Benzinedieven klemgereden door omstanders [updated]

Auteur: , 88 Reacties

Wat een timing. Daags na het A2-drama waarbij een tweetal benzinedieven een 35-jarige man uit Maastricht (met trouwplannen) doodreed werd er gisteravond opnieuw een poging tot peut-diefstal ondernomen. Het was raak bij een tankstation langs de A6 bij Lelystad. Dit keer zorgden omstanders er echter voor dat de stelende ratten niet konden ontkomen: ze werden pardoes klemgereden.

Het verhaal verbaast ons eigenlijk nergens: Twee mannen (een 35-jarige Amsterdammer en een 48-jarige man uit Almere, beiden bekende van de politie) gooiden hun tank vol en stapte direct erna weer in om weg te rijden. Verschillende media maken vandaag melding dat deze twee sujetten vervolgens direct werden klemgereden aan de pomp. Door omstanders nog wel. En zodoende kon de gealarmeerde politie het tweetal inrekenen. Ze bleken met gestolen kentekenplaten rond te rijden. Opnieuw een gevalletje peutdiefstal met voorbedachten rade.

Indien dit waar is: driewerf hulde voor de omstanders. Je eigen bezit in de strijd gooien om twee hufters van klootzakken te stoppen is moedig (wat zal de verzekering ervan zeggen?). Het had fout kunnen aflopen immers. Maar wat zou jij doen in het geval van een benzinediefstal terwijl je erbij staat met je bolide? De held uithangen? Iemand keihard klemzetten? Of toch maar direct de popo waarschuwen? Geef het hieronder aan in de poll, we zijn namelijk best benieuwd naar de uitslag.

UPDATE 19:30 – De klemrijders waren brandweermannen uit Urk. Helden!88 reacties

Bmw op de foto: check
@bmwmaaktrijdengeweldig: 7serie chek!
@bayerischemotorenwerke: bmw e32 check
@undifined1: bij nader inzien kan het ook een e34 5 serie zin trouwens
@undifined1: Ja het is ook een e34, kijk maar naar de bolling op de motorkap.

Ik zou geen risico nemen ze klem te zetten met mijn auto, je weet maar nooit wat voor wapens dit tuig draagt. Ben overigens zuinig om op m’n 3.0csi.
@DonEmilio: Slechte reclame voor E34’s dus. Aanpakken die lui!
Auto helemaal klemzetten en vervolgens wegrennen…
@Hubert: nah…beetje een Chavez-aktie… ;-)
Ik had sowieso niet mijn auto in de strijd gegooit, tenzij ik bakken vol geld ergens had liggen.
Wonder dat het goed afgelopen is. Deze dief was gelukkig niet maniakaal zoals die van het A2-drama. Maar komop, het gaat om brandstofdiefstal. Je gaat je leven daar toch niet voor wagen? En zo ja: ook andermans leven???
@baasbas: Lol. “Meteen auto ervoor bij de pomp” las ik even overheen :)
Met m’n eigen auto niet, wel met een auto met een waarde van 2.000,- of minder.
@kaasboerin: want jij denkt dat je bij een auto boven de €2000,00 je schade niet kan verhalen?
@pimmas: Nee, ik zou 2.000,- opofferen om een stuk tuig te pakken. Geen dank, nu jij weer.
@kaasboerin: Ik weet niet of je hebt opgelet de laatste tijd, maar het met opzet “aanrijden van mensen” is strafbaar en word gezien als poging tot doodslag… Maar ja als het je lukt betaal ik je gemaakte schade wel, het is natuurlijk een helden daad.
eventuele schade gewoon per direct aftikken ..
het zijn nml ALTIJD fiscaal kale kikkers ..

horloge/ketting/cash/gouwe-tandjes hebben ze ALTIJD bij zich ..
@lincoln:
Helaas is dat allemaal ook vaak klatergoud…
@Hubert:

roof en steel volk hebben vaak de neiging om goud als een waarde vaste fiscaal onzichtbare investering te zien ..
Blijkbaar had de politie geen zin om uit te rukken vanwege de bezuinigingen en uit angst voor weer een dode.
De belastingbetaler betaalt de agenten om niks te doen en ze mogen zelf boeven gaan vangen.
Het zal me niks verbazen dat er binnenkort iemand is die weer benzine jat en geweld gaat toepassen tegen omstanders die hem proberen tegen te houden. Kwestie van tijd. I rest my case !
@bempi: Mee eens, ik vind de schuld van het A2 drama bij de politie liggen maar ik heb er geen negatief beeld van ze aan overgehouden, het ging gewoon een keer fout. Ze moeten niet zo zwaar aan hun imago tillen maar gewoon hun werk doen. En als je wilt leven met die bezuinigingen ontsla je maar wat verkeerspolitie.
@burninrubber: lekker he de politie afzeiken! wat als die vent doorgereden was naar amsterdam en daar iemand had doodgereden? ze doen dit nu al meer dan 20 jaar en dat nu een stel hersenlozen iemand doodrijden is NIET deschuld van de politie. (wie had het stuur in het handen? wie wie had de controle over de pedalen?)
@lambo4all: de voorvluchtende sloeg pas op de vlucht toen de politie op jacht ging naar ‘m
@lambo4all: Even voor de duidelijkheid ik heb niks tegen agenten, maar mijn tante is er zelf een al jaren lang en die komt ook eeuwig met verhalen over wat er allemaal niet schort binnen het korps.
Het politiesysteem in Nederland faalt nou eenmaal vrij hard. En dat komt echt niet door bezuinigingen maar door in mijn ogen fout management. Misschien wel omdat ze teveel toegespitst zijn op het uitschrijven van boetes.
P.S. Ga alsjeblieft niet zeggen dat alle schuld bij de Criminelen (A2 ongeval) lag want dan heb je echt een bord voor je kop. De politie is er om mensen te beschermen niet om ze als menselijk schild in te zetten tegen idiote criminelen.
@bempi: je bent gestoord gast, die vent was al klemgereden voordat de pompbediende de telefoon had gevonden..
Ik zou lekker niks doen, zonde van mijn auto. Laat ze de camera beelden maar na checken, heeft de popo weer wat te doen ipv mij te flitsen.
@kraakensmaak: Ja en daar kan de pomphouder dus niets mee.
Ik mis eigenlijk de optie, “volgen tot de politie het over neemt”. Hem er zelf voor gooien gaat niet gebeuren, niet alleen wegens schade en juridisch gezeik (in NL krijg je dan namelijk zelf nog een boete/cel/whatever als je dat enigszins serieus doet), maar vooral ook wat zo’n mafketel doet als ie uitstapt; de kans op een mes tussen je ribben is mij te groot. Volgen en ondertussen de politie laten komen lijkt me prima als je de tijd hebt.
the-budel-guy
@BJ: volgen tot de politie komt is mijn vader en mij ook overkomen we hebben toen 10 minute achter een wat later bleek gestolen auto moeten rijden met een flinke vaart

toen namen hun het over.

OT natuurlijk zou ik het doen en de schade die gemaakt wordt gewoon bij het tuig verhalen.

ik kan er niet bij komen dat na het A2 drama het nog bij IEMAND in z’n kop opkomt om benzine te jatten
@the-budel-guy: Wauw, het verbaast me nog dat je geen boete hebt gekregen omdat je te hard achter hun aanreed. Onder het mom van: “U mag de held wel uithangen maar wel volgens de regels meneer” .
Ik zou mijn sloopkogel (trekhaak) ergens in hun auto planten :D
@Northwestern: Bij de radiateur, dan is het zo afgelopen met die zielenpoten…
@autobart: :mrgreen:!!!!!
Hoe zet je iemand in je eentje klem? Ze rijden gewoon om je heen…
Wordt het niet gewoon tijd voor van die tankstations die je in Luxemburg ziet. Met een slagboom waar je betaald. Ik bedoel er lijkt weinig meer mogelijk.
@fransefinesse: Slim idee, met zo’n huisje aan het einde waar je moet betalen, of overal onbemande tankstations neerzetten, maar dan gaan er natuurlijk wel veel banen verloren…
@fransefinesse:

idd .. altijd aanpassen aan criminelen ..
want die bepalen de regels hier ..
@lincoln: +100
Ik doe niets, de politie is ooit opgericht om dit soort dingen te doen dus ik doe het niet.

