Aston Martin Vanquish Centenary: hebben!! [video]

Auteur: , 33 Reacties

Aston Martin bestaat vandaag 100 jaar, en voor de gelegenheid knallen ze er nog een paar speciale edities in, qua oplage beperkt tot...u raadt het al: 100 exemplaren elk.

Wanneer je per jaar minder dan 4.000 auto’s verkoopt en geen groot concern achter je hebt staan, dan moet je een beetje creatief zijn. ‘Iets nieuws’ komt in dat geval altijd neer op het pimpen van een bestaand model. Maar man, man man…wat is ‘ie weer kwijltastisch!

Aston Martin belooft met Centennary Editions (CE’s) van de Vanquish, Vantage, DB9 én Rapide te komen. Vooralsnog zien we echter alleen de Vanquish. Het bijzonderste aan deze auto is de lak, die afhankelijk van de countourlijnen van de auto steeds donkerder wordt. Normaalgesproken duurt het al 50 uur om een AM te spuiten, daar komen nu nog eens 18 arbeidsuren bovenop.

Naast het exotische verfje krijgen kopers diverse koolstofvezel-elementen, en volledig zilveren Aston Martin-badges, dus vampiers zijn bij dezen uitgesloten als klanten. Wat discriminerend. Potverdrie. In het interieur komen we materialen tegen die ook in de One-77 gebruikt zijn. Hier wordt het zilverthema doorgezet middels het gebruik van zilverdraad voor contraststiksels in het zwarte leer, en zilveren plaquettes op de dorpels.

Aston Martin Vanquish CE

Daarnaast wordt de nieuwe eigenaar verwend met een geschenkdoosje, waarin manchetknopen en een pen zitten, van..? Juist: zilver. En alsof dat nog niet genoeg is doet Aston er ook nog een poetslap bij, waarmee de eigenaars het personeel van de eigenaar de boel een beetje glimmend kan houden. Hebben? Dat moet met 100 exemplaren lukken, zeker voor vaste klanten. Prijs op aanvraag.

En hoe zit het met de nieuwe Rapide (S)? Bewaren ze die nog even? We zullen zien… Gelikte jubileumvideo op autojunk!33 reacties

Afgelopen week 2 Vanquishes gezien, één in het blauw en de ander in het grijs. Erg fraai!
@Reinbergen: aah ook naar Interclassics en Topmobiel geweest? ;p
@mrglmmns: Neuh, woon vlakbij CITO Motors. :)
@Reinbergen: aah das t betere werk. Hier in t dorp ligt n dealer voor amerikaanse bakken. Zie er wel s F150 Raptors, Camaro’s, Corvettes en al dat soort “porno op wielen” zoals Wouter zo mooi zegt
Ik dacht dat weervolven niet van zilver hielden?
Wow :o ik ben in de hemel beland
@allroundnoise: kijk naar buiten.
@allroundnoise: Nee op autoblog.
Wat een prachtige auto is die nieuwe Vanquish toch!!
Heerlijk!
Erg stijlvol! Prachtig verloop in kleur
Prachtig! Alleen zorgen dat je hier geen lakschade mee rijdt…
gedwongenleaser
Idd ‘Kwijltastisch’, niets aan toe te voegen!
Word de auto steeds donkerder na verloop van tijd of als er minder licht op valt?
Wat een suprr vette bak. Dreamcar
Ik vind het altijd apart dat iedereen hier een auto mooi vindt met koolstofvezel-elementen en velgen die op aftermarket velgen lijken. Als een Golfje of Honda CRX met dit soort dingen erop rond rijdt zitten jullie vol afschuw te kijken.
@bsxc2:


http://www.uceestation.nl/baseFiles/utrecht/UserFiles/Station_ROCMN/Plaatjes/.220X148.crop/schapen1.jpg
@kaasboerin: Beter een schaap dan een kaasboerin.
@Voytekbe:Klopt,maar als ik merk dat sommige materialen ook al in de autostyle staan, zou ik als chique automerk toch andere materialen op mijn auto’s gaan schroeven.
@bsxc2: Klopt, de velgen vind ik ook niet geweldig maar de rest van de wagen is prachtig! Zal wel een flink prijskaartje worden
@bsxc2: Verschil is wel dat op de Golfjes de carbon elementen vaak cheapo replica’s zijn en alles is uiteindelijk afgeleid van de supercars. Is nog steeds willen maar niet kunnen uiteindelijk.

Velgen zouden idd wel anders mogen, vind ze ook wat goedkoop aandoen. Aan de andere kant wel een hele mooie wagen.

Prijs is wel ridicuul, deze Aston is heus geen 350k waard.
Zoveel verschil is er niet met pakweg een Vantage en die zijn meer dan de helft goedkoper.
HE-LE-MAAL goed! Precies het goede model, goede kleur, schitterende details. Tijdloos! Dit is over 100 jaar nóg een van de mooiste auto’s…
De klasse druipt ervan af. Heerlijke bak!
In het begin had ik toch een beetje twijfels bij het design van deze Vanquish, zeker in vergelijking met de vorige Vanquish en de DBS, waarvan dit de opvolger is. Echter hoe meer ik hem zie hoe meer ik hem apprecieer. Erg mooie wagen!
Erg mooi, maar was de Vanquish dat niet sowieso al? Ik moet trouwens wel zeggen dat ik hem een beetje grauw vind ogen nu, Dat donkerblauw staat hem veel beter.
Mooi ding
Wat een mooie bak, zoals elke AM. Was op een besneeuwd industrieterrein beetje aan het spelen met de auto, zit ik opeens achter een DB9 die ook wat plezier aan het maken was in de sneeuw. Mijn dag begon dus goed.
I’m nursing a semi….
68 uur om een auto te spuiten !!

whahahahahahaha .. whahahahahaha ..

wat een prietpraat ..
@lincoln: Ze hebben zeker oud-advocaten op de spuitafdeling werken.
@lincoln: Ik vind dat eerlijk gezegd weinig… als je daar toch de vakbondspauzes in bij telt…
Het is dat ze die poetslap erbij doen, anders zou ik hem nooit nemen.
Ik betwijfel dat die gaat aanslaan. Voetballers hebben het niet op zilver. De overtreffende trap van Chrome is bij hun (blad)goud.
Hebben

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).