
@Freewarefreak: Kijk, dat is duidelijkheid. Men moet hier af van het idee dat de politie als wetshandhaver gewoon respect hoort te krijgen, dat werkt niet meer. Blijkbaar is het nu zo ver gekomen dat respect afgedwongen moet worden.
@Hubert: Nee, rammen werkt lekker :) Dan ram je hem, tolt hij een rondje en tikt een andere niets vermoedende auto de sloot in.

Het is allemaal zó makkelijk van achter een PC een hoop dingen roepen.
@Hubert:

Ik was aan het gissen naar de juiste woorden, maar beter dan dat zou ik het niet kunnen zeggen! Absoluut mee eens dus!
@Hubert: Helemaal mee eens ,daarom stel ik de vraag ;wie wil er achterin de file staan de volgende keer de politie zoiets doet?
Ohja, ik vind het trouwens om te kotsen dat zo iemand zijn verhaal op de TV mag doen.
En er waarschijnlijk ook nog zonder enige vorm van gerechtigheid er van af komt.
@Hubert: vreemd genoeg ben ik eigenlijk wel blij dat Nieuwsuur dit podium verschaft heeft. Het toont namelijk aan om wat voor verschrikkelijke mafkees het hier gaat.
@CasperH: helmaal mee eens!
ze kunnen wel zeggen dat er niks gebeurt was als de politie de achtervolging had afgebroken, maar volgensmij gaat het nog een stukje terug en ligt de schuld toch echt bij de dieven. als die met hun domme kop gewoon gestopt waren was er nu niemand dood, word ook steeds gekker in nederland trouwens
@audi18: Deze jongen heeft gewoon geproeft van wat de samenleving ervan denkt, en dat accentueert ‘ie nu lekker door het er nog effe zelf lekker in te wrijven.. Hij probeert de schuld gewoon lekker op de politie te schuiven. Van mij mogen ze deze schijnheilige mafkees de stoel in flikkeren.
@kaasboerin: plus 1, agree
Volledig eens. Snap ook niet waarom die bijrijder niet vastgehouden is. Aan zijn verklaring te lezen heeft ie niet bepaald spijt en vind hij het vooral belachelijk dat hij aangehouden is. Leuk voor de nabestaanden ook, die zien de moordenaars van hun kind z’n zegje doen in pers. Lijkt mij nog het meest frustrerend, iemand die je familie kapot rijd en dan ook nog de kans krijgt zich te gaan verklaren.
@E34M5Touring: inderdaad. rijp voor tbs lijkt me. Maar is hij sowieso niet medeplichtig?
@pim_smeets: Zal wel niet anders loopt ie niet vrij rond hoop ik. Maar ja je weet het nooit natuurlijk, en ik begrijp de frustratie richting de advocaat wel, maar die man doet ook zijn werk. We wonen in een land waar iedereen recht heeft op verdediging, al zou je soms zeggen dat het zo klaar als een klontje is. Helaas is het Nederlandse rechtssysteem iets te georiënteerd op de rechten van de dader en niet die van het slachtoffer.
@pim_smeets: ik verwacht dat het OM dit wel zal onderzoeken, maar het lijkt me lastig om dit te bewijzen.

Mbt die bijrijder: het is natuurlijk wel zijn vader die het gedaan heeft. Hoe fout het ook is wat die vader gedaan heeft, je moet niet verwachten dat zijn zoon hem op tv gaat afvallen.

Laten we ons vooral richten op de bestuurder die dit willens en wetens gedaan heeft.
@pim_smeets: Pff, TBS, rijp voor een kogel is er zo een… Wat nou TBS, dat kost klauwen met geld, een kogel kost zo veel niet
Ten eerste, Ontzettend positief verbaasd van autoblog! Ik had verwacht dat jullie dit als kans zouden zien om eens lekker op de popo te zeuren:P

Voor diegene die de uitzending (zoals ik) gemist hebben:
http://gemi.st/13274378
BOEM!
@euro95: thanks, heb het even aan het artikel toegevoegd.
@euro95:
Politie zeiken we hier alleen af als ze met een laserpistool achter een boom staan.
@Hubert: hhahahahaahahhahaaahha oke, ik moest lachen ;’)
Maar het niveau hier op AB is redelijk hoog tov andere sites
@bloempot: Ja, van het niveau klopt ook wel. Ik heb alleen altijd zoiets gehad (wat AB aangaat;)) DEY TOOOKK OOORR JOBS!
Toch denk ik dat hier beide partijen schuld hebben. Benzinedieven zijn natuurlijk fout, maar zij zijn zeker niet volledig de oorzaak van het dodelijke ongeluk. Dat de politie zoveel burgers inzet als blokkade om benzindedieven te pakken is gewoon een te groot risico aanvaarden. Het is toch wel van algemene bekendheid dat file’s op snelwegen grote kans op kop-staart botsingen veroorzaken. Terwijl er zoveel andere mogelijkheden zijn zoals het kenteken volg systeem, wat ook valse kentekens kan volgen. De politie had dan een veiliger moment kunnen kiezen om de dieven te arresteren. Ik heb liever 10 loslopende benzinedieven, dan 1 onschuldige burger dood!
@stefstuntpiloot: En jij denkt dat de politie de file ook gecreerd had als ze wisten dat er een dode zou vallen? Lijkt me niet, maar men probeerde een stelletje …. te pakken die eerst benzine stelen en daarna een stopteken negeerden
De bestuurder heeft de gehele tijd de keuze gehad om te stoppen, maar heeft het niet gedaan. Dus het is altijd zijn schuld en niet van iemand anders.
De bijrijder probeert het een beetje goed te lullen, maar feit blijft dat hij niet voldoende heeft gedaan om zijn vader te stoppen. Als hij dat wel geprobeerd had en dat was niet gelukt, had hij hem nu op tv moeten veroordelen ipv verdedigen.
@Winsemius:
Waarschijnlijk ‘wist’de politie niet dat er een dode zou vallen, maar als je goed leest zeg ik dat ze het risico niet hadden moeten nemen voor een gestolen tank van 70 euro. De politie is er om burgers te beschermen en niet om te betrekken bij een gek die een stopteken negeert.
@stefstuntpiloot: En nu nog even goed inlezen, de beste man had na het jatten benzine, (tevens zonder geldig kenteken) een politie auto geramd, op dat moment stond er dus poging tot doodslag op zijn naam, om er vervolgens met een vaartje van 180 ervandoor te gaan

Dan ben je wel heel dom als je dit uit paniek doet. Verder vindt ik dat die bijrijder hier ook schuldig aan bevonden mag worden.

Vuurpeleton heeft vrijwel nooit mijn voorkeur maar als je de politie gaat verwijten dat je iemand doodgereden hebt, maak ik graag een uitzondering
@stefstuntpiloot: de gestolen tank, poging tot doodslag en doorrijden na een stopteken, dat zijn toch misdrijven en geen overtredingen.
@Winsemius:
Degene die achter in de file stond, had geen keuze…
Wat een gelul allemaal zeg! Er staat in nederland altijd ergens file. Nu is ie gecreërd en is de politie ineens fout. Fuck die benzinecriminelen, laat hun geweten voor altijd knagen!! Ik hoop uit de grond van mijn hart dat iedere keer als zoonlief of papalief tankt het beeld terugkomt en het hun NOOIT meer loslaat. Wat als de brug bij gorinchem of de Zaltbommelsebrug open had gestaan, dan stond die file er ook! Die paarde… die achter het stuur zat had gvd voor zich moeten kijken, zoals je altijd moet als je autorijdt! Maar hij zat gewoon in zijn spiegel te kijken, dat is het hele probleem. En dan nu de politie de schuld geven??? lozers zijn het, hele grote dikke zielige lozers! zowel papa als zoon!
@mylvan: elke file is er 1 teveel en vormt een serieus risico. Niet alleen vanwege losgeslagen benzine dieven maar ook voor onoplettende vrachtwagenchauffeurs, dan heb je als laatste in de file ook niet veel overlevingskans.
Hear hear!
Het lastige is: als er een bobo van politie had gezeten op Nieuwsuur, en die had zitten roepen dat het helemaal volgens de procedures was gegaan, dan was ik precies even kwaad. Je had toch het kenteken, had zelfs een poging gedaan het met een ram-actie te stoppen. Laat ‘m gaan, vang ‘m op bij een afrit, of volg hem met onopvallende middelen (trajectcontrole, heli, onopvallende wagen – dat idee).
De verantwoordelijkheid van de bestuurder is duidelijk: Geen benzine gappen, niet racen, niet gevaarlijk doen, niet rammen, wel stoppen, niet botsen. En het slappe verhaal op Nieuwsuur is geen enkele smoes.
Maar ondertussen heeft de politie ook een verantwoordelijkheid:
– proportioneel optreden. 4 volgauto’s plus een rampoging, blijven volgen over grote afstand, plús een roadblock is wel wat fors voor een delict onder de €100,-.
– veiligheid burgers. Ook al zitten die daders nog zo fout, je kunt aan het gedrag van de chauffeur zien dat de dreiging groeit terwijl je de druk opvoert. Een crimineel die probeert om niet op te vallen kan je prima stoppen met een file, want die kijkt wel uit. Een crimineel die gedrogeerd / opgefokt / knettergek / gewelddadig is moet je niet in een file laten lopen, want je weet dat je de gevolgen niet in de hand hebt.
Ook als bijrijder zou ik me toch veertien keer bedacht hebben voordat ik zo bij Nieuwsuur zou gaan zitten. Het ging allang niet meer om niet betalen voor je benzine, maar om het rammen van politieauto’s. En ook al kun je vraagtekens zetten bij het gebruikte middel, dan nog kun je de politie niet verwijten dat een verdachte er alsnog met volle vaart op klapt.
is maar 1 oplossing voor zulke gasten….. niks rechtszaak, moeilijke jeugd en dat soort geouwehoer…. gewoon voor ’t vuurpeleton en laat z’n matties/familie de zooi maar opruimen.
Zo dat is er uit…

