Audi A3 2012: nu ook afbeeldingen van de buitenkant

Auteur: , 100 Reacties

Na een eerste foto van het minimalistische interieur van de aankomende nieuwe generatie Audi A3 gisteren, duiken vandaag de eerste afbeeldingen van de buitenkant op. Maar eigenlijk had u al wel kunnen raden hoe deze er uitziet...

Audi voert consequent kleine designverbeteringen, of om het neutraler te stellen: designaanpassingen, door op zijn modellen. En aangezien het modellengamma enorm is, is er met grote regelmaat wel een model dat gefacelift wordt, danwel een nieuwe generatie krijgt. Vervolgens worden de designlijnen van het meest recente model doorgevoerd op het volgende model dat aan de beurt is. En dus hoef je eigenlijk alleen maar naar de A4 facelift te kijken om te weten hoe de A3 er uit ziet.

De A3 die op de afbeeldingen naar voren komt is het driedeursmodel. Naast de kenmerkende zeshoekige grille en aangescherpte koplampen zien we onder andere buitenspiegels die nu op de deuren gemonteerd zijn. Ook lijkt de snoet wat platter en breder uitgevoerd te zijn, geheel in lijn met de huidige designtrend. De algemene vorm is relatief ongewijzigd. Never change a winning team.

2012 Audi A3 lekplaatje

De onthulling zal in maart in Genève plaatsvinden, en in de A3 vinden we ongetwijfeld een legioen aan motorkeuzes, variërend van flink geknepen extra zuinige dieselblokjes voor de leasemarkt, tot de dikkere 1.8/2.0 TFSI’s voor degenen die ook wat lol willen beleven aan hun nieuwe A3. Ook zullen we (de reeds in de S8 geïntroduceerde) cilinderuitschakeling tegen gaan komen in de A3. De plaatjes zijn gelekt van dezelfde CES waar gisteren de binnenkant vandaan kwam.100 reacties

