Aston Martin met middenmotor: Bulldog GT by HBH

Auteur: , 42 Reacties

Eerder dit jaar doken er een paar vage tekeningen op van een Deense "Aston Martin" met middenmotor. Een auto die gebaseerd zou zijn op de V12 Vantage, maar dan met de motor achterin. En nu zijn er de eerste renderings!

We noemen dit wel een “Aston Martin”, maar dat is het natuurlijk niet. Er is dan ook geen enkel Aston Martin logo te ontdekken op deze Bulldog GT. Het Deens HBH heeft overigens meer dan genoeg ervaring met het ontwerpen van auto’s. Zo zijn ze verantwoordelijk voor het design van de Zenvo ST-1 en hebben ze ook de Kleeman GTK en Kleeman S-CK ontworpen.

Zoals al gezegd is deze Bulldog GT gebaseerd op een Aston Martin V12 Vantage, maar aangezien de motor nu achter de inzittenden ligt moet er wel het nodige verbouwd worden. Het chassis van de V12 Vantage zal dus zéér ingrijpend verbouwd moeten worden. HBH denkt dat het ontwikkelen van de auto zo’n 12 maanden in beslag zal nemen en ze hopen begin 2013 de eerste proefritjes te kunnen maken.

HBH Supercar project teaser

Bij het verplaatsen van de 6.0 V12 wordt er ook gelijk het een en ander aan de motor veranderd. Zo worden er twee superchargers opgeschroefd en dat zorgt ervoor dat het vermogen stijgt tot 675 pk/756 Nm. Daarmee zou je (op papier) in 3,9 seconden naar de 100 km/u kunnen sprinten en de topsnelheid ligt op 300 km/u. (via: classicdriver.com)

De naam Bulldog verwijst overigens naar de Aston Martin Bulldog conceptcar die in 1979 werd onthuld. Deze one off beschikte over een 5.3 liter twin turbo V8 met 700 pk/677 Nm. En die auto haalde destijds een topsnelheid van 307 km/u en volgens Aston Martin zou de topsnelheid (in theorie) zelfs op 381 km/u gelegen hebben.42 reacties

Gadverdamme, gewoon een FR graag. Totaal niet mooi hoe de achterkant het aanzicht lijkt te beheersen. Astons horen een dikke neus te hebben!
Best stijlvol en geloofwaardig genoeg om er AM badges op te hangen. Zou een mooie Aventador alternatief kunnen zijn en het biedt mogelijkheden voor een GT racer.