Misschien moeten we in Nederland naar het systeem wat ze in o.m. in Luxemburg hadden, tanken, door naar de slagboom, betalen, boom open en doorrijden (dan kun je op dat moment nog naar de shop voor koffie en drop).
Gezien idd en later die advocaat. Geen diefstal maar tanken zonder te betalen?!…als je het “vergeet” kun je toch gewoon stoppen. Bijrijder heeft er niks mee te maken? “Euh Pa misschien kun je beter stoppen met al die politiewagens om ons heen”. Heel vreemd verhaal.
wat een onzin dat de politie in dit geval geen spijkermatten mag gebruiken, of de auto van de weg mag drukken. als er zo’n mongolen achter het stuur zitten vind ik gewoon dat ze gestopt moeten worden. Eventuele schade aan de auto verhaal je maar op de overvallers.
@560pkferrari: Er waren in dit geval zeker wel zo,n 101 andere manieren om dit te stoppen, een file veroorzaken is juist weer slecht in de zin van laten remmen, weer optrekken voor 1 persoon die €80 aan benzine heeft getankt, en dan moet er maar een dode voor vallen.
Wat een asociaal, ook die ‘raadsman’. Jammer helaas dat die gast niet door de ruit is gegaan. Zul je zien dat er weer ‘passende’ straffen uitgedeeld worden.
brrrr, wat een foute advocaat….
@TDI-goeroe: pleonasme toch ? ;-)
@CasperH Erg goed stuk, helemaal mee eens! Ik heb me ook op zitten winden over de mediahetze tegen de politie.
“Dat is enorm treurig, maar het is een risico dat ontstaat op het moment dat er een achtervolging ontstaat”

Ja en alle mensen in die file zijn stuk voor stuk gevraagd om medewerking en allen op de hoogte gesteld van eventuele risico’s.
Haha, de mening van deze meneer is natuurlijk van nul toegevoegde waarde. Natuurlijk geeft hij de politie (gedeeltelijk) de schuld: het is hij en zijn pa of de politie. Proberen verantwoordelijkheid te verschuiven naar een derde partij moet zorgen voor strafvermindering.

Maar het is natuurlijk te gek voor woorden om de politie de schuld te geven! Hij (zijn pa) begaan de eerste misdaad: Het stelen van benzine. Daarop wordt eindelijk een kortdaad gereageerd. Dan hebben ze ook nog een aantal maal op de politie ingereden. EN toen gingen ze er met hoge snelheid vandoor! Het mooiste is dat deze man zegt, dat ze allang niet meer konden stoppen! WTF moet de politie dan maar stoppen? Elke seconde dat ze rondreden konden ze stoppen en aangegeven bij de politie. Doorrijden is een bewuste keuze geweest, wat een mensenleven gekost heeft. Hard optreden en zo’n uitlatingen meenemen in de uitspraak.
“Dat de advocaat van het stel het nodig vindt om ook nog even te wijzen op het feit dat benzinedieven ook wel aan de hand van camerabeelden bij het tankstation gepakt hadden kunnen worden is helemaal triest. Nooit gehoord van valse nummerplaten zeker.”

Mensen hebben geen nummerplaat, maar een gezicht. Om te tanken moet je nog altijd uit je auto stappen en komt je koppie ook op de camera.
@rotarypowah: vandaar ook dat werkelijk alle verdachten die op camera staan gepakt worden…
the-budel-guy via Android app
dus volgens die man mag Ik gewoon benzine stelen zelf op een door de politie gemaakte. file rijden iemand dood rijden. en dan nog het lef hebben!!! iemand anders de schuld te geven

Ik vind dat de politie hier in nederland gewoon de pit mogen gaan gebruiken
dus de auto van de weg af rammen.
Ja bizar dat zo’n idioot een podium krijgt op de TV.
Maar het lijkt mij simpel, als van de 10 keer dat een file is gecreerd het 4 keer fout gaat dan zeg ik kappen, maar dit lijkt mij niet het geval.
Gisteren op radio 1 iemand die heel droog opmerkte dat er volgens hem wel meer files staan in nederland en houd dat dat in dat de Politie ubrehaubt niet achter iemand aan kan.
Moraal van het verhaal, als de file er had gestaan door gebrek aan verkeers doorstroming dan was het niet gebeurd ?
@yerrie: Hoezo bizar, hier smult de media van, het trekt iedere kijker zijn/haar aandacht.
@kaasboerin:
ja dat doen 2 blote tieten ook
Mag ik het even samenvatten ? Mavo-scholier achtervolgt schoolverlater die geen geld heeft voor benzine….Mavo-scholier kan niet inschatten dat zijn verstandelijke vermogens beperkt zijn tot de adrenalinestoot van een wilde achtervolging (voor een jerrycan benzine)….schoolverlater heeft inmiddels legertje advocaten achter zich om zichzelf te verdedigen en straks met een extra overheidskoopsom het toneel te verlaten.

Politie: zelfs amerikaanse politie weet dat je een achtervolging voor een paar duppies op tijd moet staken.
Schoolverlaters: zelfs amerikaanse schoolverlaters weten inmiddels dat hard rijden leidt tot onoverkomelijke situaties.

I stake my case…
@Megakix:

Je bent eikel nummer zoveel die niet (kan) lezen !
Het gaat niet om benzine, dat ging het wel maar er werden al spoedig (politie) auto’s geramd.
Het was dus al geescaleerd, en als politie krijg je het vermoeden dat de heren meer op hun kerfstok hebben dan benzine jatten als ze zich verzetten.
@yerrie: oorzaak = …. (jij bent volgens mij zelfs gezakt voor je Mavo).
@Megakix: Doe ik het voor.
@Megakix: Vermakelijke comment, maar daar is dan ook alles meegezegd.
@Megakix: “legertje advocaten”?

ik zie alleen een jonge onbekende advocaat die iig in Nieuwsuur geen overtuigende indruk maakt.
Advocaat zegt zelf: waar praten we over, een tank van 60euro.
de politie had dit gewoon moeten laten gaan.

Onzin, deze man is gewoon betrapt en dan laat je dat niet voor je neus voorbij gaan als agent zijnde. En een file creëren is de veiligste optie, het verkeerd langzaam tot stilstand brengen. Dit hebben we ook al een keer kunnen zien op wegmisbruikers.

Aan iedere manier van aanhouding hangen risico’s, de medeverdachte verteld dood leuk ‘wij beukte ook terug om vrij te komen’ die agent had dus het macht over het stuur kunnen verliezen en zichzelf doodrijden tegen de vangrail.

Conclusie: Politie heeft goed opgetreden en dat de verdachte met hoge snelheid in de file klapt had niet voorzien kunnen worden. Dit is een suïcidale neiging van vader en zoon, en dat allemaal om €60 euro benzine.
En volgens mij heeft de Politie wel een mandaat van de NL bevolking om is wat meer te gaan schieten
@yerrie: ‘is’…. = eens (tssss… ;-))
Veel mensen vinden blijkbaar dat deze eikels van de weg gedrukt hadden moeten worden, maar imo had dat net zo gevaarlijk geweest. In ieder geval vind ik het wel wat overtrokken dat de politie voor zo’n relatief klein delict zoveel moeite doet..ze hadden hem toch ook op kenteken of veiligheidsbeelden kunnen traceren?? Ik blijf erbij, je kunt in dit land beter een zware crimineel zijn dan dat je kleine overtredingen maakt..zucht -_-
@pizzakoerier:

hopla weer 1 eikel die niet kan lezen, het was allan geescaleerd, ging niet meer op benzine
@yerrie: ‘allan’ = … allang (pomtiedom… ;-))
@pizzakoerier: Traceren? Hoe wil je dat doen slimmerd als ze met valse platen rijden! :?
Eén vrij belangrijke reden waarom de politie uiteindelijk voor de file als oplossing heeft gekozen wordt door het meerendeel van de mensen maar even vergeten. In eerste instantie is er geprobeerd de benzinedieven gewoon aan te houden na een keurige, volgens het boekje uitgevoerde achtervolgingsprocedure. Tijdens die achtervolging heeft de bestuurder van de benzinedieven echter geprobeerd enkele politiewagens van de weg te drukken, waarna besloten is dat dit gold als poging tot doodslag. Toen dat bleek is gekozen voor deze, helaas dramatisch uitgepakte, oplossing.

Verder is in deze de politie natuurlijk nergens schuld aan, er is slechts geprobeerd met de mogelijke middelen een tweetal voortvluchtige criminelen op te pakken. Als het kabinet hier vragen over wil stellen, is de eerste vraag die ze zouden moeten stellen aan zichzelf. Waarom krijgt de politie in Nederland geen betere mogelijkheden om dit soort walgelijke randfiguren eerder, veiliger (voor omstanders) en beter aan de kant te zetten?!
@Supergrover:
precies
Buiten dat mensen niet kunnen lezen zeggen ze eigenlijk dat als je maar gevaarlijk genoeg doet als de politie achter je aan zit de politie wel aftaaid, goed te weten voor het dieven gilde, politie haakt af als het een beetje gevaarlijk word.
@yerrie: ‘buiten dat mensen’ = …. buiten het gegeven / buiten het feit (nou nou…:lol:)
Politie begint hier steeds meer te denken dat ze een stelletje cowboys zijn, een papier invullen voor elke afgevuurde kogel is al lang niet meer aan de orde, haha wat een grap. Ze schieten zowiezo al om het minste en het geringste, is uitkijken geblazen als je wordt aangehouden, je zou maar een verkeerde beweging maken per ongeluk dat ze denken dat je een wapen probeert te trekken dus een reden hebben om te schieten, uitkijken dus.

Is allemaal een gevolg van de toenemende criminaliteit door de crisis.

Stelletje sukkels die benzine stelen op deze manier aanhouden is werkelijk van de gekken, een geoefend crimineel zou die file wel gezien hebben, deze gasten hadden zichzelf totaal niet meer onder controle en probeerden wanhopig weg te komen, dan gebeurt dit.