Klem rijden? Moet je eerst 4 gekken vinden die dat willen doen anders is het kinderspel te ontkomen. Bovendien zul je nog zien dat JIJ de schade aan hún vluchtauto mag gaan betalen omdat het in dit land nog wel zo krom geregeld is.
Eindelijk een mooie kans om vol op het gas te gaan en schijt aan alle regels…
@wessel04: Tuurlijk hoor…
Ik zou het denk ik niet durven, het is tuig van de onderste richel en de kans op klappen is te groot, ik vind het dan ook een taak voor de politie. Maar, als het inderdaad waar is heb ik diep respect voor de mensen die er toevallig wel een keer iets aan doen. MAAR: even over de verzekeringskwestie, is het niet zo dat als zij niet tijdig stoppen, en dus achterop je knallen, dat zij dan schuldig zijn? Anders ga je toch gewoon naar een TV programma als radar ofzo, en dan geeft de verzekering je echt wel gelijk vanuit PR oogpunt…
@Sciurida: Goed verhaal, denk er ook zo over. Pers inschakelen is dan wel dé manier!
Uitgaande van Nujij (“blog” van nu.nl)waren deze “helden” leden van de brandweer van Urk…
lijkt mij dat ze dan samen besloten hadden de boefjes te vangen.
Blijft overigens triest dat mensen (benzine, kentekens)jatten, nog triester omdat er daardoor op bijna alles wat je koopt een “diefstalmarge” zit
ik zou in me M3 nooit iemand klem rijden, de kans op schade is me gewoon te groot. had ik nou een golf ofzo dan had ik het wel gedaan :)
@spykerboy: Jij hebt vast een m3 ja..
@Mich: Ja, hij heeft een miniatuur.
@autobart: LOL, Trouwens meneer met je M3 picture or it didn’t happen…
@burninrubber: check me profile, en dan AJ uploads… blauwe exemplaar :)
ikke niet, taak voor de politie heb ik gekozen.. heb daar helemaal geen zin in man.. allemaal gedoe met schade aan je auto.. tenminste, die kans is dan groot.. en waarom zou ik een agent helpen die mij mogelijk de dag ervoor (of erna weer) bekeurd.. laat ze het lekker zelf uitzoeken :)

trouwens, tegenwoordig kun je voor het pinnen chippen, hoe moet ik dan zien dat iemand zonder te betalen weg rijd..
voor het tanken chippen*
@dennisr: inderdaad, Wat een moraalridders die dit gedaan hebben.
Ik heb vorige maand nog een boete van meer dan 200 euro mogen aftikken omdat ik midden in de nacht op een provinciale weg te hard reed.

Ik steek vanaf nu dus ook geen vinger meer uit om de politie te helpen. Laat die ratten eerst maar eens leren om overvallers van brinks of benzineboeven op een normale manier, zonder burgerslachtoffers te pakken.
@desoper:

Als jij hun werk doet (je medeburgers die in nood zijn helpen) hebben ze geen bestaansrecht meer en kan je die onnuttigaards werkloosmaken zoals ze horen te zijn.
Pliesie in NL stelt de verkeerde prioriteiten.
Lekker met een bloed gang erachteraan racen en bellen met de popo
Ik zou het niet doen, als er schade is aan je auto mag je het zelf betalen, want verzekeringen betalen echt geen zak uit als jij de oorzaak bent.

Ik zou hoogstens er achter rijden.
Maar waarom zou je de held uithangen & bijna je leven op het spel zetten voor een bak brandstof.
Zo veel is dat nu ook weer niet waard.
@vale46: Nee, maar als het ze lukt gaan ze het vaker doen pipo… Gewoon afknallen die mensen die dat in hun hoofd halen, in het nieuws brengen en de mensen die er aan denken durven het ineens niet meer! Ze zijn in Nederland te soft voor criminelen
@autobart: & dat is de reden waarom ik mijn auto op het spel moet zetten?
Dan betaal ik liever elke tankbeurt 1euro meer omdat er een paar brandstofrippers rond lopen dan dat ik een carossier moet betalen!

