Fiat Freemont trekt een politieuniform aan

Auteur: , 19 Reacties

Vandaag heb ik twee dingen geleerd: 1) het alarmnummer in Italië is 113 en 2) een politiewrap staat beter op een Lamborghini LP560-4.

Hoe chauvinistisch Italianen soms ook mogen zijn, de autoriteiten rijden met aardig wat niet-Italiaans spul rond. Naast de Audi Gallardo wordt nu ook een Dodge Journey met een Fiat logo er overheen geplakt ingezet voor de Italiaanse wetshandhavers. Voor als je nog niet helemaal aan de volle 560 pk toe bent, zeg maar. Bovendien is het iets praktischer en goedkoper dan zo’n raspaard. De massa onder de dienders moet zich ook kunnen verplaatsen.

De auto, die overigens niet naar Nederland komt, zal worden ingezet naast het bestaande wagenpark, dat onder andere uit nog écht Italiaanse Gulietta’s bestaat. Hadden ze ook nooit gedacht, dat ze op een dag nog in Amerikanen zouden rijden. Maar dankzij Sergio Marchionne is dit onwaarschijnlijke scenario waarheid geworden. (via la Reppublica)

Mocht je willen weten hoe een kapotte Freemont er uit ziet, hij was onderdeel van de grote NCAP-test van vandaag. Hier zien we hem zich in een statisch obstakel boren, en op deze video wordt de ESC-test uitgevoerd. Het resultaat: 5 sterren (natuurlijk).19 reacties

Dat Fiat-logo is ook gekaanstekerij. Verder ziet deze Journey er vrij normaal uit voor een politieauto.
Staat ‘m best goed! Ziet er strak uit.
@theblackstig: Strak? Kijk naar die achterkant… Hele model vind ik erg lelijk, hij is toch een een beetje anders dan de Dodge, die ik juist niet zo erg vond.
Op zich geen lelijke auto, maar mijn god, waarom moest Fiat dit doen :cry:
Vind dit ook spijtig van Fiat :( maar stel je voor als deze ooit politie auto zou worden :O http://www.youtube.com/watch?v=jbuFbiiFZgs
Ik denk dat de Carabinieri steeds met Italiaanse auto’s rijdt, maar de gewone Polizia rijdt bijvoorbeeld ook met Volvo V50 en andere niet Italiaanse auto’s. Niet zo bijzonder dus.
3.6 Pentastar & AWD. Lijkt me meer dan een volwaardige all rounder voor de politie.
@Laue:

2.0 jtd is ook geen straf hoor ..
en idd .. puik pliesie bakkie ..
“het alarmnummer in Italië is 113”

Dan krijg je alleen de pliesie aan de lijn; het algemene noodnummer is ‘gewoon’ 112
aha. Maar in NL hebben wij niet iets dergelijks toch? *Denkt heimelijk terug aan de tijd dat het nog 06-11 was..*
@sir_smokalot: Bij 112 regelt de centrale welke diensten nodig zijn bij de gemelde calamiteit. Een jaar geleden zat ik bekneld aanboord van een schip in Rotjeknor en toen kwamen na het bellen van 112 er 2 man van de havendienst, 2 politieagenten en een ambulancebroeder op een brommer.
@sir_smokalot: 0900-8844 voor de politie hier in NL (geen spoed) :P
@nielsvanderweiden: is dat niet in alle Europese landen zo ?
@nielsvanderweiden: 112 is in Italië het nummer van de Carabinieri.
https://secure.wikimedia.org/wikipedia/nl/wiki/Alarmnummer

Italië vormt een uitzondering met het gebruiken van 113, in andere landen vindt men het te makkelijk verwarren met 112.
Ach ja met een financiële crisis kan je criminelen moeilijk 1 voor 1 vervoeren per Lamborghini. Dit is veel efficiënter :)
@sir_smokalot + 1000 voor de Audi Gallardo :D
OT lijkt me beter dan een Golfje of Polotje waar ze in Nederland meer rijden.
@norge: Meer is mee.
mooie slee die freemond!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).