Maarja, het is te begrijpen, de politie hier is nog niet zo geoefend als in Amerika, als ze dan opeens denken dit soort dingen te kunnen en mogen doen omdat ze de steun van boven hebben met deze regering, dan gaat het gewoon fout.
@panzerknacker:

Gaat nergens over, politie schiet bijna nooit, je klint als een halve crimi.

anyway, als de file niet door de politie was neer gezet maar daar stond door verkeers problemen, wat was er dan gebeurd en wie zijn schuld was het dan ?
@yerrie: ‘wie zijn’ = …. wiens (tjonge)
@panzerknacker: “..is uitkijken geblazen als je wordt aangehouden, je zou maar een verkeerde beweging maken per ongeluk dat ze denken dat je een wapen probeert te trekken dus een reden hebben om te schieten, uitkijken dus..”

NUL medelijden. Dan dien jij je maar zo te gedragen dat de politie geen reden heeft om je neer te schieten. Een agent trekt niet zomaar zijn wapen. Doet ie dat toch.. doe jij iets verkeerd. No mercy. De politie is “the law”. Punt.
Wat mij zo verbaasd in deze zijn de mensen die roepen “Het gaat maar om zestig euro.”

Nee. Het gaat om zestig euro, het negeren van een stopteken, het veroorzaken van gevaarlijke situaties voor agenten en andere medeweggebruikers, het rijden van bizarre snelheden, etc. Als het criterium wordt: “hij negeert stopteken, laat maar rijden” dan wordt er nooit meer iemand gepakt.
@CasperH: Helemaal met je eens Casper. En achteraf weet iedereen het altijd beter. Maar ga maar eens een keuze maken op zo’n moment. Er zijn maar weinig die dat kunnen.
@CasperH: Je kan het als agent toch niet snel goed doen hier.
Hadden ze die lui laten gaan, had je heel Nederland op de kast gehad, zie je wel Politie kan en mag niks, laten ze er weer 2 lopen bla bla bla. Stel dat er geen dode was gevallen, dan had niemand het er meer over gehad. En inderdaad het gaat niet om 60eu. Als die lui al zoveel risico nemen voor 60eu hoeveel risico nemen ze dan wanneer er echt wat op het spel staat. Ze hebben van de week ook een Fransoos van de weg afgehaald die ook stoptekens negeerde en zelfs ging spookrijden om ze kwijt te raken. Moeten ze die dan ook maar laten lopen? Hadden ze dat gedaan en die man had iemand doodgereden, was het ook niet goed. Het is gewoon een zeer gevoelige kwestie.
@CasperH: +1
Met zulke idioten had deze achtervolging sowieso voor iemand dodelijk kunnen aflopen, met en zonder file. Die gasten moet je dan gewoon pakken. Als ze ze hadden laten rijden had de politie ook de wind van voren gekregen.
@CasperH: de methode van ‘fileveroorzaken’ wordt vaker toegepast. Maar, dat wordt meestal alleen bij zéér grote misdaden gedaan (bankoverval, moordpartijen). Niet voor een ‘in beginsel’ (oorzaak) benzinediefjes die zich proberen op alle mogelijke manieren uit de voeten te komen.

Punt is, dat de follow-up in een achtervolging in Nederland tekortschiet. Onlangs hadden we toch die RS6-jongens…politie gaf hierbij al aan, dat men ‘te laat’ in aktie kwam om ‘verderop’ nieuwe politieauto’s te laten verschijnen èn dat de helikopter teveel tijd nodig had. Kortom, als de politie wéét dat ze vrijwel altijd telaat reageren, dan ben je verplicht om je werkwijze hierop aan te passen. Dus, inderdaad, na een kortstondige achtervolging simpelweg opgeven. Nu is er één dode te betreuren, is er voor duizenden euro’s aan schade veroorzaakt, buigt half Nederland over dit probleem en lossen we uiteindelijk nooit de echte criminaliteit op. Soms kan je kwaad niet altijd met ‘erger’ voorkomen, als men ‘wil’ is er altijd een ‘kwalijke weg’ te kiezen (denk hierbij aan de Koninginnedag-gast in de Suzuki).
In dit geval zijn zowel beide fout, een file veroorzaken doe je pas in het uiterste uiterste geval maar hier is het de normaalste zaak omdat we hier geen achtervolgingen gewend zijn, klemrijden en of spijkermatten werken beter. Gewoon de berm inrijden en dan maar met de dood als gevolg maar dat beter dan een onschuldig iemand.
@The360box: Idd, ik hoorde me grote vriend Ivo Opstelte dat gister ook zeggen, en ik geloof dat je voor 1 tank benzine niet mensenlevens in gevaar hoeft te brengen omdat de politie denkt er dan makkelijk vanaf te komen. natuurlijk moeten deze mensen gepakt worden, maar dit is voor een tank benzine overdreven. Er is nu een gezin in Nederland dat hun vader mist, omdat de politie te lui was om andere middelen te gebruiken.
@meneersander: Ga jij maar even coördinator worden bij de politie en doe het maar eens beter ;) Dat kortzichtelijke gezeik achteraf heeft niemand wat aan.
@meneersander: Wat een bullcrap, die middelen waar jij het over hebt zijn in Nederland niet beschikbaar, en het gaat niet om 60eu, het gaat om het feit dat deze lui blijkbaar alles proberen om voor dit nutteloze bedrag weg te komen. Dat vind ik pas belachelijk dat je voor 60eu mensen van de weg af drukt om weg te komen, terwijl je er gewoon voor moet betalen. Hetzelfde met die gasten in Utrecht, die reden met 180 door de stad om weg te komen bij de politie ivm een gestolen zakje snoep van een paar eurocent. Dan spoor je toch gewoon van geen kant, als die euro er al voor zorgt dat je willens en wetens er vandoor gaat met 180 km/h in de stad.
@E34M5Touring: Er zijn genoeg middelen beschikbaar, maar dit is het eerste wat in hun opkomt om maar een file te kweken, onnodig een file kweken vind ik sowieso al misselijkmakend.
Dat de politie hier ook foutzat doet gewoon helemaal nul komma niks af van de schuld die deze achterlijke debiel zelf aan het hele verhaal heeft. ’t is jammer dat onze politie vooral getraind is in flitsen e.d., maar ja wie steelt en er op deze marnier vandoor gaat is toch echt zelf de allergootste oetl#l!
Wat een slappe hap zeg.. gewoon betalen voor je peut dan is er niks aan de hand.
Gisteren gezien op tv. Wat een onvoorstelbare hufter. Ik stel me zo voor dat zijn vader een doorgewinterde crimineel is die er telkens weer mee weg is gekomen. Nu heeft de politie een streep getrokken en dat kon meneer de Antilliaan (zo te horen) niet hebben. Maar ik geef hem gelijk, de politie zat inderdaad fout om hem zo tot stoppen te dwingen. Ik had liever gezien dat ze met een shotgun dit tuig al rijdend aan puin hadden geknald. Waarschijnlijk heb ik teveel films gezien, maar dit beeld sust een beetje mijn kwaadheid.
Misselijkmakend dit. De politie valt niets te verwijten in mijn mening. De twee mafkeuzen die dit gedaan hebben des te meer. Als je te schraal bent om benzine te betalen is het misschien een goed idee om de bus of de trein te pakken. Het zal ook vast niet de eerste keer geweest zijn dat ze dit gedaan hebben.
En om dat niet je eigen foute actie in twijfel trekken maar de reactie van de politie vind ik ronduit walgelijk.

Wat hadden ze moeten doen… ik weet het wel, maar dat kan ik hier helaas niet neerzetten. in mijn visie is het nog steeds niet te laat om die ultieme straf uit te voeren maar goed…
Geeft heel goed weer hoe normaal crimineel gedrag is voor deze jongen. Het is voor hem volkomen logisch dat zijn pa ten koste van alles heeft geprobeerd om door te rijden. Zo logisch dat het “raar” is dat de politie hen heeft geprobeerd te stoppen. Een visie op de wereld die je wel vaker ziet bij criminelen van lage afkomst, overal een ander de schuld van geven. Ik kan geen baan krijgen, dus ik moet wel stelen! Ik krijg niet genoeg uitkering, dus ik moet wel wiet telen! Mooie docu van een paar jaar geleden op SBS6 “Probleemwijken”, vol met dat soort figuren.
Kijken hoeveel mensen nog willen dat de politie de achtervolging staakt als je dochter bij een loverboy (of worse) in de auto zit op weg naar een leuk schuurtje ergen in het land
Allemaal leuk en aardig. Maar op een levensgevaarlijke en amateuristische manier een file opzetten waardoor een onschuldig iemand om het leven is gekomen om zo 2 brandstofdiefjes op te pakken.. Het is duidelijk dat de politie hier niet in getraind is. DOE HET DAN OOK NIET!

Wat betreft die helikopters. Volgens mij betalen wij onder andere belasting zodat de politie de meest moderne helikopters met de meest moderne camera’s en andere opsporingsmiddelen, notabene bedoeld voor situaties als achtervolgingen, aan kan schaffen en kunnen gebruiken.

Mocht deze niet beschikbaar zijn dan hebben we altijd nog de dure beveiligingssystemen, geplaatst bij zo goed als elk tankstation, waarmee brandstofdiefjes later kunnen worden bestraft. Mocht dit niet het geval zijn.. Jammer dan! So be it. Beter 1 wanbetaler die niet gepakt wordt dan wat hier gebeurd is!

Desbetreffende agenten mogen zich wel even hard achter de oren krabben.
@jeffreym3:

Je leest niet!!
was allang geescaleerd en ging niet meer ombenzine.

maar wat anders, als de file er had gestaan door verkeers toestanden ? wat dan ? niet geheel ondenkbaar in NL, wie zijn schuld is het dan ?
kletkoek vriend
@yerrie:
Ging om benzinediefstal. PUNT. Dat de situatie zich heeft ontwikkeld tot achtervolging tot en met. Dat klopt. Maar de reden hiervoor blijft benzinediefstal.

Ik weet niet of je vaak op de snelweg te vinden bent, maar als er een file ontstaat wordt dit duidelijk en tijdig aangegeven door de matrixborden boven elk rijvak. Waardoor mensen er rekening mee kunnen houden. Dat dat in dit geval niet is gebeurt is nog een FAIL..

@ midasracer: Enig idee hoeveel benzinedieven er zijn met valse platen? Dit zijn er heel veel. Dit hou je nu eenmaal totdat er betere identificatiemiddelen komen. Dit is al jaaaaaren zo en wordt steeds verder teruggedrongen. Waarom de politie zo overdreven moest reageren op deze zoveelste benzinedief is mij een raadsel.

