Honda Accord doet 1 miljoen mijlen

Auteur: , 97 Reacties

Respect! Een Honda Accord uit 1990 heeft 1 miljoen mijlen op de teller gedraaid. Jep, 1.609.344 kilometer in een oude Accord, impressive huh?

Dat lukt natuurlijk alleen in goed verzorgende handen. En dat klopt ook, eigenaar Joe LoCicero is namelijk “master auto technician” en zorgt liefdevol voor zijn oude beestje. De Honda is door hem “True Blue” genoemd. Hij kocht de Accord met 74.000 mijlen op de teller in 1996.

In de vele jaren trouwe dienst moesten het stuurwiel, de veiligheidsgordels, radiator en de benzinepomp wel eens vervangen worden maar de motor en de versnellingsbak zijn volgens Joe nog altijd origineel. Wel haalde hij één keer het blok uit elkaar. Joe heeft bij een aantal autobedrijven geprobeerd zijn auto voor een miljoen dollar te verkopen, maar dat lukte niet ondanks het feit dat Joe van mening was dat een dollar per kilometer helemaal niet teveel gevraagd is. Gelukkig voor hem kreeg Honda hem in de gaten. Afgelopen weekend kreeg hij een gloednieuwe 2012 Honda Accord cadeau van Honda Amerika. Way to go Joe, op video!

Met dank aan iedereen voor de tips!97 reacties

Leuk, begint zn teller nu weer vanaf 0? :D
@amazinglaurent: Zucht…ik mis de jaren 90 kwaliteit!! Heb net een 2006 Honda gekocht, maar die kan niet tippen aan mijn starlet uit 1990, qua kwaliteit en hoe alles aanvoelt.
Hoe krijg je dat in godsnaam voor elkaar? In ieder geval RESTECPT. “…Joe heeft bij een aantal autobedrijven geprobeerd zijn auto voor een miljoen dollar te verkopen…” Wtf @ that? Maar goed, altijd lekkere reclame voor Honda en ook zeer sportief dat ‘ie een nieuwe bolide krijgt. :)
@kaasboerin: Haha ja dat dacht ik ook.. “WTF @ that..” wat dacht die nou?
@kaasboerin:
Deze man (http://www.allcartech.com/news/1061720_3-million-miles-by-2013-volvo-p1800-still-breaking-records) heeft al meerdere Volvo’s gekregen doorheen de jaren (bij het behalen van diverse MIJLpalen)…
@CasperH,

Hij heeft een amerikaanse Accord gekregen van Honda, die zijn niet te vergelijken met de europese Accord’s (die worden daar weer als Acura verkocht).
@406_v6: Ook in Amerika word de Honda Accord gewoon verkocht hoor! Acura is daar voor Honda wat Lexus voor Toyota is, het luxe merk ook wel gezegd.
Die maakt een hoop kilometers per jaar…
easy .. GOED onderhouden en niet verkopen/inruilen ..
@lincoln: 1.600.000 kilometers in zo’n doodsaai hok easy?
Mij nie gesien
@billy911:

hallo ..
die beste man is monteur ..
voor die kerel is elke auto even saai/spannend ..

geen enkele monteur trapt in marketing gelul en priemiejum geneuzel ..
die lui staan daar meestal ver boven ..
@lincoln: Een Colombo V12 net zo interessant als een 1.4 Turbo? sure
@billy911:

ik zeg toch “DIE lui staan daar meestal ver boven” ..

had het niet over jouw opinietje ..
@lincoln: Ik ook niet, just sayin dat ik me slecht kan voorstellen dat een monteur liever met software updates bezig gaat dan met kleppen stellen. Maar goed je hebt wel gelijk wat deze honda betreft.
@billy911: ik zal het je vertellen, ik ben monteur.. ik doe geen van beide liever, de afwisseling maakt het leuk..
@lincoln: ‘erin trappen’ wil ik het niet noemen, ik betaal liever meer voor een auto van betere kwaliteit, dan goedkoop en er zelf continu aan (moeten) knutselen. Denk ook dat ik niet de enige ben daarin. ;)
@kaasboerin:

nog betere kwaliteit dan deze 90er Honda ??
dan heb je het niet over je eigen auto iig ..

