Nissan zegt: nieuwe (560+ pk) GT-R doet Ring in 7:16

Auteur: , 40 Reacties

Er zit een update van de Nissan GT-R aan te komen, en bij een update (zeker van deze auto) hoort ook een nieuwe Ringtijd. Je wilt Porsche per slot van rekening wel de loef af kunnen blijven steken. Volgens Nissan zelf doet de nieuwe GT-R, die naar verluidt 560/570 pk (+30/40) krijgt, een rondje Groene Hel in 7 minuut 16, 8 seconden sneller dan de huidige toptijd.

Het gonst over het internet dat de introductie van de update al volgende week zal komen, en die noemt men in de VS dan 2013 GT-R. Ik kan er maar niet aan wennen, maar zo wordt de gelifte Audi A4 in de VS ook genoemd. Marketing-bullshit galore. Gelukkig heeft de rest van de wereld het gewoon over MY2012.

Pistonheads kreeg even de gelegenheid te babbelen met Kazutoshi Mizuno, Mr. GT-R, toen de Japanners op Silverstone waren neergestreken. Naar verluidt is de opgefriste GT-R, die qua uiterlijk niet veel verschilt van zijn voorganger, “gemiddeld 5 – 8 km/u sneller door de bochten van de Nordschleife”. Op het rechte stuk is er ook een winst van 5 km/u te behalen, waar Godzilla nu 296 km/u loopt. Klinkt als koude cijfertjes, maar het gaat ongetwijfeld erg hard.

Laten we de video’s maar afwachten. Maar als het klopt, dan kan de 2013 GT-R dus bijna een Viper ACR en een speciale Lexus LF-A voorblijven, en laat hij een Porsche 911 GT2-RS achter zich.40 reacties

gedwongenleaser
Beest!!
arro via iPhone app
Laten we dan maar hopen dat hij werkelijk zo snel is
Geezus Krist, dikke dikke bak, ik blijf erg onder de indruk van z’n kunnen. Way to go Nissan. Oja, Porsche, kom is gauw even met de nieuwe GT2 RS ofzo.. :)
De GT-R is gewoon een klasse op zich zelf. Dit beest is met niks te vergelijken.
2013…en het moet nog 2012 worden. Lekker logisch! Verder blijf ik dit een übervette bak vinden. Wel jammer dat hij geen 301 loopt ofzo, toch lekkerder voor het gevoel. In de praktijk maakt het natuurlijk niet veel uit maar toch ;)
@pier: volgens mij bedoelt @Sir dat de GT-R op de Nordschleife 296km/h haalt…z’n werkelijke top lag toch al ruim boven de 300km/h.
@pier: In USA is het altijd +1 jaar optellen voor auto’s (vraag me niet waarom).
De rest van de wereld krijgt gewoon de Nissan GTR (2012).
Wel sneu voor de mensen die net een 2012 GTR hebben gekocht dat er nu alweer een betere is… Mocht ik ooit eens echt serieus geld hebben dan staat deze auto op de lijst!
De GT-R..een icoon, een door mij gekoesterde rijdroom…enja, het interieur is één en al ‘captain amerika’, maar het exterieur en de motor zijn subliem! Tijd voor een Porsche GT2 RS-X ofzo…grinnik…
@Megakix: één en al captain america? Dit is een foto van de gewone 2012 versie hier uit de gallery van AB geplukt. Dus geen “Christian Lauder” of “Armani” versie of wat dan ook. Alles leer, prachtige piping, etc. Wat mankeert hier aan dan? Ik vind het erg chic.

http://www.autoblog.nl/gallery/Nissan/GT-R_2012/Nissan_GT-R_2012_07.jpg
@Freewarefreak: Dat is niet helemaal waar hè. Het is wél een speciale editie. Eén foto terug in die gallery waar je naar verwijst:

http://www.autoblog.nl/gallery/Nissan/GT-R_2012/Nissan_GT-R_2012_06.jpg

Dit is de speciale Egoist uitvoering. Waarom je met “Egoist” op je achterkant rond zou willen rijden is me overigens een raadsel, het interrieur is prachtig.

“De EGOIST (ja, zo heet-ie echt) is een soort maatpak-editie. Deze is helemaal naar wens van de klant samen te stellen. Zelfs aan de interieurkleurtjes is gedacht, daarbij kan je kiezen uit 20 verschillende kleuren.”