Ik blijf erbij dat de reactie op de overtreding zwaar is overdreven.
@jeffreym3: ook zo’n file word aangegeven boven de wegen, dus hou je crap onzin voor je de enige die fout is, is de focusrijder en zijn domme zoontje.
@jeffreym3: desbetreffende agenten hadden al een paar misdrijven om de man te pakken. Heli’s hebben we in Nederland ook voor bijvoorbeeld de klassieker in de gaten te houden en Nederlandse agenten moeten aan zoveel regels denken tijdens het werk dat ze never nooit amateuristisch aan de slag gaan. De advocaat is kwestie is een amateur.
Die benzinediefpauperadvoclown gister bij NieuwZuur: Benzinediefstal? Dat zijn uw woorden. Wij spreken liever van tanken zonder te betalen.

Trouwens, de kentekenplaten van deze benzinediefpauper waren ook gestolen. Was dus diefstal met voorbedachte rade.
Way to go CasperH, way to go Autoblog!
Eindelijk iemand die zegt wat het is en niet meteen met vingertjes de verkeerde kant op wijst. Geef die agenten een lintje voor daadkracht en in het vervolg een andere methode om die paria’s te pakken. Er is geen alternatief en wat mij betreft is het veroorzaken van file normaal gesproken een effectief en veilige manier om iemand af te remmen, ze hebben groot gelijk dat ze de methode gebruikt hebben. Helaas waren deze boefjes te simpel om ook vooruit te kijken tijdens een achtervolging, pak ze voor doodslag, de bijrijder is mededader en mag ook brommen wat mij betreft. Ik hoop dat de rechters in dit land dit ook zo zien..
@thejackal: we zullen het de nabestaanden vragen om lintjes uit te delen…? Je 2e opmerking is wel slim, nameijk, politie meer middelen geven / bevoegdheden etc.
En nog even voor de goede orde. De Ford Focus van de benzinedieven was voorzien van VALSE platen. Op foto’s is te zien dat de auto kenteken 78-TS-DX heeft. Op de RDW site is terug te vinden dat dit een Fiat Punto is. Geroutineerde benzinecriminelen dus.
@midasracer: Waarom zegt die advocaat dan dat ze wel op kenteken waren te achterhalen voor benzinediefstal?
@bobb: Omdat hij probeert recht te lullen wat krom is. Of hij wist het (nog) niet.
Wow, weten jullie dat ik na het zien van al die berichten dacht dat ik de enige was die er zo over dacht. Fijn om te weten dat er nog meer mensen zijn die kunnen na denken.
File creeren heeft in mijn ogen al 1000 mensenlevens gered. Zowel van onschuldige burgers als van criminelen. Goed geschreven allemaal.
Ik zag het gisteren op tv en dacht, Die gast is gestoord en leeft in een andere wereld!

En dan die aap van een advocaat bij Nieuwsuur als Twan Huys vraagt, “De rijafstand was behoorlijk de heren hadden toch tijd zat om te stoppen” zegt die poepadvocaat, “Tja, maar er staat nergens dat je verplicht bent om te stoppen voor de politie”
Maar het antwoord is simpel hoor, de heren waren niet in paniek en wilde gewoon kosten wat kost, vluchten! Nou, dat kan nu ook… De cel in!!!
Ik ga er vanuit dat we morgen 3 miljoen kilometer asfalt gaan aanleggen in NL want stel je voor dat iemand benzine heeft geleend en een file in rijd, dat kan niet dus binnenkort geen file meer in nl te bekennen.
Ik zou wel is willen weten wat er allemaal mis met je is als je dit soort dingen nog durft te zeggen… Misselijkmakend inderdaad…
Hoezeer dit ook tokkietuig is, er is geen excuus voor het inzetten van burgers als menselijk schild.
@zdev: Ook niet voor poging moord? De ene keer werkt het effectief de andere keer gaat het fout. (Sommige) Mensen moeten leren verantwoording te nemen voor hun daden. Ik heb vandaag een boete gekregen voor 7 km te hard op een autoweg. Mijn eerste reactie was: Damn, zou ik daardoor echt iemand kunnen doodrijden laat staan een gevaar vormen voor. Maar dat doet er niet toe, Ik heb te hard gereden, dus Ik moet betalen! Klaar! Hetzelfde als hier inderdaad ze hebben peut lopen jatten, politie zag dat, ging die boeven (logischerwijs) achterna, bestuurder stopt niet en BOEM ramt een pliesie wagen! Verstandige keus van de politie om hierop een file te veroorzaken, en idd jammer van de gevolgen. Begrijp me goed: Het is dus de schuld van de bestuurder, NIET van de pliesie. Moet je niet aankomen met lulverhalen dat er mensenlijk schild wordt gebruikt. Kruip nu maar lekker terug in je eigen wereldje samen met al die andere betwetertjes die het allemaal weer beter (denken) te weten.
En mensen. Laten we aub niet op de advocaat gaan lopen kankeren. Begrijp dat dit zijn werk is en dat hij zijn cliëten, de 2 verdachten, moet verdedigen. Niks persoonlijks.
@jeffreym3: je weet dat je als advocaat dit soort regen van opmerkingen over je heen kan krijgen en zeker als je bekend wil worden. Je kiest er toch zelf voor.
@jeffreym3: Kunnen veel mensen helaas niet scheiden. Je wilt zelf ook tot het uiterste van de wet verdedigd worden als je wat gebeurt. Snap dat de reacties van de advocaat tot woede leiden maar die man moet elke zaak die hij aanneemt zo goed en fel mogelijk verdedigen.
Haha klopt. Maar omhem dan hier gaan lopen uitschelden slaat natuurlijk op niks. We snappen toch allemaal dat advocaten er altijd een grote poppenkast van maken..
Allereerst wil ik mij ten zeerste onttrekken van de daden van deze criminelen. Om je op deze manier te gedragen.. Not done.. En afschieten!

Echter zijn er enkele issues waarbij ik ook graag andere partijen wil betrekken. Er van uitgaande dat de boeven uit een iets minder milieu komen, kan je er van uit gaan dat deze ook over minder geld beschikken. En laat nu net de auto de grootste melkkoe zijn die de Nederlandse overheid bezit… Let wel in 10 jaar zijn de benzineprijzen met ruim de helft zijn gestegen. Meer en deel gaat het hier om belasting verhogingen welke door het kabinet zijn doorgevoerd… Gevolg is dat icm de huidige crisis meer mensen in de problemen komen en dit soort dingen gaan doen. Nu men heeft geopperd om benzine €2,- per liter te maken zal het nog meer gaan toenemen… Helaas stijgt loon niet mee in die mate… Als ze al werk hebben…

Echter treft de politie ook blaam… Ik vind persoonlijk dat de politie geen burgers, welke onschuldig zijn, niet mag betrekken in een situatie als deze. Je brengt ze onnodig in levensgevaar! Welke overgens ook strafbaar is! Beter had geweest als ze een leeg stuk snelweg hadden gecreëerd. Je kan daar gemakkelijker een politie actie op touw zetten. Je zou bijvoorbeeld met een rij sleepwagens een barricade kunnen vormen… Komt ie echt niet doorheen.. Dit was een niet al te slim bedachte actie waarbij serieuze risico’s genomen werden. Ben dus niet tegen acties om dit soort mensen op te pakken, maar meer tegen de manier waarop. Train onze politie daarop. Helaas heeft deze aktie een onschuldige burger het leven gekost…
@TheVeenmeister: Ahhhh, ja benzine kost veel dus is ’t terecht dat ze stelen.. Wil je die kant op? Ik hoop het écht niet anders moet je heel gauw je mond spoelen. Voor zover ik het weet is een auto nog steeds een luxeproduct.
@TheVeenmeister: wat een onzin! Ja de benzine is duur, ja er zitten veel accijns op benzine. Maar als je dat niet kunt betalen dan rij je toch geen auto meer??? Ik ben student maar ik zou wel graag een auto willen, maar ik kan dat niet betalen. Jammer dan kan ik geen auto rijden.
@TheVeenmeister: Goed idee, maar zou je ze niet beter op een boot kunnen laten overstappen? op zee zijn ze geen gevaar voor mogelijk andere weggebruikers, vervolgens stuur je er een marinefregat op af om ze op te pakken.
Of wellicht zet je een helicopter klaar voor de dieven, dan wacht je tot ze boven de atlantische oceaan vliegen en stuur je er een paar jagers op af. praktisch risicoloos. :)

Laten we alsjeblieft een beetje realistisch blijven zeg, alsof je zomaar een leeg stuk snelweg tovert met 5 takelwagens erop, en dan ook nog precies daar waar de dieven heen gaan.
In zo’n achtervolging heb je maar beperkt tijd om te handelen. Dan tover je niet zomaar allerlei omstandigheden zoals jij schetst tevoorschijn.
@TheVeenmeister:
ik kom uit een milieu waarin ik het me niet kan veroorloven om elke dag te ontbijten met champagne, daarom drink ik gewoon koffie of melk. En als de koffie zo duur wordt dat ik dat ook niet meer kan betalen ga ik wel thee drinken…

en ik denk dat de politie onschuldige burgers zoveel mogelijk ontziet, echter een lege autoweg, straat of industrieterrein zijn niet makkelijk te vinden, laat staan dat je het zo kunt regelen dat alle boefjes daar heen gaan…
Zelfde met die Scarface bende… Creëer een lege snelweg en zet het leger in… Ze praten wel anders als ze in de loop van een Leopard Tank kijken.. Zou ze toch niet allemaal verkopen als kabinet zijnde…
@TheVeenmeister: Schietbuis ;)
Maar deze staan inmiddels al weg te roesten in mob-complexen hoor :(
@jeffreym3: Jep jammergenoeg wel…
@TheVeenmeister: Haha dan waren ze gewoon tegen die tank aangereden hoor :D
Helaas staan al de NL Leopards te koop en mogen dus geen meter meer rijden.
Ben benieuwd wat er was gebeurd als iedereen die in dit menselijk schild werd betrokken over de radio te horen kreeg; ”*Politie* Wij veroorzaken deze file om een met hoge snelheid rijdende achteropkomende crimineel tot stoppen te dwingen *Politie*” Ik denk dat ze gelijk aan de kant worden gebeukt gepaart met opmerkingen als ”hier betaal ik geen belasting voor” of ”ga zelf achteraan rijden!”