en nope .. je bent zeker niet de enige consument op deze aardkloot ..
@lincoln: Eens, en dat terwijl ik een grote BMW liefhebber ben ;) Althans ik neem aan dat hij BMW rijdt, maar veel betrouwbaarder dan een Japanner uit 1990-2000 kan het niet.
@lincoln: Heb het niet over de Honda specifiek, maar over ‘betere’ (lees: premium) auto’s in het algemeen, voor zover komen mijn ervaringen wel degelijk overeen met mijn verwachtingen die ik had van bepaalde autofabrikanten.. :)
@kaasboerin:

oooowww dat “betere” ..
dat “betere” van beter gevoel ..

komt goed uit .. want priemiejum staat idd voor “beter voelen” ..
@lincoln: Moet ik hier nog op in gaan? Of worden merken als BMW, Mercedes premium genoemd omdat.. Het uit de lucht kwam vallen ofzo? Dat zijn namen die na tientallen jaren en miljoenen ervaringen ontstaan zijn.. Daar kan jij niks aan doen Lincoln.. :lol:
@kaasboerin: Premium is een honderd procent Duitse marketingkreet. Bedacht door wetenschappers onder aanvoering van een professor die ook bij Mercedes zijn brood verdient (of verdiende), met als enige bedoeling de verkoopcijfers op te krikken. En daar zijn ze bijzonder goed in geslaagd.
@MarkieS: Tuurlijk, en president Bush zit achter 9/11.. Kom op zeg..
@kaasboerin:

noem mij dan maar eens 3 essentiele verschillen tussen een Toyota Camry en een Audi A4 ..
@kaasboerin: Premium is een achterhaalde marketing term. Dus hoog tijd om ermee te stoppen.(geldt voornamelijk voor Preußen embleem rijders)
kaasboerin via iPhone app
@imba: Noem het hoe ik het wil noemen.. Bovendien vind ik het een perfecte woord voor het gevoel dat ik krijg als ik deze duitse auto’s langs zie rijden, al sinds ik klein was, toen wist ik het hele bestaan van het word premium nog niet af, tot ik heineken begon te zuipen. ;) Maar goed ik hoor het al, ik ga de E90 direct inruilen voor een Accord uit de jaren 90, immers die kan 1,6 miljoen km doen, een premium zou dat nooit kunnen. (allemaal meuk!)
@kaasboerin: Aan elke auto moet geknutseld worden, zo ook bij premium auto’s. De Toyota Starlet, gekocht op 110.000km heeft slechts één reparatie gehad aan de ophanging en de nodige uitlijningen, voor de rest heeft hij nu al 40.000km probleemloos doorgekacheld en zal hij dat nog vele jaren doen. De BMW 5 die op 50.000km was gekocht, is nu ook 45.000km verder en heeft veel en veel duurdere reparaties gehad, waaronder de ophanging en elektronica. Kwaliteit kan je in vele manieren uitdrukken, zoals ‘zoveel mogelijk kilometers voor zo min mogelijk geld’, natuurlijk snap ik dat interieur daar niet aan kan tippen, maar in het geval van dit topic is dit natuurlijk wel on topic ;) Ik vind het in ieder geval knap dat hij het zo lang uithield, maar het is dan natuurlijk ook een Japanner..
@jzaero: Hangt volgens mij ook superveel aan de bestuurder af, als je al planken gaat met een koud blok, of heel veel binnen de bebouwde kom rijdt, dan hoef je ’t niet eens te proberen lijkt mij..
@kaasboerin: aan = van
@kaasboerin: Motorblok is niets mis mee, die doet het nog prima en ik laat hem altijd opwarmen ;] we rijden er ook erg zuinig mee. Het was de ophanging die volgens de dealer vervangen moest worden, schokdempers etc. Juist met de Starlet ben ik veel minder zuinig, heb daar ook de nodige ervaringen mee gehad, geen ABS, geen TCS, geen ESP, geen airbag, enige optie is een neerklapbare achterbank. Leer je overigens heel veel van als je een auto zonder enige elektronica rijd en het is nog leuk ook! Zonder de rest in gevaar te brengen natuurlijk.
@jzaero: Nou ja dan tref je het niet maat.. Natuurlijk is het duur maar het hoort in ieder geval niet zo snel mis te gaan.. Overigens doel ik dan ook meer op het rijden zelf, als ik premium zeg, in elke auto gaat er wel eens wat stuk.
@kaasboerin: premium of niet, een BMW zal het op dat gebied nooit winnen van een Toyota.
Een Toyota is moeilijk kapot te krijgen, en met BMW’s wil dat wel prima.
@kaasboerin: Ik zeg niet dat hij onbetrouwbaar is, maar gewoon dat er gewoon qua betrouwbaarheid niet zo snel iets beter te vinden is dan een Toyota of Honda, althans uit dat jaar dan. De elektronica tegenwoordig is gevoelig, niet zozeer dat het meteen een slechte ervaring wordt, want ik rijd graag in de BMW, maar het is natuurlijk gewoon duur. Na 96.000km heeft de BMW in ieder geval nog niet langs de kant gestaan -even afkloppen-, maar de Toyota doet het dus net zo goed. Premium of niet laat ik aan jou over, maar natuurlijk klinkt BMW beter dan Toyota.. dat blijft.
@jzaero: Dat valt wel mee, de kinderziektes zijn er jaren geleden al flink uitgehaald, kijk naar BMW’s iDrive systeem, toen Mercedes daarna een dergelijk systeem in hun E-Klasse (of was het nou de C?) introduceerde, hadden die in het begin ook veel kinderziektes. Maar ik geef toe, er gaat wel is wat stuk hier en daar, neem bijvoorbeeld BMW’s korte ervaringen met turbo’s, toen de 335i werd geintroduceerd, mankeerde de turbo vaak wat (de 1 heeft er nooit last van gehad, de ander meerdere keren) Is toch gelijk een paar ruggen voor een nieuwe..
Ik ben het met je eens, ik doelde dan ook meer richting het comfort en sportiviteit van zo’n bak. Ik heb in allerlei soorten auto’s gereden maar tot nu toe bijna geen bolide kunnen vinden die zo heerlijk als de BMW rijdt.. Hoop dat ik nu niet als een fanboy ga klinken :) Ik sta altijd open voor ervaringen met andere auto’s.
@rikus: overdrijven is ook een vak.
@kaasboerin: niets overdreven. Feit en ervaringen!
@kaasboerin:

BMW is sowieso niet bepaald goed met turbo’s, begin daarom maar niet over de x30D motor.
@jack_abarth: Oh maar ze zijn daar inmiddels alweer veel beter in hoor, ook dat was een beetje het kinderziekte-principe. Nu zit in bijna elke aankomende 3er (und einzer) turbo’tjes.
@kaasboerin: Mijn volgende wordt waarschijnlijk een E46 320i tot 330i, iets daar tussenin denk ik. De E46 is gewoon een leuk klein smijtwagentje. De E60 5 serie daarentegen is al flink comfortabeler ingesteld en het gewicht tikt wel aan. Het iDrive systeem heeft overigens ook bugs hier en daar en wil af en toe niet snel genoeg meekomen bij het navigeren door de menu’s heen, maar over het algemeen werkt het prima. Ik snap best dat comfort en sportiviteit enzo ook wat mag kosten, ik rijd echter ook heel veel in de Starlet, gemiddeld denk ik al rond de 16.000km/jaar. Ik stap nooit erg vermoeid uit, maar natuurlijk is de algemene ervaring in de BMW veel lekkerder. Het ging hier in dit topic echter voornamelijk over de kilometers en de betrouwbaarheid ervan. Vandaar.
@jzaero: Hehe, goede keuze, 330i e46 = porno, zit er af en toe zelf aan te denken om die te gaan halen en de E90 weg te doen, maar ik heb hem nog maar net.. Verleiding even weerstaan. De iDrive in de Pre-LCI is redelijk traag, dat klopt, maar heb je die van de LCI zie je al dat die véle malen beter is. Gelukkig gaat dat allemaal snel. :) Laat weten wat je van plan bent, ben benieuwd.
@lincoln: Geen nieuwe auto kopen, al het onderhoud zelf doen en dan een auto krijgen. Wat een drama voor de autoindustrie, deze man. ;)
@Citrofiel:

inruil voor een filmpje maken ..
goedkopere reclame is er niet ..
@Citrofiel: Hahaha.. mooi! :mrgreen:
in dat geval; wie wil er nog een suzuki swift kopen voor 120.000 euro?
Degelijke auto zo’n honda. Maar het 1,6 miljoen km volhouden in een honda vind ik een knappe prestatie!
iemand geintreseerd in een Seat Toledo uit 95 voor 345duizend? wat een onzin dat ding voor een miljoen verkopen, hij zat geloof ik in 96 echt van ”i have an idea” Ik ga deze lelijke auto klokje rond rijden en hem dan voor 1miljoen verkopen! maar ook 1mil mijlen met deze lelijke wieldoppen?:p
@meneersander: of wacht zijn ze winterbanden natuurlijk, in de zomer 28inch chromen jetsers eronder.
Gemiddeld 93.000km per jaar, netjes…
@jack_abarth: kleine 400km/dag
Ik hoop dat z’n werkgever zijn brandstof betaald..
@vale46: De brandstof kost daar niks…
@RickB: De helft, maar auto’s drinken daar twee keer zo veel (behalve een accord als deze). Dus zij zijn ook veel geld kwijt aan brandstof.
@Jochempie: Wat een geld, veeg mij op!
@RickB: Ja, wij rijden met z’n allen van Amsterdam naar Almere of van Eindhoven naar Maastricht. Stukjes van niets als je het vergelijkt met de afstanden die Amerikanen moeten overbruggen om dezelfde taken uit te voeren. En dan weten ze ook nog niet eens wat het woord wandelen betekent. Volgens mij zijn ze per saldo vrij veel kwijt.
@RickB: 400km/dag aan 7liter gemiddeld, 28 liter/dag aan 1 euro? Ongeveer 25 euro per dag. Komt neer op 750 euro/maand.
Daar kan je al een deftig appartement mee huren hoor!
@vale46: Het is een beetje afhankelijk waar deze meneer woont maar je kan in de VS nu tanken voor 320 als je een beetje afgelegen woont.

Oftewel $3,20 per 3,79liter (das dan dus 0,60euro cent de liter).

Trek dus maar 40% van je berekening af.
@Donstil: da’s gratis! :o
Ik dacht dat ze altijd ietsje minder dan een euro moesten geven, maar 60 cent?
We kunnen straks beter met de hele gemeente een tanker inhuren om in Amerika wat goedkoop spul op te halen.
@vale46: mja de benzine is daar wel van mindere kwaliteit hé, maar toch het is goedkoper dan gas hier:P
Wow, gloedje nieuwe krijgen Accord krijgen is geen misselijke prijs.
Zie ik in Nederland niet zo snel gebeuren door Honda.
@d15b2: Nee vond ik ook al, waarschijnlijk is dit verhaal all over het Amerikaanse nieuws geweest en heeft Honda die auto ruim terug verdiend.
+ 1 miljoen (miljard)!
Hij kan de teller ook hebben doorgedraaid als het toch een monteur is zou hij dat zonder problemen kunnen doen ;)
@mo112: Waarom zou je dat in hemelsnaam doen? Denk dat meneer ook keurig netjes de boekjes in heeft gevuld?!
@mo112: Goed punt, je hoort altijd over terugdraaien voor de pegels maar deze man draait hem gewoon door en krijgt een splinternieuwe auto voor de moeite!
@mo112: hahah ja wilde ik ook al zeggen;p
Gevalletje kilometerteller verder draaien? :D

