Audi op performance-tour met RS7 en Q3 RS

Auteur: , 34 Reacties

Audi komt volgend jaar met maar liefst vier nieuwe RS'en, waaronder de RS7 en haar eerste high-performance SUV, de Q3 RS.

Vorige week werden de nieuwe modellen aangekondigd, maar quattro GmbH opperhoofd Stephan Reil liet nog niet veel informatie los. Het is echter hoogst waarschijnlijk dat naast de Audi RS6 en RS5 cabrio in 2013 ook nog een RS7 en Q3 RS worden geïntroduceerd.

De RS7 wordt volgende maand op de Detroit motor show verwacht. Mechanisch zal hij niet onderdoen voor de RS6, wat betekend dat er een 4,0-liter twin-turbo V8 met 560 pk in komt te liggen. 305 km/u moet hem net zo snel maken als de RS6 Avant. De RS7 zal op de markt gebracht worden in plaats van de RS6 sedan, een strategie die eerder is toegepast op de RS4/RS5 modellen. Beiden zijn als station en coupé, maar niet als sedan. Wordt de RS7 een mooie concurrent voor de recent onthulde BMW M6 Gran Coupe en de Mercedes CLS63 AMG?

De Q3 RS werd in april al op de Beijing motor show getoond. Stephan Reil liet toen al doorschemeren dat we in Genève (lente 2013) de productieversie mogen gaan zien. Hoewel de SUV een flink beest is, zal de motor in vergelijking wat tegenvallen. De concept kreeg namelijk de 2,5-liter 5-cilinder van de TT RS die getuned is tot “slechts” 360 pk. Daarnaast bestaat er ook al de SQ5 TDI als “performance” SUV, dus of we nou echt op de Q3 RS zitten te wachten… (Via Autocar)

Audi RS modellen 201334 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wat een bullshit dat de rs6 niet komt als sedan, echt jammer..
@honeyhanger: dat is inderdaad wel erg zuur, maar ik denk niet dat deze naast de rs7 nog veel verkocht zal worden. + audi zal wel meer winst maken op de rs7 want = rs6 maar duurder.
@honeyhanger: bij de keuze avant of sedan zou ik ook voor de avant gaan. In mijn ogen net iets meer ‘af’ klinkt stom maar goed
die Q3 is zo nutteloos als het maar zijn kan. volgens mij koopt geen kat de normale Q3 dusja… Rs7 mag wel komen, hier is meer vraag naar & concurrentie voor de CLS63, M6, xfr-s en panamera is altijd goed!
@laulau: Staan er hier toch 2 of 3 van in de wijk. Volgens mij zijn het wel lease sletjes. Er staat ook een S7, een RS7 lijkt me mooi.
@leandro: De meeste audi’s zijn lease sletjes (lees: goedkopere modelletjes met wieldoppen en no radio) maar dat heb je met VAG.. RS is niks voor de lease en als je het geld hebt, koop je toch iets anders dan dit?
@laulau: audi’s zonder radio??? Dacht het niet.
@beatjunky: de leasesletjes van Audi zijn wel bijzonder kaal!
@rufctr01: ja maar geen radio?? Het zijn geen polo’s…
@laulau: De enige Lease-Audi’s die ik zie hebben minimaal 17″lichtmetaal.
Kom eens wat vaker op een bedrijventerrein zou ik zeggen.
@laulau: zit er standaard in haha standaard zijn de audi’s vrij mooi uitgevoerd
@laulau: velgjes hebben ze wel. Tuurlijk zijn vooral in tijden van crisis die auto’s lease sletjes. Al heeft mijn oom wel een q5 prive. Dat zijn wel echt mooie auto’s.
@leandro: wonen tussen louche autodealers…brr… :)
Ik vind de q3 rs nou niet echt nodig, geef mij maar een rs7 !! Of een rs6!!
@thomaz520: die Q3 lijkt mij ook overbodig en het ding ziet er ook niet uit
Wauw de RS7! Ik hoopte er al op
@bastiaanstultjens: hopen op een VAG-model ? Je bedoelt het woord ‘verwachten’ denk ik ?!
@Megakix: lol! :D
@Megakix: lol! onee toch niet..
Oftewel: 2013 wordt een mooi jaar.
Lekker !! RS6 is ook de mooiste in ‘Avant’ body, dus een Sedan hoeft echt niet, en RS7 zal ook een lekkere bak worden!
Als je die Q3 een cm of 15 lager denkt, heb je gewoon de Audi RS3 sportback…
Ik word een beetje RS moe, als je al bijna elke Audi als RS kan bestellen dan is de exclusiviteit er toch wel af.
@bsxc2: ? Raar. Jij wordt dus ook moe van BMW, met hun M3, M4, M5, M6, XM6 en binnenkort de M4 ? Die high end modellen zijn nodig en worden zeker meer dan genoeg verkocht. RS moe mag jij van mij altijd worden, waarschijnlijk ga je daarna dan maar een Dacia kopen.
@bsxc2: Lol! Dat zegt een Mercedes-fan…
Als je de naar het zijaanzicht van de A7 kijkt dan lijkt het net een kakkende hond. Als je dus naar een RS7 kijkt dan kijk je naar een hond die aan de raceschijt zit…
Concurrentie? Misschien. Mooie? No way
@E34M5Touring: mee eens m6 gran coupe is het strakst van alledrie:)
Haha die RS Q3. … Lijkt wel zon rapper hummer met 5 inch te grote wielen. Jammer dat de rs6 sedan niet komt. Ik ben anti stationwagen.
eerste echte performance-SUV? en de Q7V12TDI dan? met 500pk en 1000Nm en 2600kg in 5sec naar de 100 noem ik een beste performance!
Op de afbeelding zie je duidelijk een rs6, een q3 (rs) en een rs5 cabrio, maar de 3e auto onder het doek lijkt meer op een (rs) 3!
@broorda: lijkt mij nog wat vroeg voor een RS3…
OOk hier kun je weer duidelijke zien dat ook wanneer je er een paar leuke onderdelen toevoegd de rest van de auto veel bepalender is. Zijkant is kwa uitstraling en vooral dynamiek triest. En aan de achterkant en voorkant is het niet veel beter. Ook het interieur is afgezien van de mooie materialen inspiratieloos. Het straalt geen begeerte uit. Ik hoop voor Audi dat men bewust is dat niet niet de juiste manier is. Ik zou adviseren om de mensen die er nu de ontwerpers zijn misschien wel te ontslaan en andere aan gaan nemen!
Je ziet aan de foto’s dat er nieuwe foto’s van die RS Q3 Concept tussen zitten, er staat nu ook daar ineens Quattro in de bumper..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).