Punt: Je kan en mag dit niet van burgers verwachten.
Feit blijft dat de politie heeft gegokt en het heeft verkeerd uitgepakt.
Uiteraard is de dader de hoofdschuldige, maar aan de andere kant. Zonder die file was dit misschien niet gebeurd.
Ik vind verder dat de politie van Nederland een stelletje sufkutjes zijn. Dat heeft natuurlijk te maken met de opleiding die agenten niet goed opleid met verschillende situatie’s.
De politie staat voor dienstbaarheid en waakzaamheid. Als je dit soort berichten hoort en leest, kan je je bij het laatste afvragen of dat wel zo is ?
En ondanks dat het per situatie anders is blijft het algehele de strop om de nek voor alle politie agenten in nederland.
Kijk maar naar de diamanten overval op schiphol, Brink transport overvallen op jaarbasis, Benzine stelers, verkrachters, diefstal enzovoort.
Ik kan nog een hele opsommingen maken van incompetente acties van politie agenten.
Ik krijg steeds meer de indruk dat agenten laks en laf zijn. Er is ook geen respect voor agenten en ze stralen dat gezag ook niet uit. Het is te soft.
@bempi: Ben ik het mee eens, maar dat komt allemaal door het takenpakket, opleiding en al die regeltjes.. Het enige wat ze leren is pennen, denk jij dat iemand die écht agent wil worden en voor gerechtigheid wil staan, agent gaat worden hier in NL? Nah, na een maand opleiding peert die ‘m al.. Maw alleen de lage naïevelingen van de samenleving joinen de popo, en zijn er van overtuigd dat de hele dag bonnen schrijven levens red.
@kaasboerin:

Precies ! Agenten worden binnen gehouden en moeten zich bezighouden met administratieve taken. Daarvoor kan je ook secretaresses in dienst nemen.
Daarbij komt het feit dat vele opgeleide agenten vaak van baan verwisselen omdat later blijkt, dat wat ze voor ogen hadden en lekker voor zijn gemaakt bij de open dagen in werkelijkheid niet zo is.
Ik heb genoeg vrienden die bij de politie werkte en nu een andere baan hebben in een andere branche.
En maar blijven roepen dat er een tekort is aan agenten.
Als je een agent bent dan doe je dat puur om een stabiele toekomst te hebben en vooral niet in actie te hoeven komen op de momenten dat er wordt om gevraagd.
Ze strijken wel een salaris op + gevaren toeslagen enz. Maar de handen uit de mouwen steken ho maar. Denk daar maar eens over na. Agenten die administrative taken uitvoeren zouden geen recht daarop mogen hebben, maar toch krijgen ze het. En wie mag daarvoor opdraaien en betalen. De belastingbetaler. Opstelten moet snel opdonderen.
@bempi: Ik weet niet in welke wereld jij woont, maar politie staat ALLANG niet meer voor waakzaam en dienstbaar. Grappig dat ze die slogan zelf nog gebruiken maar het is eerder iets in de trant van: De chaos nog een beetje op zaken weten te stellen. Simpel de ergste mongolen eruit pakken, verrassend genoeg toch buitenlands waren.

Het probleem is dat “het politiebureau” veel individuen telt, de ene doet wat die ander niet zou doen.
Terecht. Mensen als schild gebruiken kan gewoon niet.
Toch even reageren op het wel of niet correct optreden van de politie (devil’s advocate): Als een dief na het stelen van een tank benzine bereid is om politiewagens van de weg te beuken is het juíst de vraag of je dan een file, bestaande uit onschuldige bijstaanders, moet gaan creëren om ze tot stil stand te brengen. Je zet in een vuurgevecht toch ook geen rijtje kinderen voor de agenten in de hoop dat een stel labiele criminelen in eens wél moreel besef krijgt en toch maar stopt met waar ze mee bezig waren?

Overigens zit er in zo’n wel degelijk een verschil tussen een agent die z’n leven verliest of een burger die toevallig in de buurt was. In die optiek zijn er volgens mij betere oplossingen dan die wie zaterdag is gekozen.
@Silverarrow: Helemaal mee eens! Het is gewoon een ondoordachtige, onzorgvuldig bedachte actie.
Waarom hoor je ook zovaak dat de politie iemand doodschiet? Ok. Je dienstwapen gebruiken kan. Maar je hoort te vaak dat de verdachte komt te overlijden. Waar is de tijd dat er werd getraind op het schieten van ledematen? Of is dit nog steeds en zijn de agenten gewoon incapabel met een vuurwapen? Door, 1; Slechte training of, 2; Gewoon geen gevoel hebben met vuurwapens. Dat laatste kan ik ook begrijpen als je ziet wat er af en toe aan agent over straat loopt. Of, 3; Er wordt getraind op 2 in de borst 1 in het hoofd……
@jeffreym3:

Inderdaad. Meteen doodschieten is effectiever. Een agent is verplicht altijd op ledematen te schieten om zo min mogelijk letsel te voorkomen.
Als zo’n dief dan verlamd raakt of nooit meer iets kan doen is dat te wijten aan de daad die hij daarvoor heeft gepleegd. Op zo’n situatie kan je dat niet verhalen op een agent omdat hij jou leven heeft gered en erger heeft weten te voorkomen.
Helaas met alle wetten en leefregels in nederland. Worden criminelen als vorsten behandeld.
@jeffreym3: kansloos figuur, er word de laatste tijd helemaal niet veel doodgeschoten door de politie, ze mogen pas schieten als het leven van hun of een ander in gevaar is, en meestal worden ledematen ook geraakt, maar overlijden ze toch.
Wat een idioot. Defensie zou hem bestempelen als ONGESCHIKT, ik zelf vind het meer een gevalletje NOT FIT FOR LIVING. Hoe kun je trouwens op je 24e nog steeds student zijn? Deze jongen volgt echt geen wetenschappelijk onderwijs.

Tenslotte, ik denk dat de politie wel wat empowerment kan gebruiken. Spikestrips terug, Porsches terug, hoger salaris en intelligentere (lees hoger opgeleid) agenten die zich niet vast laten lullen a la POWNED. Grote bek tegen de politie is een gummiknuppel over je bovenbeen. Kijken wie dan nog mans genoeg is om er tegen in te gaan.
Ik ben het roerend eens met dit artikel. Het is toch belachelijk dat men met de beschuldigende vinger naar de politie wijst. Dit tuig mogen ze van mij gebruiken als crashdummy’s.. Meerdere keren. Bah.
hoger opgeleid = hoger opgeleide, zou niet willen dat u denkt dat ik niet weet hoe het hoort.
@r2d2: Sorry hoor, maar wie ben jij dan wel om zoiets te zeggen. Alsof iemand met een vmbo-b diploma niet goed zijn werk zou kunnen doen als agent. Er zijn mensen met een HBO diploma die niet de wijsheid halen van iemand met een VMBO diploma. Mijn punt is dat opleidingsniveau echt NIKS zegt over het wel of niet goed functioneren van een agent. Wat mij betreft kan je hele reply gewist worden. Begin dan maar opnieuw en toon wat meer respect.
@jeffreym3: Lezen Chef, hij heeft het over de 24 jarige bijrijder.
@E34M5Touring: Durf zelf te lezen baas.. Hij heeft het toch duidelijk over de agenten.
@jeffreym3: Die gast wou toch niet herkenbaar in beeld omdat hij nog student is.
@bobb: Ok.. Ik ben blijkbaar niet duidelijk geweest. Mijn excuses. Ik reageerde op dit gedeelte;
Tenslotte, ik denk dat de politie wel wat empowerment kan gebruiken. Spikestrips terug, Porsches terug, hoger salaris en intelligentere (lees hoger opgeleid) agenten die zich niet vast laten lullen a la POWNED.

Ik vond dit erg respectloos tegenover velen. Vandaar dat ik daar even op reageer.
@jeffreym3:

opleiding kan je geen tyfus mee ..
is louter een bevestiging voor onzekere luitjes ..

vastberadenheid is ALTIJD de sleutel ..
@lincoln: Tuurlijk Lincoln, ik zal je eens een rondleiding geven door de VMBO scholen, vooral de randstad lijkt me wel leuk..
@jeffreym3: Kijk het filmpje eens zou ik zeggen! vanaf ong 23:00. Succes!!
@E34M5Touring: Kijk mijn bericht even terug en lees hem GOED door totdat je hem snapt. I rest my case.
@jeffreym3: Ja maat daar komt ie nou mee, whatever dude jij hebt gewonnen gefeliciteerd man!
@E34M5Touring: Ik heb het toch duidelijk over de AGENTEN. Dat was vanaf de 2de zin al duidelijk: ”Alsof iemand met een vmbo-b diploma niet goed zijn werk zou kunnen doen als AGENT.”

