Audi Crosslane Coupé Concept: Steppenwolf revisited

Auteur: , 16 Reacties

Dat Audi een voorbode van de Q2 mee zou nemen naar Parijs was al bekend, en hier is hij dan! De Audi Crosslane Coupe Concept (CCC) is een driedeurs Q3 die in de voetsporen van de Steppenwolf treedt. Aan boord van deze plug-in hybride: een driecilinder 1.5 TFSI. Juist: na BMW gaat ook Audi aan de driepitter!

Zoals je ziet is dit (voor de verandering) niet een model dat met minimale wijzigingen de productie haalt, maar een concept in de ware zin van het woord. Een mooie proeftuin waarin de designrichting, maar vooral de technologieën van de toekomst ongeremd tentoongesteld kunnen worden.

In het geval van deze Audi betekent dit concreet: lichtgewichttechnologie en een ultrazuinige aandrijflijn.

De CCC bereikt met zijn Multimaterial Space Frame – opgetrokken uit aluminum, CFRP (carbon fiber-reinforced polymer), en GFRP (glass fiber-reinforced polymer) een drooggewicht van niet meer dan 1.390 kg, en dat is inclusief de lithium-ion batterij. De afmetingen zijn 4,21 x 1,88 x 1,51 meter.

De aandrijflijn bestaat uit een 130 pk sterke 1.5 TFSI, die is gekoppeld aan twee elektromotoren, alles tezamen goed voor 177 pk. De verbruikscijfers passen uitstekend bij een concept: 1,1 liter per 100 km en een uitstoot van 26 gram per km.

Het dak van de CCC bestaat uit twee CFRP-elementen en weegt minder dan 10 kg. Het is afneembaar, waardoor het concept eigenlijk een grote Targa is, en kan over de kofferbak geplaatst worden. Laatstgenoemde is namelijk uitschuifbaar, evenals bij de Steppenwolf het geval was. Een gallery van laatstgenoemde, die 12 jaar geleden (eveneens) in Parijs debuteerde, is toegevoegd.
16 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
niveautje kopie Evoque, dakje is dan weer wel erg leuk :D
Prachtige auto, mag van mij zo in productie.
Alleen, wat is het nu van dat enorme targadak?
Of is dat binnenkort ook leverbaar op de A3?
Mooie Hyundai gril.
@norge: Je krijgt het nog druk vandaag denk ik. 85% VAG berichten op de homepage.
@norge: erg lelijk ding inderdaad deze audi.
Ik vind het interieur van de oude concept mooier.
Heb geen problemen met VAG, maar als je deze concept met de Steppenwolf (12 jaar oud intussen!) vergelijkt, zie je maar dat de designstijl van Audi inderdaad nauwelijks verandert. Na de facelifts en doorontwikkelingen van de productiemodellen worden nu ook de concepts gefacelift!

Doet trouwens geen afbreuk aan het leuke idee, zal vast wel zijn kooppubliek vinden.
@escher93: Ik heb ook niets tegen VAG maar dat is inderdaad gewoon krak dezelfde auto. Goed gespot!
Haha die Steppenwolf, even een barfje leggen.
Dat theoretische verbruik zal wel komen puur omdat de stroom net op was voordat de hele testcyclus was afgelegd, daarna zal het verbruik wel fors stijgen..

Verder wel een strak bakkie!
“Een mooie proeftuin waarin de designrichting, … tentoongesteld kunnen worden.”

Er verandert dus niks bij Audi…
Leuke wagen, maar liever de 3.2 uit de Steppenwolf er in! :P
Audi was eerst met de driepitter, namelijk de hyper-voor-zijn-tijd Audi A2 3L.

Dus BMW zijn de melkers qua 3pitters, nietwaar, in dit melkgeval.
Hé, een koplamp die meteen aansluit op de rand van de grille, waar heb ik dat eerder gezien?! *kuch*BMW 3-serie*kuch*

Maar genoeg mierenneukerij, dit is zonder meer een geslaagd concept. Eigenlijk zoals het bij Audi altijd wel het geval is. De concepts zijn enigszins onderscheidend en hebben altijd een zeer strak design. Jammer is dan altijd dat de productiemodellen er zo saai uitzien en sprekend op elkaar lijken.
Als ze hem zo laten, hebben ze eindelijk hun belofte waar gemaakt dat ze meer variatie tussen hun modellen gingen maken…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).