Was inderdaad wel te verwachten! Al moet ik zeggen dat ik hem wel mooi vind. Simpel maar het heeft toch wel iets. Jammer dat ik nog steeds niet aan die koplampen kan wennen.
Pff weet het niet zo goed, geef mij toch maar de nieuwe Focus dan, meer wagen voor zen geld.
@davidve: Zijn er bij jou al prijzen bekend dan? Trouwens de vorige Focus vind ik mooier, maar dat is ieder voor zich natuurlijk.
@desoper: Neen, maar dat kun je zo toch al raden, niet? Maar ik kan er natuurlijk ook GIGANTISCH naast zitten ;)
@desoper: Vorige Focus vind ik ook mooier.
Stukken mooier dan de nieuwe 1-serie, al is dat niet zo moeilijk.
@kraakensmaak: +1 helemaal mee eens (en ik ben doorgaans BMW fanboy)
@costyn: Ik zie hem standaard voor me deur, en hij ziet er gewoon stukken beter uit in het echt, koplampen zijn niet te groot maar de grill is wel iets te klein, achterlampen lijken ook niet op die van de polo als je hem ziet rijden en ze aan ziet staan. De lijn vanaf de zijkant zeer strak, grill iets groter maken achterkant iets sportiever en het is een top auto! A3 lijkt in mijn ogen teveel op de A1, het interieur is saai, kaal en de knopjes zien er goedkoop uit. Maar dit past natuurlijk perfect in het plaatje van Audi, laten we eerlijk wezen.
gaaaaaaap wat een creativiteit daar bij Audi… liever een KIA
@Renesis: inderdaad NUL creativiteit, lelijk zelfs, maar een Kia, nee dat gaat te ver
@maseratiferrarilover: Kia maakt anders hele goede auto’s nu.
@Renesis: Audi is al jaren niet meer met een nieuw model gekomen, alleen maar facelifts.
via Android app
@flutterby: De A7 en de A1 zijn toch nog niet zo oud?
Precies zoals je hem verwacht. Ben trouwens net terug van eerste rijles :D
@rubenpriest: en? Hoe ging het?
@rubenpriest:
Proficiat je hebt het overleefd! En de instructeur en medeweggebruikers? :)
@StijnB: ging perfect, geen fouten gemaakt, heerlijk. http://www.youtube.com/watch?v=McKaHxrxr7I
@rubenpriest: Me too :D
Ik had niet verwacht dat deze wagen er zo uit zou komen te zien…
@jack_abarth: De A3 was nog een van de weinige die er nog goed uitzag..
@The360box: Het is niet echt een goed gedetailleerd plaatje. De A3 van nu is ook pas echt fantastisch in 5-deurs S-line.
@jack_abarth: Ik ook niet, ben er helemaal van ondersteboven.. Ik moet even alles op een rijtje gaan zetten want ik word emotioneel!
Ziet er mooi uit, simpel maat dat is meestal wel het meest tijdloos. Zou er graag een hebben!
Ik had je zo ook wel kunnen vertellen hoe de A3 er uit ging zien. Hadden we de plaatjes niet voor nodig. Is toch ook niet meer fiscaal interessant voor de leaser met al die japanse hokken die zogenaamd op een zucht en een scheet benzine rijden?
het is officieel nu: ik ben een audi hater geworden dankzij dit ongeïnspireerd hoopje auto
@RazorHead: Weetje zeker dat dat het is ? en dat je niet gewoon een beetje met de rest wil meelopen ?
@luuktb:
jep ik ben zeker. Nu niet gaan roepen over perfectioneren. Ze zijn gewoon saai en ze lijken op elkaar, allemaal dezelfde voorkant.. Dus ja
@RazorHead: Welkom :P
@norge: Ik denk dat hij meer van jou audi/premium bashing houd dan dat hij er werkelijk een hekel aan heeft.
@luuktb:
ehm nee
Niet verrassend, maar wel een strak karretje geworden. Doe mij er maar een!
Kan er niet warm van worden. A1 voorkant en A6 achterkant
Lijkt mij eerder een A1 facelift.. Als dit de nieuwe A3 gaat worden, dan sla ik wel even over
Vindt het persoonlijk wel een mooie ontwikkeling. Denk dat we even moeten afwachten wat de sedan versie gaat doen en of deze beschikbaar komt voor de Europese markt. Indien die niet opzienbarend is zie ik dit meer als een stevige facelift à la de A4 dan echt een nieuw model….
@ridenz: dat is waar ik het meest benieuwd naar ben! Dat de A3 hatchback er zo zou uitzien wist iedereen al, maar of de sedan er daadwerkelijk komt en dan met name voor de Europese markt, dat is de grote vraag waar ik graag antwoord op zou willen hebben :)
@deuxani: hier gaat mijn interesse inderdaad ook naar uit, ik rij zelf nu in de sportback en zou de sedan wel zeker overwegen als hij eruit ziet zoals op jouw foto!
Lijken wel beelden uit een ouderwetse science fiction film met van die ruimteschepen en robots van aluminiumfolie.
Super vet 2.0TFSI erin 18″ met quattro , ik zeg doen !
Hier bij is de einser toch een lachertje ? Tuurlijk ik weet dat de meeste hier meer op circuit rijden dan op de weg (GT4) maar lekker karretje word dit zeker.
@luuktb: Als ik moet kiezen tussen een nieuwe a3 of een nieuwe 1 serie dan hoef ik niet lang te denken…. Zowel de nieuwe als de oude a3 is zo ontzettend saai, zelfs een golf is spannender. Daarnaast oogt het ook als een ontzettend klein autotje.
Wat een aanfluiting! Hoe lang is het vorige model op de markt geweest, 10 jaar? En dan komen ze hiermee?
Nouja, het is zeker niet lelijk, maar wel een beetje braaf
Mooi?: ja vernieuwend?: NEE! Audi maakt zeker mooie auto’s maar als ze altijd zo minimalistisch blijven gaat het op den duur vervelen
@akrapovic: never change a winning formula !
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Dus de A3 sedan wordt een soort A8, ehh, A4 kopie?
Nu ik de nieuwe A3 heb gezien, is de 1 serie ineens een beauty…
Tja, moeten we daarom zolang wachten op een opvolger? Om de vorm her en der ietwat te veranderen?

