Audi en Mercedes apen Ferrari na met driftkunstjes

Auteur: , 37 Reacties

Is het toeval? Misschien. Ferrari vierde een weekje geleden 8 miljoen Facebook-fans middels een fijne bandenrooksessie met een 458 Italia. Prompt hierop herinneren Audi en Mercedes zich dat ze ook een social media-mijlpaal hebben bereikt, en komen met iets identieks. Maar het zijn wel vette video's.

De meest recente video is er een van een Mercedes C63 AMG Coupé die ter gelegenheid van 2 miljoen youtube-abonnees de fameuze corkscrew-bocht (en de rest van het circuit) van Laguna Seca van een nieuwe toplaag voorziet door al het rubber van zijn achterbanden er op achter te laten. De Duitser met de dikste, koppelrijkste V8 van allemaal en achterwielaandrijving moet hier absoluut geen problemen mee hebben. Alleen heb je nog wel even een goede coureur nodig die netjes binnen de lijntjes blijft. Filmpje!

SOFORT KLICKEN, VERDAMMTNOCHMAL!

En dan is er nog Audi Duitsland, dat 500.000 Facebook-fans (Audi USA heeft er overigens 5+ mln) viert door los te gaan met een Audi R8 V10. Je zou zeggen ‘een aardige prestatie’, aangezien de R8 vierwielaangedreven is en dus niet zo 1-2-3 in een drift of donut te gooien is. Maar ik gok dat de engineers uit Neckarsulm voor de gelegenheid maar even een RWD-layout hebben gemaakt. Filmpje!

KLICKEN! JETZT!

Zijn deze 2 video’s een rip-off naar voorbeeld uit Maranello? Ferraristi zullen dit volmondig met ‘ja’ beantwoorden. Wij laten het even in het midden, maar bedenk wel dat je niet binnen een dag een video hebt opgeleverd, dus voor beide merken zal het al even in de planning hebben gezeten.37 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Wat een toeval dat na Ferrari Mercedes en audi ook met een video komen. Zou me niks verbazen als BMW er ook nog met een video komt. Het is wel nageaapt maar dat maakt op zich niet uit, want het zijn lekkere video’s.
@ascari15: Zou best kunnen, maar als het om social media gaat loopt BMW volgens mij nogal ver voor op de rest…
@ascari15: natuurlijk is het geen toeval!
Filmpje van Mercedes is erg leuk, filmpje van Audi totaal niet. Los van het feit dat je dit naar mijn idee niet kan doen met een R8 is het filmpje ook nog is dodelijk saai, maar dat past wel bij Audi…
@drivingpleasure: nah valt wel mee. Vind ze allemaal wel leuk! Jouw reacties zijn pas saai, eenheidsworst en simplistisch
@Bisazza: eenheidsworst? simplistisch? omdat ik mijn mening geef? Volgens mij kan je beter naar jezelf kijken. Voel je je aangevallen als VAG fan ofzo? Oja mocht je het nog niet weten VAG=eenheidsworst.
@drivingpleasure: VAG fanboy? Welnee, ik rij als sinds jaar en dag in Mercedes. Ik heb verder ook niets met dat hele fanboy gebeuren en hou mij daar niet zo mee bezig als jij. Maar jouw mening mag je geven. Probeer alleen eens af en toe je BMW brilletje af te zetten en daar word ook jij een stuk gelukkiger van!
@Bisazza: Klinkt anders aardig als een fanboy. Als je iemand zijn mening onderuit haalt en hem eenheidsworst noemt en simplistisch. Ik vind gewoon simpelweg het filmpje van Audi saai en het is ook nog eens bedrog. En dat jij daar gelijk over in de verdediging moet schieten, vraag me niet waarom, duidt op een zeer simplistische geest. En ja ik ben fanboy van de meeste Duitse merken, VW hoort daar niet bij Audi wel, maar dit wil niet zeggen dat ik dit filmpje goed moet vinden(een R8 die donuts maakt?!?! wake up please!) dus zet jij aub je eigen bril af.
@drivingpleasure:

Hoezo zou een R8 in godsnaam geen donuts kunnen maken?
@GOD: een R8 kan wel donuts maken, maar zo als deze kerel het doet vraag ik het mij af. Aangezien de voorwielen zo mooi stil staan en de donuts zo goed lukken lijkt het mij dat ze wat aan de instellingen hebben gedaan. Kan het ook mis hebben en misschien voelt deze kerel de auto wel precies dat hij gewoon skills heeft, kan ook….
Laat het driften trouwens maar over aan Japanners…maar toch..een Nederlander was toch Wereldkampioen?
ik ben geen expert in de technologie van auto’s, maar volgens mij is die R8 aangepast naar alleen achterwiel aandrijving… Je ziet de achterbanden vol draaien, terwijl de volbanden een beetje achteruit rollen zelfs..
AMG = roken.. Audi?? Als ze daar daadwerkelijk zélf RWD van gemaakt hebben, dan kan je niet faker zijn als autofabrikant zijnde.. Misschien durf ik ’t zelfs bedrog te noemen vandaag.
@kaasboerin: Inderdaad, het is ook bedrog. Je spiegelt mensen dingen voor die helemaal niet kunnen met zo’n auto. Als ze zo graag ook rijplezier mee willen geven, laat ze dan is echt modellen met RWD maken. Dit daarentegen slaat de plank volledig mis.
@drivingpleasure: er gaat standaard zo’n 80% van de kracht naar de achterwielen in een R8 dus in principe kan dit wel, het quattro systeem zal inderdaad iets anders geprogrammeerd zijn zodat ie niet ingrijpt en de krachten verdeeld. maar in de basis kan het wel met een R8
@audi18: wat je zegt 20% gaat dus naar de voorwielen. Bekijk het filmpje nog eens, de voorwielen staan volledig stil, rollen zelfs een beetje achteruit. Dit duidt erop dat er geen voorwielaandrijving is anders had die auto dit niet kunnen doen, had hij al lang grip gezocht op de voorwielen en de auto uit de donuts getrokken.
@drivingpleasure: volgens mij kan ken block best aardige donuts doen met 4wd
@audi18:

Zelfs het viscous traction AWD systeem heeft geen aanpassing nodig. Dit kan gewoon met een standaard R8.
@anakiet: Een R8 kan inderdaad driften, helemaal als hij al in beweging is. Hij kan ook wel een donutje achtig draaien, maar zoals hier waar de voorwielen stil staan, een beetje achteruit rollen klopt naar mijn idee niet. Ik denk dat ze de instellingen gewoon iets hebben aangepast waardoor je dus meer power op de achterwielen heb liggen.
@drivingpleasure: En los van deze zeer onnuttige ‘discussie’ blijft het een hele leuke auto!
@drivingpleasure:

Geloof me heb ik vaker gezien bij donuts met Audi’s. Hoe het kan weet ik niet maar et kan :) Die voorwielen draaien soms niet of bijna niet. Nog een voorbeeld.

http://www.youtube.com/watch?v=cTYzdGV4cGQ
@anakiet: ik heb het ook wel gezien maar niet zo stilstaand als deze. Ik heb wel donuts gezien maar dan staan de voorwielen toch niet op 1 plek zoals in dit filmpje. In jouw filmpje doen ze dat ook niet. Dus vandaar dat ik denk dat ze de instellingen iets verandert hebben.
@drivingpleasure: als je bij een differentieel het ene wiel draait draait het andere wiel in de tegengestelde zin.
Die van audi vind ik eigenlijk nog een beetje de beste. Die AMG was veel te hyperkinetisch gemonteerd.
wordt inderdaad tijd voor TDI-power in de R8 :D
@TDI-goeroe: leef jij soms op diesel of hoe zit dat? Bij elk dieselbericht loopt het kwijl je uit de mond of niet?
@akrapovic: diesel is gewoon baas!
@Tommy2: ik heb niks tegen diesel maar die goeroe zegt alleen maar hoe geweldig diesel is. Post eens wat nuttigs..
ik zij het
http://i2.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/224/974/90330f59_justin-timberlake-jizz-in-my-pants-12.jpg Met dank aan AMG.
kaasboerin via iPhone app
@xilver: Haha, is en blijft een geweldige pretbek.
Die C63 hoort ook gewoon te roken, die Audi doet het omdat het moet om koel te blijvwn!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).