Aston Martin Vanquish: megagallery en nieuwe video’s

Auteur: , 34 Reacties

We kennen de nieuwe Ford Mondeo Aston Martin Vanquish al even, maar het heeft de Britten behaagd om nu een complete fotogallery en bovendien een trommelvlies-strelende video vrij te geven. Veel beter kan je je maandag niet beginnen.

Een deel van de foto’s kenden we reeds onder de nomenclatuur AM310 (die lekker stond te brullen op Villa d’Este), maar de luxueze Brit schudt nu voorgoed zijn lettercodes af. The name is Vanquish, Aston Martin Vanquish.

In een fotoshoot in kenmerkende Aston-stijl (vergelijk de gallery van bijvoorbeeld de DBS) maken we kennis met in- en exterieurkleuren als Kestral Tan, Cream Truffle, Obsidian Black, en Volcano Bronze, maar ook met het wat minder geslaagde Appletree Green. Voor elk wat wils, zoals je in de configurator al kon verkennen. De chamagne-gouden kleur zien we er trouwens niet bij.

Zinnenprikkelend is ook deze kleurovergang, hoewel dit meer op spielerij met photoshop lijkt, dan dat het daadwerkelijk te bestellen is op je Vanquish. Mocht je echter iets ‘out of the box’ willen hebben, dan kan Q altijd iets voor je betekenen. (bring money)

Voor de fotoshoot toog men richting Padua en Toscane, om de geraffineerde Britse stijl te combineren met het alomtegenwoordige mooie Italiaanse landschap. Hier werd een serie video’s van gemaakt, die je op autojunk kunt bekijken, maar we raden je aan eerst even het ge-sound-engineerde promofilmpje Vanquish in Motion te kijken. Wedden dat je zo’n gezicht trekt?34 reacties

Nog even doorsparen dan maar jr….
Doe mij maar in het groen met zwart interieur of rood met rood interieur.
Oef, deze of een A3 checken…..moeilijk….
@norge: De nieuwe Audi A3 is tenminste écht nieuw, de AM daarentegen lijkt gewoon op alle andere AM’s ;)
@vwally: precies, want die a3 lijkt totaal niet op andere audi’s…
@vwally: wait, what?
@vwally: ben je bezopen??
@norge: Die a3 zou je mss in 10 jaar kunnen betalen -als student- die martin nooit xD
@norge: Is er een nieuwe A3???? WAUW dat ga ik zeker eens checken!!!!
Dat filmpje is echt geweldig!!
En wat een geluid!!!
Wat een geweldige foto’s maakt die René Staud toch! Hier een filmpje van de “making of” http://www.autojunk.nl/2012/09/aston-martin-vanquish-making-of-fotoshoot/
Waarom alle kleuren behalve -de nieuwe- kleur wit? Hebben ze dan niets van Steve gehoord? Maar ik doe niet moeilijk, geef me die zwarte dan maar! xD
Veel te schreeuwerig allemaal. Zowel que velgen als “bodykit”. Zie ik liever een Vantage die veel ingetogener is.
Iets ‘out of the box’ lijkt me juist een standaardkleur, komt zo uit de doos. Voor een kleur ‘outside the box’ kan je dan wel weer bij de custom jongens terecht.
Dit is eindelijk weer eens een Aston waar ik de moeite neem om het artikel te lezen..

Ondanks het, op het eerste gezicht, bekende en dodelijk saai geworden uiterlijk, heeft de Vanquish toch nieuwe interessante lijnen in de splitter voor, de spoiler, de heuppartij, het interieur…

Het is niet schokkend maar ik waardeer het wel.
@audir8v10: je hebt het over het over Audi, of niet? Over dodelijk saai gesproken….
Ik vind hem op een een of andere manier veel goedkoper en kleiner lijken dan de dbs. zo vind ik de achterkant lijken op een lotus evora en dat is nou niet bepaald een auto uit zijn klasse.

Buiten dat is het natuurlijk een prachtige auto, maar doe voor mij maar een dbs.
@heiligehandgranaat: goedkoper niet, maar dat kleiner viel mij inderdaad ook al op, toch zal je kwa interieur ruimte niet veel hoeven in te leveren op de dbs denkik.
@lambo4all: binnenruimte is juist groter geworden, met name voorin (bestuurders vanaf 1m90 zitten matig in de DBS, maar redelijk goed in de nieuwe Vqs, ervaring tijdens preview bij de Ring tijdje geleden)
De gril lijkt op die van de nieuwe ford -____-”
Allemaal prachtig, ook van binnen maar waarom altijd zo’n lelijk stuur in die AM? Lijkt net op een grote plastic homp van auto’s uit de jaren ’90!!
@blacksquad: Haha eens! Waarom niet een hip sportstuurtje met knopjes enz? Zelfs een golf GTI stuurtje is vetter
@blacksquad: idd. Bij een Ferrari etc ziet zo’n stuur er toch veel moderner uit. Er zijn veel middenklassers met een mooier stuur. (Maar geef mij toch maar deze AM)
ik vind het een prachtige wagen, maar bij de splitter en sideskirts heb ik een dubbel gevoel. Niet echt de klasse die je van een AM verwacht, ziet er bijna een beetje tuning uit? Verder ook de eerste die ik van tussen de andere modellen zou kunnen halen (behalve Cygnet, Rapide en One-77 natuurlijk)
Vijf jaar geleden waren ze verbluffend mooi.
Maar het lijkt allemaal wat op elkaar. Het wordt een beetje saai.
Deze moet wel comfortabeler rijden als de DBs,volgens de berichten.Komt er zo ook een nieuwe Rapide dan(4 deurs) die weer Lagonda gaat heten.Zou mooi zijn.Kenteken hier is ook AML,Aston Martin Lagonda.
Het is toch een machtige auto, hoor.
Wat een prachtige, heerlijke ubervette bak!!!!!!!!
Wat een schitterende auto! Een waar kunstwerk!
Het kan me echt geen reet schelen dat alle Aston’s op elkaar lijken. maar goddomme wat is dit weer een waar kunstwerk!! PRACHTIG!
Prachtige AM weer… als ik de centjes er voor had wist ik het wel.

Maar dan wel wat aftermarket velgjes halen want de AM velgenboer maakt alleen spuuglelijke modellen zo lijkt het.
(British) Racing Green (die vale Aston variant) met een bordeaux/zwart interieur graag. En laat die jongens bij special division maar een donker houtinlegje maken voor de midden console.

Ik stel voor dat ze voor de kleine nu gaan voor een V6 of V8 Turbo. Misschien een ge-de-tunede, ingekorte 3.0l versie vh McLaren blokje – mochten die gasten niet vies zijn van een extra centje tussendoor. Transaxale DSG bak – circa 450pk. Als 911 rivaal zou het aangewezen zijn te down-sizen. En gezien die Aston V12 ooit begon als een Ford V6, en de McLaren ooit een BMW motor had, moeten ze niet zeggen dat ze problemen hebben met delen. En vergeet die achterzetels maar en maak er een derde deur van a la Cayman: goedkoper-praktischer-lichter…

http://www.carsbase.com/photo/Aston_Martin-DBS_Racing_Green_mp11_pic_49825.jpg
Die kleurovergang is, lijkt mij, geen kleur die je kunt bestellen, maar gewoon om te laten zien waar de body van gemaakt is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).