Audi A1 Sportback: alle details en foto’s [updated]

Auteur: , 62 Reacties

Gisteren hadden we al de eerste gelekte informatie voor je, maar nu is de A1 Sportback officieel, en hebben we een hele gallery, aanvullende informatie, en een video. Hoog tijd om de boel even op een rijtje te zetten dus.

Het bolhoedje met 5 deuren is qua maten nagenoeg identiek aan zijn 3-deurs broertje. Alleen in de hoogte en breedte is hij zes millimeter gegroeid. Knappe jongen die dat met het blote oog ziet. Wat wel nieuw is, is een 140 pk sterke 1.4 TFSI, die dankzij de cilinderuitschakeltechnologie gemiddeld 4,7 l/100 km moet kunnen halen. Dit blokje wordt leverbaar vanaf juni 2012.

Verder is gepoogd de A1 zo licht mogelijk te houden. De lichtste versie weegt 1.065 kg. Ga je echter wat luxe stoelen, aankleding of zware motorvarianten bestellen, dan stijgt dit uiteraard, maar als uitgangspunt is het op zich niet heel verkeerd.

Net zoals bij de 3-deurs kan je het ook zo gek niet verzinnen, of je kunt het van de optielijst op je A1 bestellen. Heel premium, maar het gevolg hiervan is wel dat je de prijs kunt opdrijven tot duizelingwekkende hoogtes. Voor niets gaat de zon op.

Verder nieuws: alle varianten vallen (nog) in de 20%-bijtellingscategorie en hij wordt in februari 2012 bij de dealers verwacht. Prijzen zijn nog niet bekend, maar aan de hand van de driedeurs-prijslijst moet je een aardige inschatting kunnen maken. De eerste voorstelvideo kan je zien op autojunk, en een knapperig verse gallery van de A1 in S-line uitmonstering vind je hier onder.

UPDATE 29-11-2011: Vanaf februari staat de A1 Sportback bij de dealers met de volgende prijskaartjes.
Audi A1 Sportback Attraction / Ambition
1.2 TFSI (63 kW/85 pk) € 17.990 / €19.770
1.4 TFSI (90 kW/122 pk) € 21.400 / € 23.220
1.4 TFSI (90 kW/122 pk) S tronic € 23.180 / € 24.980
1.4 TFSI (136 kW/185 pk) S tronic — / € 30.190
1.6. TDI (66 kW/90 pk) € 22.160 / € 23.960
1.6. TDI (66 kW/90 pk) S tronic € 24.550 € 26.350
1.6. TDI (77 kW/105 pk) € 23.770 € 25.63062 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Heel erg mooie bak zeg, vooral als S-line …..

Norge kan alvast weer tissues gaan zoeken om z’n toetsenbordje schoon te vegen.

;-)
@rechercheur:

En jij een bril om de audi/vw modellen uit elkaar te houden ;)
@rechercheur:Jazeker zeg, de kots ligt overal.
@rechercheur: Mooi? wauw… Deze auto, de A1 is echt een schande voor de rest van de audi’s, deze laat weer duidelijk zien dat Audi van VW is. En pff wat ziet het er weer goedkoop uit van binnen.
@drivingpleasure: 15 en vmbo?
@Jimmy: nee sorry, jij 16 en van school af?
@drivingpleasure: Oei vergeten. Je bent zo’n HBO’er die CE studeert.
@Jimmy: Oei vergeten jij een computer nerdje van 15? die niet kan uitzoeken waar en wat ik daadwerkelijk studeer?
@Jimmy: oei vergeten ik weet denk ik ook waarom jij dat denk, profiel naam opgezocht? Tja er zijn mensen, zelfs in deze tijd, die blindelings op het internet vertrouwen.
@Jimmy: Heb speciaal voor jou me naam verandert zodat je me nu nog is kan gaan opzoeken. Hebben de kleine kinderen hun speel uurtje ook weer gehad.
@Jimmy:

ik denk eerder een omhoog gevallen HES studentje met een te grote bek ….