De veranderingen lijken mij trouwens geen verbeteringen, maar ja, verkopen zal het wel!
Hoe is het mogelijk dat de mensen Audi’s blijven kopen? Alle modellen zien er gewoon eerder uit (beetje langer, hoger enz). Als de verkoop nu eens zou stilvallen dan zou het misschien wel lukken.
Nochthans kunnen ze het wel hoor gezien de R8. VW is trouwens in hetzelfde bedje ziek. Zucht.
Audi gaat marktaandeel verliezen als ze saaier worden
Uiteraard zeer voorspelbaar, die single frame grill mogen ze wat mij betreft wel eens schrappen voor iets nieuws.
Reacties zoals zzzzzzz: het is geen ferrari hoor. Het zijn gewoon nette zakelijke auto’s die ingetogen zijn en wat luxe moeten bieden. Driften, uitlaatherrie en alle andere onzin moet je helemaal niet willen vinden bij dit soort auto’s..
@Jimmy:
We kijken al 10 jaar tegen een soortgelijk model aan, dus wat vernieuwing is welkom. Deze lijkt weer sterk op z’n voorganger, en zodra de sportsback uitkomt is het weer goed kijken of er nu een A3 of A4 avant achter je zit. Ik heb nooit wat met Audi gehad, en met de huidige line up zal dat ook niet veranderen
Lelijk? Nee. Mooi? Nee. Verrassend? Nee.

Ach, er zullen wel weer genoeg kortzichtige schapen zijn die dit leasen, puur om de naam. Dus waarom zou Audi moeite doen? Ze houden liever hun klantenbestand dan dat ze nieuwe klanten lokken met een uitdagend design…
Boring,…NEXT!!
Het is niet zo zeer dat het saai is of dat het maar kleine veranderingen zijn maar ze doen het zo kort achter elkaar, als je nu een audi koopt ben je over 2 jaar al weer uit de mode en rij je rond in een verouderd model.

Hoge investering voor een mode accessoire als je het mij vraagt.
Zo iets had het ook kunnen worden, maar nee, Audi ging weer voor saaiiii :

http://i.imgur.com/DJliz.jpg
http://i.imgur.com/HCytn.jpg
@MLTB: Mooie kia Ceed
Maaar… Ze hadden beter de achterlichten van het concept genomen. Ik haat de designers bij Audi, die durven nooit stappen nemen!
Mooie wagen, maar weinig verrassend inderdaad. Probleem is en blijft dat ik gewoon door de kleine designaanpassinkjes en het uitgebreide aantal varianten, steeds moeilijker kan zien welk type ik precies in de binnenspiegel heb, het lijkt gewoon teveel op elkaar. En daardoor begin ik ze echt saai te vinden, ondanks dat ik het design op zich best mooi vind.

Grootste probleem met Audi’s blijft gewoon het type mensen dat meestal achter het stuurt zit. Yek.
echt heel erg saai. doe mij maar de nieuwe 1 serie met M-sportpakket!!! dat vind ik een lekkere wagen!
@luuktb

Fock it, alles beter als de standaard Audi ‘huisstijl’.
Heeey een A1 op anabolen, Quelle Suprise.
Ze mogen dan allemaal op elkaar lijken. Het zijn wel degelijk goede en mooie auto’s.
Ik vind de huidige A4 sportsback met de LED-achterlichten echt een plaatje! En deze zal ook wel goed smoelen en konten! :lol:
Ben benieuwd hoe de vorm van de LED-verlichting in de achterlichten bij de A3 is.
Seat A1, toch wel goed gelukt hoor…
Verschrikkelijk voorspelbaar, maar dat is altijd zo met audi, en lijkt verschrikkelijk veel op een a1…
@fluvioglacialeafzetting: Niet alleen Audi, ook VW kan er wat van met de Golf. Kleine veranderingen, bang dat ze op hun gat gaan.
Mooi hoor ! Is dat een Audi , kan het niet zo goed zien…
Het zo genaamde familie gezicht van audi begint meer op inteelt te lijken.

