Saab D-Day: overname bijna rond, rechter beslist [updated]

Auteur: , 13 Reacties

Gisteren had Saab stukken in moeten leveren bij de rechtbank voor de rechtszaak die vandaag plaatsvindt maar Saab verzuimde dat. Vanochtend melden bronnen dat Saab bijna is overgenomen. Snapt u het nog?

Als jullie ondertussen een beetje Saab-moe zijn dan begrijpen we dat. Deze soap lijkt maar geen einde te krijgen, het is nog erger dan de verhaallijnen uit GTST en As The World Turns aan elkaar geknoopt. Maar goed, het is een groot merk en het is in Nederlandse handen dus het hoort toch een beetje bij je opvoeding, iets wat we van die verschrikkelijke tv-series die ik zojuist noemde niet kan zeggen.

Een korte samenvatting van wat er op dit moment speelt. Gisteren om 13:00 moest Saab haar plannen inleveren bij de rechter waarin ze uitleggen waarom de vrijwillige organisatie -die Guy Lofalk af wil breken- toch door moet gaan. Saab heeft dat echter niet gedaan omdat het nog aan het onderhandelen was met potentiële investeerders. Die investeerders zijn tóch weer Pang Da en Youngman, ondanks het feit dat Saab eerder deze week riep dat de deal die ze met deze mensen hadden niet meer geldig was en ondanks het feit dat Saab eerder een overnamebod van de Chinezen naar de prullenbak verwees. Over de Amerikaanse partij North Street Capital wordt op dit moment met geen woord gerept.

Vanmiddag doet de rechter uitspraak over het wel of niet doorzetten van de vrijwillige reorganisatie. Saab zegt dat ondanks het niet inleveren van de stukken voor de deadline gisteren, de rechter rekening zal houden met alles wat vóór de rechtszaak wordt ingeleverd.

Stel dat Saab eruit komt met de Chinezen -bronnen rond Saab meldden vanmorgen aan persbureau Reuters dat die deal zo goed als rond is- en de rechter gaat akkoord dan is er maandag nog een meeting met de schuldeisers. Die moeten ook nog mee willen werken, dus als Saab verder wil zullen ze vandaag hun zaakjes op orde moeten hebben en een dijk van een plan klaar moeten hebben voor de rechter én de schuldeisers. Spannende uren dus voor Saab, zodra er meer nieuws is melden we ons uiteraard weer.

[UPDATE 9:48] handel in aandelen is stil gelegd, Saab is verkocht aan de Chinezen!13 reacties

Ik hoop niet dat Saab naar de Chinezen gaat, ik vind dat Muller lef toont door nog door te zetten.
@meneersander: Hij heeft geen keus, zijn centjes zitten er in. ‘Plof’ heeft als gevolg dat hij enkele miljoenen schuld heeft bij een meneer die mag meespelen met de grote financiele jongens omdat er wat problemen zijn met zijn bewijs van goed gedrag.
Ik kan me voorstellen dat dat toch motiveert om tegen beter weten in pogingen te blijven
doen.
@meneersander:
Waarom niet.
DFe amerikanen hebben Saab al eerder kapot laten gaan…
arro via iPhone app
Het maakt me echt helemaal niks uit wat er mee gebeurd , ik word er inderdaad een beetje moe van
Wat zijn de consequenties voor VM? Zijn die net zo ongunstig voor hem persoonlijk als het vorige bod (dat ze hebben afgewezen)?
Spannend… ik hoop echt op een goede afloop. En als een overname door de Chinezen de enige optie is, dan is dat maar zo.

Sommigen zijn de Saab soap beu, mij stemt het vooruitzicht op nieuwe Saabs en dus meer nieuws alleen maar gelukkig!
Net op het nieuws: Saab wordt overgenomen
Arme Victor, toch beter Spyker voor zichzelf gehouden
Saab naar de Chinezen?? Ach ja…. nog even en heel Europa gaat naar de Chinezen….
@somebody: Als je zou weten hoeveel miljarden China al in Europa pompte, zou je weten dat het niets nieuws is. Dat is al tien jaar aan de gang. Iedereen zijn tijd, zo lijkt wel. Eerst Europa (denk aan de middeleeuwen etc), nadien Amerika, en nu Azië (China meer bepaald). Aan de top staan maakt u zwak é.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).