Btw, slagbomen plaatsen is geen slecht idee (zoals al ergens in de comments geschreven is)
Het is niet tijdverspillend voor de gewone mens, want pinkaart. & degene die van hun zwart geld af willen moeten dan maar effe w8te tot de slagboom open gaat.
Goed idee, of kijk ik iets over het hoofd?
Er achteraan gaan en politie bellen is geen optie.Krijg jij naderhand een bekeuring omdat je NIET handsfree hebt gebeld ook nog.Zou wel kenteken doorgeven terwijl ik nog bij het tankstation sta,denk ik.
knal gewoon van die kraaie poten in het beton als ze gaan tanken komen ze omhoog en als je betaald hebt weer om laag zo dat je veilig weg kan en als je niet betaal dag banden lekker simpel
Waarom voeren ze in NL niet gewoon het Amerikaanse systeem in? Pomp doet niks tot je met debet/creditkaart betaald hebt, of je betaald aan de kassa vooruit en kan tot het betaald bedrag tanken. Probleem opgelost! Of zie ik het nou te simpel…? En ik zou echt niemand klemrijden, wie weet waat voor totale idioten er achter het stuur zitten op vandaag!
@DeeBee: precies, dat vraag ik mij dus ook af. De kassasystemen hebben die optie zelfs al, kwestie van verplichten! (ik werk bij een Texaco)
maak wel een paar foto’s met mn iphone van die vieze ratten,
Ten eerste: ik let er nooit op of andere tankers wel betalen, dus het zou mij waarschijnlijk volledig ontgaan. Ten tweede: als ik het al zou opmerken, dan is dat omdat die persoon wegrijdt. Dan heeft-ie dus al een voorsprong op me, dus hoe rijd ik hem dan klem? En niet alleen dat, maar hoe vind ik binnen een paar seconden twee medestanders die hetzelfde doen? Kortom, het komt erg geënsceneerd op mij over, deze heldendaad.
@pieterveer: En niet vergeten dat je bij het tankstation stond omdat je tank leeg was, dus die achtervolging kan nooit lang duren. Zijn tank is immers net vol :D
@baasbas: Haha +1, en dan steel je zelf benzine, want je moet achter hem aan…
Ik hoop dat het oude systeem weer terug komt,de echte service van een echte pombediende die de auto voor je vult ,en daarna nog even de raampjes schoonmaakt voor een tip.Zou heerlijk zijn toch? En dan ben je gelijk van dit soort praktijken af.
@norge: Maar dan wel door bikini-babes (18-)..
@kaasboerin: 18+ voor mij :D
@norge: maar ja, dat is zo on-efficiënt
@bmwmaaktrijdengeweldig: Maar wel premium ;)
@norge: dan is straks een litertje benzine 5 euro..
@bmwmaaktrijdengeweldig: Voor een volle tank wil ik er ook gelijk voor afgekloven worden, kijkend naar dat bedrag vergeleken andere kostprijzen..
Ik denk dat deze kwestie niets te maken heeft met geld, maar met wat mensen van elkaar mogen tolereren. We leven in een samenleving met regels… als deze niet worden na geleeft dan wordt het een rotzooi. Wanneer mensen dit vergeten (de boeven) zou het dus van zelf sprekend moeten zijn dat omstanders hen hier op wijst.
onder de 18 mag je geen auto rijden :(
en met me fiets een auto vast rijden is een beetje moeilijk haha
@larsyboy1997: gewoon er voor gaan liggen, schijt! Als fietser ben je de zwakkere in het verkeer en krijg je je schade gewoon uitgekeerd :-P of een rolstoel.
60 liter benzine gejat is overigens wel goedkoper voor de overheid/verzekering dan iemand auto met schade..
gewoon alleen nog pinpompen plaatsen. iedere buitenlander is compleet verbaast dat je hier kunt tanken en dan kunt gaan betalen. blijkbaar kan dat vertrouwen tegenwoordig niet meer.
straks schieten ze je omzeep
@maxx1: Nee om brandstof ;)
Ik zou graag ingrijpen, echter er is een probleem. Diefstal van een tank benzine van 100 euro staat niet in verhouding tot ergens een deuk in rijden. Beetje bumper van je auto is zo 2000 euro inclusief montage en spuiten.

Welke actie ook, het is bijna direct buiten proportioneel.

Over de politie en de A2: Het vluchten was buiten proportioneel, waardoor de politie actie rechtvaardig was, en de bestuurder is 100% fout, hij reed er achterop, volledig verantwoordelijk.
@realhustler: klopt, dat ze nog durven te beweren dat het de politie haar schuld is. Dat je dat nog durft te zeggen terwijl HIJ iemand doodrijdt. Als ik hem was zou ik me de rest van me leven doodschamen.
Klemrijden nooit. Volgen en flikken bellen ondertussen…
Ik waag me Dauphine Gordini uit 61 er niet aan :D
@daanstrijk:

En terecht, een mooi koddig autootje zoals dat moet je daarvoor niet opofferen.
Daaron zijn onbemande tankstations ook een uitkomst, die hebben een pin-systeem. Pas dan kan je gaan tanken.
Allochtonen.. ze maken een PUINHOOP van Nederland.. [no pun intended]

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).