Echt al die auto zijn het zelfde!! Een face lift van ander merk is nog vernieuwender dan Deze “nieuwe”
Ik vind een hyundai veloster mooier, wat een creativiteit bij audi..
Ik vind de politiek om de A3 steeds te verfijnen en te verbeteren veel beter dan om voor totaal andere looks te zorgen. De wagen blijft vertrouwd en herkenbaar overkomen, klassieke en toch modern,klasse interieur enz. Merken die om de haverklap van design veranderen geven uiteindelijk toe dat het vorige op niets trok. Trouwens rijden doe je nog altijd “IN” de wagen en dan is het gevoel en rij-ervaring belangrijker dan een paar franjes aan de buitenkant. Ford, Kia, Hyundai enz zijn allemaal zo onpersoonlijk dat je zonder logo geen naam meer kan op plakken. A3 zal daarom wel succes worden juist omwille van zijn persoonlijkheid.
@speedie: +1 Gelukkig ze bestaan nog wel ,mensen die een beetje na denken!
@speedie: Hierin geef ik je helemaal gelijk, herkenbaarheid is goed, maar spijtig dat de A4 dan weer eig A3+40cm is en de A5 een A3+50cm is.. ( Wow ik denk dat ik net het geheim van de naamindeling bij audi ontrafelt heb! :) )
@speedie
@luuktb

Waarom kan BMW het dan wel jongens??

Slaat nergens op wat je zegt speedie.
Voordat iedereen weer loopt te roepen “de designer bij Audi” blablabla (overigens werken er zo’n 5 Nederlandse ontwerpers bij Audi) de “familie-neus” van Audi wordt bewust zo gehouden, men (marketing, directie) wil van Audi een “wereldmerk” maken en daarom is een hoge herkenbaarheid prio 1 en wat is die hoge herkenbaarheid, juist ja de neus. (dus niet voor “ons” Europeanen maar voor Ami’s en de Aziatische markt)
Audi is goed op weg als wereldmerk maar voordat er natuurlijk iets nieuws komt duurt het weer even…en zolang ze zoveel auto’s verkopen als nu zullen ze toch wel denken “ach…”
weer een beetje strakgetrokken.
best wel mooi…
@ytrewq: Doet me denken aan Cher, was ook ooit mooi en jong qua uiterlijk, nu is ze 27 keer strakgetrokken en nog veel mooier dan dat ze ooit was! I like!
Deze plaatjes zeggen natuurlijk nog niet zo heel veel, maar een beetje Seat Ibizalike is het wel!
Wie zegt dat dit het echt word is maar een plaatje van pv
Bedoelde pc
Als je in het vervolg een Audi wilt kopen moet je gewoon zeggen hoe groot hij moet zijn. Typenummers hebben geen belang meer bij dit merk.
Goh, das een hele verandering zeg ,mooi nieuw design wat totaal niks lijkt op wat ze eerder gedaan hebben .Gedurft en sportief en dan ook nog elegant,shit nou is die fles alweer leeg …..ober!
Ik ben erop uitgekeken. Op heel Audi en volkswagen. In het begin vond ik het mooi maar nou moet ik er niks van hebben. Mooi interieur? Goede materialen dit dat okej… Maar het zit totaal niet logisch in elkaar als in mijn eigen auto. Vooral de huidige A3.
@MLTB: Sarcasme denk ik ? , Zo niet kijk eens naar de achterkant van de nieuwe 3,5 en 7 serie en dan nog maar niet over het front gesproken !
kom op zeg BMW kan er ook wat van , is het erg ? nee ik vind van niet.
Erg jammer dat zo ongeveer 80% van de audi bashers hier een stel meelopende pubers zijn die hun nek nog draaien voor een A4 s-line uit 2001.
Waar is het fout gegaan met Audi?… Ik vond Mercedes qua design altijd de minste van de Duitse drie, maar in deze klasse ziet de nieuwe A er toch het meest aantrekkelijk uit.
Audi presenteert een nieuwe A3:
We hebben een compleet nieuwe auto ontworpen die compleet op de vorige A3 lijkt…
Volkswagen presenteert een nieuwe Passat:
We hebben een compleet nieuwe auto ontworpen die compleet op de vorige Passat lijkt…
Audi presenteert facelift willekeurige Audi:
Door de aanpassingen hebben we een compleet nieuw ontwerp waardoor deze compleet op alle andere Audi’s lijkt.