Dat de 24 jarige geen WO heeft gevolgt begrijpt een kind nog.
@midasracer @update Valse nummerplaten betekent vrijwel altijd ook onverzekerd. Daar zijn de nabestaanden van het slachtoffer en eventuele anderen met schade dan mooi klaar mee. De dader zal heus wel persoonlijk aansprakelijk gesteld worden, maar lijkt mij een gevalletje kale kikker en veren plukken…
@mout: ‘kikker’ = … kip ;-)
@Megakix: Is maar net of je kikkerbilletjes of kipfilet bestelt ;)
Maar ook de kikker-versie bestaat: http://spreekwoorden.info/diverse_spreekwoorden.htm onderaan.
ik dacht altijd dat “untermenschen” (inclusief advocaat) een fabeltje was ..
@lincoln: inderdaad…totdat ik laatst wat TV-programma’s van Neerlands makelij ging kijken… :lol:
Ik dacht altijd dat het met opzet een file veroorzaken strafbaar is? Toch vind ik dat de politie een deel van de verantwoording op zich moet nemen, maar zonder dat daarbij de daders gematst worden in hun straf. Een file veroorzaken is 1, wat de beslissing is geweest van de politie, er op in rijden is een tweede met daarbij de dodelijke gevolgen.
@towi1989:

Wtf?! zegt z’n advocaat nu dat je niet voor een stopteken hoeft te stoppen?
@towi1989:

en advocaatje stronthoop vindt een file ook geen reden om af te remmen ..
@towi1989: ik ben erg benieuwd waar ie dat vandaan haalt.

bij mijn weten is het vrij vertaald wettelijk zo geregeld dat je eerst naar de politie moet luisteren, dan je gezond verstand moet volgen en tenslotte moet kijken naar verkeerstekens op of langs de weg.

aan de andere kant, en dat is waar ie misschien op doelt: je hoeft als verdachte niet mee te werken aan je eigen veroordeling. Zo is vluchten voor de politie of het ontsnappen uit de gevangenis op zichzelf niet strafbaar.
Ik lees dat veel mesnen vinden dat een menselijk schild niet mag. De nieuwe reclamecampagne: “Film of fotografeer de dief” kan ook als een vorm van menselijk schild opgevat worden. Stel: dief komt langs en jij filmt hem. Dief ziet dat en steekt jou neer. Is dat de schuld van de politie? De politie vraagt immers om de dief te filmen en zou je de dief niet filmen dan zou hij jou niet neersteken.
@fiscaal: Leuk geprobeerd. Maar dit is appels met peren vergelijken. De mensen in de file is immers niet gevraagt of zij in deze file willen staan. Er was dus geen keuze.
@fiscaal:

Lol alsof een dief langs komt bij jou met een tas goederen om je daarna nog eens haarfijn neer te steken. Ten tweede als hij langs komt met een mes, zou je dan zelf niet wegrennen ? Je moet niet zoveel super mario spelen op je nintendo.
@fiscaal: foto’s maken terwijl een misdadiger op je begint in te rennen / hakken / schieten…dán is de vergelijking zuiver(der)…BTW, aan alles wat zich rondom diefstal van materiele zaken begeeft, daar brandt ik mijn vingers niet aan. Voor een paar honderd piek levenslang in een rolstoel, lijkt me niet…
Er zit hier ook wel een lekker stel herzenlose figuren die alsnog blaam uitspreken over de politie. Ga aub nog eens heel snel even nadenken en nu goed en ook vooral goed nalezen wat er precies gebeurd is. De 2 idioten mogen wat mij betreft gewoon in de stoel of een nekschot krijgen. Zieke figuren hebben we niks aan op deze wereld.

Politie heeft correct gehandeld. Op alle mogelijke manieren die je kan bedenken zijn het altijd de 2 idioten die schuldig zijn voor de dood van een onschuldig persoon.

Voornamelijk die laffe instelling van sommige maakt Nederland een lachertje voor criminelen. Politie moet gewoon een vuurwapen kunnen trekken wanneer zij dit nodig vinden, een te hard rijder kunnen arresteren wanneer het een respectloze grote mond opzet en dit soort acties kunnen uitvoeren om 2 idioten te kunnen pakken zonder dat de politie in een kwaad daglicht wordt gesteld.
@Pordon: Je begint al door een ieder die jouw mening niet deelt, een hersenloos figuur te noemen. En jij verwacht dan dat mensen jouw wel serieus nemen? Ik heb genoeg verstand om je in het ongelijk te stellen, maar de manier waarop jij je betoog begint is het reageren niet waard.
@jeffreym3:

hersenloze figuren reageren toch wel ..
@lincoln: Eens. Maar ik ben het bijvoorbeeld niet eens met de handelswijze van de politie. En ik zal niet de enige zijn. Om zo te reageren is een belediging voor de mensen die een andere mening delen en deze ook zo goed mogelijk onderbouwen en niet in het wildeweg wat onzin typen.

Respecteer gewoon ieders mening zonder hen gelijk in een hokje te plaatsen!
@jeffreym3: jij bent dus zo’n hersenloos figuur die niet helder na kan denken en met een mening komt die nergens op slaat, want de politie doet het dan altijd fout.
@Jipp: Zoals ik al typte. Puur omdat JIJ het niet eens bent met MIJN mening ben ik per definitie een hersenloos figuur. Dat zegt toch genoeg over jouw geestelijke gesteldheid? I.p.v normaal reageren iemand een hersenloos figuur te noemen om er zo maar makkelijk van af te zijn is natuurlijk buitengewoon triest.
@jeffreym3: In mijn opinie moet je nog maar eens goed bij jezelf ten rade gaan wanneer je bij deze situatie de politie een deel van de verantwoordelijkheid voor de dood van een persoon aanschrijft. Nadat je deze situatie goed geanalyseerd hebt en alsnog niet vindt of ziet dat de volledige schuld bij de 2 zieke figuren ligt dan gaat er iets niet helemaal goed volgens mij.

Voornamelijk het idee dat mensen dus van mening kunnen zijn dat de politie hier wel schuld heeft vind ik behoorlijk beangstigend eigenlijk.
@Pordon: helemaal met je eens, maar het hersenloze figuur vind dat wij dom zijn omdat hij een mening heeft, maar er verder niet kan nadenken…

Dit soort mensen stemt bijvoorbeeld op Wilders, vind dat de politie haar werk moet doen want dat is boeven vangen maar zij doen niets kwaad…!
Dit bericht is toch wel het bewijs dat een democratie niet perfect is en werkt.
De politie mag inderdaad wel wat meer bevoegdheden krijgen. Dan had dit misschien niet hoeven gebeuren.
Wat betreft die lutsers: ze mogen ze best met 193 km/u in hun eigen Focus tegen een betonnen muur schieten. Dat ze zo’n file niet zien staan is toch echt hun eigen schuld! En dat om wat benzine te jatten… Stelletje zwervers!
@Indo: Het is algemeen bekend dat een spontaan ontstane file levensgevaarlijk is. Iedereen die regelmatig op de snelweg te vinden is heeft wel eens flink op zijn/haar rem moeten trappen omdat het uit het niets zo goed als stilstaat.
@jeffreym3:

Hoezo algemeen bekend ? Het is ook algemeen bekend dat je twee auto’s verder vooruit kijkt op het moment dat je aan het rijden bent. Dat behoor je te weten en te leren van je rijinstructeur als je aan het lessen bent.
Het is ook algemeen bekend dat je voldoende afstand houdt in het verkeer.
De file is georganiseerd en heeft helaas gefaald, omdat de bestuurders uit wanhoop tegen een auto zijn gebotst. Zij treffen direct blaam voor het ongeluk. De politie indirect.
@bempi:

Het is ook algemeen bekend je te houden aan de toegestane snelheid.
@bempi:
Het is ook algemeen bekend gewoon te betalen voor je brandstof.
@jeffreym3: Naar het schijnt hebben wij in Nederland wel werkende matrixborden en inderdaad die zijn gebruikt om de file te creeëren en de file mag dan wel spontaan zijn maar alle automobilisten zien de matrixborden al ruim van tevoren van 90 naar 70 naar 50 gaan om uiteindelijk in de file aan te sluiten. Dit geldt dus ook voor de 2 heren in de focus. Voornamelijk het idee dat de matrixborden zijn gebruikt maakt het nog erger dat de 2 heren zo ontzettend hard op de file zijn ingereden.

Enige conclusie die hieruit getrokken kan worden is dat de politie correct heeft gehandeld en de 2 benzinedieven erg ziek zijn en niets minder dan levenslang verdienen.
@jeffreym3:

is idd niet “netjes” om burgers lastig te vallen met criminelen ..
afschieten die lui ..

kijk anders het filmpje effe ..
zoontje en advocaatje poephoofd beledigen de hele NL samenleving ..
@lincoln: Dat moeten zij weten.. Lig er geen moment wakker van. Maar ik had op autoblog toch wel ietsjes meer verstand en respect verwacht. Vergeet niet dat we immers dezelfde hobby hebben. Auto’s ;)

Ik praat hun gedrag zeker niet goed. Natuurlijk zijn het een stel randdebielen. Maar de reactie van de politie is in mijn ogen verkeerd.

Vervolgreacties in de trend van ”jij bent dus zo’n hersenloos figuur” worden niet serieus genomen. Ik verlaag me niet tot dat soort reacties.
@jeffreym3:

komt wel .. als je ook belasting mag/kan betalen ..
Goed topic Autoblog! En ik hoop dat de beleidsmakers in dit land volle bak meelezen. Er moet hier een hoop veranderen. Veel strenger straffen. Veel meer bevoegdheden voor de politie. Strenger en keihard optreden moet mogen. Kies voor de burgers / politie / slachtoffers. Geef hen steun. Niet de crimineel.

Dit relaas van Pordon:

“..Politie heeft correct gehandeld. Op alle mogelijke manieren die je kan bedenken zijn het altijd de 2 idioten die schuldig zijn voor de dood van een onschuldig persoon.

Voornamelijk die laffe instelling van sommige maakt Nederland een lachertje voor criminelen. Politie moet gewoon een vuurwapen kunnen trekken wanneer zij dit nodig vinden, een te hard rijder kunnen arresteren wanneer het een respectloze grote mond opzet en dit soort acties kunnen uitvoeren om 2 idioten te kunnen pakken zonder dat de politie in een kwaad daglicht wordt gesteld..”