;-)
@rechercheur: Goed uitgezocht idd;)
@Jimmy: Jaloers dat een vriend van mij die studie volgt? Kut dat je zelf niet zo’n studie kan volgen? dat ik zijn account heb overgenomen aangezien hij mijne heeft laten blokkeren weten jullie zeker ook niet?
@drivingpleasure: Waarom zou je HBO doen als er ook zoiets bestaat als een universiteit? Verder heb ik je duidelijk op je gevoelige snaar geraakt. Dat verhaal van die vriend van je daar trapt natuurlijk niemand in.
@Jimmy: haha maakt niet uit, van mij hoef je niks te geloven. Ga lekker door met zielige gedoe. Ik heb hier nu een hele rare discussie die om helemaal niks gaat op een account die niet eens van mij is. Normaal zeg ik nooit wat op autoblog, soms iets leuks over de auto maar verder niks. Ik laat het hier ook verder bij.
Leuke auto, alleen jammer van die Donkey Kong Interieur.
@bempi: die interieur?
@robbie:

Er staat nog iets ervoor waar ik naar verwijs ;)
@bempi: Suggestie:
‘dat’ Donkey Kong interieur? :lol:
@kliko:

Kan ook ;)
@bempi: geel zwart is ook niet mijn smaak, beetje mansory sloerie;)
@mightymike:

Als lak kleur kan het wel ( zie chevrolet camaro ). Maar volgens mij ben ik een beetje kleuren blind, want ik dacht dat het fel groen was met zwart. :oops:
@bempi: dat moet ook. Het is dat (Donkey Kong) interieur.
@bempi: Leer Nederlands, het is ‘dat Donkey Kong interieur’ en het is niet ‘Er staat nog iets ervoor waar ik naar verwijs’ maar ‘Er staat nog iets voor waar ik naar verwijs’.
@drivingpleasure:

In bepaalde gevallen kan ook een ‘het’ woord met ‘die’ worden verwezen.
Kijk ‘de’/’die’ Donkey Kong klimt in de boom
Kijk ‘het’/’dat’ Donkey Kong klimt in de boom
Kortom het staat duidelijk in het nederlands aangegeven. Het enige verschil is dat jij een ander zinsopbouw toepast.
@bempi: Dat zie jij volgens mij verkeerd, je kan niet zeggen kijk die donkey kong interieur, maar kijk dat interieur. je kan ook niet zeggen kijk dat donkey kong klimt in de boom. Dat is geen goed Nederlands.
Een niet interessant model is nu door de extra deuren iets interessanter geworden. Allen dat grijze dak bij een gekleurde auto snappen ze niet bij Audi (net als de RS3, RS5).
Kan het niet mooi vinden 3 of 5 deurs maakt niet uit. Veel liever een mini!
DS3 is tig keer spannender.
Dit is je brave buurmeisje dat zich leuk wil kleden, bij de DS3 mag je er ook nog aanzitten.
@desjonnies: haha nice
@desjonnies: Maar een DS3 vind ik wel heel erg vrouwelijk, daar doelen ze geloof ik ook op, kijk maar naar de DS3 reclame.
@masterstig: ga je toch voor de 2.0 tfsi versie? Vast een lekkerdere bak dan ds3;)
1.4 TFSI nu met 140 peekaas? Lekkah!
S-line ziet er heeeerlijk uit!
Doe mij maar deze dan:

Sorry, de embedded code werkt blijkbaar niet. Deze dus: http://vimeo.com/32261671.
Als ik meer dan €30.000 uit moet geven aan een vierdeurs, maar mensenschuw ben, zodat ik niet wil dat er ook iemand in gaat zitten, én naadloos deprimerend donker kunststof zoek, staat deze bovenaan mijn lijstje!
@mout: gelukkig is ook zwart de enige kleur die ze aanbieden;)
Persoonlijk blijf ik dit een heel lelijk ding vinden. Alternatieven zijn mijns inziens veel leuker: Mini is authentieker en Alfa Mito stukken mooier (en sportiever).
ook niks voor mij, krijg er een hoog ‘twingo’ gevoel bij, alleen dan met een premium prijs.