Iets met Duitse humor en slecht?..
:);)
Lijkt net een Audi A1
Wauw wat een prachtige wagen! Hebben ze een nieuwe designer aan het werk gezet daar in Ingolstadt? De hele wagen is echt getransformeerd als het ware. Misschien wel iets teveel afgeweken van de huidige designtaal van Audi maar onder het motto “We doen eens gek!” vind ik dit een fenomenale, prachtige maar vooral vooruitstrefend ogende wagen. Ik waan me bijna in 2020 als ik deze auto analyseer qua design. Pfff echt top, ik kom superlatieven tekort!
Opzich toch nog wel verandert tov de voorganger!
@philipzuidijk: Inderdaad, de achteruitkijkspiegels zijn zodanig ‘redesigned’ dat ik 2 keer moest kijken! Bijna onherkenbaar maar toch wel mooi.. Nu ik vind wel dat ze op sommige vlakken te ver zijn gegaan. Bijvoorbeeld het aantal lamellen in de grill: vroeger waren dit er altijd 11, dit vond ik mooi, hiermee was ik tevreden.. Maar nee een of andere designer heeft dit idee helemaal overboord gegooid en is resoluut voor 13 lamellen gegaan, dat zijn er dus wel TWEE meer.. Een sprong in het diepe als het ware, maar daar gaat Audi toch even te ver voor mij, dit vind ik niet acceptabel! Voor de rest prima wagen: TOP zou ik zelfs durven zeggen.
Wat een verassing zeg.. En aankondigen dat ze meer variatie in hun modellen gaan steken.. Het interieur bijna een uitgebokste versie van A1, en het exterieur is duidelijk een te heet gewassen A6.. Ik snap het niet goed.. Waarschijnlijk zijn ze blij zolang het verkoopt.. Ik wordt er wel minder fan door..
Ik vind het een mooie auto geworden. Er zijn nu een hoop negatieve reacties, maar ik ben benieuwd wat vele van jullie er nou echt van vinden, zodra hij in het voorbij rijdt;)
@kevinc: hetzelfde als wat ik nu van alle audi’s vindt die voorbij rijden.. saai dus.
@dutchiehd: Ik neem aan dat je met saai niet lelijk bedoeld? iPhone’s vertonen ook maar steeds minimale verschillen, maar toch koopt iedereen ze. Kun je die dan ook saai noemen? ;)
-edit- *in het echt :)
Spannend…………………….gaap –‘
the-budel-guy via iPhone app
Ziet er weer strak uit. En mensen die zeuren dat hij niet vernieuwend is jullie hebben toch ook niet iedere 5 jaar een nieuwe vrouw. Mag ik hopen althans.
the-budel-guy via iPhone app
Ziet er weer strak uit. En mensen die zeuren dat hij niet vernieuwend is jullie hebben toch ook niet iedere 5 jaar een nieuwe vrouw. Mag ik hopen althans.
Lelijk, A1 achtig, liever nog de 1 serie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).