@sebasjuhh:
Porsches horen toch ook een luchtgekoelde boxer 6 cilinder achterin te hebben…
@Brum: Ik heb het nergenst over porsches, maar wat je zegt klopt wel.
Ik zie hier ergens een Audi R8 in…
@Sjaakie19: Als je de 2e foto pakt, bij de bips en op de foto van de achterzijde zie ik er ook wat in.
OT: Ik vind het niet verkeerd, de achterlichten zijn eigenlijk de enige verwijzing naar een AM.
@girls_VS_cars: bedoel de eerste foto bij de bips.. mja who cares -.-
@Sjaakie19: idd voor en achterkant
Ik heb een DeJaVu, ik heb ooit een spreekbeurt over de AM Bulldog gedaan.
Iedereen was onder de indruk (van de auto en mijn spreekbeurt)
Ik geloof dat de Bulldog niet zo goed door de bochten ging…
Maar hij is erg apart.
Waarom heeft Aston Martin altijd een veel lagere topsnelheid dan anderen met hetzelfde danwel minder vermogen?!
@Mpower: omdat ze zoals ze het zelf zeggen een zeer korte overbrenging plaatsen. Althans dat stond op de krooymans site. Vervolgens is af te vragen hoe koet als je kijkt naar de acceleratie.
@Mpower: lekker boeiend, topsnelheid…
Ik vind het wel AM waardig, en ik zie meteen er een AM in, maar hij is wel iets te agressief, verder een hele vette bak, van de zijkant een beetje Gallardo-achtig, wat ik natuurlijk alleen maar kan toejuichen.
ik zeg bring it ,stijlvol.
Lijkt mij zeeeeer ergerend om dit te zien als de designer van de R8.
Kekke bak, zet ‘m maar in de garage. Ziet er beter uit dan de gelijknamige hond.
@Saba call in. :D
Ik vind het iets te behouden. Grill is niet des Aston Martin… :|
@AutomotiveDesigner: hahah, overall flow compleet gejat and not a thing i can do about it :(…aghja, zo gaat dat in automotive land,…
@saba: Vind je het ontwerp gejat van jou?! Dude, jouw ontwerp is factor honderd mooier en lijkt in de verste verte niet op deze VAG-Aston Martin. Het Pronkstuk van Aston Martin, ofwel de grill, is bij dit ontwerp ontdaan. Het is nu een gecastreerde RMR auto met Aston Martin stylingkenmerken en nextgen Lotus voorbumper… Om maar te zwijgen over de supercharger die ze willen monteren op atmosferische V12. :P
@AutomotiveDesigner: Nou, de overall flow, de stylings elementen zijn compleet anders maar toch zie je het,
Overigens vind ik em niet slecht behalve de achterkant, dat is echt rampzalig,…
@Mpower,
Een Aston is een GT, geen echte supercar. Maserati is ietwat vergelijkbaar. Wil je echt snel gaan, dan koop je maar een Ferrari, GT-R of een Porsche.
…een mooie R8 ! Dus verbetering ! Dus wellicht wat kopers… ;-)
wauwwie
Mwah.. vind de verhoudingen niet zo geslaagd. Dat doet Aston Martin zelf toch een stuk beter, db9 heeft nagenoeg perfecte proporties.
Het ziet er goed uit maar die hele auto geeft me zo’n koffie met 10 klontjes suiker gevoel. Da’s nog koffie, nog suikerwater en helemaal niet te drinken.
Mijn verdict is dat het een karakterloze 13 in een dozijn supercar is, waarmee je dan automatisch het super gedeelte van de supercar in vraag kan stellen.
Ik heb een beetje het gevoel dat dit het resultaat is van wat “nachtelijke avontuurtjes” tussen een Aston Martin en een R8….
Nice! In mijn ogen beter dan de auto waarop ‘ie gebaseerd is.. Misschien omdat die Aston Martin’s allemaal op elkaar lijken en deze herkenbaar is als Aston maar het niet is.
Sorry, ik vind de achterkant niet zo geslaagd. Dit zou overigens weer zo’n vaag model worden.. AM doet gewoon waar ze zin in hebben :P
Ik weet niet wat dat ding moet wegen maar met 675 pk in 4 sec naar de 100 is niet best. Weegt het 2500 kg ofzo?
Dus ze beginnen met proefritjes in 2013… tegen die tijd is de V12 Vantage al bijna op pensioen. Lijkt mij handiger als ze zouden wachten op een volgend model…
BOTERGEIIILLLL

Meer van dit! Dit móét in productie!
Aston neem deze ontwerper met ontwerp en al over! Dit is nou wat je noemt een tijdloos model!
Ik vind ‘m dik!
dit is echt vreemd vooral die acherkant lijk een walvis die een v8 vantage op eet
Wie wil er nou een verbouwd chassis kopen.
Die oude Bulldog is net een tijdloze Lambo !
Wow, echt prachtig!
ojee, niet bepaald Aston! als het nu een ander merk was zou ik het nog goed vinden
Wel cool, zo’n witte motor…
Lijkt op AUDI R8
LOL , wrm namen ze gwn geen R8 en verlengde ze het? hetzelfde resultaat, dit zou eerder een audi R12 (groter model dan R8) zijn ipv aston martin
Ach.. Keertje wat nieuws.. Anders dan een GT
Niet gek..
Ik zie Audi, Ferrari en Aston Martin door elkaar. Smaakvol, maar te weinig Aston Martin als je ’t mij vraagt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).