Audi, BMW en Mercedes in night vision triotest [video]

Auteur: , 26 Reacties

Nachtvisie op een schermpje in je auto. Hoe goed werkt het en wat heb je er eigenlijk aan? Hier een test tussen de Audi A8L, BMW 750i en een Mercedes CL550. Inclusief een gerobotiseerde kalkoen. De grote vraag is natuurlijk: kun je er blind op rijden?

Sinds een aantal jaren zijn de Duitse Drie begonnen met het voeren van night vision op hun topmodellen. Ze zagen immers dat Lexus het in 2002 succesvol op de LX 470 wist te bouwen, dus daar moesten ze wat mee gaan doen. Mercedes introduceerde het in 2005 op de S-Klasse, waarin eigenlijk steevast nieuwe technologie in debuteert, en noemde het Night View Assist. BMW volgde datzelfde jaar nog met Night Vision in de 7 Serie. Vijf jaar later werd Audi wakker en plaatste Night Vision Assistant op de A8-optielijst.

Car&Driver nam eerdergenoemde auto’s mee naar een testfaciliteit van Chrysler om in het donker, met afgeplakte voor- en zijruiten, een reeks testjes te doen: hoe ontwijk je pionnen in het midden van de nacht, waarom je beter kunt stoppen voor een radiografisch bestuurbare kalkoen en wanneer herkennen de verschillende systemen een persoon langs de weg.26 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Zal een dure test worden , als die systemen niet werken natuurlijk…
@bmwfreak: Snel gedaan, die – button weggehaald.

OT: waarom hebben ze de lexus er dan niet ook bijgehaald?
@sdk16420: Idd, die not-like buttons hebben het welgeteld 1 dag overleefd. :)
Die van de audi is niet echt slim, want dingen die niet warmer zijn dan de omgeving zie je bijna niet. en dat zijn nou net de dingen die je ook snel mist als je uit je raam kijkt. bewegende (warme) dingen zie je zowiezo wel
@lambo4all: warme dingen leven vaak, en een mens leeft. Belangrijker om een klein kind te zien die oversteekt dan een stenen ding te zien. Die er waarschijnlijk al lang staat.
Als ik zou mogen jureren.

1mb
2audi
3bmw
Beetje onzin dat de MB de voetganger niet goed aangaf, dat deed ie gewoon prima. In de Audi werd de voetganger geel, in de MB kwam er een vierkantje omheen.
Ik dacht dat Mercedes een berg op gecrosst was met dat systeem en dichte ruiten? Of dat was doorgestoken kaart…
Een hulpmiddel BLIJFT een HULPMIDDEL. Snap dan ook niet dat sommige denken dat ze dan alles kunnen met bepaalde hulpmiddelen. Wel nice dat ze het getest hebben :D
Ik zou helemaal gek worden van zo’n systeem. Opeens weer witte lichtjes op je scherm etc. Liefst kijk ik gewoon zelf uit mijn voorruit. Maar goed, in Nederland heb je ook niet veel compleet donkere en verlaten wegen.
geweldig systeem voor mensen die hun licht-schakelaartje niet kunnen vinden in het donker ..
@lincoln: Die mensen mogen ze hun rijbewijs afnemen, wat kan ik me ergeren als ik mensen zie rijden zonder licht, of stadslichtjes als het behoorlijk donker al is
@revstars-net: Of mistlampjes overdag.. Uhum.
Audi FTW.
Best een leuke test alleen het filmpje had wel wat korter gemogen.
Compleet zinloze systemen dus, zeker voor het geld.
@robinio: Hoe kom je erbij dat ze compleet zinloos zijn, op alle drie zie je gewoon mensen (bestuurder kan natuurlijk ook gewoon zelf zoeken naar mensen, je ziet ze iig wel, dus grote meerwaarde ten opzicht van een gewone auto zonder dit systeem). Dus zo kan je toch een botsing voorkomen. Stukken handiger en betrouwbaarder dan zelf in het donker turen naar mensen.
Even een vraagje voor de echt geïnteresseerde gangsta’s:
De hoofdvraag-> doet dat Night vision het ook als je koplampen uit staan? :mrgreen:
@bigcar: dat gaven ze in het begin aan wat de systemen inhielden
die van mercedes is duur!
Vindt het maar raar dat je op een beeldsherm moet kijken.
Cadillac introduceerde in 1999 op het 2000 DTS model als eerste nightvision maar dan geïntegreerd in het head-up display systeem.
Lijkt mij beter?
Echter omdat er weinig vraag was naar deze optie stopte Cadillac er in 2005 mee.
Ik denk dat dit soort systemen met name in Scandinavische landen populair zijn aangezien daar niet elke cm asfalt verlicht is.
Zijn die gasten nou echt zo dom? Die test met dat rendier, zitten ze te zeiken dat het beeld te ver ingezoomd is… Nogal logisch aangezien je met nightvision vooruit wil kijken, als je een groothoeklens erop zet dan moet je een 20inch scherm hebben om vooruit hetzelfde stuk te zien. Objecten die dichtbij zijn zie je ook wel met je xenon…
Waar zeiken we precies over? Ook al heeft BMW het minst goeie systeem, we zijn allang blij als er een 730d op onze oprit staat zónder night vision.
Audi omdat het merk een grote inhaalslag heeft gemaakt in de afgelopen 10 jaar. Als Audi zo blijft doorgaan op het gebied van vernieuwing, innovatie, techniek, betrouwbaarheid, kwaliteit en afwerking kan Audi de grootste worden uit Duitsland. Ik zal er niet van opkijken. Uit dit filmpje is al af te leiden hoe ver Audi eigenlijk al is, alleen de meesten beseffen het niet of willen het niet weten.
Ik zou de benz kiezen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).