De partij die hier voor lobby’d heeft mijn stem. Bovendien ook een bittere noodzaak. De maatschappij verhard. Ik discrimineer niemand.. iedereen mag er zijn.. maar de grenzen zijn wel open.. half oost-europa zit hier. En die hebben hun eigen normen en waarden. Daar past onze softe linkse thee-drink cultuur niet bij. Nuf said.
@Freewarefreak:

Dat de oost europeanen hier zijn, is te wijten aan de kabinetten voor dit kabinet en ook daarna. Men wilt graag goedkope arbeiders, maar willen ze niet gehuisvest hebben in nederland. Gelukkig bestaan er mensenrechten ook voor dit soort mensen die uitgebuit worden.
Vaak zijn deze gastarbeiders gehaald onder mooi voorspelde goede arbeidsvoorwaarden, maar de praktijk blijkt anders.
In Nederland kampt men met een werkloosheid en die stijgt volgend jaar nog meer.
Mensen voelen zich te goed om te werken in de plantsoenendienst of andere minderwaardige banen. In dat geval is de keuze snel gemaakt. Ga ik thuis zitten met € 1200 aan uitkering of werk ik me 40 uur te pletter in de week voor € 1400.
De lakse instelling heeft nederland aan zichzelf te danken en ze leren er niet van. Eerst de surinamers gevolgd door de antilianen, turken en marokkanen en nu de oost europeanen. Straks de Aziaten en daarna de aboriginals. En dan maar klagen dat buitenlanders onze banen inpikken bla bla enz. Nee die mensen willen juist werken !
@bempi: Dat ben ik met je eens. Helemaal waar. Maar die kant wil ik niet op met deze discussie. Daar gaat het mij niet om. Het gaat hier om gedrag en normen en waarden en respect voor de wet.
@Freewarefreak:

Dat klopt niet, want je generaliseert een bepaalde doelgroep.
Gedrag komt van twee kanten.
En hier in nederland zijn wij blanke autochtonen goed in racistisch zijn en discrimineren. Dus het gedrag dat wordt toegepast door oost europeanen wordt ook mede door ons gevormd en ontwikkeld.
Neemt niet weg dat ze van nature ook anders zijn ingesteld, maar dat heeft te maken met armoede, daarom komen ze ook naar ons toe.
@bempi:

Dat het weer wrijving levert in de maatschappij en criminele activiteiten moeten we maar met de koop toe nemen. Wij zijn uiteindelijk verantwoordelijk geweest voor ons stemgedrag en daar betalen we nu de prijs voor.
@bempi:

hallo .. het is geen 1980 meer hoor ..
@lincoln:

Nee dat begint het nu weer te worden.
Ligt het aan mij dat ik het verschil in schade tussen die golf en focus zo groot vind? Je zou bijna denken dat die golf is opgelapt of eerder schade heeft gehad ofzo. Verder natuurlijk een maximaal kansloze actie. Aan de hoogste boom opknuppen die gasten
@pier: Was mij ook opgevallen, maar komt omdat kreukelzones aan de voorkant van een auto steviger zijn dan aan de achterkant. En bedenk hierbij dat bij zo’n klap van achter je hoofdsteun ook niks meer doet en je gewoon je nek breekt (en meer) terwijl de andere opgevangen worden door de airbags, gordel én met de stevigere keukelzone.
Die berichten over nekschot geven en afschieten e.d. vind ik niet echt op autoblog thuis horen.aangezien het hier er normaal redelijk aan toe gaat moet ik zeggen.Ik heb te weining expertise om te kunnen beoordelen of file creatie een goede manier is om dit soort criminelen tegen te houden.En ik denk dat het een heleboel reageerders hier aan de juiste expertise ontbreekt, maar ja altijd lekker iemand dood wensen vanachter je computer, met een ” Nick” Duidelijk is wel natuurlijk dat je geen einstein hoeft te zijn om te kunnen zien dat de benzine dief in ieder geval fout zat (om het lichtjes uit te drukken). Mijn oprechte condolencies naar de familie van de persoon die overleden is hierdoor
@nostravinniedus: yep…vele reageerders zijn zichzelf niet bewust van hun eigen opmerkingen en dito gevolgen. Ofwel, bij gebrek aan kennis gaan ‘schelden’, of bij gebrek aan benul ‘reageren’ of bij gebrek aan verstand anderen ‘dood wensen’…maar AB.nl bekommert zich altijd direkt om ‘discriminatie’, maar niet om zulke opmerkingen. Vreemd.
Ik zei het al eerder en zeg het nogmaals:
1) De daders zijn de schuldigen. Zij hebben iemand doodgereden, niemand anders heeft dat gedaan.
2) De politie heeft een te groot risico genomen. File vormen gaat vaak goed maar kan ook heel fout aflopen. Er moet een protocol komen en er moet goed nagedacht worden voordat het nog een keer gebeurt.

2 heeft niets te maken met schuld maar met ‘achteraf inzien dat je fout zat’. Het beleid moet m.i. worden herzien maar er hoeven geen koppen te rollen (tenzij blijkt dat er wel degelijk protocollen/aanbevelingen zijn geschonden).
@Sorcerer: Helemaal mee eens.

Alleen jammer dat het eerst gruwelijk fout moet gaan voordat er veranderingen worden doorgevoerd.
Dit voorval houdt mij erg bezig. Sowieso vind ik het verschrikkelijk voor de nabestaanden van deze man en ik kan met ook vinden in het feit dat mensen moeite hebben met het feit dat onschuldige weggebruikers als menselijk schild gebruikt worden door de politie. Al is dat laatste heel dubbel, alsof er alleen een gevaar is voor de medewegebruikers als deze stil staan. Wanneer de politie de achtervolging met 180 km/u had voortgezet over de 5 baans A2, wat had er dan allemaal kunnen gebeuren? Eigenlijk kun je stellen dat zodra een poltitievoertuig, brandweerwagen of ambulance zich met verhoogde snelheid door het verkeer begeeft er direct een gevaar is voor onschuldige weggebruikers; ondanks de licht en geluidsignalen vormt een sneller dan verwacht/toegestaan of gebruikelijk rijdend voertuig een gevaar voor iedereen die daarbij in de buurt komt.We worden dus dagelijks blootgesteld aan potentieel dodelijke situaties, maar daar denk je normaal niet over na.
Daar gaan we met zijn allen pas over nadenken wanneer er een dode is gevallen (zo gaat dat, iets met kalf en put.) Alleen in dit geval heeft de politie een eerder effectief gebleken middel ingezet, dat in de basis er juist voor zorgt dat er een minder groot gevaar dreigt voor de onschuldige medeweggebruikers (immers; hun eigen snelheid is al gereduceerd tot nul.) Maar helaas heeft dat in dit geval net even niet goed uitgepakt. De methode vergt nu uiteraard een goede analyse, zodat er leering uit getrokken kan worden. Maar er is hier maar 1 partij schuldig aan de dood van deze 35 jarige meneer; de inzittenden van de Focus. Zowel de bestuurder, als de passagier; het is kennelijk niet bij deze meneer opgekomen dat stoppen weldegelijk een optie was en dat hij daar zijn vader tot had kunnen aanzetten.
En behalve de inzttenden is hier nog een partij schuldig aan walgelijk gedrag; de media die de politie af zit te zeiken, alsof die het nog niet zwaar genoeg heeft. En dan ook nog eens zo’n huichelaar daags na het ongeval een platvorm geven om zijn “onschuld” te kunnen bewijzen; gadver!
Samenvattend:
Als je niet stopt voor de politie, ben je een crimineel en dien je ook zodanig aangepakt te worden. En voor iedereen die zich onveiliger voelt sinds afgelopen zaterdag; de dood reist altijd met je mee in de auto.
@Brum:

Mijn schoonmoeder reist al langer dan afgelopen zaterdag mee :P
@Brum: politie, brandweer en ambulance hebben niet voor niets verlichting en sirenes, bovendien zijn die chauffeurs getraind en houden ze rekening met onoplettende weggebruikers.

Dat in acht nemende maak je een kosten-baten-overweging om deze hulpdiensten bepaalde rechten te geven, en dat gaat over het algemeen goed…
@escort77: getraind…je hebt gelijk, ze volgen nog wel eens rijcursussen…maar van diverse rijschoolhouders of baanbeheerders heb ik vernomen dat ze werkelijk geen enkele moeite doen om tot wagenbeheersing te komen. Ze zien het vaker als een gezellig daggie uit.
De 2e bevestiging van het feit dat ze niet getraind zijn, zijn de ongelooflijk vele aanrijdingen, schade’s en vernielingen met hun voertuigen. Dan stuur je toch niet echt zinvol, wel ? :lol:
@Megakix: tsja, waar gehakt wordt vallen spaanders…

ik vind het vanaf de zijlijn erg makkelijk om te zeggen dat ik het beter zou doen…
@escort77: stel ook duidelijk niet, dat ik het beter zou doen…
@Megakix:
Het is natuurlijk ook van de zotte dat zo’n rijtraining uit slechts een paar uur in 3 dagen bestaat. In zo weinig tijd wordt je geen bestuurder die een auto ook in grenssituaties volledig onder controle heeft.
Hier is ook al vaak over geklaagd door de agenten. Maar er is simpelweg geen geld voor uitgebreidere cursussen. (Mevrouw ter Horst bedankt!)
Verklaart ook gelijk waarom de politie relatief veel schade rijdt. Ze moeten vaak op hoge snelheid uitrukken maar missen daarvoor de volledige training.
@Original_Arnoud: begrijp jij dan het beeld dat bij de burgers en media leeft, dat het om ‘geoefende’ chauffeurs gaat ? Kortom, het zijn foute ideeën / berichten.
De mensen die niet kunnen wachten om naar de politie te wijzen hebben het er over dat het veroorzaken van een file voor een paar tientjes aan benzine niet in verhouding is.

Mag ik die mensen erop wijzen dat op het moment dat de file opgezet werd, het niet meer ging om alleen het stelen van benzine maar ook om een poging tot doodslag op politie ambtenaren ( dat werd het namelijk toen ze de politie blokkade ramden ). En naar mijn bescheiden mening is een poging tot doodslag zeker een reden om een file te veroorzaken om dergelijke figuren aan te houden.
Oh nee, papierwerk en erger nog: dingen die misschien niet door de beugel kunnen. Jullie kunnen de politie verdedigen zoveel jullie willen, feit blijft dat het hier mietjes zijn en dat ze liever een ander dan zichzelf in gevaar brengen.

En ja natuurlijk, iemand die zich schuldig maakt aan “poging tot doodslag op politie ambtenaren” krijgen we wel gestopt met wat gepeupelen in de weg yo! Ze rammen ons misschien maar die gaan ze niet durven rammen! Serieus?
@valleyman: Zo hé stoere jongen. Gooi jezelf eens weg of kom met een wat inhoudelijker en intelligentere comment om je standpunt te onderbouwen want wat je hier loopt te verkondigen raakt kant noch wal.

