Arnold Schwarzenegger gaat voor UNIMOG

Auteur: , 49 Reacties

Dit moet toch een gevoel van thuiskomen geven? Na Hummer, Pinzgauer en Audi's heeft Arnold de 'daddy' aller werkpaarden, traktoren en terreinwagens gekocht. Unimog Fick Ja!

Mercedes haar UNIversal MOtor Gerat heeft ervaring. Meer dan vele anderen, zelfs Land Rover kan er amper aan tippen. De UNIMOG heeft haar roots in 1951 en is zo badass dat er nog zat uit die tijd rondrijden. Ze roesten maar zijn van het dikste staal ooit gemaakt. Een Unimog werkt meestal langer en harder dan uberhaupt mogelijk voor een mens. Ver nadat de eerste bestuurder met pensioen is gaat de Unimog weer op stap om sneeuw te schuiven en grit te strooien.

Naast civiele taken zijn Unimogs ook vaak gebruikt voor militaire doeleinden. Letterlijk over de hele wereld. Van Argentinië tot België tot Pakistan. Soms als gepantserd voertuig, meestal (opnieuw) als werkpaard.

Het vierkante gevaarte waar we Arnold Schwarzenegger in zien zitten is er een geproduceerd vanaf midden jaren ’70. Toen al uitgerust met schijfremmen en je kon kiezen tussen een aantal dieselmotoren. De ‘dikste’ is een 5,7 liter 170 pk zescilinder met turbo. Topsnelheden liggen echter niet ver boven de 100 km/u, gezien het gewicht van ruim 4000 kg best aardig.

Design is sinds 1976 onveranderd. Een 4,8 liter viercilinder turbodiesel verzorgt tegenwoordig 218 pk (en 810 Nm!). Een versnellingsbak met 8 verzetten vooruit en 6 achteruit zorgt voor soepel manoeuvreren door de stad. Arnold schijnt voor zijn exemplaar $250.000,- te hebben betaald.(bron: tmz.com)

Arnold in zijn UNIMOG49 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Das nog een stapje bruuter als een G-klasse. Alle 2 zou ik ze willen hebben.
GENIAAL!
Wat zou ik ook graag een unimog willen hebben ”KING OF THE ROAD”
overal en altijd.
@jens28: Overal! Behalve op de snelweg…
@SCscreamGT2: ook op de snelweg. Mensen achter je kunnen er niet langs en files bestaan alleen onder je banden.
Arnold = Baas!
Unimog = Eindbaas!
Dit is echt bruut
“I’ll be back with my UNIMOG”.
wat een lompe bak…..ook ”EXPENDABLE’ net als Schwarzeneger
Volgens mij is er inmiddels een ander model.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/04/Unimog_u500_dakar_2006.jpg
@jrk68:
volgens mij worden ze tegenwoordig beide gebouwd, misschien is die rondere wel wat lichter, maar als echte baas neem je natuurlijk een vierkante
@undifined1:
Deze heb je ook als U500 Black Edition, ook behoorlijk badass wat mij betreft.
Maar je hebt gelijk de vierkante is echt stoer.
@jrk68: Dit een ander, lichter, model.
@jrk68: Dat is de U300/400/500 serie. Dan heb je ook nog de U20 die meer op een vrachtwagen lijkt en dan heb je ook nog de U4000/5000 serie. De laatst genoemde lijkt meer op de Unimog van de Governer!
@RickB: Die U 20 is wel gaaf, kun je kiezen om links of rechts te sturen, kwestie van de stuurkolom + instrumentencluster over een rail in het dashboard verplaatsen…
Werkpaard ja, niet een hip autootje om mee in Hollywood rond te rijden lijkt me
Wel echt een bak voor hem.
Geef mij maar de Paramount Marauder:

http://www.imcdb.org/i410754.jpg
Stuiterbak met minder comfort als een Defender en het sprint vermogen van een olifant.Ja doe er maar 1 voor mij ,lekker premium.
@norge:
Jij woont dan ook in een land waar je ook echt de ruimte hebt om te spelen met zo’n ding.
Stiekum niet jaloers hoor…….
@norge: Tuurlijk, dit is een vrachtwagen/tractor combi… Ga je een Mercedes Actros ook verwijten dat ‘ie minder snel optrekt dan een SLS?
@luxaeterna: Heb toevallig met zo’n ding gereden…Jij ook?
norge: Norge heeft zijn eigen auto omschreven.
@bsxc2: Ik wou dat het waar was ,maar een Hyundai is meer op luxe gericht .
@norge: haha, jij blijkt ook humor te hebben.. :)
@norge: Hyundai heeft zijn eigen variant op de Unimog. en het moet gezegd worden: hij heeft meer ruimte en stuitert nauwelijks.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0d/Hyundai_truck_in_India%2C_February_2007.jpg/800px-Hyundai_truck_in_India%2C_February_2007.jpg
“retails for about $250,000” WTF? Is dat ding zo duur? Of is dat een Californische prijs oid…
@JvT: veel staal + zware techniek
Baaas!!
De aantrekking van een G-begrijp ik goed deze ontgaat me.
@norge
Zit niet zo stom uit je nek te lullen, wanneer een dieselloc het niet meer trekt halen ze de Unimog erbij. Wanneer je Leopard tank panne heeft komt een Unimog je wegslepen. En wanneer jouw Noorse bergweggetjes sneeuwvrij gemaakt moeten worden (of bestrooid met grind) is het ook die deksele premium Unimog die het mag opknappen. Iets meer respect dus voor deze eindbazenmobiel beste Norge ;-)
@koelkast: Halllooo ,lees mijn reactie eens goed kerel,ik zeg dat tie premium is en dat ik er 1 wil hebben .En ja ik heb wel eens met zo’n ding gereden en ze zijn traag en hobbelig als een oliefant ,en ik heb niks anders als respect voor die dikhuiden…
zo, er is niet veel meer over van het groen imago van de governator.
@Preske: Waarom niet? Heeft ie niet de Euro 5 versie gekocht? Met bluetec?
Brabus had hier toch ook een versie van? Wel een echt go anywhere voertuig. Echt wat voor iemand die overal al is geweest.
Het is een keer iets anders. En ik durf zelfs te stellen dat ik, op een hele vreemde manier, deze UNIMOG nog best mooi vind…
Ik heb ook Unimog gereden. Plaats er misschien nog wel een foto van op AUtojunk. Ex-radiowagen. Veel bekijks mee gehad in de stad.
@norge
Dan begreep ik je verkeerd, excuus in dat geval!
@koelkast: Okee ;)
Mmmm, moeilijk kiezen… Deze of een Ford F-650. Voor beide heb je volgens mij een groot rijbewijs nodig, toch?
Wat een vet ding!
Van bodybuilder, naar Hollywood acteur, naar politicus, tot vrachtwagen chauffeur, de carrière van de man vertoont een behoorlijke glijdende schaal.
Sorry guys, in dit geval lijkt de aankoop van die Unimog op hersenloos bodybuildergedrag, stoer doen en zich laten gelden omdat ze het met hun persoonlijkheid niet kunnen…
Ik geloof nooit dat ie dat ding als werkpaard gebruikt.
In mijn ogen heel erg zielig…
@Volvo_440_turbo: De man doet wat hij leuk vind?
@norge: Inderdaad, de macho uithangen… maar bon, hij heeft er wel veel geld mee verdiend totnutoe, dat moeten we hem wel nageven…
”they see me rolin”
Zware techniek yiha. Heb nog meegereden met wat 1 v.d. grootste crashtenders ter wereld is. 2x 1000pk MTU motoren, rond de 55 ton met een dik 15.000liter bluswater, schuim en poeder aan boord, en dan nog vlotjes 140km/u halen. Kicken.
Ik zie het al voor me:

Arnold in de Unimog op top speed, toeterend en hangend uit het raam schreeuwend: “GET OUT OF THE WAY” (in Arnie accent dan)
Ow echt? Zelf zou ik de nieuwe Audi uitproberen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).