Ariel Atom krijgt update: na 3 komt 3.5

Auteur: , 19 Reacties

De Ariel Atom, een van onze favoriete lichtgewichtjes, heeft een kleine restyling gekregen. Aangezien het geen volledig nieuw model is, maar meer een update, heeft Ariel besloten hem niet 4, maar 3.5 te noemen.

Kort samengevat: de Atom 3.5 heeft een getweakt onderstel, op basis van de V8, dat meer (torsie-)stijfheid biedt. Daarnaast heeft de kart een nieuwe ‘motorkap’, dubbele koplampen en zijn de knipper- en remlichten nu in LED uitgevoerd. Tijd voor een nieuw rondje zou ik zeggen.

De 2.0 liter Honda iVTEC K20Z4-motor bleef behouden, en levert ook nu weer 248 pk. De supercharged-variant kreeg een kleine performance-oppepper naar 318 pk. Wil je meer, breng hem dan even langs Wimmer. Of ga meteen volle bak en neem de 500 of de V8.

Aan de binnenkant geniet de bestuurder van een nieuw digitaal LCD-display met schakelindicator, -lampjes en een optionele data logger die rondetijden en G-krachten meet. Tot slot is de optielijst (voorruitje, anyone?) uitgebreid.

Meer weten? Bezoek dan even Ariels maximaal zuigende flash-website, vol met soundbytes van Jezza en Vicki.19 reacties

V8… Hebben…
Droomauto, ooit in een 300 mogen rijden. De V8 is een stuk zwaarder, en dat extra vermogen krijg je toch niet goed op de weg.

Is er iets bekend over het gewicht? Met LED zouden de lampunits een stuk lichter kunnen. Voor zijn ze nog steeds niet mooi, maar achter ziet er goed uit. Het dashboard is een erg welkome update, past nu beter bij de hele auto. Verder kan ik weinig ontdekken uiterlijke verschillen.
@lemster: Een occasiondealer hier in de buurt had er 1 staan. Met van die aanhangerverlichting (letterlijk). Dat zag er echt niet uit. Is dit inderdaad een stuk fraaier. Verder een cool ding.
@E34M5Touring: Dat is allemaal standaard Hella verlichting. Deze nieuwe units ook. Zelfde lampjes kom je in heel veel kleinbouw auto’s tegen zoals Ascari en Pagani. Het alternatief is verlichtingunits van een productieauto gebruiken en dat is ook niet altijd even fraai. Er staat ergens nog op het Autoweek forum een draad over.
@midasracer: Dit leken net jaren 80 aftermarket mistlampen. Van die lampen die je echt AAN de auto schroeft. Vierkant en totaal niet passend bij de auto. Ik ken de spotjes van de originele Top Gear test en 2 variaties. De lampen op de Atom bij ons in het dorp had ik nog nooit gezien. Het doet me denken aan de lampen van electroles op school. Daar hadden we ook zo’n stang waar we dan op moesten oefenen.
@lemster: Die 300 krijg je ook amper op de weg, zeker met het huidige weer! Hele zacht compound, warm weer en goed wegdek heb je toch wel nodig voor dit ding, misschien nog wel meer voor de vooras die relatief weinig grip heeft.
Insanity even got berserk
t lijkt mij gewoon eng om met die v8 te rijden.
voor €53.000 euro in 2,8 sec naar de 100 gelanceerd worden..? Damn.. doe mij die maar!
@solmatje: Kan ook voor een paar duizend euro hoor ;) De meeste motoren kunnen dit ook.
En het is trouwens in 2.5 seconden en een of ander magazine heeft hem op 2.4 seconden gekregen.
@lemster: Motoren zijn niets voor mij.. veel te gevaarlijk! Merk ook veel te vaak dat die mensen door andere weggebruikers over het hoofd gezien worden.

Ik denk dan dat 2,6 – 2,7 seconden realistisch voor mij is.. zo veel ervaring heb ik niet in dat soort kanonnen!
@solmatje: Gezien hoe laag de Ariel Atom is, denk ik dat deze ook wel eens over het hoofd gezien wordt ;)
Best tof en grappig als je naast zo\’n macho boy met zijn racemotor bij het stoplicht komt en denkt jou met je Atom eruit te trekken :-D
@VeniVidiVici: Zal er om spannen hoor ;) Als je met een Atom een zo snel mogelijke tijd wil neerzetten van 0 naar 100 begin je in z’n twee. Niet iedereen weet dat, en dan gaat er ineens een hoop tijd zitten in zo’n schakel moment hoor. Een beetje motor doet 0 naar 120 gewoon in de eerste versnelling en naar de 180 in de tweede.

Denk wel dat het een van de weinige wedstrijden is waar de auto een eerlijke kans heeft. Als je beiden het uiterste uit je voertuig weet te halen dan wint de auto. Dat dan weer wel ;)
Een kappersauto waarin je een helm op moet? Dat wordt niks..
@flippert: Je MOET niks. Als jij lekker wespen wilt koppen met 160km/h….. Who’s stopping you.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).