Aston Martin V8 Vantage krijgt een milde facelift

Auteur: , 40 Reacties

Er wordt maar strakgetrokken dat het een lieve lust is de laatste dagen! Het volgende slachtoffer van de Geneva Botox Brigade (GBB): de Aston Martin V8 Vantage. Ever so slightly....

De basis-V8 Vantage (zonder S) krijgt een kleine vermogensupgrade naar Vantage S specs. Sinds 2008 was hij bedeeld met 426 pk’s, nu heeft hij volgens het persbericht 430 hp, wat gelijk staat aan 436 Europese paardenkrachten (PS). Blijf vooral lekker je eigen maten aanhouden Groot-Britannië… Het maximumkoppel ligt op 490 Nm (361 lb. ft.). Deze cijfers worden overigens behaald met dezelfde 4,7 liter V8.

De overige wijzigingen zijn voornamelijk technisch van aard: grotere remmen, bredere banden, een andere stuurinrichting voor een vlottere stuurrespons en meer feedback. Daarnaast zijn goodies als Hill Start Assist (HSA) toegevoegd. Hoe hebben we ooit zonder kunnen leven..

Kijken we naar de transmissie, dan is de 6MT-bak is onveranderd, maar de Sportshift-transmissie heeft er een verzet bij gekregen. In plaats van zes heeft hij nu zeven versnellingen, die wat dichter op elkaar zitten dan voorheen.

Maar ook aan het uiterlijk is gedacht: andere bumpers met aerodynamische splitter en een geïntegreerde diffuser onderscheiden de V8 Vantage van zijn voorganger. Maar, als gezegd: ever so slightly. Net zoals bij sommige andere Britten moet je wel even goed kijken voor je het ziet. Een ding waar we nog niet helemaal over uit zijn: de Vantage heeft nu evenveel pk’s als de S. Moet die laatste dan niet ook een stukje opgewaardeerd worden?40 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
Is mooi, was mooi, blijft mooi. Maar jongens kom nou is een keer met een NIEUWE auto!!
@lambo4all: voor een nieuwe auto is eerst geld nodig…
@lambo4all: Ben ik de enige die behalve de voorbumper en sideskirts geen verschil ziet?
@lambo4all: Virage. Thank you. Good bye.
@trigger565: hahaha, nieuwe auto? laat me niet lachen! dat zeggen ze bij aston zelf maar ze houden niemand voor de gek. een licht getweakte db9 motor (of gedetunde DBS is maar hoe je het bekijkt) een DBS chassis, een db9 interieur met wat kleine veranderingen.
thank you, good bye!
@lambo4all: Cygnet. Zagato. Kom kom, Aston Martin heeft de grootste line-up sinds jaren, en ga niet zeggen dat ze op mekaar lijken, dat is bij zo goed als alle merken zo…
@lambo4all:
Ach, een nieuwe hoeft van mij niet. Als ik vandaag t geld ervoor had stond ie morgen op de oprit. Helaas moet ik ’t nog even met de plaatjes doen…
Een perfecte auto word geperfectioneerd!
@jordy14: net als Omo wasmiddel…ook steeds vernieuwd….ga je toch behoedzamer om met ‘keurmerkjes’ hoor ! ;-)
Ik vind zo’n plastic onderkin nou niet echt een vooruitgang te noemen..
Enkel foto’s van de voorkant? Aston weet blijkbaar zelf dat die witte achterlichten echt niet kunnen.
@Carreza: Ze zijn altijd wit geweest?
@The360box:

http://www.automotiveaddicts.com/magazine/images/2006Aston-MartinVantageBeautyRear01.jpg
@Carreza: misschien nog een woordje uitleg. Dit is niet de eerste facelift van de Vantage. In het begin waren de rode achterlichten er nog.
niet meer zo’n fan van AM.. de mooiste vind ik de DBS..
@dennisr: Ik vind ze sinds de Vanquish al steeds minder worden. Geef mij dat oude en stoere uiterlijk maar weer terug!
@Vanquish: Die V8 vantage van vroeger was ook een stuk!
@syliaca: absoluut!
Serieus, AM doet al jaren hetzelfde trucje voor allen modellen, en iedereen roept altijd hosanna. Maar als Porsche het doet is het saai, en lui en weet ik veel wat niet meer. Appart!
OT: ja het is weer een AM, ik hou ze op straat niet uit elkaar, het is de auti van de supercars, alles lijkt op elkaar. Allen de cygnet zou ik nog herkennen.
@911GT2: audi, dus… kleine typo
@911GT2: klopt, alleen ze overstijgen de Porsches qua schoonheid op ALLE fronten…Denk ook alleen al aan de Rapide vs de Panamera.
@Megakix: ik woe nou precies niet die smaakdiscussie aanzwengelen ;) Want smaak is persoonlijk. Mij ging het er om hoe mensen verschillend reageren op hetzelfde principe. Ik vindt ze zelf niet mooier. Maar zijn zijn wel exclusiever en daardoor een erg indrukwekkende verscheining. En ja IK vind de panamera mooier dan de rapide. :wink:
@911GT2: ik vindt? Verscheining? Een typefout kan ik mee leven maar dit kan echt niet he!
@alcantara: Ik las het zelf ook al terug… :oops: ik wil een edit knop… Ik submit te snel.
@911GT2: haha, nee ik ook niet…maar het is een beetje het verhaal van de prachtige vrouw en de prima vrouw. De prachtige vrouw vergeef je zoveel dingen meer ! :lol:
Nog geen behoefte aan een vervanger, ben nog dik tevreden met mijn ’03 Vanquish.
Als ik me niet vergis heeft ie naast hetzelfde vermogen als de Vantage S ook hetzelfde frontje gekregen….. en dezelfde velgen…
ben ook niet zo’n fan van AM, doe mij maar de quattroporte sport gts.
Blijft een mooie auto, maar zonder facelift was die ook goed geweest. Belangrijker is natuurlijk dat er onderhuids genoeg is veranderd en daarom kan AM zich hiermee verantwoorden.
hoe ziet nu de achterkant er uit dan eigenlijk???
Wat kost ie? Doe mij voor dat geld de 911!!
Volgens alle Engelstalige media die ik in de gauwigheid tegenkom is het motorvermogen onveranderd 420 bph.
En over de S: The Vantage S gets the new Sportshift as standard, a new sports exhaust, a new aerodynamic ‘Motorsport derived’ package and an upgraded interior with hand stitched leather and the (long overdue) Garmin SatNav.”
@MarkieS: Inderdaad, de vermogens van zowel de Vantage als Vantage S blijven onveranderd. Lees de press release op de AM website er maar op na. ;-)
Wel leuk hoe alle mensen met een automerk of type in hun naam reageren met, hij is wel mooi maar doe mij maar een ….. XD
@syliaca: En dan heeft Punk nog niet eens gesproken!
Erg mooi, en toch vind ik de koplampen iets te klein, te schattig..
Lelijker maar nog steeds bloedmooi.
Niks aan de hand, gewoon doorlopen..

(Hopelijk trapt er niemand in om deze “verouderde” auto te kopen..)
@SpoonM5: Ach, het gebeurt zo vaak. En niet alleen in Azië, ook in Europa, neem de Exeo (die is eigenlijk nog veel extremer). Zo snel verouderd een auto niet. En zolang er nog bakken geld mee te verdienen is gaan ze echt niet iets nieuws maken.
zeer geslaagd

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).