Audi A3 Sportback staat er rood bij

Auteur: , 10 Reacties

De VAG-rook van vanavond is opgetrokken en daaronder zagen we in Parijs de nieuwste toevoeging aan het A3-gamma staan. Net even iets praktischer, maar net zo ingetogen en onopvallend als zijn voorganger. Hier zie je de eerste livefoto's.

De instapper wordt een miniatuurblokje, de 1.2 TFSI met 105 pk met een dat-haal-je-nooit-verbruik van 4,9 l/100 km. Daarboven zit de 1.4 TFSI met 122 pk die 5,3 l/100 km wegstookt. Later komt dit blok er ook als 140 pk-versie en gek genoeg met een lage verbruik: 4,7 l/100 kilometer. Hoewel…gek henoeg..Laatstgenoemde is voorzien van VAG’s cylinder on demand-technologie, en zijn zwakkere soortgenoot niet.

De topper is tot nu toe de 1.8 TFSI benzinemotor met 180 pk. De nieuwe uitvoering van de 2.0 TDI is goed voor 184 pk. En ja, hij komt dus ook in een aardgasverbrandende trim: e-Gas noemt Audi het.

In februari komt ‘ie naar Nederland om zich tussen de overige uniforme single grilles op ’s lands snelwegen te voegen. En HIER zie je iemand die onder de indruk is van de kofferruimte.


10 reacties

Dare I say it? Boring!
Een Volkswagen met een Audi jasje.. VAG!
Zit daar nou een foto van de nieuwe Leon tussen?
Is die 140pk niet dat cilinder-uitschakel blok?
@meneersander: 10 punten voor jou. Dat verklaart inderdaad het lagere verbruik, ‘cilinder on demand’ (tot nu toe alleen toegepast op de 1.4 en 4.0-blokken). Heb het even toegvoegd
lekker full option staat ie daar zeg, ik denk wel 50000

op marktplaats staat ook al een nieuwe a3 te koop:
http://link.marktplaats.nl/595236728?utm_source=autoblog&utm_medium=referral&utm_campaign=CA____autoblog_promotie_site_autoblog&utm_content=53838
of heeft elke audi dealer er inmiddels een? :D
Niks te zien hier, just another A3.. doorlopen.
Zelfde platform als die Leon zeker?
@drivingpleasure: uiteraard: MQB. Bereid je maar voor, er komt ook nog een Skoda Octavia van.
Mooi, mooi. Kom maar door RS3.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).