Nu ook elektrisch: Fiat 500!

Auteur: , 40 Reacties

Dikke vette überscoop! Fiat test een elektrische 500 op Nederlandse bodem! Echt waar!

Nee natuurlijk niet. De eigenaar of eigenaresse van deze Fiat 500 is gewoon te lui om verder weg te parkeren. De 500 die we hier zien is -in tegenstelling tot de 500 van Khadaffi– namelijk gewoon voorzien van een 1.2 benzinemotortje. Wel mooi dat de tweede elektrische auto die hier wil parkeren nu een verlengsnoertje nodig gaat hebben. Hippies pesten is leuk!

Wel interesse in een elektrische Fiat 500? Dan moet je nog even geduld hebben, maar hij komt wel!

Met dank aan Ruudje voor de spot!40 reacties

Ik heb bij mn Golf 2 ook gewoon een verlengsnoer, altijd goed parkeren en vaak nog gratis ook! Snoer uit de motorkap laten komen, in de muur stoppen en klaar! ;-)
@jpfeikens: En daar trappen ze in?? ;) Je hebt me zojuist op een idee gebracht :D
@jpfeikens: Goed idee idd…
@jpfeikens: DUDE! dat is een geniaal idee :lol: opzich.. zouden ze er intrappen ?
heb nog wel een oranje liggen :lol:
@jpfeikens: Als deze grap mijn laadpunt zou bezetten, zou ik jouw verlengsnoer even aanstrippen en de fase aan je carrosserie hangen. En dan hopen dat je eerst de boodschappen in je auto wil leggen voordat de stekker uit het stopcontact wordt gehaald.

hebben we toch nog SPANNING en sensatie met een golf 2.
Das in Zoetermeer, valt nog mee dat de tweede vrij is. Meestal zijn allebei de plekken bezet, en niet door een ev.
@aeroo: ja klopt :P onder de Media Markt. daar staan inderdaad regelmatig niet-EV’s
@Mercman: En als je dan ballen hebt zet je je Leaf erachter aan de lader. Lat die asociaal maar ff wachten als hij te lui is om te lopen.
@Donstil: Hoezo ben je meteen asosiaal als je daar met een niet-EV parkeert, het kan toch niet de bedoeling zijn dat er straks royaal met EV-parkeerplaatsen wordt gestrooid en dat je je ECHTE auto nergens meer kwijt kunt?
Het is asociaal dat we als ECHTE-auto-eigenaar ons blauw betalen aan belastingen en accijnzen, en vervolgens overal verbannen worden.
Zo, dat vind ik ervan.
En als er dan een EV dubbelparkeert, gewoon wegduwen of eroverheen rijden met je Hummer! (en z’n snoertje stukknippen hè hè hè….)
@eddythedriver: Jaja stoere praat “gewoon overheen rijden”. Hou oud ben jij?
Ik kan me trouwens niet voorstellen (zoals jij het nu doet overkomen) dat er geen normale plekken meer zijn in deze garage.

Een oplaad plek is gewoon voor een elektrische auto, daar gaan staan met een benzine auto is dus asociaal. Net zoals parkeren op een invalide plek zonder invalide te zijn.

Mensen die daar mee kunnen zitten moeten dan maar elektrisch gaan rijden, mogen ze er ook staan.
@Donstil: invaliden kiezen niet zelf voor een beperking. Daarom zijn privileges als een goede vrije parkeerplaats rechtvaardig. Maar voor electro rijders ligt dat heel anders, die kiezen zelf voor hun beperking. Zolang de wet niet is aangepast dat je niet met een niet electro auto op een electro plaats mag staan is er van associaliteit ook geen sprake.
@eddythedriver: Een parkeerplek die niet voor je bedoeld is inpikken gewoon omdat je vind dat je er recht op hebt – ook al wijzen alle regels anders uit – is asociaal, ja. Maar je voelt je vast geen aso, he? Want dat zijn altijd anderen.
@eddythedriver: Hoe zou jij het vinden als mensen met een elektrische auto aan de benzinepomp parkeren, zodat jij niet meer kan tanken? Gewoon, omdat zij vinden dat ze daar mogen staan omdat ze een ‘echtere’ auto rijden dan jij?
@dondeboer: Ik zie overigens vaak genoeg mensen hun auto bij de pomp zetten zonder te tanken, maar alleen voor te shoppen, maar ik snap je punt :-)
@dondeboer: Dat is nou het hele punt wat de daar omschrijft, het is gerust te begrijpen dat je niet met je brandstofgestookte auto (hierna ba genoemd)op een ev-oplaadplaats gaat staan, en als je ev nog vol is kan staan waar je wilt, maar als alles vol is en de ev plaatsen nog beschikbaar zijn waarom mag je dan niet met je ba daar gaan staan? er is toch geen parkeerverbod voor ba’s op dat soort plaatsen?.