ik wordt er niet warm of koud van.
@blo3to3t: als je een a1 met een twingo wil en gaat vergelijken dan moet je al geen mening kunnen geven want dat zijn 2 totaal ander soort auto’s. Wel is in die nieuwe twingo gerede? Jezus wat een drama bak is dat.
@mightymike: Wel is in een Twingo RS gereden?? Put’s most cars to shame
@E34M5Touring: haha hou toch op man, ik had er natuurlijk niet bij gezegd dat ik 1.95 ben;) en al zit er 130 pk in die bak vind ik het een eng klein fragiel bakje en schakelt echt waardeloos, of er moet een veeeel betere bak in de RS uitvoering zitten
Om 11,3 miljard te besparen wil de regering onderandere de bedrijfswagens anders (lees: zwaarder) belasten. Men wil naast de CO2-uitstoot ook de prijs van de wagen in rekening brengen. Mogelijk zal dat deze Audi veel schade toebrengen (en tevens de fabriek in Vorst). Ik verheug me er nu al op dat er minder Duitse linkerbaan-klevers zullen zijn!
Heb altijd gevonden dat hij veel te hoog (en smal) oogt voor een Audi, daarom verbaast het me eik dat hij maar 141 hoog is, de meeste hatchbacks van nu lopen al bijna tegen de 150 cm.

Dat zal dus wel komen door l/b/h-verhoudingen (lijkt op een Fiat 500 wat dat betreft, imo). Is bij deze 5 drs helaas niet beter geworden.
Netjes. Je ziet bijna niet dat deze 2 portieren extra heeft. Maar dat heeft als nadeel dat ze weer aan de kleine kant zijn. Gelukkig is dat in deze miniklasse niet prioriteit, anders kan je beter een A3 halen. :P
@sir_smokealot: De link naar cilinderuitschakeltechnologie werkt niet naar behoren. het is http://www.autoblog.nl/www.autoblog.nl/archive/2011/09/01/volkswagen-komt-met-tweecilinder-maar-dan-anders ;)
Mooi die audi a1! Lekker makkelijk met parkeren, luxe en snelheid. :D
Tja wordt er nog niet beter van… Blijft een lelijk hok imo.
Gemiste kans om eindelijke die afgrijselijk daklijn / C-stijl (idem Q1) te corrigeren.
Dit had veel meer shooting brake / ministation stijl moeten zijn!

Jammmer…
en jammer van dat ontzettend lelijke interieur met een hele goedkope uitstraling
@drivingpleasure: Goedkoop? Leer -> goedkoop. HD kleurennavigatie –> Goedkoop. Zachtkunstof ipv mercedes hard kunststof–Goedkoop. Drivingpleasure –> Dom?
@Jimmy:

is gewoon afgunst …. ;-)
@Jimmy: Dat zo’n jonge mannetje nou dit soort opmerkingen gaat maken omdat ik mijn mening uit hier, erg vervelend. Ik vind het er goedkoop uitzien ja. Het leer niet hoor, dat is gewoon leer. De ventilatie/airco wel, de knopjes van de airco radio wat dan ook vind ik er ook goedkoop uitzien. In de Audi van een vriend van mij vind ik ze ook nog is goedkoop aanvoelen(maar dat is natuurlijk een andere auto). Verder vind ik het interieur erg saai.
@drivingpleasure: jonge = jong
@drivingpleasure:

“In de Audi van een vriend van mij vind ik ze ook nog is goedkoop aanvoelen” …. of bedoel je “ook nog eens” ….

;-)
@rechercheur: excuses
norge..
volgens mij ben jij een bril nodig.
kun jij geen audi uit elkaar houden?
echt zielig laat je nakijken man.
@audigek40:

Omdat iemand geen audigek is diegene dan maar meteen als zielig bestempelen…da’s pas zielig.
“Alleen in de hoogte en breedte is hij zes millimeter gegroeid. Knappe jongen die dat met het blote oog ziet.”
Als de 5-deurs A1 een contrasterend dak heeft lukt me dat wel hoor!
Maar dat zal wel een optie zijn Audi kennende!
Tof karretje met premium afwerking en optiemogelijkheden. Interieur zit ook knap in mekaar. 4 deurs zal heel wat meer kopers aantrekken. Leuke kleurtoesten binnenin en naar believen aan je eigen smaak te bestellen.
Ik
Haatte Audi..
Ik
Hield van M..
Nu doet Audi ineens wat ik van M verwachtte..
Ze tonen lef en laten zien waarom… Geluid en gevoel.. Daar gaat het de ware helden om!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).