‘Feit blijft dat het hier mietjes zijn en dat ze liever een ander dan zichzelf in gevaar brengen’? Klasse hoor, complete kolder natuurlijk.
Wat een mietje, wel een stoer praten alleen niet met gezicht op tv. Zo kom je niet serieus over…
@masterstig: Klopt, wel jammer, ik had wel willen zien of dat -net op de wereld gekomen- ventje zelf al die onzin geloofd die hij zo nodig met ons moest delen. Oh nee, BOEM! Hij was bang dat zijn vriendjes hem zouden herkennen.
Misschien was die blokkade niet de meest geweldige keus, maar feit blijft dat de bestuurder verantwoordelijk was voor zijn eigen daden en hij iemand de dood heeft ingereden en niet de politie.
domme politie hebben wij ook, dan rijd er dus een auto voor, naast (beide kanten) en achter.. en dan nog lukt het je niet om hem te laten stoppen ? hallo agentjes, met zn vieren tegelijk remmen.. werkt in Engeland ook, en daar gaat het soms nog wel raarder..

en nou wil ik niet racistisch over komen, dus met alle respect.. maar wel weer ”toevallig” dat het een neger is..
@dennisr:
De man zegt zelf dat de politie geen mogelijkheid meer had om de auto voor te komen en dus klem te rijden. De door jou beschreven methode kon dus niet toegepast worden al hebben ze dat terdege wel geprobeerd.
@dennisr: Ik denk niet dat je het recht hebt om van “wij” te spreken als ventje van 16;)
@euro95: Lezen eikel, je hebt zeker het recht om van “wij” te spreken als achtien jaar oude jongen:D
@euro95: ik dank u vriendelijk :lol: ( denk ik..) :P
@dennisr: Nog niet gegeten en ik zit op werk, foutje! Bovendien voel ik mij daartoe veplicht jou mede te delen dat mijn wiskunde knobbel niet meer naar behoren werkt;)
Op zijn beurt had dit voorkomen kunnen worden als de politie geen stilstaande file had gevormd met onschuldige burgers..

Het verhaal heeft 2 kanten.
Ja. Het zijn twee halvelozen die opgepakt dienden te worden.
Ja. De politie had dit anders aan kunnen/moeten pakken.

Moet wel zeggen dat achteraf praten erg makkelijk is. Ik denk dat de Politie hier zijn leerling uit haalt en naar andere methodes gaat kijken danwel meer training in deze methode geeft.

Vooralsnog is er hier een onschuldig slachtoffer gevallen. Dat waren die twee halvelozen natuurlijk totaal niet waard.
Op zijn beurt had dit voorkomen kunnen worden als de politie geen stilstaande file had gevormd met onschuldige burgers..

Het verhaal heeft 2 kanten.
Ja. Het zijn twee halvelozen die opgepakt dienden te worden.
Ja. De politie had dit anders aan kunnen/moeten pakken.

Moet wel zeggen dat achteraf praten erg makkelijk is. Ik denk dat de Politie hier zijn lering uit haalt en naar andere methodes gaat kijken danwel meer (trainings)aandacht aan deze methode schenkt.

Vooralsnog is er hier een onschuldig slachtoffer gevallen. Dat waren die twee halvelozen natuurlijk totaal niet waard.
@jeffreym3: Vandaar dat je de behoefte had om je mening twee keer te delen met ons? Neen vriend, het verhaal heeft 1 kant. De peut-boeven waren fout. PUNT. De aanklacht was veranderd in “poging tot moord” Toen de buitenlandse (lees andere cultuur) bestuurder zo nodig het pliese autotje wilden rammen. Tanken zonder te betalen (op het woordneukerig maniertje van de advocado) is aanklacht 1, poging tot moord aanklacht 2. Op de file inrijden (lees niet vooruit kijken) Is aanklacht 3.

Als het allemaal zo verschrikkelijk gevaarlijk was om die file te veroorzaken (als diender zijnde) Waarom zijn die dienders er niet op ingereden dan? En ga me nu niet vertellen dat dit komt om het feit dat ze Radio contact hadden.
politie mensen zijn altijd stom geweest, ze nemen altijd de verkeerde beslissing,toen die overvallers van brink wegreden werd het ze te gevaarlijk sukkels..
@tripple:
Wat ben jij een hufter. We spreken jou nog wel eens weer als je zelf eens de pleger van een misdrijf moet pakken.
@Original_Arnoud: Hoezo? Denk je dat dat zin heeft?
Als tripple werkelijk het vermogen zou hebben gehad om tot “bekering” te komen, had die dit niet gezegd.
@tripple: bij brinks werd anders wel op ze geschoten met automatische wapens, daar is het laagje kevlar in de deuren en een kogelvrijvest niet tegen bestand!
Een aantal reacties geven mij echt rillingen en geeft ook aardig weer wat er mis is in NL! Zelfs de hoge benzineprijzen worden erbij gehaald! (logisch dat je tankt zonder te betalen en daarna iemand doodrijdt,moeten `ze`de benzine niet zo duur maken).
Hoe kun je nu, als je het logisch beredeneerd, op een andere dader komen als dat stuk stront wat achter het stuur zat! Onvoorstelbaar!
Hufters en ander tuig hebben het al te lang voor het zeggen gehad in NL. Wanneer, en zou het ooit veranderen in NL?
@alpine110:
De dag dat we het over onze plichten gaan hebben en net onze rechten.
Wat een arrogante pisvlek is die advocaat zeg…. En dan nog iets Wat is nou het verschil tussen benzine stelen en het meenemen zonder te betalen dwaas.
same shit different angle!!!!
Ten eerste wil ik mijn condelance uiten aan de nabestaanden en wens ik ze veel sterkte met dit verlies.
Kijk ik wil de vinger niet bij de politie neer zetten omdat zij nog altijd handelen naar de actie van de dader.En ja het klopt dat de samenleving ook boos was geweest als ze deze 2 heren hadden laten ontkomen.Maar was deze actie wel goed gelukt dan zeggen we met zen allen dat de politie goed werk heeft vericht.Ik denk dat het beste is om van deze tragiche ervaring te leren en preventief te handelen bijv.je auto laten klemmen bij de pomp(zit ik zelf niet op te w8ten maar als het niet anders kan dan is het niet anders) of eerst je sleutels af geven(dit moet overgens wel alleen gebeuren bij BPs waar dit regelmatig voorkomt.
het zijn en de politie en de dieven die beide hier schuldig aan zijn aan de dood van een jonge man. ik had ook in die fiele kunnen staan en aangereden kunnen worden. het is voor een tank branstof en die zul je moeten betalen , met zo’n exces dat er iemand verongelukt is. wat hebben jullie toch met die dulle briefjes waar een getal op staat? geef mij maar een Lambo v12.
@tarquesh: onzin, het was niet alleen de tank meer, er waren inmiddels ook al een paar misdrijven. de focus reed in op de file, niet de politie.
@Jipp:
Tanken zonder te betalen is ook al een misdrijf.
“Stoppen was voor ons niet meer aan de orde”
Heeft ie ook nog wat gezegd over waarom ze dat dan blijkbaar zo ervaarden?
Mooi stuk. Het doet enorm veel pijn je te realiseren dat je iemand hebt gedood. Dat is geen pretje, dus dan geef je anderen de schuld zodat je het zelf niet hoeft te voelen. Denk je dan misschien…
De mensen die hier de politie de schuld geven hadden dat ws ook gedaan als ze besloten hadden de auto een woonwijk met doodlopende straat in te dwingen en die gasten een huis binnengereden zouden zijn met 1 dode als gevolg. Als je dat soort scenario’s als aannemelijk gaat beschouwen, tja dan is het einde zoek.
Vreselijk, hoe deze criminele act is geëindigd! Mijn welgemeende medeleven met de nabestaanden. Ook zij zijn slachtoffer!
Echter, zonder de feiten precies te kennen, moet ik tot de volgende slotsom komen: De politie treft in deze zeker geen blaam. Wanneer de diefstal van de benzine in Geldermalsen heeft plaatsgevonden en het fatale einde van deze dollemansrit ter hoogte van Vinkeveen plaatsvond, dan is er een afstand afgelegd van ten minste 40 kilometer. Waar de achtervolging door de politieauto’s is begonnen weet ik niet, maar ik schat, dat ze ten minste 20 à 25 kilometer voor het fatale einde met elkaar bezig zijn geweest.
Wanneer je dan als “dief” wordt ingesloten door politieauto’s (waarschijnlijk met zwaailicht en loeiende sirenes) en verder niets op je kerfstok hebt, dan zou ik zeggen: Geef het op en stop! Wanneer je dan gaat rammen, dan weet je, dat je totaal verkeerd bezig bent.
Volgens mijn bescheiden mening heeft de politie dan ook voldoende tijd gehad om af te wegen of een kunstmatige file verantwoord was. Ik ga er dan ook vanuit, dat het geen paniekreactie is geweest.
De matrixborden op dit stuk 5-baans autosnelweg, met hun knipperlichten en dalende snelheidsbeperkingen, moeten voor die crimineel wel zichtbaar zijn geweest. Of hij zou achterstevoren achter het stuur moeten hebben gezeten. Daarbij had hij ook nog een bijrijder, die zou hebben kunnen waarschuwen!
Wat er zich in de stomme harsens van dit stuk verdriet heeft afgespeeld zullen we waarschijnlijk nooit weten, maar ik hoop, dat de rechter de zwaarst mogelijke straf zal opleggen. Ook voor de medeplichtige bijrijder. Dat zal hij (de rechter) m.i. verplicht zijn aan het niets vermoedende dodelijk getroffen slachtoffer en diens nabestaanden.
En wat betreft het stuk ellende, dat zich opwierp als advocaat: Van mij mag hij met gierende remmen eindigen tussen twee voluit remmende 40-tonners! Bah! Wat een misselijk makend walgelijk sujet!
@9000cse:
Amen.
@Pordon ; Als jij gebrekkig Nederlands leest is dat niet mijn zorg man ;-)

“Oh nee wat jij zegt is onzin hoor!”

Dat kan iedereen, over fundering van je mening gesproken :-p
Ps, geldt ook voor valleyman. Het gaat hier niet om je mening, het gaat hier om de feiten. Meningen zorgen alleen maar voor ruzies, feiten daar kun je niet omheen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).