@donstil (12:01): invalideparkeerplaatsen maken hier geen deel uit van de discussie, en om je een plezier te doen zal ik voortaan niet meer ev’s opzij duwen.
@aeroo: Ik ben daar ook pas geweest :P Toevallig haha, want ik kom er echt nooit
Er staat ook nergens dat je er niet mag parkeren.
@jack_abarth: en het is groen, en groen betekent goed, goed betekent parkeren!
Inderdaad in parkeergarage onder media markt. Heb daar gewoon en er staan nooit elektrische autos aangekoppeld. Je mag er eigenlijk ook gewoon parkeren.
Niet echt spotwaardig en al zeker niet het vermelden op autoblog waard…
@Joerek: gewoon = gewoond
@Joerek: Ik vond het wel grappig aangezien hier kort geleden een stukje over het testen van de electrische 500 stond..
Leuk om je spot terug te vinden op de homepage :) Zoals hier al meer gezet (maar ik had het vergeten erbij te plaatsen) is het inderdaad Parkeergarage Nederlandlaan in Zoetermeer.

Door mij hier al boven gezegt maar ik vond deze spot wel leuk inspringen op de actuele ontwikkelingen rond de 500 en het hier eerder geplaatste bericht over de electrische 500.
Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik ook al eens een EV-parkeerplek in Hoog Catharijne in Utrecht heb bezet met mijn benzineslurper.

Ik kon er na een rondje rijden geen lege plek vinden op het hoofddek en ben er maar gaan staan (2 plekken, altijd leeg). Dus 1 plek bezet. Uiteraard was de andere plek nog steeds leeg toen ik terugkwam. Als er maar 1 plek leeg was geweest had ik het ws niet gedaan…

Dit geeft meteen aan hoe vervelend het is als je een EV rijdt: je weet nooit zeker of je ergens kunt parkeren. Daarvoor moeten er nog veel meer laadpalen worden geplaatst. Stel je voor dat er door toeval ineens beide plekken worden ingenomen door een EV… daar sta je dan mooi met een bijna-lege accu… Je kunt er gewoon niet van op aan.
@Sorcerer: In NL weet iedereen nooit zeker of ie kan parkeren… Bij een EV is het probleem meer dat je dan dus ook niet weet of je kan opladen. Ben dan ook benieuwd of er echt heel veel meer oplaadpunten komen; zijn dat allemaal plekken waar een normale auto niet meer mag parkeren? En wie betaald al die elektriciteit? Vroeg of laat wordt dit pijnlijk voor EV’s of brandstof auto’s of allebei…
@BJ: De elektriciteit wordt nu nog betaald door de overheid, energiemaatschappijen en andere participanten in allerhande laadpaal projecten. De paar euro per auto, meer is het toch niet, wordt als kosten voor het enthousiasmeren gezien.
Ik zie dit meer als een (zoals ook op de muur te lezen: ” Oplaadpunt elektrische auto”) een vak om je elektrische auto op te laden en geen parkeerplek. Ofwel daarna weer elders een parkeerplek zoeken, zodat de volgende groene auto er weer aan kan. Net als de bezine en dieselrijders naast de pomp parkeren om hun auto vol te tanken. Als je wilt parkeren heb je hier dus niets te zoeken op deze plekken. Auto opgeladen… wegwezen.
Wellicht nog een extrabord ophangen met uitleg over het gebruik. Vraag me af wat het beleid is omtrent deze plekken.

p.s. hoe werkt het eigenlijk? Hebben die mensen een soort van chipkaart?
@jack_abarth:

Er staat ook nergens dat het een parkeerplaats is..
@EFB:

Dat klopt, maar wanneer het niet mag dan is dat ook bekend en vastgelegd. Zoals bijvoorbeeld een invalideplaats. In je theorielessen leer je dat je daar niet mag parkeren.
Nu is dit idee gekomen, wat ik overigens toejuich, maar wordt niet omschreven dat je er NIET mag parkeren.
Dit is naar mijn weten ook niet bekend gemaakt op bijvoorbeeld internet of andere media.

Nu komt daar dus de vraag aan uit, doet de fiat rijder iets fout of niet.
@jack_abarth: nee deze 500 rijder doet niks fout.
@mashell:

Dat leek mij dus ook.
De Fiat is in ieder geval zuinig, maar verder niet het vermelden op autoblog waard. Bestuurder wast vast nog niet helemaal wakker.
Er was al een speciale Fiat500 die elektrisch was bij khadaffi.
@amg77: Heb jij de tekst wel gelezen? :)
@adyton: oh, overgeslagen :P
Is het officieel verboden om daar te parkeren ?

Vind ik dat idee van ‘@jpfeikens‘ zo gek nog niet..

Maar hun pesten lijkt me idd zeer leuk :D iemand een idee of je die stekker er zo uit kan trekken ? of is die vergrandeld ?
@dennisr:

Waarom zou je hun gaan pesten, beetje sneu niet waar?
@jack_abarth: als je gaat nadenken is pesten sowieso sneu, maar daarom kan het nog wel grappig zijn, niet waar ? :)
@dennisr: De parkeergarage is niet van de gemeente, dus je kan niet bekeurd worden voor foutparkeren. Je kan en mag er gewoon staan. Of het netjes is is een tweede. Er staan daar overigens nooit elektrische wagens aan de prik.
@Joerek: ohw, dat is ideaal :) ach als er plekjes vrij zijn parkeer je daar natuurlijk gewoon, maar dan weet ik dat voor als het te lang zoeken is :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).