“En de prijs voor deze maatpak-GT-R? Om en nabij de 177.000 euro, en dan hebben we de Nederlandse BPM-terreur er niet eens bij opgeteld. “
Die egoist versie is VEEL duurder dus..
@baasbas: Daar om ben jij een baas Bas. Dat had ik niet door. Kijk maar.. boven de gallery staat: “Gallery: GT-R 2012” .. ik had inderdaad niet op dat kleine plaatje gekeken onder het GT-R logo.

Maar dan komt vraag 2 om de hoek.. is het standaard interieur zoveel minder? Dat heeft toch ook leer op het dash en alles. Een veredelaar die overal een nieuw stofje omheen trekt kan toch geen sluitnaden manipuleren? ;)
@Freewarefreak: De titels boven de galleries zijn soms wat misleidend, zoals dit topic:

http://www.autoblog.nl/archive/2011/06/01/nissan-gt-r-komt-er-ook-als-560-pk-versie

Hier staan ‘normale’ interieurfoto’s. Ik vind het zelf heel mooi, captain america zou niet mijn omschrijving zijn. Hoewel ik niet zeker weet of er op deze foto’s stiekem niet ook opties toegevoegd zijn…

http://www.nissanusa.com/gt-r.html#/photos/interior-photos/
@Freewarefreak: Dit ziet er echt té gek uit :D!! Geef mij er maar zo een met dat bruine leer. Dat ie zo veel meer duurder is, is natuurlijk wel een punt, dus als ik hem zelf zou kopen zou ik toch wel de normale nemen.
@Freewarefreak: zie baasbaas….maar bovenal, al die metertjes, knopjes, cijfertjes….hahaha je wordt werkelijk knotsgek in zo’n bak !
Gumpert Apollo 7m 11’57″”
Dus als ze de GT-R elk jaar 30 pk meergeven dan kan hij in 2016 met 700pk de Gumpert’s tijd aanvallen.
@ericc: Jep, het draait immers puur en alleen om de PK’s..
@kaasboerin: Uiteraard enkel de PK’s. Wat anders hier op AB?????
@ericc: nee hoor. Want met 30pk extra is hij 8sec sneller geworden. Met 590pk zou hij dus volgens jouw beredenering al sneller moeten zijn dan de Gumpert ;-)
@sir_smokalot de foto die erboven staat, komt die toevallig uit forza 4?

OT: wel zieke tijd, je Moet het maar durven zo hard door de bochten. nu wachten antwoord van Porsche :D
Ik krijg steeds meer respect voor deze auto.. maar waar houd het op? in 2015 720pk standaard out of the box?
Volgens mij zal die tijd wel kloppen… Die Nissan Gt-r is gewoon een echt beest…
Fantastisch apparaat… en ziet er nog eens goed uit ook!
En wat is de rondetijd van de Juke-R :D

Toch een echte droom deze wagen (GT-R)
Ze stoppen toch binnenkort metproductie?
de gtr blijft zo als ik het gelezen heb,nog 4 jaar in productie en blijven ze hem door ontwikkelen en verbeteren.dat was de opzet van deze auto al in het begin.
Ik vind de Nissan GTR een schitterende auto maar toch heb ik liever een Porsche 911.
Ik hoop dat deze strijd nog lekker lang gaat duren, dan worden de auto’s tenminste steeds beter en sneller!
@rufctr01: dat hoop ik ook
qua uiterlijk ga ik voor de Porsche, maar qua prestaties kan niemand om de GT-R heen :o wat een beest.. :)
GT-R rules de ring, zou de @rechercheur nou weer komen met een “ja maar hij is niet standaard” commentaar?
@norge: Denk dat hij en @WoOody op de Ring aan het matten zijn.
@E34M5Touring: € 5 euri op @Norge….! :lol:
@Megakix: :) Tough little bastards aren’t they (just kidding @norge)
@norge:

Nee die zou eerder iets zeggen over t ontbreken van n rolkooi ;)
Allemaal geweldig maar,
Ik snap niet.. De A4 in de VS wordt 2013-GT-R genoemd? Iemand nadere uitleg?
Het lelijke eendje onder de supercars, maar met de prestaties van een straaljager, just respect!
@agera: GT-Rules
Ik begin James May zijn mening over de Ring nog te begrijpen..
Verwonderlijk dat de Nissan met zijn hoge gewicht vrijwel alles achter zich laat. Ik weet het, een Ferrari heeft natuurlijk de magie en erfenis van het merk, maar de gedachte dat een ‘goedkope’ auto die honderden kilo’s meer weegt sneller door de bochten gaat doet wat mij betreft veel afbreuk aan de racing heritage en high-tech van Ferrari maar ook van andere merken.
@gunther: Doe niet alsof Ferrari’s zo licht wegen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).