Gemiddeld 400km/dag! Ik hoop dat hij op een onkostenvergoeding kan rekenen.
@vale46: Roep dat nou niet té hard, straks steken die extremisten z’n auto in de fik omdat ‘ie zovaak tankt.
@kaasboerin: Als die voor zijn werk nu op zoveel locaties per dag moet zijn, hij kan zichzelf moeilijk in 2 splitsen.
eerste auto met heldere koplampen! go hondaa
@besaram: Nondeju dat is nog eens indrukwekkend!…
eerste auto met heldere koplampen! go hondaa
Dollar per kilometer? Moet dollar per mijl zijn volgens mij. Anders zou hij $ 1.609.344,- moeten vragen.
@Tommy2: Dat viel me ook al op.
@Tommy2: Dat viel me ook al op.
Cool congratulations voor hem en zijn nieuwe 2012 blauwe Honda Accord de amerikaanse versie natuurlijk heb een keer da amerikaanse versie van de Accord gereden in India in Delhi whoww hij is geweldig het was een grijze en ik had het gehuurd bij Sixt Delhi
Een Fiatje met 1 miljoen op de teller : http://www.autoweek.nl/forum/read.php?1,4350175,4351799
Tja en dan wel 1 miljoen proberen te vangen.
Heel erg knap! Wel jammer dat het nu een soort reclamestunt geworden is.
elke keer ff stukje vooruitdraaien, huppa zo de 1 miljoen mijlen gehaald :)
Respect Honda !
@mark88: ho ho, heeft die man zelf gedaan..
mijn citroen hok heeft 354 000km. gezien mijn rijstijl vind ik dat ook al wonderbaarlijk… misschien moet ik eens bij citroen gaan vragen of ze er 345k€ willen voor neertellen :p
Zozo, dat is naar de maan en weer terug. En dat keer twee.
Fantastisch! Jappen staan wat betrouwbaarheid betreft eeuwig op 1.
haha, kan MAKKELIJK uit voor Honda, uitgebreid op het nieuws, nu hier op Ab, ongetwijfeld in elk land op het nieuws geweest.. hoe goedkoop wil je je reclame hebben, het minste wat ze konden doen was die man bedanken.. kan hij over 15 jaar weer reclame maken :)
dat is gewoon 70.000 km/jaar? :S
@towi1989: En? Ik ken wel mensen die 100.000 per jaar doen. Als je veel rijdt voor je werk (vertegenwoordigers bv.) die leven praktisch in hun wagen.
Zo’n Honda heb ik ook nog gehad ,eeuwigheidsmachine die nog goed reed ook.
En ziet er nog steeds niet oud uit.
Ik vind dit indrukwekkender ook al is het slechts 600.000 Miles
http://www.youtube.com/watch?v=X2Fe1VVJJLY
@six-trey: Daar rol ik liever in dan zo’n gare Honda :P
OT: toch REPESCT voor die knakker met die Honda!
@six-trey: Prachtig, respect voor die man! Lijkt me een heerlijke wagen
@six-trey:

3th thing is .. I CARE ..

meer is het idd niet .. mooi volk ..
Doet hij mooi. Nu geef die vent een nieuwe wagen…
Denken jullie dat een moderne Accord dat ook nog zo makkelijk haalt?
@NicoLauda: Houd ons niet langer in spanning! :P
Iemand nog een Volvo 850 kopen voor € 429.896,- ?
@martijnnn: Hahahaha.. I lol’d bigtime.. :) Zo weinig? Cheapass.. :mrgreen:
zo moest ik afscheid nemen van mijn civic die 3 en half ton aan kilometers nog nooid iets aan de versnellingbak vervangen was. nog niet eens een andere koppelingsplaat. de motor zonder manco’s, maar de carrosserie was wel aan teveel lasbeurten toe. met al een goede auto maar nu rij ik in eentje van een ander merk die een miljoenen reputatie heeft. het is geen 850 ook geen 190. een VW diesel.
Automaat? Klasse als die 1,6 mln km mee gaat!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).